TSM Osa 9, Luku 019 (tsmpart9/tsmpart9.019)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835-836

19. luku

Zip käy maksamassa väärästä hälytyksestä tulleet maksut ja kysyy samalla taikasuojauksen säännöistä ja maksuista. Suojaus suojaa kuulemma kaikelta seinien läpäisevältä havainnointitaikuudelta ja kaikelta hyökkäys- ja liikkumistaikuudelta. Suojaus maksaa 20 kultaa / kuukausi / taso.

Zip jää aamulla sänkyyn makaamaan sairaana. Zip pyytää Webyä hankkimaan oveen lukon, koska ei voi itse tehdä sitä kun sairas ja Weby lähtee etsimään lukkoseppää. M toteaa, että koska Zip ei voi nyt opettaa häntä, hän voisi yrittää saada Jevgenin käsiinsä armejasta parantamaan Zipiä.

M tulee armejan portille ja lahjoo vartiomiehen viemään Jevgenille sanan ja Jevgeni lähettää takaisin sanan, että tule moikkaamaan, mutta M ei pääse sisälle. Sen jälkeen M lähtee etsimään lääkäriä Zipille. Hän löytää yrttitohtorin, joka tulee katsomaan Zipiä. Yrttitohtori antaa Zipille rohtoa ja toteaa, että rohtoa pitää antaa aamuin illoin. M ostaa Zipille kahdeksan päivän annokset yrttiteetä ja lähtee sitten katsomaan sammakkoja.

Weby palaa illalla ja kertoo saaneensa lukkoseppien kokouksesta huolimatta lukon tilattua. Mies tulee asentamaan sitä huomenna.

Zip on edelleen sairas, Weby odottaa lukkoseppää ja M ja Crog lähtevät ostamaan Crogille kilpeä. Kaupassa M puhuu jotain kauppajumalan seuraajasta ja silloin Crog yrittää lyödä M:ää kyynerpäällä. M heittää Crogin haarniskaan taian, joka vääntää sen aivan solmuun niin ettei Crogin lyönti osu. Sekä Crog ja M ryhtyvät huutamaan kaartia paikalle ja hetken kuluttua paikalle saapuukin kaartin sotilas, joka kuuntelee hetken ja käskee sitten kaikki mukaansa (myös kauppias).

He odottavat kymmenisen minuuttia tuomioistuimessa ennen kuin tuomari ottaa vastaan. Tuomari kuuntelee ensin Crogin selostuksen siitä kuinka M oli heittänyt taian ja sen jälkeen hänen haarniskansa oli tämän näköinen. Sen jälkeen tuomari kuuntelee kauppiasta, joka kertoo, että M heitti taian ja sen jälkeen haarniska on tuollainen. Viimeisenä kuullaan M:ää, joka yrittää selittää että Crog aloitti ja sen jälkeen tuomari julistaa tuomionsa (M syyllinen) ja kun M mussuttaa pari kertaa määrätään hänelle pari ylimääräistä sakkoa oikeuden halventamisesta.

Lopullinen tuomio on 30 kultaa sakkoa tuomioistuimelle ja 200 kultaa vahingonkorvausta Crogille. Sakko pitää maksaa tänä päivänä kello neljään mennessä, vahingonkorvauksesta voivat M ja Crog sopia keskenään. M ja Crog palaavat talolle, Crog hieman hitaammin ja M hieman nopeammin. Perillä M kyselee Webyltä olisiko tällä 230 kultaa, mutta tällä on vain kymmenkunta kultaa, joten M lähtee myymään taika-arbalestiaan taikakauppaan. Kauppias voi maksaa siitä vain 100 kultaa vaikka se on 400 kullan arvoinen, joten M ei myy sitä vielä.

M palaa takaisin ja kertoo oman tilanteen muille, joille Crog on juuri kertonut oman versionsa. Crog vuorostaan lähtee myymään arbalestia ja M seuraa näkymättömänä perässä (Crog ei enää halunnut liikkua Crogin kanssa kaupungilla). Taikakauppias ei halua ostaa varsijousta Crogilta, joten M ja Crog lähtevät asekauppoihin yrittämään (M tuli Crogia vastaan kaupan ovella). M:kään ei onnistu myymään ja Crog palaa takaisin kotiin samalla kun M lähtee uudestaan taikakauppaan. Pienen keskustelun jälkeen hän saa arblestistä 120 kultaa.

M käy maksamassa sakkonsa, käy ostamassa itselleen rengashaarniskan kaupasta (tulee vähän yli kuukauden päästä). Sen jäkeen hän maksaa Zipin velan Webylle ja lyhentää omaa velkaansa jonkin verran. Crogin velkaa hän ei pysty lyhentämään, mutta M on antanut Crogille käsisuojuksensa pantiksi.

