TSM Osa 9, Luku 002 (tsmpart9/tsmpart9.002)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa).

Fruit the druid (Alakoski)

Metsänelävä, joka pelkää kuollakseen kaikkia eläimiä ja vastaavia, mutta jolla silti on lemmikkinään koira. Tosin tuo koira, Pepi, osaa puhua ja taikoa, joten Fruit ei pidä sitä eläimenä. Puhuu paljon, ja vielä vähän enemmän, ja sittenkin vielä lisää. Menettänyt toivonsa Crogin syhteen (ei yritä estää hänen toilailujaan).

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

von Pepi af Gran (NPC)

Fruitin lemmikki, tai ystävä, riiippuen miten sen ottaa. On kooltaan noin kymmenen senttiä ja osaa puhua ja hyppiä korkealle taikavoimillaan.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

2. luku

Loppupäivä menee rauhallisesti. Ryhmä saapuu 800 asukkaan kylään nimeltä Kosovo. Crog ja Fruit menevät majataloon kahden hengen huoneeseen, Jevgeni menee temppeliin nukkumaan vieden huomaamattaan satulalaukussa nukkuvan Weby mukanaan.

Fruit ja Crog kyselevät aamulla majatalopitäjältä ja saavat kuulla, että koboldeja pitäisi löytyä kanjonin varrella olevista luolista. Lähtiessään majatalosta he näkevät, että Jevgeni on juuri menossa kirkkoon jumalanpalvelukseen. Crog lähtee juoksemaan kohti kirkkoa, mutta ovi menee kiinni ennen kuin hän ehtii sinne asti. Crog avaa oven ja huomaa heti oven vieressä seisovan papin ja että jumalanpalvelus on juuri alkanut. Crog ei astu sisään vaan huutaa sisälle "Jevgeni me tulemme kohta takaisin" ja paiskaa sitten oven takaisin kiinni.

Tämän jälkeen Crog on lähdössä hallintorakennukseen kertomaan siitä eilisestä varkaasta, mutta ei ehdi ottaa montaakaan askelta, ennen kuin kirkon ovesta astuu ulos vihaisen näköinen pappi. Pappi näyttää korkeampiarvoiselta kuin oven vieressä seisonut pappi ja pappi pidättää Crogin ja käskee hänen kävellä hallintorakennukselle perässään. Crog toteaa että sinne hän oli muutenkin menossa ja seuraa kiltisti.

Hallintorakennuksen edessä seisoo nukkuva vartiomies, joka ei tunnu reagoivan mihinkään, ei edes siihen että Crog yrittää tervehtiä häntä. Hallintorakennuksessa pappi ja Crog ensin odottavat kun edessä oleva nainen selittää asiaansa virkailijalle kovaan ääneen ja pitkän vuodatuksen jälkeen hallintovirkailija toteaa tottuneesti, että "katsotaan mitä voin tehdä, seuraava".

Kun nainen on lähtenyt siirtyvät pappi ja Crog pöydän ääreen, jolloin Crog ryhtyy heti kertomaan eilisistä tapahtumista (siitä rosvosta), mutta virkailija keskeyttää ja tervehtii kohteliaasti pappia hänen ylhäisyytenään. Pappi kertoo, että Crog häiritsi jumalanpalvelusta ja koska Crog ei ole hänen tuomiovaltansa alla jättää hän Crogin tänne tuomittavaksi. Crog yrittää puolustautua selittämällä ettei jumalanpalvelus ollut vielä alkanut ja hän nimenomaan ei halunnut häiritä sitä ja sen takia vain kertoi Jevgenille, että tulee takaisin jumalanpalveluksen jälkeen. Pappi poistuu tässä vaiheessa, jättäen virkailijan ja Crogin selvittelevät asiaa. Lopulta Crog tuomitaan viiden kultarahan sakkoon.

