TSM Osa 10, Luku 024 (tsmpart10/tsmpart10.024)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006

24. luku

Yksikkö lähetetään sukkulalla Riihimäelle ja majoitetaan parakkiin. Suominen saa viesten kapteeni R:ltä: "Tulisitteko aamulla noin kello 12 porukan upseerien kanssa huoneeseeni pääesikunnassa. -R.".

He kuulevat myös uutisia, jossa kerrotaan mm, että kapteeni R on uhannut erota kun hänet meinattiin ylentää operatiivisen osaston johtoon.

Toinen huhu kertoo, että Suominen on menossa naimisiin. Lisäksi R haluaa kuulemma Hämäläisen itsensä jälkeen tiedusteluosaston johtajaksi. R:hän on ottanut tiedusteluosaston johtajan viran vain väliaikaisesti ja vain siihen asti kunnes hän löytää pätevän seuraajan. Huhut kertovat, että R on saatu ko tehtävään joko niin että presidentti on uhannut ammuttaa hänet jos hän ei suostu, tai että hänet on juotettu känniin ja hänellä on allekirjoitutettu paperi ko aikana.

Pääesikunnassa Suominen ilmoittaa, että meillä on tapaaminen R:n kanssa ja sen jälkeen hän jättää muut upseerit odottamaan ja lähtee itse etsimään sitä henkilöä, jonka kanssa hänen pitäisi jutella saamansa toisen käskyn takia. Neuvonnassa ei tunneta ko henkilön nimeä, mutta hänet ohjataan tiedusteluosaston neuvontaan, jossa hänelle ojennetaan pieni kartta jossa neuvotaan miten hän pääsee perille.

Kävellessään huonetta kohti hän ohittaa mm. R:n huoneen ja pari huonetta eteenpäin siitä on oikea huone. Siitä seuraava huone onkin sitten eversti-luutnantti Hämäläinen ja sitten käytävä päättyy. Matkalla sinne hän kuulee kuinka käytävän toisesta päästä kuuluu tutun kuuloinen sihteeriääni, joka sanoo "Pääesikunta. Ei ei meillä ole tuon nimistä henkilöä, olette varmaan soittanut väärään numeroon.".

Suominen painaa oven nappia ja sisältä kuuluu huuto, että se valo ei toimi, mutta ovi on auki, tule sisään. Sisältä löytyy majuri Rossi, joka aloittaa vähemmän tärkeistä ensin, eli onko kaikki hyvin, koska menette naimisiin ja sen jälkeen siirtyy siihen, että oletko sinä kiinnostunut politiikasta. He libreaalien Etelä-Suomen piirissä olivat ajatelleet asiaa ja kun Suominen sanoo, että Pekka Laaksonen oli jo kysynyt häntä mukaan politiikkaan. Rossi toteaa, että totta, sinähän olet Rovaniemeltä, joten se Pohjois-Suomen piiri voisi olla parempi.

Suominen sanoo, että periaatteessa hän voisi olla kiinnostunut asiasta, mutta ei osaa vielä sanoa. Rossi sanoo, että odota hetki, soitan Pekalle ja juttelen hänen kanssaan. Keskustelun lopputuloksena Rossi ehdottaa että Pekka pyytäisi Suomista heidän ehdokkaakseen. Alunperin häntä on ehdottanut hänen äitinsä, vaikka sitä Pekan mukaan ei Suomiselle pitänyt kertoakaan.

Seuraavana asiana on se, että lehdistotoimisto on kuulemma alkanut painostaa, että Suomisesta pitäisi saada isompi haastattelu johonkin suomalaiseen lehteen. Rossi kertoo, että hänellä on yksi tuttu toimittaja Seura-lehdessä, joka voisi tehdä kolmiosaisen ison haastattelun. Ensimmäinen osa olisi sotilasurasta, toinen olisi hänen nykyisestä rakkaustarinasta ja viimeinen sitten henkilökuva asenteista yms.

