TSM Osa 9, Luku 011 (tsmpart9/tsmpart9.011)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Harjoituksen myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin kolmasosaan muiden vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Osoittanut olevansa todella voimaksa ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on oppipojaksi oton yhteydessä muuttunut ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa on se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näy mitenkään, ase tulee näkyviin kun hän vetää sen esiin (ilmestyy tyhjästä), kilpi ja haarniska tulee näkyviin vasta jos hän ottaa ne pois päältä. Zip sanoo olevansa taikurioppilas, eikä hän kuulemma ole vielä oikein ehtinyt valita ominta aluettaan taikuuden kentässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

11. luku

Jevgeni parantaa Crogin vammat ja sen jälkeen ryhmä jää taloon odottamaan, että Crog paranee. Puolen tunnin kuluttua Weby toteaa ei tässä jaksa kokoajan nukkua, katolta voisi nähdä paremmin ympäristöön, ehkä jopa nähdä merkkejä siitä maljasta. Päästyään ylös katolle hän vilkaisee ympärilleen ja huomaa, että noin parinkymmenen metrin korkeudesta kallion päältä hyppää kymmenkunta merirosvoa katolle.

Merirosvojen joukossa on yksi kapteeni, viisi luutnanttia ja seitsemän ketjuhaarniskoihin pukeutunutta tyyppiä. Kapteenin putoaa heikkoon kohtaan katolla ja hänen toinen jalkasa menee katosta läpi. Yksi ketjuhaarniskaan pukeutunut tyyppi putoaa suoraan katon läpi taloon sisään M:n eteen. M suorittaa pikaisia uudelleenjärjestelyjä huoneessa ja nostattaa huoneen poikki U:n muotoisen sata metriä korkean muurin niin, että muurin päälle jää hän, kolme rengashaarniskamiestä ja yksi luutnantti. Katon keskelle muurin muodostaman kaaren sisälle jää kolme miestä (kaksi rengashaarniskamiestä ja yksi luutnantti). Jevgeni jää yksin muurin ja seinän väliin. Hän päättää yrittää kiivetä katon kautta ulos.

Webyn eteen jää kapteeni, pari rengaspanssarimiestä ja yksi luutnantti. Weby ottaa luutnantin ystäväkseen ja luutnantti lähtee "auttamaan" kapteenia ylös maasta. Päästessään kapteenin taakse luutnatti iskee häntä selkään miekallaan ja saa kapteenilta pari kylkiluuta poikki. Kapteeni suuttuu tästä ja kierähtää ympäri käyden luutnantin kimppuun iskien tämän heti ensimmäisellä lyönnillä heikkoon kuntoon.

Weby on tällä välin hypännyt alas katolta ja häntä vastaan tulee yksi luutnatti miekkaansa heilutellen, jolloin Weby pakenee takaisin ylös katolle hyppytaiallaan. Katolla hänen kimppuunsa tulee kaksi rengaspanssariin pukeutunutta miestä.

Ylhäällä muurin päällä M on pökerryttänyt yhden rengaspanssarimiehen, ampunut luutnattia tulinuolella ja keskittyy parhaillaan lentoon lähtöön. Luutnantti yrittää toipua tulinuolen aihettamasta pökerryksestä, mutta epäonnistuu, kaatuu ja lyö päänsä muuriin niin että häne menee tajuttomaksi. M pakenee lentämällä jousiaan esiin kaivavia rengaspanssarimiehiä ja pääsee heiltä turvaan muurin kulman taakse.

Kapteenia vastaan taisteleva luutnantti on hieman helisemässä kapteenin kanssa, mutta sinnittelee kuitenkin sitkeästi puolustuskannalla. Weby tappelee hetken aikaa rengaspanssarimiehiä, mutta sitten katolle alhaalta kiivennyt luutnantti iskee häntä selkään miekallaan ja tappaa hänet. Pudotettuaan Webyn uusi luutnantti siirtyy toisen luutnantin kanssa tappalevan kapteniin selän taakse ja iskee kapteenia pahan näköisesti selkään.

Tällä välin Jevgeni on onnistunut pakenemaan kivivankilastaan seinän ylöosassa olleen heikomman puuseinän läpi ja lähtee kiertämään taloa taistelun äänien suuntaan. Päästyään talon edustalle ryhtyvät ylhäällä muurin päällä olevat jousimiehet ampumaan häntä. Jevgeni siirtyy seinän viereen ja menee sitten sitä pitkin veteen menevälle muurille ja lähtee kiipeämään sen ylitse. Muurin päällä Jevgeni huomaa, että katolla olevat Webyn kanssa aikaisemmin tapelleet rengaspanssarimiehet ryhtyvät vetämään jousiaan esiin, mutta sitten Jevgeni rauhoittaa heidät.