Crog toteaa, ettei hänellä sellaisia rahoja ole, mutta hän voisi saada ne jossain vaiheessa kun jumalanpalvelus loppuu ja hänen kaverinsa Jevgeni tulee sieltä. Crog ei onnistumaan puhumaan itseään ulos hakemaan rahaa ja hän joutuu jäämään putkaan. Virkailija huutaa ulkona nukkuvalle vartijalle että Crog pitäisi viedä putkaan, mutta mitään ei tapahdu. Virkailija pyytää Crogia käymään herättämässä vartiomiehen ja pyytämässä että tämä veisi Crogin putkaan.

Crog kävelee ulos vartiomiehen eteen, mutta kun hän huomaa Fruitin kadun toisella puolella siirtyy hänkin sinne. Hetken keskustelun jälkeen Crog toteaa, että Fruit voisi mennä odottamaan, että Jevgeni pääsee jumalanpalveluksesta ja Crog menee siksi aikaa putkaan odottamaan. Tämän sovittuaan Crog kävelee vartijan luokse ja ravistaa tätä niin kauan kunnes tämä herää. Hän kertoo vartijalle, että hänet pitäisi viedä putkaan ja kun vartija lopulta tajuaa mitä oikein on tapahtumassa ojentaa vartija Crogille avaimet ja sanoo, että "tuossa, mene itse".

Crog kävelee sisälle ja menee putkaan. Putkassa on jo joku toinen, joka kertoo, että hän joutui sinne koska ei voinut maksaa tiesuojelumaksua. Kun Crog kertoo, että hän on täällä jumalanpalveluksen häirinnästä siirtyy mies kauemmaksi ja mutisee jotain jumalanpilkasta yms. Crog hermostuu aika pian miehen muminaan ja vaihtaa toiseen selliin.

Odotettuaan sellissä noin tunnin Crog kyllästyy ja kävelee ulos avaimet mukanaan kenenkään kysymättä mitään. Ulkona hän näkee Fruitin odottamassa kirkon ulkopuolella. Fruit kertoo, että itse jumalanpalvelus on kai jo loppu, mutta Jevgeni ei ole vielä tullut ulos. Crog odottaa pari minuuttia ja kyllästyy sitten ja kävelee sen jälkeen kirkon ovelle.

Ovella hän ensin koputtaa ja kun vastausta ei kuulu kävelee hän sisään. Sisällä hän näkee saman papin, joka oli viimeksikin ovella. Sisällä oleva pappi katsoo häntä hieman pitkään, mutta Crog kysyy häneltä tietääkö hän missä Jevgeni on ja kuulee, että Jevgeni tekee vielä hommia, ei häntä voi vielä häiritä. Crog juttelee papin kanssa hetken ja kun Jevgeni sitten vapautuu tulee hän heidän luokseen. Päästessään Crogin luokse yrittää Jevgeni heittää Crogin maahan, mutta onnistuu vain horjuttamaan raskaassa haarniskassa olevaa Crogia. Pappi hieman toruu Jevgeniä ja toteaa että tuosta seuraa kyllä katumusharjoituksia, mutta kun Jevgeni sitten kertoo, että "tämä on se joka häiritsi jumalanpalveluksen alkua", toteaa pappi että "ymmärrän, mutta ei silti saisi käyttäytyä noin".

Jevgeni ja Crog juttelevat hetken aikaa ja Crog yrittää kiristää Jevgeniltä rahoja sillä syyllä, että Jevgeni on ilmeisesti salakuljettanut vääräuskoisen eli Webyn pappien huoneeseen. Crog ja Fruit olivat ulkona todenneet että koska Webyä ei näy missään on hänen pakko edelleenkin olla Jevgenin satulalaukuissa ja koska Jevgenillä on satulalaukkunsa mukana temppelissä on Webynkin pakko olla siellä. Hetken keskustelun jälkeen Jevgeni toteaa että kai sitä kaveria on pakko auttaa ja lainaa Crogille viisi kultarahaa. Heti rahat saatuaan Crog lähtee maksamaan sakkoaan, Jevgenin joutuessa aloittamaan papin määräämät kärsimysharjoitukset. Kesken kärsimysharjoitusten Jevgeni käy vielä tyhjentämässä satulalaukuista Webyn ulos pihalle.