Viimeisenä asiana on se, että BBC on tekemässä sarjaa nuorista vaikuttajista, jossa he ovat jakaneet vaikuttamisen kahteentoista alueeseen ja yhtenä niistä on sotilashenkilöt ja jokaisesta alueesta on tarkoitus tehdä 45 minuutin dokumentti kahdestatoista kyseisen alueen vaikuttajasta. He ovat ottaneet SAV:iin yhteyttä ja kyselleet Suomista ko dokumenttiin. Tiedoitusosasta ei kuulemma tiedä asiasta, joten heillä ei ole siihen kantaa.

Kun kaikki asiat on käyty Suominen kysyy Rossilta, että miten hän saa muun jokon tänne ajoissa, johon Rossi vastaa, että ei kapteeni R ei ole vielä herännyt, mutta hän voi kysyä koska hän on mennyt nukkumaan.

Rossi saa kuulla, että kapteeni on mennyt nukkumaan joskus kolmen aikoihin, joten kai hän kohta herää. Siksi aikaa Suominen menee odottamaan sellin näköiseen huoneeseen ja Rossi kuuluttaa muut tulemaan tännepäin. Lehikoinen, Kolehmainen ja Danielson kävelevät sisään viittä minuuttia myöhemmin. Kymmenen minuuttia myöhemmin R saapuu paikalle ja kysyy lähdettekö syömään minun kanssani lounasta. Matkalla ulos he ottavat mukaansa Salmen toisen turvatarkastuksen kohdalta.

Päästyään ulos he suuntaavat kohti Seurahuonetta. Heidän mukanaan samaan yleiseen suuntaan matkaa noin viitisentoista muuta henkilöä. Perillä heille yllättäen löytyy pöytä välittömästi ja pöydässä R ryhtyy miettimään, kenen vuoro olisi maksaa tämä tällä kertaa, ranskalaisten vai firman. Lopulta hän päätyy firmaan, vaikka kuulemma yhdysvaltain budjettileikkaukset ovat tehneet senkin hieman hankalaksi.

Syötyään kunnon lounaan he palaavat takaisin monttuun. He pääsevät ilman ongelmia turvallisuustarkastuksista lävitse, mitä nyt Suomiselta otetaan yksi uusi mikrofoni pois.

Heti kun he pääsevät kapteeni R:n huoneeseen R:n puhelin soi ja keskustelun aikana R:lle kerrotaan, että (Salmi onnistuu kuulemaan keskustelun toisenkin osapuolen) joku taulu on löytynyt, mutta sen on löytänyt jonkun Fernandesin joukko. He kuulemma toimivat 30 % todennäköisyydellä firman piikkin tai sitten kyseessä on yksityinen mafiajoukko. Heidän pitää kuulemma saada se takaisin ennen kuin se siirretään ja tässä vaiheessa R katsahtaa ylös ja toteaa, että hän tietääkin jo kenet voi lähettää.

R toteaa, että tehän olitte Argentiinassa vähän aikaa sitten tehtävällä, meidän pitäisi saada sieltä yksi esine takaisin, mutta tämä on sen verran salaista, että parempi että teille kerrotaan tarkemmin perillä. Suominen toteaa tässä vaiheessa, ok, meillä onkin jo valmiiksi pakattuna. R toteaa, että loistavaa, toinen ihminen SAV:issa joka osaa ennakoida. Tämän jälkeen R ohjaa heidät hissiin ja samalla Suominen kuulee kuinka joku juuri tilaa heille helikopterikuljetusta Riihimäelle.

Kun he pääsevät pääesikunnan katolle niin siellä onkin jo helikopteri odottamassa ja se lähtee lennättämään heitä kohti Riihimäkeä. Siellä heidät käsketään siviilivarusteissa lentokentälle, lento Argentiinaan lähtee muutaman tunnin kuluttua.