Crog käy ostamassa itselleen kilven. Hän ostaa oikein hyvän taikakilven, josta hän maksaa heti 20 kultaa ja loput 80 hän maksaa kunhan M maksaa Crogille lainansa.

M vuorostaan käy pyrkimässä taikurien killan jäseneksi. Hän kuulee, että jäseneksi pääsee jos joku vanha jäsen suosittelee ja sitten on vielä 10 kultaa sisäänpääsymaksua ja 10 kultaa vuosimaksua. Mies jonka kanssa M juttelee asiasta, kertoo että voi suositella jos M maksaa 100 kultaa.

M:llä ei ole niin paljoa rahaa ja kun hän kysyy mitä mies tutkii, tämä kertoo, että nyt hän tutkinut viimeaikoina kullan muuttamista lyijyksi. M kertoo, että hän osaa sen, voiko hän auttaa. Mies kysyy osaako M opettaa sen, mutta M toteaa, että tuskin. Mies toteaa, että itse asiassa riittää se jos hän vain muuttaa yhden kaverin kullat lyijyksi. M suostuu ja mies ohjaa M:n taikakaupan eteen. M kyselee, että entäs hälyytys- ja seurantataiat. Mies toteaa, että "ei kannata hermostua minä purin hälyytystaiat ja kun olen vielä kaupungin seurantamestari, ei siitäkään ole ongelmaa".

M toimii ja mies tarkistaa tilanteen ja näyttää tyytyväiseltä. Sen jälkeen mies suosittelee M:ää jäseneksi. M maksaa maksut ja viettää loppupäivän taikurien killan kirjastossa.

Iltapäivällä naapuri Hatrak Akorn Of Diefe tulee tervehdyskäynnille. Weby ovaa oven naiselle ja kertoo, että isäntä Zip on sairas, mutta tulkaa nyt sisälle. Samassa Crog tulee paikalle ja Hatrak ja Crog ryhtyvät juttelemaan innokkaasti, samalla kun Weby palaa työhön (hän auttaa kivenhakkaajaa koristelemaan seiniä).

Aamulla Hatrak ja Crog istuvat edelleen juttelemassa kun muut heräävät. M lähtee töihin ja Weby töihinsä ja kun Hatrak sammuu kantaa Crog hänet yläkertään nukkumaan ja siirtää M:n sängyn samaan huoneeseen ja painuu itse siihen nukkumaan.

Illalla M tulee taikurien killasta ja toteaa, että hänen sänkynsä on hävinnyt. Hän löytää sen Crogin huoneesta, jossa Crog ja Hatrak nukkuvat M:n sängyssä ja Crogin oma sänky on tyhjä. M kantaa Crogin sängyn omaan huoneeseen ja nukahtaa siihen.

Illalla Zip alkaa jo olemaan kohtuullisessa kunnossa.

M:llä nenä vuotaa, mutta hän lähtee normaalisti töihin ja tauti menee ohitse. Armejassa Jevgeniä yritetään ryöstää, mutta hän tainnuttaa roistot jumalansa sanalla ja sen jälkeen raahaa heidät päivystyspöydän ääreen ja kertoo, että nämä yrittivät ryöstää hänet. Jevgenin maine kovana kaverina kasvaa.

M:ää alkaa kyllästyttämään kirjastossa lukeminen ja hän käy välillä kokeilemassa korttipeliä, mutta toteaa, että jää siellä liian paljon alakynteen (kaikki taikurit käyttävät omia keinojaan oman pelinsä auttamiseksi).

Crog toteaa Hatrakille, että heidän välinen sosiaaliero on liian suuri, eivät he sovi yhteen ja taikakoinoin saa vakuutettua Hatrakille asian.

M ryhtyy ihmettelemään miksi Hatrakia ei ole näkynyt ja käy juttelemassa tämän kanssa ja ehdottaa, että tämä menisi juttelemaan Crogin kanssa, Crog on kuulemma näyttänyt masentuneelta. Lisäksi M kertoo vinkkinä niistä kauppajumalan seuraajista.

Hatrak tulee Crogin luokse ja sen jälkeen he ryhtyvät taas kulkemaan yhdessä tutkien kaupungin viemäreitä.

Jevgeniltä menee armejassa kuulo, mutta se ei haittaa, koska hän pystyy lukemaan riittävän hyvin huulilta. Illalla Weby teloo itseään kahdenkäden miekallaan harjoituksissaan loukkaamatta kuitenkaan itseään sen pahemmin.

