TSM Osa 10, Luku 022 (tsmpart10/tsmpart10.022)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006

22. luku

Kun postipalvelut yms. alkavat toimia yliluutnantti Suominen saa kuulla, että hänelle tulee ryhmään täydennyksiä, eli yksi heidän tukikohdassa tapaamistaan kouluttajista nimeltä luutnantti Kari Salmi pitää lomaansa alueella jalan ja hän saapuu paikalle muutaman päivän sisällä.

Saman päivänä tulee myös ilmoituksen, että sotilasmestari Lehikoinen on ylennetty luutnantiksi.

Luutnantti Salmi saapuu sitten jo samana päivänä ja tuo samalla huonoja uutisia, eli kertoo löytäneensä Niemen ruumiin noin 305 kilometrin päästä, sen voisi kuulemma käydä hakemassa pois. Yliluutnantti Suominen lähtee kertomaan asiasta Rossille.

Rossi ottaa asian kohtuullisen hyvin, Suominen selviää hengissä ja Rossi joutuu shokkiin, joten Suominen hakee alikersantti Luihun katsomaan Rossia.

Teknikko Laitinen ryhtyy suunnittelemaan rekeä moottorikelkkaan, jotta voitaisiin lähteä hakemaan nelosryhmää.

Luutnantti Salmi lupaa ilmoittaa huomenna kauanko helikopterin kuntoon laittamiseen menee aikaa.

Seuraavana aamuna Salmi toteaa, että jos Laitinen laittaa tuon kuntoon niin se kestää noin pari viikkoa, hän itse saa sen täysin kuntoon viikossa. Lentokuntoon sen saa parissa tunnissa, mutta sitten hän ei itse suostu lentämään sillä, koska helikopteri on kuitenkin ollut yli seitsemän vuotta täysin käyttämättömänä ja se pitäisi kunnolla tarkistaa.

Lehkoinen, Suominen, Kolehmainen ja Mäkeläinen lähtevät moottorikelkoilla etsimään nelosryhmää. Heidän tarkoituksena on hinata Suominen ylös laskuvarjohinaukseen ja hän sitten etsii nelosryhmää.

Heti kun he pääsevät Salmen näköpiiristä pois he siirtyvät nopeaan ajoon koska Lehikoinen on sattumalta sattunut näkemään tarkempia satelliittikuvia ja valinnut niistä hyvän reitin perille nelosryhmän teltan luokse. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin he päätyvät perille ja saavat heidän telttansa näkyviin.

Nousiainen on hieman pahoillaan siitä, että vaellus jäi vähän vähiin. Lisäksi hän heti kysyy, että onko teillä tv:tä, meillä on videopeli. Lehikoinen sanoo, että ei ole mukana, mutta perillä on. He lähtevät ajamaan takaisin päin. Paria tuntia myöhemmin he saapuvat takaisin, jolloin Salmi on saanut helikopterin likimain kokonaan purettua.

Salmi kertoo Suomiselle, että helikopterin saa kyllä kuntoon huomiseksi, jos pistää pikkusen vauhtia, se onkin hieman paremmassa kunnossa kun mitä hän kuvitteli.

Suominen määritteleen joukkueensa uudestaan ja jakaa vartiovuorot Luihun listan mukaan.

Uusi yksikköjako on seuraava:

Komentojaos: Yliluutnantti Suominen, kersantti Rossi, alikersantti Mäkeläinen ja teknikko Laitinen.

1. iskujaos: luutnantti Salmi, kersantti Hussien, ylikersantti Luihu ja alikersantti Luihu.

10. iskujaos: luutnatti Goldberg, alikersantti Nousiainen, korpraali Salonen ja korpraali Berghem.

11. tiedustelujaos: luutnantti Lehikoinen, ylivääpeli Kolehmainen, vääpeli Danielson ja kersantti Korhonen.

Ensimmäisenä yönä Salmen päivystysvuorolla ja kun hän menee herättämään Salosta seuraavaan vartiovuoroon huomaa hän, että tämän punkka on tyhjä. Herätettyään ensin 10. iskujaoksen, mutta kun kukaan ei tiedä mitään Salosesta hän menee herättämään Suomisen, jonka jälkeen tehdään yleishälyytys ja lähdetään etsimään Salosta.

