TSM Osa 10, Luku 026 (tsmpart10/tsmpart10.026)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

26. luku

Uutiset ja huhut kertovat seuraavaa:

Suominen oli tullut vuoden 2006 seksikkäin mies äänestyksessä viides, eniten lööppejä iltalehdessä kilpailussa hän tuli toiseksi kapteeni R:n jälkeen. Iltasanomissa hän jäi kolmanneksi. Vuoden vaikuttaja Argentiinassa äänestyksessä hän jäi kahdeksanneksi. Lisäksi SAV:in sisäinen huhu kertoo, että Suominen on jossain vaiheessa tarvinnut laukkuydinpommia.

Suomessa on myös julkaistu kirja nimeltä "Vuoteni Iranissa Suomisen kanssa", kirjoittajana Petteri Ahokas. Suominen muistaa, että tuo henkilö todella oli jonkin aikaa Iranissa, mutta ei oikein pärjännyt.

Presidentin SAV:in puheessa hän on sanonut SAV:illa menee paremmin kuin koskaan, osittain johtuen siitä, että siellä on niin antaumuksellista ja pätevää henkilöä. Hän mainitsee nimeltä mm. kapteeni R:n, eversti Hämäläisen ja yliluutnantti Suomisen.

Uutisissa kerrotaan, että SAV aikoo perustaa kolme ulkomaalaisprikaatia lisää, koska hakijoita on ollut niin paljon. SAV on myös aloittanut maailmanlaajuisen ihailijakerhon alussa 15 kielellä. Jäsenet saavat mm. joka toinen kuukausi "SAV uutiset" lehden ja avaruusaluskeräily kortteja. CNN:n uutisoinnin mukaan SAV on tehnyt useita kymmeniä ufo-havaintoja ja lisäksi on ollut enemmän kuin yksi tulitaistelu ufojen kanssa.

Ranskalaisen Le Mond lehden mukaan Suomi ja Japani käyvät lähes sotaa Siperian luonnonvaroista. Sekä Suomi että Japani kiistävät lehden väitteet ja kuvareportaasin ja syyttävät lehteä maiden hyvien suhteiden tuhoamisyrityksestä.

Huhu kertoo, että jollain syväavaruusasemalla on ollut levottomuuksia. Toisen huhun mukaan SAV on lähettämässä luotaimia Alfa Centauriin, niin, että osa ajaisi läpi ja osa jarruttaisi. Rossi on kuulemma ylennetty everstiluutnantiksi.

Suominen saa kirjeen ilman lähettäjätietoja, jossa kerrotaan "Sinua ollaan ylentämässä kirjoituspöydän ääreen. On varmaan hyvä, että tiedät asiasta."

Kullervo lentää Pluton taakse niin, että syväavaruusaseman havainnointilaitteilla ei pitäisi havaita sitä. Sen jälkeen yksikkö nousee sukkulaan ja heidän viedään 50 kilometrin päähän syväavaruusasemasta ja jätetään sinne tavaroineen. Mukaan he ottavat kaksi kuuajoneuvoa, kolme telttaa, puoleksi vuodeksi energiaa ja RAA:ta ja yksikön normaalit varusteet.

Yksikkö on muuten jo saanut ohjesäännön, joka kertoo miten erikoistoimintayksikön pitäisi muodostua. Ensinnäkin siellä on komentoryhä, joka koostuu kolmesta tai neljästä henkilöstä (komentaja + taistelupari, tai komentajan taistelupari + toinen taistelupari). Sen lisäksi on kaksi rynnäkköryhmää, joissa kummassakin pitäisi olla tarkka-ampuja ja jonkinlainen raskas ase. Viimeisenä on tiedustelu-, tarkkailu- tai erikoisjaos, jossa on nollasta kahdeksaan henkeä.

Matkalla syväavaruusasemalle Luihulla on hieman ongelmia puvun lämmönsäätöjärjestelmän kanssa ja hän kiroille ja säätää sitä kokoajan.