Tässä vaiheessa kapteeni putoaa ja toinen luutnantti pudottaa Webyn ystävänä olleen luutnantin heti perään. Jevgeni katsoo tällä välin Webyn kuntoa ja toteaa, että tämän sydän lyö hyvin heikostin noin kerran minuutissa. Kun luutnantti on tappanut tuon Webyn ystävänä olleen luutnantin katsoo hän hetken Jevgeniä, joka yrittää taikoa häntä nukuksiin, mutta ei onnistu. Luutnantti tuijottaa vihaisesti Jevgeniä ja sanoo hänelle "lopeta, tai minä suutun. Minä olen vallannut tämän talon takaisin, häivy täältä kavereinesi". Jevgeni toteaa että "ok" ja nostaa Webyn kantoonsa ja kiipeää alas. Alhaalla Crog on juuri tullut ulos ja he lähtevät kolmestaan pois paikalta rantaa pitkin eteenpäin.

M on tällä välin lentänyt muurin päältä alas rannalle ja näkee siellä nahkapanssariin pukeutuneen miehen heiluttavan hänelle kättään. Miehellä on miekka vyöllään ja kädessään kilpi, joten hän näyttää jonkinlaiselta taistelijalta. M kävelee lähemmäksi ja kysyy kuka siellä. Mies vastaa että "minä". M juttelee miehen kanssa ja kuulee, että mies on haaksirikkoutunut tänne ja etsiskelee opettajaa. M kuulemma oli näyttänyt riittävän hyvältä opettajalta hänelle. M toteaa, että "odota vain, opettajat kyllä sitten ilmestyvät jostakin". Mies vastaa "aivan totta, niinkuin sinä". M päättää kokeilla miehen luottamusta ja pyytää tätä vapaehtoiseksi vaarallisen (sen hän kylläkin jättää sanomatta) kokeeseen. Kun mies suostuu heittää M häneen satunnaistaian ja mies muuttuu aika radikaalisti ulkonäöltään. Hän näyttää aivan kaksimetriseltä piparkakkumieheltä, jolla on rusinoista tehdyt silmät ja suu, yllään hänellä on merimiesvaatteet, mitään aseita, haarniskaa tai kilpeä ei näy.

Mies esittäytyy Imaraus Zipiksi ja M juttelee hänen kanssansa vielä hetken ennen kuin he huomaavat, että heitä kohti tulee yksi luutnantin näköinen mies. M ja Zip lähtevät pakoon ja piiloutuvat kanjoniin. Luutnantti kävelee heidän ohitseen huomaamatta heitä. Crog, Weby ja Jevgeni tulevat perässä ja tulevat paikkaan, josta M ja Zip kääntyivät kanjoniin ja siinä Jevgeni saa näkyviin pakoon kävelevän luutnantin. Jevgeni luulee häntä M:ksi ja huutaa hänelle. Mies ei reagoi mitenkään, mutta M vastaa kanjonista ja muut siirtyvät sinne. He juttelevat hetken ja painuvat sitten vähän matkan päässä olevaan luolaan, jossa Zip on nukkunut, lepäämään. He nukkuvat siellä siihen asti kunnes kaikki ovat likimain kunnossa ja sen jälkeen Crog vielä parantaa Webyn ja itsensä täysin kuntoon.

Kun kaikki ovat kunnossa ryhmä palaa takaisin talolle ja toteaa, että siellä on edelleen porukkaa. Crog kuulee kuinka joku jännittää joustaan ja varoittaa muita. Muut painuvat piiloon, mutta M jää ilkkumaan, että ettepäs osu. Talosta ammutaan nuoli joka osuu aika lähelle M:ää. M:kin painuu suojaan. Ryhmä palaa takaisin ensimmäisen kanjonin luokse ja päättää lähteä tutkimaan sitä sen jälkeen kun heidän ohitseen on kulkenut yksi luutnantin johtama, noin tusinan miehen kokoinen joukko. Merirosvojoukko katsoo piparkakkumiestä hetken ja naureskelee sitten ohittaessaan hänet. Muilla on täydelliset merirosvovarusteet päällä, joten pimeässä merirosvot eivät tunnista heitä, varsinkin kun Weby on piiloutunut Crogin taakse piiloon.