Cron maksaa sakon ja käy sitten palauttamassa vankilan avaimet vartijalle. Kun Cron on saanut vartiomiehen hereille ojentaa hän tälle avaimen ja kertoo, että päätti lähteä pois kun majoituspaikat oli niin huonot. Vartiomies vain nyökkää ja nukahtaa uudestaan. Crog tuijottaa vartiomiestä hetken aikaa hölmistyneenä ennen kuin palaa Fruitin luokse

Cron ja Fruit päättävät tämän jälkeen lähteä metsään etsimään yrttejä loppupäiväksi, koska Jevgenillä ilmeisesti kuitenkin menee monta tuntia rangaistuksensa suorittamiseen.

Matkalla sinne he näkevät Jevgenin heittämässä Webyä ulos. Weby jää miekkansa varaan killumaan noin puolen metrin korkeuteen ja pienen heiluttelun jälkeen hän saa itsensä heilautettua maahan. Noustuaan ylös ja tarkistettuaan miekkansa hän katsoo ympärilleen ja huomaa Cronin ja Fruitin. Hän huutaa näille ja kipittää heidän peräänsä. Kuultuaan minne muut ovat menossa päättää hän liittyä seuraan ja kiipeää Fruitin olkapäille.

Neljän tunnin yrttien etsimisen jälkeen he palaavat kylään, mutta kun Jevgeni ei vieläkään ole vapaa palaavat he takaisin metsään jatkamaan etsimistä. Illalla kun ryhmä palaa ottavat he huoneen majatalosta ja sopivat Jevgenin kanssa, että lähdetään heti aamulla.

Aamulla ryhmän syödessä aamiaista törmäävät he toiseen koboldien perässä olevaan ryhmään, joka vuorostaan kertoo, että kolmas ryhmä on jo mennyt edelle. Tämä toinen ryhmä oli jäänyt hieman jälkeen kun heillä oli edellisenä aamuna hieman heikko olo illan juhlimisen jäljiltä. He juttelevat vielä jonkin aikaa ja sen jälkeen molemmat ryhmät lähtevät liikkeelle. Noin neljän viiden tunnin matkustuksen jälkeen ryhmä saapuu kanjoniin ja Jevgeni ottaa tehtäväkseen saada Weby pysymään hereillä. Se että Weby seisoo hevosen selässä ei vielä riitä, Weby onnistuu nukahtamaan siihenkin, mutta sitten Jevgeni siirtyy taluttamaan hevosta ja esittää Webylle kysymyksiä vähän väliä ja jos niihin ei tule vastausta läimäyttää hän Webyä. Tämä tuntuu tehoavan.

Weby toteaa, että tämä ryhmä on ihan mahdoton, eikä täällä saa nukkua ollenkaan rauhassa, mutta koska häneltä kestäisi täältä takaisin kylään neljä matkapäivää päättää hän jäädä ryhmään ja pysyä nyt pakon sanelemana hereillä. Neljännen luolan kohdalla näkyy merkkejä jotka eivät selvästikään ole eläinten jälkiä, joten siinä on ensimmäinen tutkimuskohde. Pienen väittelyn jälkeen ryhmä ryhmittyy seuraavasti: Jevgeni edessä, Crog likimain rinnalla, Weby ja Fruit takarivissä, Pepi pitää perää.

Vähän yli kymmenen metrin käytävän jälkeen he saapuvat tukevalle ovelle. Oven luona Jevgeni ja Weby tutkivat ovea, mutta eivät löydä ansoja. Weby siirtyy taaksepäin ja Jevgeni yrittää avata ovea. Ovi tuntuu olevan lukossa. Javgeni ottaa pienen vauhdin ja yrittää tönäistä oven auki. Ovi ei reagoi mitenkään.