Tunnin kuluttua laskeutumisesta yksikkö havaitsee laajakaistaisen häiriölähettimen ja häiriö kestää noin 8 sekuntia. Puolta tuntia myöhemmin alus ilmoittaa että sen täytyy lähteä ja se palaa mahdollisimman pian.

Yksikkö pääse perille syväavaruusaseman luokse ja Suominen ja Korhonen lähtevät katsomaan sitä parin kilometrin päästä kraaterin reunalta. Keskellä kraateria on jonkinlainen porarakennelma, jota ei löydy kartasta. Sen lisäksi antennirakennelman yksi levy on romahtanut tai romahdutettu ja sen alta pilkottaa jalka. Sen lisäksi kraaterista lähtee neljään suuntaan autoteitä, joita on ilmeisesti käytetty enemmänkin. Lisäksi kraaterista poistuu kolmet erilliset kävelyjäljet.

Itse asemassa on useita reikiä eri puolilla. Niitä on fysiikan laboratoriossa, keskuskäytävän päässä ja kolme asuintiloissa. Viimeisestä reijästä pilkottaa esiin lastaajan takakulma ja reijät näyttävät sellaisilla, että ne voisi olla tehty tuolla lastaajalla. Yhdestä reiästä näkyy vielä avaruuspuvun käsi.

Komentoryhmä ja ykkösryhmä lähtevät kiertämään eri puolilta kraateria ja kakkosryhmä jää paikoilleen tarkkailemaan ympäristöä. Korhonen huomaa kraaterin toisella puolella makaavan avaruuspukuisen hahmon ihan lähellä kraaterin reunaa. Hahmon toinen jalka on tosin muutaman metrin päässä irtonaisena ja paikalla on lastaajan jälkiä, joten se ei oletettavasti ole enää hengissä. Suominenkin huomaa kyseisen hahmon kun tulee kurkistamaan reunan ylitse. Samalla hän näkee, että kahdet muut jäljet jatkavat ulos kraaterista.

Suominen huomaa, että poralaitteen lähellä on porattu useita reikiä aika tiheään.

Eri kulmista näkyy lisää reikiä itse asemassa ja sisällä tunnelissa näyttää olevan yksi ruumis lisää. Sen jälkeen he ovatkin nähneet kaikille puolille asemaa. Yksikkö päättää lähteä hyökkäämään tukikohtaan kolmesta suunnasta yhtä aikaa pitkällä hypyllä.

He pääsevät muuten ilman ongelmia perille, mitä nyt Salonen päätyy parin kilometrin päähän tukikohdasta, vaikka matkaa oli vain puolitoista kilometriä. Suominen huomaa, että seinästä läpi mennyt trukki on lävistänyt yhden avaruuspukuisen hahmon. Trukkia on ammuttu sivusta päin laserilla ja onnekkaalla osumalla on onnistuttu räjäyttämään polttokenno pois.

Seuraavasta reijästä näkyy suihkuhuoneeseen, jossa on myös yksi alaston ruumis. Edetessään käytävää eteenpäin he huomaavat, että kahdessa seuraavassa huoneessa on jopa ilmaa sisällä, joten he eivät katso niihin, vaan jatkavat rei'itettyjen huoneiden tutkimista. Seuraavassa reiällisessä huoneessa on kaksi alastonta ruumista lisää (mies ja nainen).

Kun Suominen menee kurkistamaan seuraavasta aukosta törmää häneen yksi lastaajatrukki, mutta ainoa lopputulos on se, että Suominen lentää päin seinää. Nousiainen ampuu trukin polttokennosta lähtevän virtapiuhan poikki ja trukki sammuu, mutta ajaa silti vielä Suomista kohti. Suominen onnistuu väistämään sen ja trukki tömähtää seinään.

