TSM Osa 10, Luku 025 (tsmpart10/tsmpart10.025)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006-2007

25. luku

Iltasanomien lööppi: "Yliluutnantti" Suominen "Kapteeni" R:n seuraaja? Jutun mukaan yliluutnantti Suomista ei ole saatu kiinni kommenttia varten ja kapteeni R ei kiistä asiaa.

Luutnantti Lehikoinen saa rikkinäisestä sähköjohdosta sähköiskun ja joutuu käymään hoitamassa palovammaansa terveyskeskuksessa.

Suomisella menee hyvin ja hänelle myönnetään Suomen ritarikunnan 2. luokan kunniamerkki, kommentina on "osoittanut lujaa tahtoa ja määrätietoisuutta, tarkemmat syyt on luokiteltu salaiseksi".

Illalla linnan juhliin pääsee yksiköstä yliluutnantti Suominen ja hänen seuralaisensa alikersantti Mäkeläinen, kersantti Korhonen ja hänen seuralaisenaan luutnantti Salmi sekä Nousiainen Ranskan suurlähettilään seuralaisena.

Yliluutnantti Suominen on listassa viimeisenä, mutta juuri kun hän on kättelemässä presidenttiä saapuu ovesta vielä kapteeni R. Kapteeni R kailottaa samalla presidentille "sori, että olen pikkusen myöhässä, meillä oli taas pikkuinen kriisi".

Itsenäisyyspäivänä ylennetään kersantti Vuokko Korhonen ylikersantiksi.

Yksikkö kuulee myös huhun, että kapteeni R:ää on taas uhattu ylentää ja hän on kuulemma uhannut sabotoida jonkun SAV:in avaruusristeilijän tietokoneen niin, että se romahtaa presidentin linnan jos hänet ylennetään. Eversti-luutnantti Pauli Hämäläinen ylennetään everstiksi.

Iltasanomien pääuutisena on kapteeni R:n ja yliluutnantti Suomisen huono käytös linnan juhlissa, molemmat melkein myöhästyvät sieltä.

Voimakas flunssa-aalto iskee suomeen ja paljon väkeä sairastuu.

Suominen menee todistamaan oikeuteen sen Angolan kidutustapauksen takia. Myös Nousiainen on todistajana samassa jutussa, mutta vasta 27. päivä.

Luutnantti Lehikoinen huomaa katolta putoavan tiiliskiven ja onnistuu väistämään sen, mutta kaatuu sen jälkeen ja lyö jalkansa kivetyksen reunaan.

Yksikkö kuulee, että heidät on komennettu Plutoon ja lähtö on 3.1.2007, koska karaten Suomen mestaruuskisat on 2.1.2007.

Varuskunnan kasarmialueella tapahtuu uudenvuoden yönä suuri räjähdys ja yksi talo romahtaa kokonaan. Vartiossa olevat Laitinen ja Salonen eivät saa terroriteon tekijöitä kiinni, vaikka syöksyvätkin varuskunnan toiselta puolelta päävartiosta paikalle mahdollisimman pian. Onneksi kaikki lähellä olevat talot ovat tyhjiä ja kukaan ei loukkaannu.

Mäkeläinen ei pärjää kovinkaan hyvin karaten Suomen mestaruuskilpailuissa vaan sijoittuu kahdeksanneksi.

Yksikkö nousee sukkulaan ja se nousee tähtiporttiin. Siellä heidät ohjataan kuuhun menevään sukkulaan. Kuussa he ovat muutaman tunnin ja sieltä siirtyvät seuraavaan sukkulaan joka lentää La Grange pisteeseen kuun takapuolelle, jossa löytyy SAV:in sotilastukikohta. Siellä he odottavat taas jonkin aikaa ennen kuin paikalle saapuu kaksi punaista avaruusrapua, joihin he lastautuvat.