Kun koko tukikohta on tutkittu Salonen löytyy ison kuplan alapuolelta tajuttomaksi hakattuna. Kun tehdään täydellinen tutkimus he löytävät Salosen valmisteilla olevan räjähdysainelastin ja lisäksi he huomaavat, että joku on rikkonut videopelin.

Loppuyön yksikkö pitää tuplavartiota, eli kaksi kiertävää parivartiota. Kun Rossi ja Luihu siirtyvät ulos he löytävät ulkoa tajuttoman Nousiaisen ja Hussien on hävinnyt. Suominen, Salmi, Rossi ja Luihu katsovat Nousiaisen ympäriltä jälkiä ja lähettää pari tyyppiä kantamaan Nousiaisen sisälle. Mitään erikoisia jälkiä ei löydy. He käyvät vielä katsomassa kauempaa onko kukaan tullut tukikohtaan, mutta sieltäkään ei löydy mitään.

Seuraavaksi yksikkö kokoontuu päähalliin ja Rossi, Luihu, Suominen ja Salmi lähtevät tutkimaan tukikohtaa läpi. Kävellessään tukikohdan toiseen päähän he huomaavat, että yksi ilmastointihormi on auki. Tutkiessaan hormia he huomaavat, että siellä on joku kulkenut vähän aikaa sitten, koska sinne on sulanut pikkusen lunta. He palaavat takaisin päähalliin ja kerrottuaan asian muille he hitsaavat ovia umpeen ja valmistautuvat katsomaan välikattoon.

Luihu heittää kattolevyn irti ja se putoaa melkein hänen päälleen, joten hän joutuu hyppäämään sivuun samoin kuin Rossi. Korhonen, Suominen ja Salmi valmistautuvat nousemaan ylös, mutta Salmen kattolevy nousee vain parikymmentä senttiä ylös, mutta ei enempää, joten hän siirtyy seuraavaan levyyn. Korhonen saa kattolevyn irti, mutta se putoaa hänen varpailleen ja hän hyppii yhdellä jalalla hetken aikaa.

Suominen saa levyn ylös ja tunkee päänsä sisään samaan aikaan kuin Rossi heittää valon ylös. Suomista kohti yritetään ampua, mutta ilmeisesti patruuna ei laukea. Suominen ampuu sarjaa vihollista kohti ja mies putoaa. Myös Korhonen avaa tulen ja onnistuu ampumaan yhden laukauksen katon läpi viholliseen ja loput hänen aseeseensa.

Salmi yrittää uudestaan seuraavaa levyä, mutta se on jummittautunut kiinni. Sen jälkeen hän siirtää pöytää seuraavan luukun kohdalle. Suominen huutaa, että se on keskikäytävällä, jolloin Lehikoinen avaa tulen ampuen 10 laukausta kattoon.

Tämän jälkeen Suominen menee keskialueelle ja alkaa repiä kattoluukkuja auki, jolloin Salmi kysyy saako hän kurkata sisään. Suominen antaa luvan, joten Salmi avaa yhden luukun, mutta joutuu väistämään putoavaa luukkua ja ei pääse heti kurkkaamaan ylös, vaan hänellä kestää vähän aikaa, jona aikana Suominen ehtii kurkata sisään.

Sen jälkeen Salmi katsoo ylös, mutta ei näe kymmenessä sekunnissa mitään. Hän vetää päänsä pois ja sen jälkeen Suominen katsoo ylös ja näkee maahan tuupertuneen vihollisen jonka hän tunnista Husseiniksi. Hän nuosee ylös ja laskee Husseinen alas. Sen jälkeen Luihu ryhtyy katsomaan Husseinen ongelmia samalla kun Suominen kutsutaan radioon.