Perille Argentiinaan päästyään Suominen lähettää Nousiaisen vuokraamaan autoja. Nousiainen vuokraa kaksi matkailuautoa ja limon. Suominen ja Mäkeläinen menevät limon taakse ja Salonen pistää kuskin uniformun päälle ja siirtyy limon rattiin. Nousiainen, Laitinen ja toinen operatiivinen ryhmä ottaa toisen matkailuauton ja ensimmäinen operatiivinen ryhmä ja tiedusteluryhmä ottavat toisen matkailuauton.

Ryhmä pääsee perille siihen kultasepänliikkeeseen jossa heidän piti ilmoittautua nimellä. Yksikkö astuu sisään ja odottaa kun toinen asiakas poistuu ja sen jälkeen Suominen esittäytyy ja kauppa-apulainen kutsuu omistajan paikalle.

Omistaja kertoo, että heidän pitäisi mennä Tintina nimiseen kylään ja heillä on lentokentällä kone vuokrattuna valmiiksi. Kun Suominen kysyy että onko se sama kone kuin viimeksi, niin hän sanoo että ei. Sen jälkeen hän antaa Suomiselle heidän kontaktihenkilön yhteystiedot ja kertoo, että koneessa on jonkin verran varustusta (aseistusta yms), mutta loput heidän pitää hankkia itse. Kone on kuulemma C130 armejan kuljetuskone, jossa on sisällä yksi helikopteri.

Yksikkö pääsee perille koneen luokse ja toteaa, että siellä näyttää olevan riittävän hyvin varusteltu. He nousevat ilmaan ja lähtevät lentämään kohti Tintinaa.

Suunitelmana on se, että Suominen, Lehikoinen, Danielson ja Kolehmainen hyppäävät ulos viiden kilometrin päässä kohteesta ja heidän tarkoituksena on kävellä sieltä tapaamaan yhteyshenkilöä. Muut laskeutuvat koneella kaupunkiin esittäen, että heillä on koneessa pieni tekninen ongelma. Luihu, Salmi ja Laitinen esittävät miehistöä ja naiset ja Salonen esittävät ruotsalaisia turisteja, jotka sitten lähtevät viettämään iltaa kaupungissa. Heillä on tarkoitus selittää jatkavansa matkaa aamulla, koska nyt on jo ilta vaikka vika saadaankin korjattua nopeasti.

Hypätessään ulos laskuvarjolla Lehikoisen varjo ei aukea kokonaan, vaan jää solmuun ja hän putoaa kivikkoon oikealle kyljelleen. Hän jää tajuttomana makaamaan paikoilleen. Suominen juoksee nopeasti paikalle ja ryhtyy antamaan ensiapua välittömästi. Danielson antaa lentokoneen miehistölle ohjeita ja kertoo, että pudottakaa ykkösryhmä sinne ja nouskaa ylös ja lentäkää tänne, tässä on tienpätkä, jolle voi laskeutua. Kolehmainen auttaa samanaikaisesti Suomista ensiavussa.

Lentokone pysähtyy näihin aikoihin paikoilleen laskeuduttuaan juuri kiitoradalle ja pudotettuaan ykkösryhmän pois he nousevat taas ylös ja laskeutuvat Danielson ohjeiden mukaan tielle.

Laskeuduttuaan tielle he nostavat Lehikoisen kyytiin ja lähtevät lentämään kohti lähintä kaupunkia, jossa on hyvä sairaala. Suominen jää maahan ja lähtee hölkkäämään kohti tapaamispaikkaan. Nousiainen, Laitinen ja Mäkeläinen kiertävät samalle puolelle kaupunkia ja he lähestyvät kohtaamispaikkaa.

Perille päästyään he löytävät yhdyshenkilön, eli noin viisitoistavuotiaan pojan, joka puhuu Suomea ja Espanjaa, sekä äidinkielenään intiaanikieltä. Poika kertoo vakoilevansa Suomelle, koska se maksaa niin hyvin. Suominen maksaa pojalle kymmenentuhatta markkaa bonusta ja poika kertoo, että se taulu jota ryhmä haluaa on kuulemma jonkun kuubalaisen hallussa. Kuubalainen tuli tänne viisi viikkoa sitten ja löysi taulun eilen. Hänen nimensä on Fernandes ja hänellä on pari kaveria mukanaan. Lisäksi amerikkalaiset ovat hakeneet taulua jo kolme vuotta.

