TSM Osa 9, Luku 046 (tsmpart9/tsmpart9.046)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar. Haluaa edelleen jatkaa opiskeluaan tullakseen kauppiaaksi, vaikka saikin taikavoimansa takaisin samaan aikaan kuin Jevgenikin, mutta aikaa vain ei tahdo löytyä ja niin hän jatkaa pyhänä soturina, enemmän ja enemmän kypsyneenä jumalaansa, niinkuin jumalakin häneen.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan. Ryhmän tulo kuujärven alueelle aiheutui hänen yrityksistään lepytellä jumalaansa ja ihme kyllä yritys toimi ja niin hänellä on taas taikavoimia. Saatuaaln lordin sauvan hänellä oniitä ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiakoina, jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä. Osoittautunut ajan myötä hyväksi taistelijaksi ja jää vain vähän jälkeen Jevgenin ja Crogin taistelutehoista. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-)

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän usein taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

46. luku

Ryhmä odottaa, että Askan on kunnossa ja lähtee sitten katsomaan rakennuksia läpi. Ensimmäisestä talosta ei löydy muuta kuin rojua. Seuraavan talon kellarista löytyy rahaa, maaginen varsijousi ja atrain. Lisäksi kellarissa on viinitynnyreitä. Kadun toiselta puoleta ensimmäisestä talosta löytyy yllättäen kymmenen pilvijättiläistä ja kolme tulijättiläistä riitelemässä siitä miten saalis pitää jakaa.

He eivät oikein tykkää siitä, että ryhmä hyppää sisälle koputtamatta ja taistelu alkaa. Askan pudottaa heti yhden takarivin tulijättiläisen nuolellaan ja Crog, Galavan ja Fihi ryntäävät pilvijättiläisten kimppuun. Crog pudottaa yhden pilvijättiläisen samalla kun yksi kolmesta Fihiä lyövästä pilvijättiläisestä osuu häntä aika pahasti ja Fihi putoaa. Jevgeni toteaa tässä vaiheessa, että tilanne näyttää vaaralliselta ja käyttää kahta erikoisominaisuuttaan antaen ensin Galavanille suojaa ja sen jälkeen hän parantaa Fihin, joka huomaa yllättäen olevansa täysin kunnossa.

Crog pudottaa heti perään toisen pilvijättiläisen ja jatkaa takarivin tulijättiläisten kimppuun, jotka ampuvat häntä tulivasamilla. Fihi nousee pystyyn ja huomaa, että hänen edessään on yksi pilvijättiäinen ja pari muuta on jo jatkanut hänen ohitseen ja tuo vieressäkään oleva ei ole huomannut että hän on noussut pystyyn. Galavania hakkaa pari pilvijättiläistä ja hänestä alkaa tuntua, että nyt ei oikein mene vahvasti ja hän siirtyy puolustuskannalle kun paikalle tulee vielä kolmas pilvijättiläinen. Jevgeni pudottaa oman vastustajansa ja tilalle tulee heti toinen, joten hänkään ei vielä pääse apuun. Fihin edessä oleva vastustaja lähtee eteenpäin huomaamatta Fihiä lainkaan ja Fihi lyö jättiläistä selkään, saamatta kuitenkaan mitään erikoista aikaiseksi..

Kun kaikki kolme pilvijättiläistä hakkaa vähän aikaa Galavania niin tämä putoaa tajuttomana maahan ja pilvijättiläiset hajaantuvat niin, että yksi menee Fihin kimppuun, yksi silmiään pitelevän oman tulijättiläisensä pudottaneen Crogin kimppuun ja viimeinen Jevgenin kimppuun. Gardan pudottaa oman vastustajansa samalla Askan hakkaa maassa makaavaa Jevgenin nukuttamaa jättiläistä. Fihi siirtyy täyteen puolustukseen samalla, kun Crog tulee taas taistelukuntoon ja pudottaa oman vastustajansa ja heti perään hän iskee toisenkin pilvijättiläisen maahan ja käy tulijättiläisen kimppuun.