Goldberg ojentaa radion ja Suominen kuulee, että neljä taisteluhelikopteria on tulossa kohti ja ne saapuvat perille 30 sekunnin kuluttua. Suominen huutaa ensin että kaikki ulos, mutta korjaa heti, että ei kun siis alas taisteluhelikoptereita tulossa. Kaikki syöksyvät alakertaan ottaen mukaan haavoittuneet. Alakerrassa yksikkö jaetaan kahtia, vemppamuodostelma lähtee puolentoistakilometrin käytävään pakoon. Tajuttomien Salosen, Nousiaisen, Husseinin mukaan menee myös lääkäri Luihu, Berghem ja edelleen lumisokea Goldberg. Korhonen, Kolehmainen ja Lehikoinen auttavat vemppamuodostelman helikopterihallin alle, jossa he ottavat toisen moottorikelkan ja reen ja lähtevät ajamaan sinne käytävän päähän.

Kolehmainen istuttaa Lehikoisen toisen moottorikelkan kyytin ja laittaa siihen pari kaasupulloa kyytiin ja sanoo, että aja osoittaen isoon saliin päin, jossa Danielson odottaa. Lehikoinen avaa yhden nestekaasupullon ja laskee siitä vanan isoon saliin asti. Siellä hän sitten avaa ilmastoinnin niin, että ko saliin tulee ylipaine ja sivukupliin ei mene enää ilmaa.

Kolehmainen ja Korhonen avaavat kymmenkunta kaasupulloa ja ottavat sitten pari kantoonsa ja lähtee perään. Matkalla he myös laskevat Lehikoisen vanan päälle vahvistusta.

Salmi, Luihu, Rossi ja Suominen ottavat asemat yläkerrasta ja Mäkinen ja Laitinen kiipeävät kattorakennelmiin. Hetken kuluttua kuuluu lumen vaimenta räjähdys ison kuplan päältä (ilmeisesti aseman antenni tuhottiin) ja jonkin aikaa myöhemmin räjähdys helikopterihallin suunnasta (alaluolassa olijat huomaavat, että sieltä tulee myös pieni lämmin henkäys, joten ilmeisesti myös kaasu räjähti).

Taas kuluu jonkin aikaa ja sen jälkeen joku kokeilee kiinni hitsattua ovea. Hetkeä myöhemmin oven takana räjähtää noin viiden kilon pommi ja se kuurouttaa Luihun ja Salmen. Salmi tähtäilee taas ovea ja huomaa, että sieltä lentää puolentusinaa käsikraanattia sisään. Salmi hyppää huoneeseen suojaan ja hetken kuluttua ulkoa kuuluu yksi rähähdys. Salmi odottaa kymmenen sekuntia ja nousee sitten ylös katsomaan. Hän näkee oman ovensa ulkopuolella yhden räjähtämättömän sirpalekranaatin ja kauempana yhden savukranaatin ja neljä kyynelkaasukranaattia.

Alakerrassa olijat kuulevat kuinka heitä kohti on tulossa porukkaa, joka ei selvästikään osaa hiipiä. Lehikoinen sytyttää maassa olevan nestekaasuvanan, joka alkaa hitaasti palaa eteenpäin. Hetkeä myöhemmin huoneeseen syöksyy viisi pakenevaa indonesian armejan sotilasta, jotka eivät halunneet jäädä katsomaan mitä tuolla sytytyslangalla sytytettiin.

Danielson iskee ensimmäistä tyyppiä rautakangella päähän ja tämä kuolee välittömästi. Kolehmainen tappaa toisen pistoolilla ja Lehikoinen ampuu kolmannesta ohitse, mutta viholliset antautuvat kuitenkin välittömästi pudotettuaan sitä ennen rynnäkkökiväärinsä. Lehikoinen ja kumppanit sitovat viholliset ja tunkevat heidät ammusvarastoon ja sen jälkeen hän ryhtyy kuulustelemaan vankeja. Ensimmäinen vanki ei kerro mitään, joten Lehikoinen ampuu ilmaan ja raahaa miehen pois ja hakee sisältä seuraavan.

Toinen mies kertoo innokkaasti kaiken mahdollisen. Hän pyytää Lehikoista ottamaan povitaskusta käskyn ja kääntää siitä, että hän hänen, Majuri Gongin, tehtävänä on vallata tukikohta, johon leiri kolmosen hyökkääjät pakenivat (tämä tieto unohtui Lehikoiselta kun hän välittää tietoja eteenpäin). Hänellä oli käytössä yksi komppania (132 miestä), jonka vahvuus tällä hetkellä oli 123 rynnäkkökiväärein varustautunutta miestä (tämä sisältää tukijoukot ja lentäjät), yksi kranaatinheitin patteri, kolme raskaskonekivääriryhmää ja neljä helikopteria.