Kahdeksaa tuntia myöhemmin he saapuvat perille jolloin Salmi näkee ison punaisen aluksen tulevan lähemmäksi. Sekin on maalattu punaiseksi. Lähempää Suominen huomaa, että aluksen kyljessä lukee SAR2, eli tämä on Kullervo, joka virallisten tietojen mukaan tuhoutui korjauskelvottomaksi taistelussa amerikkalaisten avaruusalusta vastaan. Ilmeisesti sitä ei lähetettykään aurinkoon niin kuin virallinen totuus kertoo.

Heti kun yksikkö pääsee sisään heitä vastassa on yksi punaiseen kevyeen panssariin pukeutunut henkilö, joka jakaa heille lomakkeita joissa todetaan, että tästä asemasta kertominen on erittäin vakava rikos ja siitä rangaistaan miljoonalla elinkautisella venäläisessä vankilassa. Kun yksikkö on allekirjoittanut paperit niin henkilö kertoo, että tervetuloa syväavaruusristeilijä Kullervolle, meidän varsinainen komentajamme kapteeni R on nyt valitettavasti poissa paikalta ja alusta komentaa tällä hetkellä komentaja-kapteeni Vuokko Haukka.

e olette kuulemma matkalla Plutoon ja meidän tehtävänä on heittää teidät sinne. Koska te olette viimeinen lasti lähdelle kohtapuoliin.

Aluksen säännöt on seuraavat: kun menemme taisteluasemiin ottakaa heti hengitysnaamarit ja hoitaa itsenne sen jälkeen niin, että selviätte pitempään ilman happea tai painottomuutta. Koska, ette ole laivan miehistö pysykää poissa varsinaisen miehistön edestä.

Aluksen nykyisenä tehtävänä on lähinnä ufojahti, eli tuntemattomien alusten jahtaaminen. He olivat kuulemma pari kuukautta sitten hyvin lähellä saada yhden ufon kiinni, mutta eivät saaneet riittävästi vauhtia oikeaan suuntaan niin että Väinämöinen olisi ajanut ufon heidän syliinsä.

Samassa tuleekin varoitus että "valmistautukaa pitkäaikaiseen kiihdytykseen 17.63 m/s^2".

Kahdeksantoistatuntia myöhemmin tulee varoitus "taisteluasemiin, valmistautukaa äkillisiin kiihdytysliikkeisiin".

Seuraava varoitus on, että "valmistautukaa taisteluvahinkoon" ja jonkin aikaa myöhemmin valot hieman vilkkuvat, mutta mitään muuta ei tapahdu. Kolme tuntia myöhemmin tulee ilmoitus että "taisteluvauriovaroitus ohitse, siirrymme puolittaisiin taisteluasemiin".

Kuutta tuntia myöhemmin alus muuttaa taas suuntaa ja alkaa mennä likimain vastakkaiseen suuntaan. Tällöin ilmoitetaan myös, että siirrytään pois taisteluasemista.

Kolmetoista tuntia myöhemmin ilmoitetaan että valmistautukaa painottumuuteen aikaa minuutti ja minuutin jälkeen kiihdytys lakkaa. Tämän jälkeen tulee ilmoitus, että siirrytään minipäästötilaan (tarkoittaa että kaikki sähkölaitteet etc pitää sammuttaa. Vähän tämän jälkeen valot sammuu.

Seitsemän tuntia myöhemmin tulee ilmoitus, että tämä tuntuu kestävän aika kauan, kokit ovat valmistaneet voileipiä ja muuta, käyttäkää tilaisuutta hyväksi.

Yksikkö purkautuu panssareista ja painuu messiin syömään. Siellä he kuulevat kuinka porukka kauempana juttelee, että "mistäköhän ne viimeksi huomas meidät". Tähän joku jatkaa "joku ilmeisesti haluaa, että me onnistumme, koskaan aikaisemmin ei käytetty viittä avaruusristeilijää jahtiin". Hänelle vastataan "kyllä Nurmio nyt on käärmeissään kun Väinämöinen ei päässyt mukaan", jolloin yksikkö hieman laskee, että Suomella on neljä tunnettua avaruusristeiljää ja tämä kullervo, mutta jos viisi on mukana jahdissa, mutta Väinämöinen ei niin joku ei ihan täsmää.