Crog kumartuu katsomaan oven lukkoa ja samassa ovi aukeaa ja sieltä tulee se toinen ryhmä, jonka etummainen kommentoi, että tuo oven hakkaaminen ei oikein ole hyvä menetelmä oven avaamiseen, tämä on sentään aika tukeva. Jevgeni vain toteaa, että hän vain kokeili sen tukevuutta. Toinen ryhmä kertoo olevansa matkalla lepäämään ja he näyttävät hieman siltä, että ovat olleet pienessä kahakassa.

Hetken keskustelun jälkeen Jevgeni kysyy olisiko heillä lainata tai myydä soihtuja, hän kun unohti ottaa mukaan sellaisia. Apean näköinen mies toteaa, että tottahan toki he voisivat myydä parisenkymmentä soitua. Javgeni ostaa ne, todeten että hän voi maksaa ne ja lahjoittaa sitten ryhmälle. Mies antaa jopa yhden soihdun kaupanpäälle. Toinen ryhmä jatkaa matkaa ja muut jatkavat noin kymmenmetriseen huoneeseen.

Huoneesta lähtee useita käytäviä eteenpäin. Javgeni ottaa ensimmäisen oikealle. Se lähtee kiipeämään jyrkästi ylöspäin. Javgeni ja Crog menevät edellä ja Fruit hermostuu täysin Webyn etenemiseen tämän edettyään ensimmäisen kahdenkymmenen sekunnin aikana vaivaisen metrin ja ottaa Webyn selkäänsä kantaen tämän ylös.

Käytävä päättyy pieneen tippukiviluolaan, josta ei lähde käytäviä eteenpäin. Ryhmä palaa takaisin alas eteishuoneeseen. Seuraavaksi Jevgeni päättää tutkia mitä vasemmalla olevan oven takaa löytyy. Oven takaa lähtee käytävä, joka johtaa ensin loivasti ylös ja sen jälkeen loivasti alas ja pian tämän jälkeen tulee risteys, josta lähtee yksi käytävä oikealle. Javgeni jatkaa suoraan ja käytävä tekee pari mutkaa ja sen jälkeen käytävä häviää veteen. Kukaan ei ole innokas tutkimaan veden syvyyttä, joten ryhmä palaa takaisin risteykseen ja lähtee sitten oikealle johtavaan sivukäytävään.

Muutaman metrin jälkeen tämäkin käytävän pohja menee veden alle, mutta toisessa reunassa on sellainen kohta, jossa voisi päästä melkein kuivin jaloin. Siinä katsoessaan miten pääsisivät veden ylitse huomaavat he että edestä loimottaa valoa. Odottaessaan ja keskittyessään taikoihin he kuulevat edestä mussutusta siitä, että "lopeta nyt se voihkiminen, ei yksi nuoli voi noin paljon sattua". Odottaessaan vielä vähän aikaa huomaavat kohti tulevat Fruitin soihdun valon ja eräs heistä tulee kurkistamaan kulman ympäri, mutta vetää päänsä nopeasti pois kun huomaa, että Crog tähtälee häntä edelleen jousella. Weby päästelee höyryjä ja ampuu tulinuolen seinään todetessaan tuon kaverin kuuluvan kolmanteen koboldeja jahtaavaan ryhmään.

Toinen ryhmä tulee veden yli ja kertoo, että he olivat törmänneet väijytykseen ja heitä oli ammuttu jousikeskityksellä. Tämän takia yhtä heistä vedetään purilaissa perässä ja kun hän on vielä heidän parantajansa on heillä nyt suuntana lähin kylä, jotta he saavat hänet kuntoon. Parantaja kun ei halua että kukaan amatööri yrittää paikata häntä.