Lehikoinen välittää tiedustelutietoa yläkertaa. Hetkeä myöhemmin majuri Gong haluaa tehdä sopimuksen. "Jos te korka-arvoinen upseeri päästä majuri Gong ja hänen vangittu miehensä pois, niin hän vie joukkonsa pois ja lupaa olla palaamatta". Lehikoinen ja Gong pääsevät sopimukseen ja toteavat, että täällä ei tapahtunut mitään.

Lehikoinen käy kertomassa Suomiselle ja tämä suostuu, mutta Rossi ja muut ovat hieman vastaan, mutta heidät vaimennetaan. Lehikoinen tuo Gongin ja hengissä olevan sotilaan ylös ja he lähettävät sotilaan edellä ylös, mutta heidän omat joukot ampuvat hänet. Lehikoinen hakee alhaalta toisen vangin ja tämä pääsee ulos hengissä, kuten myös majuri Gong. Yllättäen majuri Gong myös pitää sanansa ja indoneesialaiset poistuvat.

Luutnantti Lehikoinen levittää sopivaa huhua eteenpäin, jossa kaikki kunnia vieritetään Suomisen harteille.

Kun radio saadaan kuntoon he kuulevat, että ensimmäinen joukkue on tulossa näillä minuuteilla. Seuraava jokkue on kuulemma tulossa myöhemmin lentokuljetuksella ja se sama kuljetus vie myös pois Suomisen yksikön.

Muut evakoivat tukikohdan ja hakevat haavoittuneet pois ja he pääsevät noin parin sadan metrin päähän ennen kuin edelleen palava helikopterikuplan alla olevat nestekaasupullot räjähtävät ja koko kupoli häviää tulipallona ilmaan.

Samassa avaruuslaskuvarjojoukkue laskeutuu ja hölkkää joukkueen luokse. He hieman katselvat tukikohdan jäänteitä ja tunnistavat sitten Suomisen.

Suominen kysyy heti onko miehillä ruokaa, mutta nämä valehtelevat, että heillä on pelkästään RAA:ta. Tässä vaiheessa sekä Suominen, että Salmi huomaavat että mies valehtelee ja sen jälkeen he alkavat molemmat ihmettelemään, mistä mies tietää, että täällä on vain RAA:ta. Samassa Salmi tunnistaa miehen kemiallisten aseiden hihamerkin, joten hän arvaa, että miehet on olleet täällä aikasemminkin.

Suominen vaihtaa yhteen HK:n siniseen sen ettei tee joukkueelle varustarkastusta ja takavarikoi kaikkia ruoka-aineita.

Kuutta tuntia myöhemmin paikalle saapuu yhdeksän kääntyvämoottorista konetta, jotka tuovat paikalle komppanian verran väkeä. Koneet ottavat sekä Suomisen yksikön ja paikalle pudotetun kemiallisten aseiden erikoisjoukon ja vievät Kap Kaupunkiin ja sieltä sitten sukkulalla tähtiporttiin.

Uutiset kertovat, että Suomi on virallisesti demilitarisoitunut tähtiportin, mutta sen sijaan sen ympärillä on kolme linnotusasemaa. Lisäksi uutiset tietävät kertoa, että USA on viime aikoina laukaissut neljä Genoa-luokan alusta.

Yksikön lentäessä kohti tähtiporttia sukkulalla tulee SAV:in laajuinen yleishälyytys. Jokaisen avaruuskoulutuksen saaneen sotilaan tai avaruudessa toimineen sotilaan pitää ilmoittautua lähimmässä SAV:n tukikohdassa.

Hälyytyksen syynä on se että USA on laukaissut 24 kappaletta yhtäaikaisella laukaisulle kiertoradalle.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Kersantti			Kersantti
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Sotilasmestari			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Alikersantti			Alikersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Korpraali			Korpraali
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Saleh Hussein		Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Berghem		Korpraali			Korpraali
+ Lääkintämies		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Hassel Goldberg	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		11.9.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>