TSM Osa 9, Luku 020 (tsmpart9/tsmpart9.020)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista.

Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

20. luku

Jevgeni huomaa aamulla ettei ole saanut nukuttua edellisenä yönä ollenkaan ja on nyt aika väsynyt. Crog kosii Hatrak Acorn of Diefeä. Häät päätätetään pitää parin viikon päästä. Juhlittiin Crogin kihlajaisia.

Crogin ja Hatrakin hääjuhlat.

Weby törmää johonkin barbaariin, joka katsoo vihaisesti kun Weby ei osoita kunnitoitusta isompaansa kohtaan. Webu katsoo itse ilkeästi takaisin. Miehen jalkaterä palaa pahoin ja Weby toteaa, että olkoon tuo opiksesi ja lähtee poispäin. Hetkeä myöhemmin barbaari menettää itsehillintänsä ja hyökkää raukkamaisesti Webyn kimppuun. Webyn vetää miekkansa esiin kun barbaari lähtee hyökkäämään sotavasaransa kanssa. Kun barbaari pääsee lähelle katsoo Weby häntä vihaisesti ja barbaari putoaa. Weby tyhjentää mieheltä ylimääräiset painot pois ja palaa kotiin.

Taloon saapuu nuori mies, joka esittäytyy Kier Ianisiksi. Mies kertoo, että hän on tutkinut sitä vuoden alussa tapahtunutta armejan hajoittamista myrksyn avulla. Hän oli keksinyt, että linnassa olevat tyypit olivat käyttäneet ikiaikaista kuninkaiden kruunua. Nyt pitäisi löytää rannikkokuninkaan vastaava kruunu. Kruunun sijainnista on kuulemma tietoa, mutta sinne ei pääse ilman vastaavaa miekkaa ja amulettia. Miekan olinpaikka on tiedossa parin tuhannen vuoden takaa, mutta se ei varmaankaan ole liikkunut sieltä, amuletista tiedetään jotain viidensadan vuoden takaa, mutta se ei kuulemma enää ole siellä mistä siitä on viimeinen tieto.

Kierin opettaja, tuttu vanha mies, oli kuulemma suositellut ryhmää, joten sen takia hän on täällä. M ja muut ovat heti innoissaan lähtemään. Pienen miettimisen jälkeen M, Zip, Weby ja Kier lähtevät lentämään levyillä kohti kuninkaan kaupunkia. Jevgen, Crog ja Hatrak eivät ole kotona, joten muut jättävät heille vain sanan, että tulevat hakemaan heidät portin kautta myöhemmin.

Myöhään illalla lentäjät ovat perillä ja Zip tekee hienon laskeutumisen portin ulkopuolelle. Ryhmä menee sisään ja M käy tekemässä taikahuoneessa portin Crogin ja muiden luokse. Samassa M keksii, että hän voisi kokeilla tehdä portin sinne toiseen ulottuvuuteen.

M ei paljon aikaa tuhlaa, vaan heittää pari suojataikaa ja sitten hän tekee portin. Portista tulee heti hirmuisella paineella vettä huoneeseen. Kymmenen sekunnin kuluttua vettä on tullut jo useita kuutiometrejä ennen kuin M ehtii muuttaa portin yksisuuntaiseksi. Pienen miettimisen ja keskustelun jälkeen M sulkee portin ja hakee muut toisen portin kautta paikalle.

Weby toteaa, että suovesi haisee pahalle ja pyytää Crogia puhdistamaan itsensä. Crog yrittää, mutta epäonnistuu pahoin taiassaan ja menettää näkönsä. Jevgeni tutkii vammaa ja toteaa, että näköhermot on aivojen päästä poikki ja vamma näyttää aika pysyvältä. Pienen tunnin mittaisen leikkauksen jälkeen homma vaatii enää neljä päivää toipumista ja sitten näön pitäisi palautua.

Aamulla ryhmä yrittää saada muutettua Askanin ja Galavanin ihmisiksi, mutta ei onnistu, koska sekä linnan taikuri, että pappi väittävät että se on ei ole hänen alaansa.

Koska Zip ei ole saanut unta yöllä ei hänen taikavoimansa ole palautunut, joten ryhmä ei voi enää lentää eteenpäin. Ryhmä päättää lähteä sen sijasta veneillä eteenpäin etsimään sitä hautakammiota, jossa sen miekan pitäisi olla.

Ryhmä saapuu perille hautakammiota lähimpään kaupunkiin ja yöpyy siellä.

