TSM Osa 9, Luku 043 (tsmpart9/tsmpart9.043)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar. Haluaa edelleen jatkaa opiskeluaan tullakseen kauppiaaksi, vaikka saikin taikavoimansa takaisin samaan aikaan kuin Jevgenikin, mutta aikaa vain ei tahdo löytyä ja niin hän jatkaa pyhänä soturina, enemmän ja enemmän kypsyneenä jumalaansa, niinkuin jumalakin häneen.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan. Ryhmän tulo kuujärven alueelle aiheutui hänen yrityksistään lepytellä jumalaansa ja ihme kyllä yritys toimi ja niin hänellä on taas taikavoimia. Saatuaaln lordin sauvan hänellä oniitä ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiakoina, jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä. Osoittautunut ajan myötä hyväksi taistelijaksi ja jää vain vähän jälkeen Jevgenin ja Crogin taistelutehoista. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-)

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän usein taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

43. luku

Ryhmää vastaan tulee yksi taikurin näköinen epäkuollut, joka menee Fihin kimppuun, seitsemän haamua, joista kuusi menee Jevgenin kimppuun ja yksi Valan kimppuun ja vielä seitsemäntoista luurankoa tykinruuaksi. Luurangot ovat kevyttä kamaa, ne putoavat yhdestä iskusta ja Crog, Hill ja Galava hakkaavat niitä maahan. Galava tosin putoaa aika alkuvaiheessa taikurin loitsumaan nukutustaikaan, eikä sen jälkeen ole mukana taistelussa. Haamut kestävät iskuja paljon enemmän, mutta Jevgeni tuoaa niistä pari taioillaan, ennen kuin Jevgenin kumpussa olevat kuusi haamua saavat hänet niin pökerryksiin, ettei hän enää voi tehdä sitä. Vala tuhoaa luurankoja pari samassa ajassa kun muut yhden ja iskee vielä samalla yhtä haamuakin ohimennen. Kun luurangot alkavat loppua hän siirtyy hakkaamaan täysillä yhtä haamua ja saa sen aika nopeasti pudotettua. Taikuri heittää taikoja pääasiassa Fihiin, mutta muutkin saavat osansa ja Fihi vuorostaan ei välitä ympärillään olevista neljästä luurangosta, vaan hakkaa taikuria niin kauan että tämä lähtee pakoon taikasiirrolla huoneen nurkkaan.

Crog, joka huomaa että taikuri lähti pakoon, singahtaa tämän perään ja kun taikuri antaa Crogille taikavoimin käskyn "Tapa Fihi välittömästi tai kuole", niin Crog tulkitsee sen taas väärin tappaen taikurin yhdellä iskulla sanoen vielä samalla "vitut teen mitään mitä käsket".

Tässä vaiheessa pystyssä on enää yksi luuranko, joka sekin putoaa yhdellä iskulla ja kaikki ryhmäläiset ovat Jevgeni ympärillä olevien kolmen haamun kimpussa. Kolme viimeistä haamua putoaa hyvin nopeasti. Kun viimeinenkin haamu putoaa Jevgeni seuraa sen esimerkkiä ja putoaa perässä. Pienten tavaroiden keräämisen (Gardanilla ja Fihillä on kiire tutkia haudat ennen kuin Jevgeni herää ja alkaa saarnata, Fihi auttaa ja Gardan tutkii, mitään ei kuitenkaan löydy) jälkeen Jevgenikin tulee tajuihinsa ja hän käy herättämässä nukkuvan Galavan.

Ryhmä lähtee eteenpäin ja törmää seuraavassa huoneessa vähän yli kymmeneen vampyyriin. Alussa ryhmän valmistautuessa heidän sivulleen tehdään maamuuri ja sen eteen tulimuuri, jonka takaa pari vampyyria kiertää ryhmän taakse. Gardan pudottaa pari taakse tullutta vampyyria samalla kun Vala pudottaa edessä yhden vampyyrin ja vampyyrit piilottavat toimintansa peittämällä koko alueen sakeaan sumuun. Crog ja Vala joutuvat tulisateen keskelle, mutta eivät saa mitään pahempia vammoja. Gardan, Hill ja Jevgeni joutuvat vuorostaan sähköpilven keskelle, mutta kaikki pääsevät onnellisesti ulos ilman ongelmia.

Crog juoksee paetessaan tulialueelta sumusta sokean Fihin ohitse mainiten samalla, että "tuolla palaa" viittoen peukalolla taaksepäin. Fihi, joka ei sumun takia näe edes omia käsiään saati sitten Crogin, onnistuu kuitenkin lähtemään Crogin perään vampyyrejä kohti ja Jevgeni tulee hetken päästä perästä.

Vala pudottaa Crogin edessä olevan tyypin juuri ennen kuin Crog ehtii perille ja Crog joutuu jatkamaan eteenpäin. Fihi menee Jevgenin kanssa takarivin kimppuun. Heidän siinä tapellessa Galavanin ja Hillin luota lähtenyt vastustaja siirtyy heidän taakseen ja yrittää hyökätä Jevgenin kimppuun. Jevgeni kuitenkin huomaa tämän ja kääntyy uutta vihollista kohti. Hill juoksee vihollisten maavaliin muodostamasta kujasta vihollisten selustaan ja törmää matkalla yhteen odottavaan tuliansaan, joka ei kuitenkaan saa mitään muuta kuin lämmintä ilmaa aikaiseksi. Vähän ennen kuin hän pääsee perille hänen eteensä ilmestyy kivimuuri estämään kulun.

Fihin vastustajan ja hänen väliinsä ilmestyy myös maamuuri, jonka Fihi joutuu kiertämään ja sen takia hän ei osu vastustajaansa. Valan, Crogin ja Jevgenin vihollisen ympärille ilmestyy sähköpilvi, joka pudottaa vampyyrin juuri ennen kuin Jevgeni ehtii lyödä. Vala siirtyy alueelta ulos ja pudottaa yhden vampyyrin aivan Crogin nenän edestä. Crog siirtyy vielä eteenpäin ja pudottaa vielä yhden vampyyrin takarivistä. Jevgeni tulee auttamaan Fihiä ja pudottaa vastustajan yhdellä iskulla. Vala pudottaa viimeisen takarivin vastustajan Crogin edestä ja Crog juoksee hänen ja Hillin ohitse, jolloin Hill huutaa että "joku meni tästä tonnepäin". Crog huutaa huoneen päästä että "missä vampyyreja?", jolloin Hill, joka on huomannut vain, että joku juoksi hänestä ohitse vastaa että "siellä". Fihi vuorostaan ihmettelee että mihin suuntaa Hill oli oikein osoittelevat tässä sumussa.

Ryhmä kuuntelee hetken missä niitä vihollisia vielä on, jolloin Gardan juuri pudottaa viimeisen vihollisen ja tulee aivan hiljaista. Tässä vaiheessa sumukin alkaa jo haihtua ja ryhmä ryhtyy tutkimaan miten nuo vampyyrit saa tuhottua. Jevgenin mukaan vaihtoehtoja on kaksi, joko iskeä hopea-aseella tai keppi sydämmen läpi. Crog yrittää hetken aikaa tutkia ruumiita mutta niiltä ei löydy mitään muuta kuin pari taikamiekkaa (lyhyitä).

Ryhmä lähtee Valan majapaikkaan lepäämään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/20		4/21
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	28		28
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		30		30
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/6		12/8
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	20		20
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	9		9
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		12		12
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>