TSM Osa 10, Luku 023 (tsmpart10/tsmpart10.023)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006

23. luku

Yksikön saapuessa tähtiporttiin heidät käsketään neuvotteluhuoneeseen odottamaan. Neuvotteluhuoneessa heitä odottaa tuntematon sotilasmestari, jolle Suominen tekee ilmoituksen. Ensimmäisenä sotilasmestari ilmoittaa, että täällä on useita käskyjä, joista ensimmäinen on majuri Rossille, hänet siirretään pääesikunnan tehtäviin. Seuraavaksi Suomisen yksiköstä siirretään Goldberg erikseen määrittelemättömiin tehtäviin. Myös Hussein siirretään erikseen määrittelemättömään tehtäviin, mutta hänet on jätetty maahan sairaalahoitoon. Tämän jälkeen sotilasmestari jättää yksikön odottamaan jatkokäskyjä.

Yleiset uutiset kertovat, että Suomi on kuulemma laukaissut uuden avaruusristeilijän, jonka niemeä ei vielä edes tiedetä. Yhdysvaltojen ampumat 24 rakettia nousevat kiertoradalle ja kytkeytyvät toisiinsa muodostaen jonkinlaisen rakennelman.

Jonkin ajan kuluttua joku korpaali tuo Suomiselle paperin, jossa yksikkö käsketään toiseen neuvotteluhuoneeseen aseman toiseen päähän. Siellä on tutun näköinen kapteeni antaa eversti-luutnantti Hämäläisen käskyn, jossa Suomisen yksikkö käsketään sillä samalla toivontuoja aluksella, jolla yksikkö tuli asteroidivyöhykkeeltä, kohti Marssin asemaa. Yksikkö lähtee lentämään kohti Marssia.

Aluksessa tulee taisteluhälyytys ja ilmoitetaan, että varautukaa taisteluliikkeisiin ja mahdollisiin vaurioihin. Heille ilmoitetaan, että Väinämöinen on vaihtanut laukauksia tuntemattoman aluksen kanssa noin 60 miljoonan kilometrin päässä.

Tuntia myöhemmin kapteeni kääntyy takaisin alkuperäiseen kurssiin ja kertoo, että tuntematon alus oli lähtenyt pakoon ja Väinämöinen ei ollut saanut sitä kiinni. Laukauksien vaihto oli tehty noin parin valosekunnin etäisyydeltä.

Yksikkö saapuu perille Marssiin ja heidän tehtävänne on toimia harjoitusvastuksena ja simuloida amerikkalaisia M82 taistelukävelijöitä. Samalla heidän taistelupanssareihin tehdään muutamia ohjelmistopäivityksiä, jotka ensinnäkin rajoittavat rakettimoottorin käyttöä vastaamaan amerikkalaisen M82:sen toimintaa ja lisäksi postisoftaan tulee päivitys, joka sallii suodattimen käytön, mutta se kuulemma voi joskus poistaa liikaa viestejä.

Pitkän suunnittelun jälkeen ryhmät menevät paikoilleen ja valmistautuvat hyökkäykseen. Joukot jaetaan kolmeen osaan. Lehikoisen ryhmä ja komppanian sotapoliiseja tekee hämäys hyökkäyksen etelästä tarkoituksenaan kerätä reservit yms sinne. Se on myös se suunta, josta vihollisten oletaan hyökkäävän.

Suomisen ryhmä ja toinen komppania sotapoliiseja ottaa luoteiskulman ja etenee sukkulakentän reunaa viiden sadan metrin päähän ja hyökkää sieltä sitten pohjoisportille. Salmen ryhmä ja yksi sotapoliisikomppania hyökkää koilisesta ja koukkaa sitten sieltä myös pohjoisportille. Simuloidut tankit hyökkäävät pohjoisesta tulevaa tietä pitkin.

Kun Suomisen ryhmä tulee lähelle sukkulakenttää yksi sotapoliisi huomaa, että kentälle on parkkeerattu yksi iso malminkuljetusrekka, johon kyllä mahtuisi vaikka koko komppania. Suominen ja Nousiainen sekä kaksi joukkuetta ottavat auton ja lähtevät ajamaan sillä pois päin kävelevän kuskin perään, tarkoituksena pysäyttää hänet, ennen kuin hän huomaa, että auto on otettu. He ajavat kuskin luokse ja pysäyttävät tämän ja aseella uhaten käskevät nousta lavalle. Kuski ei usko vaan lähtee juoksemaan pakoon ja he eivät saa häntä kiinni. He jatkavat matkaa eteenpäin autolla.