Ryhmä tuntee, että tänään kaikki onnistuu ja Zipin on viimein saanut nukuttua oikein hyvin. Ryhmä lähtee heti liikkeelle kohti hautalaaksoa. Illalla he pääsevät perille. Kaikki muut paitsi Zip ovat heti lähdössä tutkimaan ympäristöä, Zipkin tosin tulee mukaan koska ei halua jäädä yksin leiriin. He saapuvat hautakammion suunnattoman oven (20 metriä leveä ja 10 metriä korkea) eteen. Ryhmä lähtee tutkimaan laaksoa eteenpäin ja palaa auringon laskiessa leiriin.

Aamulla ryhmä palaa oven luokse ja pienen tutkimisen jälkeen M toteaa, että portti on mustaa Eogia, joka estää kaiken olevaisuustaikuuden, pahaa lukuunottamatta. Portinpielet ovat kovakiveä, joka sekin estää aika hyvin olevaisuustaikuutta. Itse ympäröivä kiviaines on aika pehmeää. Weby toteaa, että oven lukkona on vain iso parru sisäpuolella. Hän pystyisi ovaamaan lukon, jos vain saisi lukon näkyviin.

M tekee portin kuninkaanlinnan ulkopuolelle ja ryhmä painuu linnaan ostamaan mentaalisen taikuuden alalta sopivaa liikkumistaikaa. He löytävät neljä sopivaa liikkumistaikaa riimuina ja ostavat niistä kaksi. He siirtyvät takaisin hautakammiolle, jossa Jevgeni ottaa kaksi riimua, siirtyy oven toiselle puolelle ja valmistautuu ottamaan vastaan Webyn lähettämän oven avaustaian.

Taika lähtee ihan kunnolla, mutta Jevgeni muuntaa sitä sen niin, että suunnaton eog-ovi singahtaa irti kiinnikkeistään ja lentää kymmenen metriä ulospäin. Matkalla se osuu Webyä päähän tuhoten hänen silmänsä. Weby putoaa tajuttomana maahan. Zip seisoo taas oven reunan edessä ja oven nurkka hieman hipasee häntä iskien hänetkin tajuttomaksi. Lisäksi ovi vielä osuu Hatrakiin, joka tosin onnistuu likimain väistämään sen ja saa vain pieniä naarmuja.

Pienten korjailujen jälkeen ryhmä on taas täysin kunnossa ja lähtee tutkimaan hautakammiota. Aulan jälkeen lähtee pitkät portaat ylöspäin. Portaiden yläpäässä Jevgeni huomaa, että ylin porras, jonka yli Crog on sattumalta onneksi astunut, on erilainen kuin muut. Jevgeni kertoo muille ja kaikki astuvat portaan ylitse. Vinoneliön muotoisessa huoneessa on yksi bronssinen patsas keskellä ja kaksi pylvästä sen molemmilla puoleilla. Lisäksi sivunurkissa on sinertävät hehkuvat pylväät. Lisäksi huoneessa on pari isompaa porrasta, niin että toisella puolella lattia on jo noussut metrin verran.

Toiselta puolelta lähtee käytävä eteenpäin. Käytävä jatkuu muutamia metrejä ja sen jälkeen ryhmä tulee ovelle, josta Weby ei löydä ansoja ja tungettuaan kätensä lukkoon sisälle ja käytettyään sotavasaroitaan tiiroina saa hän tiirikoitua sen auki.

Seuraavaksi he tulevat kahdeksankulmaiseen huoneeseen, josta lähtee ovia neljään suuntaan. Huonen keskellä on sinisestä metallista tehty iso patsas. Ryhmä menee vasemmalla olevalle ovelle, joka on täysin pyöreä. Weby huomaa ovessa ansan ja pienen purkuoperaation jälkeen hän saa ansan purettua ja muutaman minuutin kuluttua lukkokin on tiirikoitu auki, joten ryhmä painuu pyöreään käytävään, jonka pohja on hieman tasoitettu.

He tulevat lasista tai vastaavasta aineesta tehdylle ovelle, jonka vieressä seinässä on metallinen levy. Weby huomaa, että levy painuu hieman kun sitä painaa ja kun sitä painaa voimallisemmin niin metallilevy ponnahtaa auki ja sen takaa paljastuu lukkomekanismi. Hieman pitemmän tiirikoinnin ja taikavoiman siirron Jevgeniltä Webylle jälkeen Weby saa lukon tiirikoitua auki.