Ryhmä tutkii kanjoneita ja pääsee saaren eteläpuolelle ja näkee siellä toisen merirosvojoukon. Tämä ryhmä ei uskalla nauraa suoraan päin naamaa kun he luulevat että piparkakkumies on joku taikuri, joka on hieman epäonnistunut taiassaan. Ryhmä pääsee ohittamaan rauhassa merirosvojoukon ja tulee toiselle vartiotalolle. Ryhmä palaa takaisin tutkimaan kanjonista lähtevää luolaa. Luola johtaa toiseen kanjoniin, josta lähtee pieni luola eteenpäin.

Kun ryhmä astuu eteenpäin lähtevään luolaan heitä tervehtii, kolmen sentin korkeudella maasta leijuva, japanilaisen näköinen mies. M vastaa ja he juttelevat hetken aikaa keskenään japaniksi ja vaihtavat sitten yleiskieleen, jotta muutkin ymmärtäisivät. Ryhmä kuulee, että mies voi antaa oppitunteja tuhannen teräspalan hintaan. Ryhmä lähtee taas jatkamaan kanjonien ja luolien tutkimista ja he löytävät reitin kanjonien kautta talojen toiselle puolelle etelärannalle. Etelärannalta he löytävät kolme luolaa. Kun he saapuvat taas tutulle alueelle palaavat he takaisin ja painuvat tutkimaan ensimmäistä luolaa.

Astuessaan luolaan he näkevät kuinka sieltä nousee kolme isoa kolmemetristä peikkoa ylös ja lähtee tulemaan väkivaltaisen näköisesti heitä kohti. M kutsuu paikalle ison Gelebdelin (demoni) joka tappaa trollit noin puolessatoista sekunnissa ja sen jälkeen M lähettää sen takaisin johonkin muuhun ulottuvuuteen. Luolasta löytyy trollien mätänevien ruokien lisäksi noin kuusituhatta teräspalaa, jolla ryhmä lähtee heti ostamaan koulutusta.

M ja Weby ostavat nopeuskoulutusta, Crog ja Jevgeni tekevät voimaharjoituksia, Zip ja M opettelevat vielä taikavoiman lisäystä. M:n koulutus kestää pisimpään, 22 viikkoa, joten koko ryhmä odottaa kunnes se on lopussa.

Koulutus päättyy ja kun ryhmä on valmis lähtemään ilmestyy heidän eteensä vanhan miehen pää, joka kysyy, että olisitteko jo valmiita lähtemään takaisin. M on heti valmis, mutta Jevgeni ja Weby eivät ole valmiita lähtemään ilman maljaa ja Jevgeni vaimentaa M:n nopeasti pökerryttämällä hänet jumalansa voimallaan. Vanha mies toteaa, että ei voi nyt jutella pitkään mutta tässä on pieni ongelma, hän selittää sen myöhemmin ja sitten hän häipyy. Ryhmä lähtee heti etsimään maljaa, eli palaa haaksirikkopaikalle ja ryhtyy etsimään M:n taialla maljaa löytämättä maljaa. Sen jälkeen M sekoilee tekemällä tiiliä hiekasta, mutta lopulta muut saavat hänet järkiinsä ja ryhmä lähtee etsimään maljaa kylästä.

He kävelevät suoraan kylän portista suoraan sisään ja ohittavat ison vartiokaartion portin vieressä. Sen jälkeen he ohittavat pari kauppaa ja astuvat varastetun tavaran kauppaan ja toteavat, että kaikki on siellä liian kallista. Seuraavaksi he kiertävät kylää ja ohittavat sataman ja näkevät rantaveteen upotettuna tutun näköisen laivan. M ei halua heittää uutta etsintä taikaa, ja valittaa että vasta huomenna. Weby katsoo tulevaisuuteen ja käy siellä tutkimassa laivan, mutta ei löydä maljaa. Ryhmä jatkaa matkaa ja yllättäen yhdestä talosta astuu esiin muutama merirosvo, jotka tunnistavat ryhmän ja lähtee juoksemaan portille päin kiljen "apua, nyt he ovat jo täällä asti, apua, hyökkäys". M yrittää hämätä vihollisia ottamalla Webyn kantoonsa ja lähtemällä juoksemaan heidän perässään huutaen kovalla äänellä "ne tulevat tuolla perässä, apua, hyökkäys" jne. Kukaan ei portilla kuitenkaan mene lankaan vaan he ryhmittyvät ottamaan ryhmän vastaan kaukoaseillaan (jousia ja linkoja).

M totaa, että tämä ei näytä hyvältä ja pistää maanjäristyksen merelle. Maa tärisee kaksi kertaa noin viitisentoista sekuntia ja lakkaa sitten. Ainoa ryhmästä joka meinaa loukkaantua on Weby. Hänen päälleen kaatuu sekä aidasta, että kadun toisella puolella olevasta talosta paksu tukki, mutta ne törmäävät toisiinsa ja pysähtyvät muutaman sentin hänen päänsä yläpuolelle.