Juuri ennen kun tykistökeskitys tulee ammutaan koko malmivaunu tuusan nuuskaksi ja kaikki siellä olijat kuolevat. Sotapoliisien pitää juosta jonkin matkan päähän ennen kuin saavat ottaa uuden "kloonin" käyttöön. Suominen kuolee pysyvästi, mutta Nousiainen ehtii hypätä turvaan parin sadan metrin päähän kohti asemaa.

Lopulta riittävästi vihollisen bunkkereita on tuhottu niin, että joukot pääsevät kävelemään tukikohtaan sisään.

Alikersantti Arja Luihu ylennetään kersantiksi, korpraali Jussi Salonen ylennetään alikersantiksi, korpraali Erik Berghem ylenneetään alikersantiksi.

Yksikkö lähtetään eteenpäin. Heidän alkureittinä on Saturnus, Uranus ja Pluto, mutta onneksi kapteeni on sitä mieltä, että tuonne ei jäädä mätänemään ja pitää aika runsasta vauhtia. Salmi päättää ryhtyä rakentamaan Niemen vanhasta taistelupanssarista itselleen taistelupanssaria.

Danielson ja Salmi muuttavat samaan hyttiin.

Salmi saa tiedon, että hänen äitinsä on kuollut sydänkohtaukseen. Hänen siskonsa lähettää kirjeen, jossa hän kertoo, että tutkiessaan äidin papereita hän on löytänyt sieltä tiedon, että äiti on nuorempana ollut kuuluisa tutkija, mutta alettuaan epäillä tutkimuksen moraalisuutta, lopetti hän tutkijana toimimisen ja vaihtoi samalla nimeä.

Suomiselle tulee ilmoitus, että Berghem pitää lähettää maahan seuraavan kerran kun saavutte paikkaan josta se käy kohtuullisessa ajassa. Hän on kuulemma päässyt SAV:in lentäjäkouluun.

Yksikön "karkoitus" ulkoavaruuteen kumotaan ja he saavat käskyn palata takaisin maahan ja ilmoittautua pääesikunnassa Helsingissä. Alus jatkaa kuitenkin matkaa ensin Saturnukseen tankkaamaan.

Salmi huomaa, että Korhonen on hieman kiinnostunut hänestä. Selviteltyään hieman asioita hän päättelee, että Korhonen tosissaan voisi olla kiinnostunut hänestä. Salmi juttelee Korhosesta Danielsonin kanssa ja tämä on hieman ihmeissään, mutta toteaa, että ei sillä väliä, tämä on ollut pelkästään fyysistä.

Salmi toteaa, että tämä Korhosen operaatio kestää todella pitkään tai sitten hänen pitää ryhtyä radikaaleihin toimiin. Hän päättää siirtyä radikaaleihin toimiin ja kerää kamppeensa Danielsonin huoneesta ja kävelee Korhosen huoneeseen ja pyytää Nousiaista muuttamaan Danielsonin huoneeseen.

Kaikkien suureksi hämmästykseksi Nousiainen muuttaa pois ja Korhonen ei heitä Salmea ulos.

Alus lähtee lentämään Saturnuksesta takaisin maata kohti.

Suominen toteaa saapuessaan hyttiinsä, että Mäkeläinen on muuttanut sinne ilmeisesti Salmen toiminnan ideoimana. Kaikkien odottamalla tavalla Suominen ei reagoi yhtään mitenkään.

Laivassa kuulutetaan hälyytystä ja kapteeni kertoo, että hän on havainnut epämääräisen tutkakaiun, mutta se ei ole samalla vektorilla. Mitään kummallisempaa ei kuitenkaan tapahdu.

Salmi näkee traumaattisen unen häistään ja tämän jälkeen hän alkaa nähdä vaarallisia hirviöitä sillä täällä. Muutamassa päivässä se menee ohitse, mutta jonkinlainen hirviöpelko jää.

Kukaan ei herää aamulla, aamuherätys jää jostain syystä väliin ja ketään ei haluta nousta. Suurin osa yksiköstä viettää koko päivän sängyssä, osa käy sentää syömässä välissä.

Yksikön yörytmi on aika sekaisin edellisen päivän nukkumisen takia.

Alus pääsee perille tähtiportin lähellä olevaan sotilasasemalle.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Kersantti			Majuri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Alikersantti			Kersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Korpraali			Alikersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Saleh Hussein		Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Erik Berghem		Korpraali			Alikersantti
+ Lääkintämies		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Hassel Goldberg	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		11.9.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>