TSM Osa 9, Luku 044 (tsmpart9/tsmpart9.044)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar. Haluaa edelleen jatkaa opiskeluaan tullakseen kauppiaaksi, vaikka saikin taikavoimansa takaisin samaan aikaan kuin Jevgenikin, mutta aikaa vain ei tahdo löytyä ja niin hän jatkaa pyhänä soturina, enemmän ja enemmän kypsyneenä jumalaansa, niinkuin jumalakin häneen.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan. Ryhmän tulo kuujärven alueelle aiheutui hänen yrityksistään lepytellä jumalaansa ja ihme kyllä yritys toimi ja niin hänellä on taas taikavoimia. Saatuaaln lordin sauvan hänellä oniitä ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiakoina, jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä. Osoittautunut ajan myötä hyväksi taistelijaksi ja jää vain vähän jälkeen Jevgenin ja Crogin taistelutehoista. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-)

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän usein taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

44. luku

Ryhmä jatkaa tutkimuksia. Parin hautakammion jälkeen ryhmä löytää yhdestä huoneesta säkin, jossa on jonkin verran rahaa ja jalokiviä, sekä yksi peltihaarniska. Näyttää aivan siltä kuin joku olisi jo käynyt keräämässä kaikki arvotavarat säkkiin, mutta sitten on tullut hieman kiire ja säkki on jäänyt. Crog ryntää heti säkin luokse ja katsoo että arvokkain esine on varmaan tuo kultakuvioilla koristeltu panssari ja yrittää tunkea sitä povitaskuunsa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Muut tulevat paikalla ja Fihi päättää heti kokeilla peltiä päälleen ja kun se sopii kohtuullisen hyvin hän jättää sen päälleen.

Tämän jälkeen ryhmä jatkaa matkaa ja törmää heti seuraavassa käytävässä seitsemään haamuun. Jevgeni tuhoaa niistä pari heti kättelyssä ja viholliset vuorostaan saavat Fihin, Demonin, Jevgenin ja Galavanin pökerrysmyrskyn keskelle. Jevgeni ja Galavan pääsevät onnellisesti ulos, mutta Fihi tuupertuu tajuttomana heti alueen ulkopuolella. Pökerrysmyrsky tuhosi hänen polvensa, mutta tajuttomuus tuli vasta haamun aiheuttamasta kylmästä. Demon ei pääse heti ulos alueelta, mutta kun hän hetken päästä pääsee, niin hän putoaa samasta syystä kuin Fihikin. Jevgeni karkoittaa tässä vaiheessa loputkin epäkuolleet. Crog oli taistelun aikana hävinnyt oudosti aina vähän väliä ja ollut suurimman osan ajasta poissa.

Pienten parannusten jälkeen ryhmä jatkaa eteenpäin ja tulee maalattiaiseen huoneeseen, jossa kasvaa jotain sieniä. Kun he katsovat ympärilleen he näkevät yhden sienen takana tammenjuurisauvan, jota he syöksyvä thet ottamaan ja kun he nostavat sen maasta heidän ympäriltään nousee viisi maaelementtiä.

Gardan pudottaa heti yhden ja menee auttaamaan Demonia, Jevgeni pudottaa myös Fihin edestä yhden ja Fihikin siirtyy Demonin vastustajan kimppuun. Vala pudottaa omansa ja jatkaa vielä lyömällä Galavaninkin vastustajaa. Tässä vaiheessa kaksi pystyssä olevaa maaelementtiä henkäisevät maasuihkun. Fihi, Gardan ja Demon hyppäävät pois alueelta, Galavan joutuu toisen henkäyksen keskelle, mutta ei saa pahempia vammoja, Jevgeni joutuu molempien henkäyksien alueelle, mutta hän ei edes kunnolla huomaa niitä, Crog häiviää ennen henkäyksien tuloa ja Vala putoaa maahan rintaan pahasti osuneesta henkäyksestä.

Fihi ja Gardan pudottavat Demonin vastustajan ja sen jälkeen kaikki ryntäävät viimeisen maaelementin kimppuun, joka putoaa heti Jevgenin ensimmäisestä iskusta. Jevgeni tutkii tämän jälkeen mikä Valaa vaivaa, mutta Valan taikasuojat tulee esteeksi. Diagnoosillakaan ei selviä mitään mitä voisi korjata, joten ryhmä kantaa Valan omaan huoneeseensa lepäämään ja lähtee jatkamaan tutkimuksia.