Taulu on nyt tuolla tukikohdassa, jossa on kuulemma on noin 1100 alokasta ja noin satakunta kouluttajaa. Suominen ja kumppanit lähtevät kiertelemään kaupunkia ja etsimään sieltä upseereita, joilta voisi kysellä tukikohdan asioita. Ensimmäisessä paikassa joku rupeaa lähentelmään Mäkeläinen, joka iskee miehen maahan hyvin nopeasti. Ryhmä poistuu paikasta ja siirtyy seuraavaan. Siellä joku taas rupeaa ehdottelemaan Mäkeläiselle jotain, jolloin Suominen huomauttaa, että hän on minun kanssa. Mies alkaa vittuilemaan Suomiselle tässä vaiheessa ja Suominen pyytää miehen ulos. Ulkona hän lyö miehen maahan yhdellä iskulla.

Vähän tämän jälkeen joku viisivuotias juoksee Suomisen luokse ja pyytää häneltä nimikirjoitusta jalkapallonsa. Annettuaan nimikirjoituksensa he jatkavat matkaa. Seuraavassa kapakassa Suomiselta kysytään, että paljonko Mäkeläinen maksaa, mutta Suominen vain kysyy, että tiedätkö missä upseerit ovat. Portsari sanoo, että paljonko maksat tiedosta. Suominen kääntää Mäkeläiselle mitä portsari ehdotti ja tämä rupeaa hinaamaan miestä jalosta kattoon roikkumaan. Suominen auttaa ja vetää miehen ilmaan ja samalla paikalle saapuu toinen portsari pistoolin kanssa ja käskee Suomista päästämään portsarin heti alas. Suominen tekee työtä käskettyä ja pudottaa miehen päälleen maahan. Mies katsoo miehen putoamista ja kun mies osuu maahan ryhtyy taas nostamaan asettaan kohti Suomista. Tällöin sekä Suominen, että Mäkeläinen potkaisevat miestä ja tämä putoaa välittömästi kuolleena.

Tämän jälkeen Suominen jatkaa portsarin kuulustelua, mutta tämä ei vieläkään ole kiinnostunut kertomaan ilman maksua. Suominen ottaa esiin noin tuhat taalaa ja sen jälkeen portsari kertoo, että upseerit löytyy yläkerrasta. Tässä vaiheessa Suominen päästää Mäkeläisen irti ja tämä potkaisee miestä kerran, mutta mies torjuu, mutta seuraava potku osuukin sitten suoraan niskaan ja miehen niska murtuu.

Suominen miettii tässä vaiheessa, että mitä näille ruumiille tehdään ja paikalle ilmestynyt Nousiainen (Suominen jätti hänet ja Laitisen kaupungin ulkopuolelle sinkojen kanssa) ehdottaa, että pyydä baarimikkoa raahaamaan ne pois näkyvistä asiakkaita häiritsemästä. Suominen sanoo, että ok, hoida homma ja lähtee itse portaita ylös.

Nousiainen tekee työtä käskettyä. Suominen pääsee portaiden yläpäähän, jossa vähäpukeinen nainen sanoo heille, että te ette saisi olla täällä, tämä on vain upseereille. Sen jälkeen hän uhkaa, että kutsuu portsarin paikalle, mutta kun Suominen toteaa, että ne portsarit taitaa olla tuolla alhaalla makaamassa, jolloin nainen vaikenee.

