TSM Osa 10, Luku 021 (tsmpart10/tsmpart10.021)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006

21. luku

Ryhmät valmistavat tarvikkeita matkaa varten ja rakentavat metsästystarvikkeita. Ensimmäinen Ryhmä päättää kokeilla laskuvarjoilla surffausta.

Suominen törmää pariin railoon, mutta onnistuu pääsemään niistä ylitse saaden vain matkan aikana vain pienen paleltuman. Mäkeläinen törmää myös railoon ja saa pienen paleltuman, mutta muuten pääsee onnellisesti eteenpäin. Niemi törmää railoon ja päätyy väärään suuntaan 30 kilometriä kauemmaksi kohteesta kuin alkuperäinen lähtöpiste. Rossi hoitaa asiat ammattimaisesti ja seuraa Suomista.

Niemi lepää hetken ja lähtee sitten kävelemään oikeaan suuntaan. Käveltyään 16 tuntia hän yrittää puolitoista tuntia tehdä lumimajaa, mutta ei onnistu ja lopulta hän käpertyy laskuvarjoonsa ja lepää siinä. Valitettavasti hän ei enää herää vaan paleltuu siihen kuoliaaksi.

Rossi ja Suominen etsivät Mäkeläistä ja Niemä ja neljän tunnin kuluttua he lopettavat etsinnät, löydettyään sitä ennen Mäkeläisen. Sen jälkeen he lähtevät kävelemään kohti tukikohtaa. He pääsevät perille yhdeksän päivää myöhemmin.

Toinen ryhmä pääsee 13 päivää eteenpäin ja kun ko aikana ei ole näkynyt mitään muuta syötävää kuin kaksi pientä lintua he kutsuvat apua radiolla ja heidät noudataan pois.

Kolmas ryhmä käy ensin metsästämässä pari päivää pingviinejä (jostain syystä Lehikoinen arvasi todella tarkkaan missä pingviinejä voisi olla) ja lähtee sen jälkeen raahautumaan hitaasti noin 7 kilometriä päivässä eteenpäin. Kymmenen päivää myöhemmin he löytävät indoneesialaisen vartioidun sotilastukikohdan, josta he käyvät varastamassa kaksi moottorikelkkaa. Tällä reissulla he tappavat myös yhden vartijan ja päivystäjän, sekä polttavat sotilaiden talvihaalarit. Lisäksi he onnistuvat ottamaan mukaan myös laatikon kertasinkoja ja tuhoamaan radion. Tämän jälkeen he ajavat perille asti kelkoilla ja saapuvat perille seuraavan päivän aamuna.

Neljäs ryhmä matkustaa hitaasti 10 km päivässä löytämättä muuta ruokaa kuin yhden hylkeen, jota he eivät saa kuitenkaan metsästettyä, vaan se pääsee pakoon.

Ensimmäinen ryhmä saapuu perille ja kaivautuu sisälle tukikohtaan tutkimaan sitä. He löytävät RAA:ta, eli ravintoaineannoksia, jotka Suomisen mukaan eivät ole ruokaa, vaikka ne ovatkin syötäviä. Tutkittuaan päätukikohtatalon yläkerran Suominen ja Mäkeläinen lähtevät kaivautumaan seuraavaan kuplaan sisään ja Rossi jää valmistamaan itselleen RAA:ta.

Seuraavasta kuplasta he löytävät helikopterin ja alakerrasta paljon kaikenlaista romua. Alakerrasta lähtee myös kaksi käytävää eteenpäin, joista toinen näyttää menevän pääkuplaan, joten Suominen menee toista pitkin eteenpäin. Hän saapuu toiseen kuplan alakertaan nousee sieltä ylös. Ylhäällä on trukki ja muutamia laatikoita nurkassa. Laatikoissa on toimistotarvikkeita. Sen jälkeen Suominen palaa takaisin muiden luokse, jotka ovat juuri syömässä Rossin puuliedessä lämmittämiä RAA:ta. Rossi on purkanut vanhan kirjoituspöydän polttopuuksi.

Syötyään he ottavat soihdun ja lähtevät alas tutkimaan sitä. Alakerrasta he löytävät ison generaattorin, mutta ei pikkugeneraattoria, joka tarvitaan ison generaattorin käynnistämiseen. Alakerrassa on myös yksi lukittu ovi, jota he eivät saa auki. He lähtevät tutkimaan tarkemmin helikopterihallin alakertaa. Sieltä löytyy yksi moottorikelkka, lumikola, raskas-kk ja paljon erilaisia huoltotarvikkeita.

Seuraavaaksi he lähtevät tutkimaan viimeistä käytävää, joka jatkuu puolitoista kilometriä ennen kuin päättyy sortumaan. Sen jälkeen he käyvät hakemassa trukin ja käynnistävät sen. Suominen saa sen kiltisti käyntiin ja ajaa sen ison hallin alle generaattorin viereen. Tutkittuaan generaattoria hän päättelee, että sen saa kyllä käyntiin trukin antamalla virralla kun siinä on akut täynnä. Nyt ei viitsi vielä yrittää. Seuraavaksi he yrittävät avata sitä lukittua ovea, mutta eivät saa sitä vedettyä trukilla auki, vaan vaijeri meinaa katketa.

He käyvät hakemassa helikopterisuojasta hitsauslaitteet ja hitsaavat lukon irti ja pääsevät sisään asevarastoon. Asevarastossa on vain muutama pistooli, konepistooli ja muutavia luotiliivejä ja yksi panssaripuku.

Sen jälkeen Suominen päättää kokeilla käynnistää generaattoria trukin avulla ja saakin sen noin 15 minuutin ähellyksellä käyntiin. Puolta tuntia myöhemmin kun generaattori on lämmennyt Suominen kytkee virrat päälle koko asemaan ja valot syttyvät. Samalla käynnistyvät myös kaikki tietoliikenne, tietokone etc laitteet.

He tutkivat jonkin aikaa paikkoja valossa ja painuvat sitten lepäämään.

Kolmas ryhmä saapuu paikalle kahdella moottorikelkalla. Suominen kävelee ulos konekiväärin kanssa ottamaan heidät vastaan. Ryhmät hoitavat asemaa kuntoon.

Kakkosryhmä pudotetaan asemalle sen jälkeen kun heidät on poimittu ylös hätäsignaalin jälkeen.

Neljäs ryhmä alkaa jo kärsiä aika nälkää, mutta Nousiainen löytää leiriytymisvarustesarjan (teltta, öljykamiina jne) etsiessään Goldbergin hukkaamaa hätäradiota. Hän löytää myös sen radion, herätyskellon, rynnäkkökiväärin (14 ammusta), 5 annosta ruokaa, videopelin (tv puuttuu) ja 3 annosta säilykeruokaa.

Berghem ja Laitinen sairastuvat.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Kersantti			Kersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	2.8.2006	578
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Kersantti			Kersantti
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Alikersantti			Alikersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Korpraali			Korpraali
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Saleh Hussein		Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Berghem		Korpraali			Korpraali
+ Lääkintämies		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Hassel Goldberg	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		11.9.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>