Kolmekymmentä kaksi tuntia myöhemmin tulee ilmoitus, että näyttää siltä, että maali kääntyi väärin. Ilmeisesti se näki Joukahaisen liian aikaisin, eikä me saada sitä enää millään kiinni, joten siirrymme normaaliin operaatioihin. Varmistautukaa voimakkaaseen kiihdytykseen.

Tässä vaiheessa osa porukasta lähtee juoksemaan kohti mikroaaltouunia ja ehtii sinne suurinpiirtein samoihin aikoihin kun valot tulee päälle. Jonkin ajan kuluttua aloitetaan taas 1.8 g:n kiihdytys.

Seitsemäntoista tuntia myöhemmin alus siirtyy normaaliin kiihdytykseen eli 1.1 g:hen.

Alus siirtyy painottumuuteen 1.1 g:stä.

Aluksessa kuulutetaan, että valmistautukaa painovoimaan ja alus alkaa kiihdyttämään taas 1.1 g:tä.

Alus lopettaa kiihdytyksen.

Iltalehden lööppi kertoo: "Georgian turvallisuussopimus suomen kanssa; Suomisen tekosiako?". Yliluutnantti Suomista ei tavoitettu kommenttia varten, kapteeni R ei kommentoi asiaa.

Yksikön upseerit käsketään neuvotteluhuoneeseen, jossa he ensin allekirjoittavat paperit, jossa todetaan, että he eivät kuule ko neuvottelun aikana mitään. "Te olette matkalla Plutoon. Alunperin tiedän piti mennä sinne suojelemaan erästä kohdetta, josta näette kohta videokuvaa, mutta nyt tehtävä on hieman muuttunut, koska siellä oleva tutkimusasema ilmeisesti kapinoi tai jotain."

Tämän jälkeen hän sanoo, että otos kolme ja sanoo, että tämä on paikan turvallisuuspäälliön viimeisestä viestistä. Mies selittää ruudussa että, "minulla on sellainen epäilys, että kyseessä on jostain suuremmasta ja asiat liittyvät yhteen..." ja samassa kuvassa näkyy kun takaseinästä tulee trukki läpi ja lävistää trukin lastaushaarukalla turvallisuuspäällikön ja sen jälkeen trukki kääntyy ja rikkoo lähetyslaitteiston.

Turvallisuuspäällikkö on kuulemma tätä ennen raportoinut useiden esineiden katoamisesta jne. Yksikön tehtävänä oli alun perin mennä suojelemaan sitä asiaa mitä he siellä tutkivat. Suominen yrittää saada selville mitä he tutkivat, mutta mies ei suostu kertomaan.

Ilmeisesti tutkijat ovat ruvenneet kapinoimaan. Asemalla on ollut 24 henkilöä, jossa mukana on 8 professoria; psykologian, materiaalitekniikan, matematiikka (symboolianalyysi), avaruusalusmoottorit, astronomia (mustat aukot / painovoima), lääkintä, fysiikka (hiukkasfysiikka), avarusaluussuunnittelija. Kaikki ovat alansa huippujen joukossa. Tutkimusassistentteja on heillä ollut kymmenen ja aseman henkilökuntaa kuusi henkilöä (turvaupseeri, kuljettaja / turvamies, komentaja, pari teknikkoa ja kokki).

Koko henkilökunta on hyvin tarkkaan seulottua ja he ovat kaikki olleet siellä kolmatta vuotta. Tavaraa rupesi häviämään noin 8 päivää ennen tuota edellistä tapahtumaa ja se oli 10.1.2007.

Aseman asevarasto koostuu kuulemma kolmesta LK02:sta ja kahdesta LP02:sta. Sen lisäksi tietysti erilaisista leikkureista yms saa improvisoitua erilaisia aseita ja räjähdysainetta saa tietysti aina improvisoitua.

Alus saapuu perille Plutoon.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Kersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Kersantti			Kersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Alikersantti			Alikersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jyrki Karhunen	Jääkäri				Jääkäri
+ Taistelukuvaaja	NPC		16.10.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>