Toinen ryhmä jatkaa matkaa ja Jevgeni lähtee jatkamaan eteenpäin veden ylitse. Muut seuraavat ja hetken päästä he saapuvat kaivokseen jossa ei näy muita kuin pieniä kaivoskäytäviä. Isompia käytäviä ei lähde eteenpäin, joten ryhmä palaa takaisin. Vähän ennen eteishuonetta he ohittavat sen toisen ryhmän, joka on pysähtynyt lepäämään kun paareilla makaava mies valittaa liikaa. Ryhmä kääntyy seuraavaan käytävään ja hetken kävelyn jälkeen saapuu isompaan huoneeseen, joka kaartuu vasemmalle. Kulman takaata näkyy valoa, joten Fruit valmistautuu ampumaan jousellaan ja Weby valmistautuu katsomaan vihaisesti. He astuvat kulman ympäri ja näkevät siellä lauman koboldeja jotka heidät huomatessaan lähtevät juoksemaan pakoon. Suurin osa koboldeista näyttää olevan naisia tai lapsia, mutta on joukossa muutama sotilaskin. Sotilaat keräilevät mennessään maasta aseitaan ja noin viivytellessään vetävät Fruitin nuolia ja Webyn tulta puoleensa. Muut odottavat, että tulitaistelu loppuu ennen kuin he uskaltaisivat mennä lähemmäksi.

Kun kaikki koboldit ovat paenneet muut menevät lähemmäksi ja Weby jää taakse silmäilemään tunnelien suuaukkoja. Weby tarkkaillee hetken ja todetessaan tilanteen rauhalliseksi ryhtyy nukkumaan. Muut tutkivat sillä välin koboldien jättämiä tavaroita.

Levättyään muutamia minuutteja Weby tutkii muiden löytämät esineet ja toteaa, että varsijousessa on taikuutta, muissa esineissä ei. Esineet tutkittuaan päättää Jevgeni lähteä katsomaan mihin se veden alle painuva käytävä johtaa. Sinne päästyään hän riisuu nahkahaarniskansa ja sitoo vyötäisilleen köyden ja lähtee sitten kahlaamaan vedessä eteenpäin.

Vähän ennen kuin koko käytävä painuu veden alle syvenee vesikin niin paljon että hänen päänsä menee pinnan alle. Hän tekee muutamia kurkistuksia veden alle ja tutkii mihin käytävä vie veden alla ja toteaa että ainakin se pienenee paljon, jos ei jopa pääty. Lopulta hän tekee vielä viimeisen kunnon sukelluksen syvälle pinnan alle ja toteaa että käytävän päästä lähtee vain kymmenen sentin kokoinen reikä eteenpäin. Juuri kun hän on tutkimassa ko reikää Fruit ja Crog toteavat, että nyt hän on ollut haluamansa parikymmentä sekuntia veden alla ja vetävät hänet takaisin pintaan niin, että Jevgeni lyö päänsä kallioon, loukkaamatta kuitenkaan itseään pahemmin. Päästyään pois vedestä kuivaa hän itsensä viltillä ja pistää sitten nahkahaarniskansa takaisin päälle.

Ryhmä palaa eteishuoneeseen ja huomaa siellä, että ovea ei saa tältäkään puolelta auki ilman avainta. Crog yrittää tiirikoida lukkoa auki, mutta onnistuu vain katkaisemaan tiirikkansa lukkoon sisälle. Weby ottaa oman tiirikkansa ja yrittää saada Crogin tiirikan paloja pois, mutta menee hieman ymmälleen ja päättää levätä hetken ennen kuin yrittää uudestaan.