Fihi ei kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa kahta pilvijättiläistä vastaan ja hän putoaa toisen kerran tajuttomaksi taistelun aikana. Jevgeni ja Gardan saavat pudotettua oman pilvijättiläisensä ja käyvät Fihin kimpussa olleiden jättiläisten kimppuun. Askan tappaa maassa makaavan jättiläisen kunnon iskulla ja siirtyy taas ampumaan jousellaan. Askan ampuu Crogin edessä olevaan tulijättiläiseen ja se putoaa Crogin seuraavasta iskusta, jolloin Crog menee lopullisesti pudottamaan sen edellisen pilvijättiläisen, joka oli vain pökerryksissä maassa. Askan siirtyy ampumaan Jevgenin vastustajaa ja kun Crog on pudottanut oman vastustajansa tulee hänkin Jevgenin avuksi ja pudottaan jättiläisen ensimmäisellä lyönnillään. Tämän jälkeen kaikki siirtyvät viimeisen Gardanin kimpussa olevan jättiläisen kimppuun ja he pudottavat sen nopeasti.

Jevgeni parantaa Fihin ja Galavanin ja sen jälkeen ryhmä ryhtyy katsomaan mistä jättiläiset oikein tappelivat. Heiltä löytyy hirmuinen kasa rahaa ja jalokiviä. Lisäksi kasassa on muutamia taikaesineitä. Ryhmä jää lepäämään taloon ja odottamaan että saa taikavoimansa takaisin.

Ryhmä herää aamulla ja Crog kertoo, että yöllä hän oli kuullut ulkoa valitusta. Ryhmä lähtee tutkimaan loppuja taloja ja vilkaisee pariin kolmeen taloon (tyhjä talo, kapakka ja toinen tyhjä talo) ja tulee sitten taloon, jossa on juuri alkamassa jättiläisten jalkapallopeli jonkun onnettoman miehen päällä.

Toisella puolella on kaksi pilvijättiläistä ja toisella kaksi tulijättiläistä. Lisäksi kentän laidalla on neljä pilvijättiläistä katsomassa. Pyhät soturit ryntäävät taas normaaliin tapaansa taikojan jälkeen sisään ja muut seuraavat hetken päästä perässä. Crog ja Jevgeni pudottavat heti yhden vastustajansa ja muut vain leikittelevät. Crog pudottaa vielä toisen halkaisemalla sen kallon niin, ettei saa revittyä asettaan irti vaan joutuu siirtymään vara-aseeseensa. Crog jatkaa kovaa tahtia pudottaen jo kolmannen pois, tällä kertaa Galavanin edestä, samalla kun Galavan itse on jo siirtynyt täyteen puolustukseen. Koska Crog pudotti Galavanin toisen vastustajan ja auttaa häntä, niin Galavan siirtyy takaisin hakkaamaan omaa vastustajaansa täysillä. Gardan on tällä välin pudottanut toisen Fihin vastustajan heittämällään tikarilla ja Jevgenikin on pudottanut oman vastustajansa ja tulee hakkaamaan Fihin vastustajaa. Pitkän mätkimisen jälkeen loputkin jättiläiset saadaan hakattua maahan.

Lopuissa taloista ei löydy mitään erikoista joten ryhmä lähtee jatkamaan matkaa. Iltapäivällä he näkevät noin parin tuhannen miehen pimeähaltiajoukon marssivan ohitse ja tämän etujoukon jälkeen tulee vielä isompi joukko, jota ryhmä ei jää laskemaan.

Ryhmä kävelee kohti lounasta koko päivän ilman tapahtumia.

Illalla ryhmä saa näkyviinsä Zhentil Keepin tornin. Hetken mietittyään ryhmä lähtee portteja kohti. Portilla on pimeähaltia vartiossa ja hän haluaa ryhmältä viidenkymmenen kruunun tullin. Ryhmä maksaa ja pääsee sisälle, jossa aukeaa leveä bulevardi, jonka keskellä kun kukkaistutuksia jne. Ryhmä kiertelee kaupunkia ja käy parissa kaupassa (tuhlaten taikakaupassa noin 80 000 hopeakruunua ja saaden mm. Crogin kuin uudeksi). Sen jälkeen ryhmä painuu Punatöytöjen kapakkaan ja kysyy voiko siellä yöpyä. Kapakanpitäjä sanoo että totta kai, joten ryhmä yöpyy siellä.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/22		4/22
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	30		30
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/9		12/9
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	21		22
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	12		12
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		14		14
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>