Ensimmäisessä huoneessa on kymmenkuntä upseeria ja saman verran naisia, joten Suominen sulkee oven. Seuraavassa huoneessa on kymmenkunta upseeria pelaamassa korttia. Seuraavassa huoneessa on kaksi upseeria ja kymmenkunta naista. Suominen ja Mäkeläinen ryysäävät sinne sisään ja ottavat upseerit kantoonsa. Naiset protestoivat, että mitäs meidän rahat. Suominen heittää heille toisen upseerin lompakon ja sen jälkeen he siirtyvät pois. Matkalla ulos, toinen upseeri vastustaa Mäkeläisen raahaamista ja Mäkeläinen iskee miehen tajuttomaksi.

Ulkopuolella Suominen juttelee upseerin kanssa ja viimein saa selville, että Fernandes on maksanut satatuhatta taalaa, joten Suomiselle taulu maksaa vain kaksisataatuhatta taalaa. Suominen soittaa Salmelle, joka on juuri lähdössä tänne päin pudotettuaan Lehikoisen sairaalaan ja kertoo, että hän tarvitsee parisataatuhatta taalaa.

Salmi toteaa, että täältä ei ko rahoja löydy, mutta Buenos Airesista lähetystöstä varmaan löytyy, joten he lähtevät lentämään sinne. Puolessa välissä matkaa Luihu huomaa, että yksi moottori on tulessa ja ennen kuin hän ehtii sammuttaa sen niin koko moottori räjähtää. He saavat tulen sammumaan ja pääsevät Buenos Airesiin asti kolmella moottorilla. Siellä Salmi lähtee heti suoraan lähetystöön limolla ja ovella oleva vartiomies ei oikein tiedä miten pitäisi suhtautua häneen ja kutsuu upseerinsa paikalle. Salmi käyttää taikasanaa ja sanoo "Suominen käski, että pitäisi nähdä joku joka tietää", jolloin upseeri ohjaa Salmen tiedusteluosaston miehen. Mies näyttää siltä, että hän on herännyt pari sekuntia sitten, mutta Salmi saa kerrottua hänelle, että Suominen tarvitsee kaksisataatuhatta taalaa ja sen lisäksi tarvitsemme koneen, jolla pääsemme hänen luokseen.

Mies pyytää heitä odottamaan vähän aikaa ja käy hakemassa rahaa. Palatessaan hän heittää Salmelle pari sadan tuhannen taalan nippua ja tax-free muovikassin rahojen kantamiseen. Sen jälkeen Salmi kyselee sitä lentokonetta tai jotain, jolla voisi päästä perille. Helikopterilla pääsisi muuten, mutta bensa ei riitä edestakaiseen matkaan. Mies käy hieman selvittelemässä asiaa ja palaa kertomaan, ettei saanut edes huumekuriireilta koneita vuokrattua tähän aikaan, mutta hän sai järjestettyä puoleen väliin tankkauspaikan, jossa tuon helikopterin voi tankata. Annettuaan rahaa tankkaukseen mies toteaa, että ensi kerralla häntä ei tarvitse herättää tällaisen pikkujutun takia.

Salmi lentää ilman ongelmia Suomisen luokse ja tämä on sillä välin kysynyt upseerilta, että mihin tuon helikopterin voi laskea. Upseeri toteaa, että kahdellasadalla tuhannella voi laskeutua mihin tahansa vaikka tuohon paraatikentälle. Salmi laskeutuu siihen ja upseeri menee herättämään tukikohdan komentajaa. Juteltuaan komentajan kanssa upseeri saa sovittua, että komentaja ottaa $150 000 ja hän $50 000.

Komentaja käskee jonkun sotilaan hakemaan taulun ja tässä vaiheessa yhdestä parakista juoksee mies ulos, jolloin komentaja antaa käskyn ja sotilaat kääntävät aseet kohti miestä joka jähmettyy paikoilleen. Suominen saa taulun ja nousee helikopteriin.

He pääsevät ilman ongelmia takaisin Buenos Airesiin, jossa heitä vastassa on lähetystön tiedusteluhenkilö, jonka kanssa Salmi jutteli yöllä. Heidät viedään saattueessa lähetystöön, jossa mies näyttää Suomiselle myös paikallisten lehtien pääotsikoita, jossa sanotaan "Onko maamme taas kriisissä -- Suominen maassa". Etusivulla on myös kuva Suomisesta saapumassa maahan. Lähetystössä heille osoitetaan majoitustilat.