Weby painuu siis nukkumaan sillä välin kun Jevgeni ryhtyy hakkaamaan oveen reikää miekallaan. Heti ensimmäistä iskuaan lyödessään hän pudottaa aseensa niin, että se putoaa muutaman kymmenen sentin päähän nukkuvan Webyn päästä. Jevgeni jatkaa hakkaamista ja saa oveen jo kohtuullisen loven ennen kuin kyllästyy. Weby nukkuu puolisen tuntia ja muut herättävät hänet sen jälkeen selittäen, että hän on nukkunut jo kolme tuntia. Pienen väittelyn jälkeen Weby toteaa, että voi hän yrittää, mutta omasta mielestään hän ei ole saanut riittävästi viettettyä aikaa muussa toimissa, joten on hyvin todennäköistä että hän ei onnistu vieläkään. Yritettyään hetken hän toteaa että Crogin jumittama tiirikka on liian tiukasti jäänyt poikittain lukkoon, ja sen saaminen irti on likimain mahdotonta.

Mietittyään hetken mitä tehdään päättää ryhmä tutkia kaikki huoneet kunnolla etsien mahdollisia salaovia. He lähtevät kävelemään huoneen poikki vastakkaiselle seinustalle, mutta matkalla sinne Jevgeni onnistuu kompastumaan ja rämähtämään suoraan neula-ansan laukaisumekanismin päälle. Seinästä lennähtää kolmisenkymmentä isoa neulaa joista neljä alinta lähtevät täydellä voimalla ja osuvat Javgeniin. Kaksi niistä poukahtaa haarniskasta, yksi raapii kaulaa ja viimeinen raapaisee kylkeä, loput eivät lennä kunnolla vaan ne putoavat maahan heti tullessaan ulos seinästä, ilmeisesti niiden jouset ovat kuoleentuneet.

Jevgeni on nuolien jälkeen hieman pökerryksissä ja Weby parantaa häntä jonkin verran, jonka jälkeen Jevgeni ryhtyy parantamaan itse itseään. Parannettuaan itsensä nousee Jevgeni pystyyn ja ryhmä tutkii huoneen. Mitään ei löydy, joten ryhmä päättää siirtyä tutkimaan kaivosaluetta. Matkalla sinne heitä vastaan tulee neljän koboldin lauma. Koboldit ovat ilman haarniskaa ja ryhmän nähdessään vetävät tikarit esiin ja heittelevät ryhmää kivillä. Kolme kiveä lentää Crogia kohti, joista yksi niistä jopa osuu ja kimpoaa panssarista, kaksi muuta kiveä lentää Webyn suuntaan. Crog ja Jevgeni tappavat koboldit hyvin nopeasti.

Ryhmä jatkaa kaivoshuoneeseen ja Weby jää tarkkailemaan ympäristöä, samalla kun muut tutkivat huonetta. Katsellessaan ympärilleen Weby huomaa yllättäen käytävän suulla viisi jousilla aseistettua koboldia. Weby varottaa muita ja syöksyy maihin. Koboldit ampuvat kaksi nuolta Webyyn, kaksi Fruittiin ja yksi kimposi Crogin haarniskasta. Fruit on noiden kahden nuolen jälkeen aika heikossa kunnossa, mutta Jevgeni ja Crog vuorostaan lähtevät rynnäkköön vihollisia kohti. Neljä vihollista vaihtaa jousen tilalle miekat ja viimeinen tulittaa ensin Jevgeniä ja sitten Crogia. Koboldit kuolevat suhteellisen nopeasti.

Weby ja Jevgeni ryhtyvät parantamaan Fruitin haavoja, siten että Jevgeni ensin pysäytää verenvuoden väliaikaisesti ja sen jälkeen Weby parantaa Fruitia niin että hän tulee tajuihinsa. Sen jälkeen Jevgeni ryhtyy irrottamaan vyötäisilleen sidottua köyttään tehdäkseen siitä kiristyssiteen,mutta ei onnistu. Croginkin yritys on ihan yhtä epätoivonen. Jevgeni toteaa että ei tässä muu auta ja ottaa tikarin katkaisten sillä köyden toisesta päästä kuutisen metriä pois kiristyssidettä varten.