Ryhmä lähtee tällä kertaa tutkimaan Valan huoneen lähelä olevaa paikkaa ja tulee käytävän päässä kolmen oven luokse. He vilkaisevat niistä ensimmäistä ja lähtevät juuri kävelemään toiselle kun heitä vastaan tulee yllättäen kahdeksan haamua. Eturintaman neljä haamua ampuvat sähkövasamia osumatta keneenkään. Takarivin haamut kutsuvat kolme paholaista apuun ryhmän taakse. Fihi pudottaa oman epäkuolleensa ja Jevgeni poistaa takarivistä pari haamua ja samalla poistuu kolmesta paholaisesta kaksi. Jevgeni poistaa vielä pari takarivin haamua, jolloin viimeinenkin paholainen häviää ja ennen kuin taistelijat ehtivät pudottaa lisää eturivin haamuja Jevgeni lähettää nekin pois.

Tämän jälkeen Demon valittaa Jevgneille kovaäänisesti, että hän on huonossa kunnossa. Jevgeni ei jaksa kuunnella valitusta ja taikoo Demonin ympärille äänimuurin, joka estää äänen kulkemisen sen läpi. Demoni ihmettelee hetken aikaa mitä tapahtui ja menee sitten Crogin korvan juureen karjumaan että hän haluaa parannusta. Hän toteaa, että kun hän on alle kolmenkymmenen sentin päässä Crogista niin hänen äänensä kuuluu perille. Demon toteaa Crogille, että tuo idiootti Jevgeni ei suostu parantamaan häntä, paranna sinä. Crog menee kauemmaksi (yli kolmenkymmenen sentin päähän, niin että muut kuulevat, mutta Demon ei) ja sanoo, että "mitä tuo idiootti Jevgeni sanoi".

Jevgeni hieman ihmettelee, että mitä tuo Crog oikein nimittelee ja pistää tämänkin ympärille äänivallin. Crog ja Demon painavat päänsä toisiinsa kiinni ja juttelevat hetken ja sen jälkeen Crog ryhtyy parantamaan Demonia hitaalla menetelmällä. Kärsimätön Galavan toteaa että tuossa menee ikä ja terveys jos odotamme tuota ja menee auttamaan. Minuutin kuluttua he lopettavat ja Demoni on melkein kunnossa. Jevgeni poistaa äänimuurit ja ryhmä jatkaa matkaa.

Ryhmä pistää taistelutaiat valmiiksi ja ryntää seuraavaan huoneeseen. Huone on muuten tyhjä, mutta sieltä lähtee yksi ovi eteenpäin. Ryhmä ryntää seuraavasta ovesta läpi ja tulee isoon huoneeseen, jonka taikaseinässä on iso halkeama ja ovi oikealle. Halkeamasta on juuri tullut huoneeseen viisi vaasalaista sotilasta ja viisi taikuria.

Galvan ja Crog syöksyvät eteenpäin ja Crog häviää perille päästyään. Muut jäävät paikoilleen varautumaan taikohin ja lähtevät vasta sitten liikkeelle. Demoni yrittää kutsua paikalle apupaholaista, mutta epäonnistuu ja unohtaa kokonaan kyseisen taikalistan ja vielä yhden toisenkin. Jevgeni lähettää yhden vaasalaisen sielun lomalle ja kolme sotilasta tulee Fihin ja Jevgenin kimppuun. Jevgeni pudottaa yhden lähitaisteluun tulleen vaasalaisen ja Fihi huitoo kahta muuta kohti. Jevgeni pudottaa seuraavaksi toisenkin taikurin lähettämällä senkin sielun pois ja iskee vielä ohimennen toisen Fihin vastustajista maahan. Demon tulee auttamaan Fihiä ja Jevgeni yrittää lähettää viimeisen taikurin sielua pois, mutta ei onnistu ja niin Jevgeni joutuu tyytymään perinteiseen menetelmään ja lähtee hyökkäykseen eturintamaan. Fihi pudottaa takarintaman vaasalaisen ja lähtee muiden perään. Jevgeni on juuri poistanut toisen sotilaista lähettämällä sen sielun pois ja käy taikurin kimppuun. Taikuri yrittää taikoa Jevgeniä, mutta epäonnistuu ja hyppää taaksepäin päin kallioseinää niin, että leukaluu painuu aivoihin tappaen taikurin heti.