Zip on kunnossa ja hän liittyy Webyn seuraan. Weby yrittää opettaa Zipille lahjomista, samalla kun itse hakkaa koristeita kiveen, mutta Zip kyllästyy jo parin tunnin kuluttua ja lainaa 40 kultaa ja lähtee taikurien kiltaan. Siellä hän pyytää M:ltä suosittelua ja kun Zip maksaa M:lle 20 kultaa suostuu M suosittelemaan ja Zip pääsee jäseneksi.

Zip käy oppineiden killassa, mutta toteaa ettei ole riittävän oppinut.

Zip ostaa aamulla padan ja käy kaupungin ulkopuolella tekemässä siitä itselleen rituaalipadan.

Zip lähtee taas aamulla kaupungin ulkopuolelle tällä kertaa tekemään rituaalikeppiä.

Zip yrittää tehdä rituaalisauvaa, mutta ei onnistu.

Zip onnistuu rituaalisauvan tekemisessä.

Hatrakin luokse tulee sanansaattaja, joka tuo viestin, jossa hänet kutsutaan paikallisen krevin luokse. Hatrak ja Crog lähtevät kreivin luokse, jossa heidät ohjataan heti sisään. Siellä kreivi tervehtii Hatrakia ja toteaa sitten Crogille, että voisitteko odottaa ulkopuolella.

Kuluu pari tuntia ja sen jälkeen Hatrak tulee ulos ja kertoo, että häntä on kutsuttu neuvonantajaksi, eikä hän voinut kieltäytyä. Valitettavasti hänellä jää nyt vähemmän aikaa olla Crogin kanssa, mutta hän yrittää parhaansa.

Weby huomaa illalla kotiin tullessaan, että joku roskajoukon näköinen kaveri näyttäisi väijyvän häntä. Weby varautuu ja jatkaa matkaa. Kun hän tulee kohdalle käy mies hänen kimppuunsa vetäen esiin kahden käden miekan, jota hän heiluttaa yhdellä kädellä. Weby katsoo miestä vihaisesti, jolloin mies menee hieman sekaisin, mutta lyö silti.

Weby siirtyy savun tuprahduksen ja välähdyksen saattelemana viidentoista metrin päähän ja kääntyy miestä kohti, jolloin tämä lähtee juoksemaan kohti. Weby heittää mieheen sekoilutaian ja mies menee hieman sekaisin, vaikka jatkaakin hyökkäystään. Weby siirtyy taas pois ja jää miehen taakse katsomaan kuinka mies ihmettelee mitä nyt tekisi. Kun Weby taas ampuu miestä tulinuolellaan silmistään lähtee mies juoksemaan häntä kohti ja iskee Webyltä miekan kädestä.

Weby puolustautuu hakkaamalla miestä nyrkeillä. Seuraavaksi Weby taas ampuu miestä pari kertaa ja mies huitoo miten sattuu osumatta pahemmin Webyyn. Muutaman kymmenen sekunnin kuluttua mies lähtee juoksemaan pakoon ja Weby ampuu vielä kerran tulinuolen perään, ennen kuin käy hakemassa pois lentäneen miekkansa ja lähtee perään.

Ensimmäisen mutkan takaa hän löytää miehen, joka on juuri onnistunut sitomaan ensimmäisen haavansa. Mies nousee pystyyn ja lähtee tulemaan kohti. Weby ampuu miestä pari kertaa ja sitten tämä putoaa. Weby kävelee miehen luokse katsoo, että tällä ei ole muuta taikaesineitä kuin kilpi, joten Weby ottaa sen mukaansa ja lähtee pois.

Weby tulee sisälle, jossa hän vertaa sitä Crogin kilpeen ja toteaa, että tämä kilpi on aika paljon voimakkaampi. Kilpi kommentoi, että "ei hän ole voimakkaampi". Sen jälkeen Weby siirtyy kauemmaksi parantamaan itseään ja M ja Zip tutkivat kilpeä ja samassa kaikki kolme menettävät kuulonsa kun korvat alkavat soida. Sen jälkeen he huutavat toiselleen niin kovaan ääneen, että Crogkin herää ja tulee hakemaan oman kilpensä pois ja painuu sitten takaisin ylös nukkumaan.

M huomaa kilvessä kolme riimua ja saa selvitettyä mitä ne tarkoittavat. Sen jälkeen Zip yrittää tutkia riimuja, mutta M toteaa ettei tutkimuska saa tehdä sisällä ja ottaa kilven ja heittää sen ulos kohti muuria. Kilpi lentää todella hyvin ja osuu muuriin. M lähtee juoksemaan perään tarkoituksenaan heittää kilpeä uudestaan ja ennen kuin Zip ehtii perään heittää M Zippiä kilvellä. Zip torjuu kilven ja juoksee se mukanaan pois tutkimaan sitä.