Lasiovien takana olevan huone on pyöreä ja sen pohja on veden peitossa. Veden yli menee ristikkoraudasta tehty silta. Kun Crog ja Jevgeni, Weby hartioillaan, astuvat sillalle ovet iskeytyvät heidän perässään kiinni ja vesi alkaa kuplia oudosti. Crog, Weby ja Jevgeni juoksevat toiseen päähän tutkimaan siellä olevaa ovea, huomattuaan ensin ettei tässä päässä ole tällä puolella lukkomekanismia ollenkaan. Weby yrittää ensin avata oven lukkoa taikavoimillaan, mutta ei onnistu. Sen jälkeen Weby siirtyy tiirikoimaan ovea hitaalla menetelmällä.

Toisen oven toisella puolella Hatrak ryhtyy tiirikoimaan lukkoa, samalla kun M yrittää avata ovea taikavoimillaan. Juuri kun M saa tehtyä oveen reiän sytyttävät siniset sauvat ilmaan päässeen kaasun suureksi tulipalloksi. Kukaan ei kuitenkaan vahingoitu pahemmin. Weby jatkaa hommiaan ja saa lukon tiirikoitua auki kymmenisen minuuttia myöhemmin. Hatrak oli jo aikaisemmin saanut toisen puolen oven auki.

Muut tulevat perässä samalla kun Crog, Jevgeni ja Weby kävelevät oven takaa lähteneitä portaita ylöspäin ansoja etsiskellen. Kaikki huomaavat portaassa numero viisi ansan, Crogi ei tosin viitsi kertoa siitä mitään vaan astuu siitä suoraan yli, mutta Weby ja Jevgeni varoittavat muita. Sen jälkeen he tulevat taas pyöreän oven luokse ja Weby tutkii siitä ensin ansat ja ryhtyy sitten avaamaan sitä. Kymmenen minuuttia myöhemmin hän huomaa, että se on samanlainen kuin se ensimmäinen pyöreä ovi ja toteaa, että saa ne tästä eteenpäin aika helposti auki.

Oven takaa aukeaa periaatteessa nelikulmainen huone, jonka sivuseinillä on syvennykset, joissa on harmaat patsaat. Huoneen lattia on tehty mosaikista. Vastapäisellä seinällä on ovi, jonka yläpuolella on jotain tekstiä. Tekstistä ei saada muuta selvää kuin että siinä on yhden tänne haudatun suvun nimi.

Weby ei löydä ovesta ansoja, joten he tutkivat oven vieressä olevaa paneelia, jossa on yhdeksän nappia. Zip tunnistaa, että siinä on ikivanhoilla kirjainmerkeillä kirjoitettu numerot 0-7 ja aakkoston ensimmäinen kirjain. Pienen tutkimuksen jälkeen he huomaavat vastapäisessä ovessa samanlaisia numeroita. Weby menee oven toiselle puolelle ja sulkee sen, jotta huoneeseen jäävät Crog ja Jevgeni voivat lukea numerot. Weby lepäilee oven toisella puolella parisenkymmentä sekuntia, ennen kuin Jevgeni hermostuu ja koputtaa oveen, jolloin se aukeaa.

Weby, joka oli nojannut oveen kaatuu sisälle kun ovi aukeaa ja sen jälkeen hän, Crog ja Jevgeni menevät toisen oven luokse ja Jevgeni painaa panelissa olevia nappeja sattumanvaraisessa järjestyksessä ja kun hän painaa viimeistä näppäintä hyökkäävät seinäsyvennyksissä olleet patsaat keskellä huonetta seisovan Crogin kimppuun.

Ensimmäinen patsas lyö Crogin kuoliaaksi, mutta tämä parantaa itsensä juuri ajoissa ottaakseen patsaan toisen hyökkäyksen vastaan. Patsaan raapiminen menee ohitse, mutta Crogin oma isku tekee patsaalle pahaa jälkeä, ja toiselta puolelta hyökkäävä taikureiden maalitaulu ei saa kilpipuolelta mitään erikoista aikaseksi.

Seuraavaksi taikurit taas rusikoivat omaa vastustajaansa taikanuolillaan hieman ennen kuin Crog pudottaa oman vastustajansa ja kääntyy kohti taikureiden maalitaulua samalla kun Jevgenikin liittyy lähitaisteluun. Vähän myöhemmin toinenkin patsas putoaa Jevgenin ja Crogin iskuista.

Tässä vaiheessa ryhmä päättää jättää loput huomiseen. Ryhmä pääsee onnellisesti ulos ja yrittää palata kuninkaan linnaan lepäämään portin kautta. Ensimmäisenä kulkeva Crog kuitenkin kämmää ja portti häviää ja Crog jää tälle puolelle. M ei halua tehdä uutta porttia, joten ryhmä jää sittenkin tänne lepäämään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		15		15
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/12		3/12
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	16		16
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		16		16
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		13		13
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		25/0		25/0
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		6/0		6/0
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		10		10
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>