Crog hermostuu ja toteaa että parempi olisi ollut leikata toisesta päästä, mutta rauhottuu kuitenkin hetken päästä. Sidottuaan Fruitille kiristyssiteen käteen, sitoo Jevgeni myös haavan kunnolla. Kun haava on sidottu jättää Jevgeni kuitenkin kiristyssiteen paikoilleen siksi aikaa kun hän ja Crog taluttavat Jevgeni Fruitin oven luokse. Oven luona he jättävät Fruitin ja Webyn alas ja lähtevät sitten vilkaisemaan ettei ylhäällä ole ketään. Jevgeni pääsee ylös ilman ongelmia, mutta Crog pyörii puolesta välistä mäkeä asti alas, joten Jevgeni tutkii yläkerran yksin ja palaa sitten alas.

Eteishuoneessa Jevgeni ja Weby päättävät vielä tutkia kaksi tutkimatonta seinää. Toiselta seinältä elävä miinaharava Jevgeni löytää taas nuoliansan. Tällä kertaa häneen osuu kolme nuolta neljästä. Yksi repii häneltä korvan irti, muut kimpoilevat haarniskasta. Samalla hetkellä kuin Jevgeni rojahtaa maahan korvaan osunen neulan voimasta laukeavat loput 26 neulaa ja ropisevat ympäriinsä. Weby singahtaa Jevgenin luokse ja toteaa, että hänen puuttuvasta korvastaan roiskuaa verta. Weby yrittää sitoa sitä, mutta ensimmäisellä kerralla Jevgeni rimpuilee liikaa kun Weby vääntää ylimääräisiä korvan paloja irti. Kun ylimääräiset palat on revitty pois onnistuu sitominenkin täydellisesti.

Tässä vaiheessa Jevgeni hermostuu ja totaa että yksi ovi ei kyllä pane hänelle vastaan ja päättää hakata oven paskaksi. Hakattuaan ovea kymmeniä minuutteja saa hän oveen sellaisen kolon, että Weby mahtuu siitä lävitse. Jevgeni käy herättämässä Webyn ja tunkee tämän tämän vastusteluista huolimatta ovesta läpi. Toisella puolella Weby toteaa, ettei yletä tiirikoimaan lukkoa, koska se on niin korkalla, joten hän lähtee ulos katsomaan onko hevonen vielä paikalla. Hevonen on paikallaan ja samalla matkalla Weby löytää myös toisen ryhmän, joka on leiriytynyt aivan luolan ulkopuolelle. Weby pyytää apua ja apea mies toteaa, että hän voisi myydä avaimen tuohon oveen. Weby toteaa, että nuo tuolla sisällä ovat varmasti kiinnostuneita siitä. Mies menee oven luokse ja yrittää myydä avainta viidellä kultarahalla. Jevgeni ei oikein innostu vaan jatkaa hakkaamista.

Puolen tunnin kuluttua hän on saanut oveen sellaisen kolon, että mahtuu siitä itse läpi. Kun Jevgenikin on tullut ulkopuolelle pystyy hän nostamaan Webyn katsomaan lukkoa. Vilkaistuaan sitä Weby toteaa, että lukko on aivan liian vaikea turha edes yrittää sen avaamista. Pienen juttelun jälkeen Crog päättää ottaa haarniskansa pois ja auttaa sitten Fruitin aukosta läpi tullen itse perässä.

Ulkona Jevgeni toteaa, että hän haluaa kylään korjauttamaan korvansa, eikä suostu ottamaan kuulevaan korvaansa mitään selitystä miksi pitäisi jäädä tänne, joten koko ryhmä lähtee palaamaan takasin Kosovoon.

Yöllä leirin ohitse menee neljänkymmenen örkin sotilaspartio, joka vilkuttaa iloisesti vartiomiehelle ja jatkaa sitten matkaa.

Jevgenin korvan parannus alkaa, muut opiskelevat.

Jevgenin korva on parannettu.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		1		1
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Fruit the druid	1		1
+ druid/half-orc	Alakoski	8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		1		1
+ rogue/half-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	1		1
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ von Pepi af Gran
+ ???/dog		NPC		8.6.835		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>