Weby kömpyy ylös ja yrittää singahtaa kaatuneen tukin muodostamasta kolosta ulos, jolloin häntä ammutaan noin parillakymmenellä kivellä ja kymmenellä nuolella. Keskityksen jälkeen Weby näyttää aikamoiselta neulatyynyltä ja putoaa tajuttomana maahan. M ja Zip hyppäävät aidan yli, M heittää puolessa välissä lentoaan taianpoistotaian kun näkee, että papit yrittävät pysäyttää häntä taioilla. Taiat pysähtyvät, mutta samalla kumoutuu myös M:n ja Zipin hyppytaika, ja he lentävät kuin kanat romahtaen muurin ulkopuolelle hiekalle. M keskeyttää edellisen taianpoistotaikansa heti kun näkee että pappien taiat ovat menneet hukkaan ja tekee sitten kauniin kuperkeikan laskeutuessaan rannalle. Zip ei onnistu tekemään niin kaunista laskua vaan päätyy pää edellä maahan. Zipin suunnasta kuuluu ikävä rusahdus ja Zip jää hiekalle liikkumattomana makaamaan.

Neulatyyny Weby nousee M:n kuolemanpelastustaian avulla ylös ja kömpii ulos pakoon. Jevgeni heitti taistelun alussa ilmaseinän suojakseen ja oli lähdössä aidassa olevaa koloa kohti, kun M:n taianpoistotaika poistaa hänen seinänsä ja luutnantti osuu häneen nuolellaan. Kun Jevgeni jää yksin kaukomaaliksi taikoo hän eteensä puuseinän ja kun M huutaa aidan takaa, että hän siirtää Jevgenin pois jos tälle sopii.

Jevgenille sopii, mutta valitettavasti myös vihollisten pappi kuulee ko huudon ja käyttää tilaisuutta hyväkseen heittämälä taikaa vastustamattomaan Jevgeniin valovälähdyksen ilmalennon aikana. Jevgeni menee välähdyksestä ihan pökerryksiin ja jää seisomaan paikoilleen aidan ulkopuolelle. Crog lähti heti taistelun alussa rynnäkköön vihollisten kimppuun ja hyökkää heidän kimppuunsa samalla kun he vaihtavat linkojaan nuijiin. Crog jää taistelemaan linkomiesten kanssa.

Portista syöksyy ulos luutnantin johtamana kymmenen jousimiestä, jotka ryhtyvät tähtäämään M:ää. M ottaa itselleen apupojaksi joukkoa johtaavan luutnantin ja käskee tätä olemaan ampumatta häntä vaan ampumaan linkomiehiä. Jousimiehet ehtivät kuitenkin ampua kerran M:ää ja ryhtyvät vasta sitten ihmetellen katsomaan luutnanttiaan. Hetken väittelyn jälkeen luutnantti lähtee kävelemään Zip olallaan kävelevän M:n luokse ja silloin jousimiehet yrittävät uudestaan ampua M:ää, mutta luutnantti ampuu varoituksesksi yhden jousimiehen olkansa ylitse kuoliaaksi osumalla suoraa sydämmeen. Laukauksen jälkeen hän jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut M:ää kohti.

Jousimiehet toteavat, että nyt riitti, tuota vastaan he eivät käy ja lähtevät pakoon. Kiven taakse piiloutunut Weby tulee tässä vaiheessa esiin ja lähtee katsomaan mikä vika paikallaan seisovalla Jevgenillä on, mutta Jevgeni lähtee liikkeelle ennen kuin Weby ehtii perille. Weby pyytää Jevgeniltä apua pakenemisessa ja Jevgeni nostaa hänet selkäänsä. M:n luona Jevgeni vaihtaa Webyn Zip:iin ja jatkaa hölkkäystä poispäin. Luutnantti parantaa M:n ja sen jälkeen he lähtevät Jevgenin perään Weby mukanaan. Sisällä Crog tappaa kymmenkunta linkomiestä ja pistää lopuista niin paljon heikkoon kuntoon, että hän pääsee rynnäköimään ryhmän läpi ennen kuin apujouklot tulevat paikalle ja juoksee muiden perään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		7		9
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		3/6		3/6
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	9		9
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ For Cee M		6		8
+ Force Mage/human	Alakoski	28.10.835	-		-
+
+ Imaraus Zip		New/2		4
+ Mage/human		Riikonen	28.10.835:6	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>