Kun Zip palaa tutkivat vielä Zip ja M kilvestä lisää taikaominaisuuksia. Zip huomaa, että kilvestä saa valoa haluttaessa. M taas huomaa, että kilven heitto-ominaisuuksia on parannettu taikakeinon.

Crog keksii aamulla, että kilpi on tarkoitettu järviritarien suojaamiseen. Hän antaa taikureille tehtäväksi ottaa selvää järviritareista.

Weby keksii idean jolla voisi saada jotain irti kilvestä.

Weby lopettaa, kun ei saa mitään irti kilvestä.

M ei vieläkään opi taikaa jota hän opiskelee jo neljättä viikkoa. Hän on aika masentunut, varsinkin kun Zip oppii kyseisen taian vain vähän yli viikon opiskelulla.

M ja Zip etsivät kirjastosta tietoja järviritareista ja löytävät tietoa, että ne olivat joskus kauan sitten jossain kaukana ja niillä oli paljon taikaesineitä.

Weby käy antamassa oppineelle tehtävän selvittää tietoja järviritareista.

Weby ei saa mitään uutta selville.

Vuosi vaihtuu suuren juhlinnan seurauksella.

Jevgeniä pyydetään vaaralliselle tehtävälle tutkimaan linnaa. Hän ei suostu.

Kuuluu uutisia, että linnan piirityksessä menee huonosti. Sinne on kuulemma hyökännyt jotain outoja tyyppejä ja koko piiritysjoukko on likimain hajonnut myrskyn takia.

Zip sairastuu taas.

Zipistä tuntuu, että kaikki onnistuu tänään.

Tänään Zipillä menee kaikki tosi heikosti.

Crog törmää kirjaimellisesti päin paikallista poliisipartiota. Poliisit pyytävät anteeksi ja jatkavat matkaa.

Hatrak toteaa Crogille, että nyt hänen pitää ryhtyä etsimään aviomiestä. Crog valittelee ja toteaa, että ehkä on parempi näin.

Jevgenillä on kokeet, joissa hän huijaa rehellisesti käyttäen taikakeinoja ja hänet ylennetään korpraaliksi.

Crog kävelee keskelle ryöstöyritystä. Ryöstäjät lähtevät pakoon kun Crog saapuu paikalle, eikä Crog saa kumpaakaa pysäytettyä.

Jevgeni pelastaa yhden kokin romahtaneesta talosta ja menettää pelastusoperaatiossa kätensä ranteesta alaspäin. Talo romahtaa vähän tämän jälkeen ja Jevgenin käsi jaa sinne romukasan alle. Jevgeni yrittää saada kättänsä takaisin, jotta voisi liittää sen takaisin kiinni, mutta se on kahdeksan metrin syvyydessä kasan alla. Mikään ei auta ja Jevgeni joutuu vain toteamaan, että ei tässä auta edes rukoilut. Jevgeni vapautetaan armejasta välittömästi.

Ryhmän luokse päästyään Jevgeni kertoo mitä hänelle on käynyt ja muut kertovat hänelle tapahtumista. Sen jälkeen Weby pyytää, että jos Jevgeni voisi tutkia Webyn löytämää kilpeä ja Jevgeni löytää siitä aika paljon ominaisuuksia (seitsemän paikkaa riimuille, kelluu hyvin, jos ei paljoa yli sata kiloa painoa päällä, lentää kauas heitettäessä, valo tarvittaessa, puhuu ainoastaan kääpiöiden kieltä, väittää ettei ole älykäs).

Zipin talon valtaa hirmuinen lauma pikkuötököitä, hiiriä jne. Zip ja M ryhtyvät siivoamaan kämppää itikoista. Muut siirtyvät Jevgenin kämppään puhdistuksen ajaksi.

Jevgenin käsi toimitetaan armejasta, Zip jatkaa puhdistusta, M lähtee pyrkimään oppineiden kiltaan. Hän läpäisee suullisen testin ja seuraavana päivänä on kirjalliset tentit.

M läpäsee vain yhden testin viidestä, eikä pääse sisään. Zip tuhoaa edelleen niitä ötököitä.

Neljännen päivän jälkeen Zip on saanut talon tyhjennettyä.

Crog näkee kuinka metsästäjät tuovat pientä lohikäärmeen päätä kaupunkiin.

Jevgeni huomaa aamulla ettei ole saanut nukuttua edellisenä yönä ollenkaan ja on nyt aika väsynyt.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		15		15
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/12		3/12
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	16		16
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		15		16
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		13		13
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		25/0		25/0
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		6/0		6/0
+ sailor/human		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>