Parin kolmen tunnin kuluttua heidät herätetään ja lähetetään lentokentälle, jossa on scramjetti lähdössä Suomeen.

Taulu on jo kuulemma lähtenyt maagisella menetelmällä eteenpäin lähetystön katolta. Perillä suomessa Suominen saa viestin jossa sanotaan:

"Pressa oli tyytyväinen toimintaan, joten jatkaa samaa rataa -R. Ps. presidentti ei ymmärrä pienen kaaoksen tarpeellisuutta. Sama. Pps. Ei huumorintajua. Sama."

Suominen saa käskyt, jossa yksikkö määrätään Riihimäelle varuskuntapalveluun ja sen lisäksi Mäkeläinen käsketään harjoitteluleirille karaten mestaruuskisoja varten.

Suominen lähtee tämän jälkeen pääesikuntaan etsimään Rossia. Rossia ei löydy, mutta Rossin firman kännykkään vastaa liberaalien Etelä-Suomen osaston keskus ja kun Suominen kysyy Rossia he kuuluttavat häntä ja vähän ajan kuluttua Rossi tulee puhelimeen.

Suominen kyselee, sekä siitä politiikkaan mukaan menosta, että niistä lehtiartikkeleista. Rossi toteaa, että hän pyytää Laaksosta hoitamaan sitä poliittista uraa käyntiin ja hän sanoo myös hoitavansa sitä haastattelua eteenpäin. Sovittuaan Suomisen kanssa sopivan ajan haastattelua varten he lopettavat puhelun. Hieman myöhemmin Suomisen puhelin soi ja Laaksonen soittaa ja he sopivat palaverille ajan.

Suominen ottaa parin tunnin nokoset ja menee sitten siihen Seuran haastatteluun. Hän on saanut jo etukäteen kysymykset ja vastausehdotukset, joten haastattelu menee nopeasti.

Suomisella on pikkusen päänsärkyä. Illalla hän menee tapaamaan Laaksosta Rovaniemellä.

Yksikkö määrätään oppimiskoulutukseen Salmea lukuunottamatta (hänellä on pysyvä koulutuskielto). Koulutustilaan ilmaantuu koko paikalla oleva yksikkö Salmi mukaanlukien. Koulutus kestää kolme viikkoa.

Ylikersantti Luihu tulee uskoon.

Salmi huomaa että Korhosen sukulaiset eivät oikein pidä Korhosen poikaystävävalinnasta. Ilmeisesti se että Salmi on osittain mustalainen häiritsee heitä.

Parin komppanian päässä yksiköstä räjähtää vessa taivaan tuuliin, jonka Suominen tulkitsee niin, että yksikkö on taas ollut liian pitkän aikaa tekemättä mitään.

Yksikön oppimiskoulutus koulutus päättyy.

Huhu kertoo, että R ei kestä alkoholia. Hän on kuulemma edellisenä päivänä ollut juhlissa ja otettuaan kolme lasillista viinä hän oli mennyt ulos päävartion eteen ja ryhtynyt komentamaan vartiomiehille asento-lepo-asento jne.

SAV:issa kiertää huhu, että joku ylempi oli huomauttanut R:n käytöksestä hänelle ja vastaus oli ollut "Sitähän varten ne siellä ovat".

Samana päivänä tulee myös Lehikoiselta viestä, jossa hän uhkaa vakavilla seurauksilla jos joku jää kiinni lumikenkien lähettämisestä hänelle sairaalaan.

Suominen saa kutsun presidentin linnan juhliin.

Danielson kiertää ympäriinsä etsimässä seuralaista.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Kersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Kersantti			Kersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Alikersantti			Alikersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jyrki Karhunen	Jääkäri				Jääkäri
+ Taistelukuvaaja	NPC		16.10.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>