Demon ehtii paikalle ja lyö vielä pudonnutta taikuria samalla kun Jevgeni pudottaa viimeisen vaasalaisen sotilaan. Tämän jälkeen alkaa taas hirmuinen kaman keräys, lähinnä Crogin toimesta, Demon enemmänkin irrottelee päitä ihan huvikseen, kostona siitä että menetti taistelun aikana pari taikalistaa, Galavan vuorostaan kerää vihollisilta korvia. Tavaroiden keräämisen jälkeen Jevgeni tukkii halkeaman muutamalla kivimuurilla ja sitten ryhmä lähtee takaisin Valan luokse lepäämään. Perille päästyään he lähettää vielä jättiläispartion vahtimaan halkeamaa.

Jossain vaiheessa jättiläiset käyvät toteamassa, että kaivamisäänet kuuluvat jo tosi läheltä. Ryhmä lähtee heti jatkamaan esineiden etsimistä kunhan Jevgeni on saanut taikavoimansa kerättyä takaisin. He menävät käytävän päähän ja painuvat siitä ovesta läpi oikelle, jonne heidän viimekerrallakin piti alunperin mennä ennen kuin haamut tuli häiritsemään. Kun he pääsevät huoneeseen he näkevät kuinka kolme jättiläistä syöksyy toisesta ovesta sisään ja he jatkavat siitä ovesta mistä he tulivat pysähtymättä pakoon. Crog ja Galavan syöksyvät siihen huoneeseen, josta jättiläiset tulivat ja muut menevät perässä yrittäen rauhoitella hulluja pyhiä sotureita ja yrittäen heittää suojataikoja.

He tulevat huoneeseen, jossa he näkevät huoneen keskellä palavan ruukun ja kun Crog ja Galavan syöksyvät sitä kohti seinistä irtautuu kuusi tulielementtiä. Ne kaikki käyvät Crogin ja Galavanin kimppuun ja kun Crog pudottaa yhden ja häviää, niin silloin tulielementit hajaantuvat ja käyvät kaikkien kimppuun.

Yksi tulielementti ympäröi Galavanin ja Demon putoaa maahan tulielementin ensimmäisestä hyökkäyksestä ja vuotaa verta kuin pieni vesiputous samalla kun Fihi, Gardan ja Jevgeni tappavat omat vastustajansa. Jevgeni menee tappamaan Galavanin vastustajan yhdellä iskulla ja Gardan ja Fihi pudottavat Demonia rusikoivan vihollisen. Jevgeni parantaa ryhmää ja he ottavat maljan mukaan ja lähtevät eteenpäin. He tulevat huoneeseen jossa on kolme jättiläistä riitelemässä. Jevgeni rauhoittaa heidät ja yksi heistä piilottaa riidan aiheen selkänsä taakse.

Crog yrittää kysyä mistä he oikein riitelivät, mutta jättiläiset eivät vastaa. Gardan saa selville ajatuksia lukemalla, että he eivät halua antaa leikkikaluaan ryhmälle. Crogin suunnitelman mukaan he yrittävät ensin huijata jättiläisiä kääntämään selkänsä, jotta ryhmä näkisi mitä heillä on, mutta ei onnistu. Sen jälkeen Jevgeni yrittää käskeä jättiläsiä antamaan esineen hänelle, mutta jättiläiset eivät halua. Gardan kokeilee vuorostaan, pistäen kaiken pelotteluvoimansa peliin ja jättiläinen ojentaa hieman nyreänä Gardanille maailmakiven. Samassa paikalle ryntää pari jättiläistä kertomaan, että "vaasalaiset ovat jo murtautuneet läpi ja apuanne tarvitaan". Ryhmä lähtee perään ja törmää matkalla Valaan, joka on juuri tulossa auttamaan.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/21		4/21
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	28		29
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		30		30
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/8		12/9
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	20		21
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	9		11
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		12		13
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>