Salmi on tällä välin päässyt talliin asti ja todennut, että se on tyhjä, lastaustrukkeja tai ajoneuvoja ei näy. Korjauspajaan vievä ikkuna on huurussa eli sisään ei näe. Salmi menee ilmalukkoon avattuaan sen ensin manuaalisella avauksella, koska sähköinen avaus ei toimi. Kun hän avaa sisemmän oven sieltä tulee lämmintä ja hyvin kosteaa ilmaa ja hänen silmikkonsa menee täysin huurteeseen. Salmi sulkee sisemmän oven ja odottaa siihen asti kunnes huurre poistuu ja avaa sen jälkeen uudestaan sisemmän oven.

Kun hän kurkistaa sisään näkee hän, että kyseessä on ihan oikein korjauspaja, jossa ei näy mitään erikoista.

Lehikoisen ryhmä on kurkistanut tällä välin ensimmäisestä reijästä sisään ja sieltä löytyy kaksi ruumista (toisen Suominen näki jo kauempaa) ja kauempana näyttää olevan vielä yksi ruumis lisää, joka on yrittänyt pakoon. Näistä ruumiista kahdella on aseet, toisella laserkivääri ja toisella laserpistooli. Sen jälkeen he tutkivat fysiikan laboratorion, mutta sieltä ei löydy mitään, joten he kiertävät ilmalukolle ja lähtevät menemään siitä läpi.

Suominen jatkaa tutkimuksia ja tunkeutuu rikotusta ovesta ruokavarastoon siellä hän näkee ison määrän RAA laatikoita. Samassa hän huomaa liikettä taakaapäin ja avaruuspukuun pukeutunut hahmo hyökkää hänen kimppuunsa kirveen kanssa. Hahmo iskee Suomista pari kertaa aseeseen ja onnistuu räjäyttämään Suomisen hiukkaskiihdytinaseen.

Suominen ampuu miestä pari kertaa laserillaan, mutta ei saa mitään aikaiseksi ja päättää sitten potkasta miestä kirveskäteen. Tämän jälkeen mies näyttää jo olevan sen verran sekaisin, ettei hänestä ole enää vaaraa ja mies alkaa tippua maahan.

Laitinen tulee paikalle yhteen teipattujen käsikranaattien kanssa, mutta Suominen yrittää pysäyttää Laitisen, jolloin Laitinen heittää häntä käsikranaattinipulla (ilman sokia). Suominen iskee käsikraanaattinipun sivuun ja käsikranaatit räjähtävät. Ilmassa lentelee persikoita, lihapullia jne ja sen jälkeen Suominen yrittää saada miehen rauhoitettua. Mies selittelee jotain paholaisista ja ulkoavaruuden hirviöistä.

Suominen ottaa miehen mukaansa ja kysyy onko jossain ilmaa, että voi kuulustella miestä. Salmi kertoo, että täällä korjauspajassa on, tosin täällä on hieman lämmintä ja kosteaa. Suominen lähtee sinnepäin tehden matkalla reiän käytävän seinään. Salmi itse jää sisälle odottamaan ja kersantti Luihu tulee seuraavana sisälle. Luihun perässä tulee Korhonen ja toinen Luihu.

Laitinen ryhmineen menee tällä välin tutkimaan lääkintälabraa ja he löytävät sieltä yhden koneissa olevan miehen, joka näyttää olevan jopa hengissä. Muista labroista ei löydy mitään erikoista.

Salmi jatkaa tutkimista ja he katsovat toisen asuinmodulin lävitse, eikä sieltä löydy mitään erikoista. Seuraavaksi Salmi menee reaktorimoduuliin ja huomaa, että ilmalukon sisäovessa on pieni viisisenttinen reikä. Hän avaa oven varovasti ja kun hän saa oven auki huomaa hän, että sisäpuolella on viritetty plasmaleikkuri ansaksi ja se leikkaa melkein hänen panssaristaan läpi ennen kuin hän ehtii heittäytyä suojaan. Leikkuri leikkaa pari sekuntia ja sammuu sitten. Ulko-ovessakin näyttää jo olevan reikä.

Hän tutkii hetken aikaa tilannetta ja keksii sitten, että hän voi leikata panssarin laserleikkurilla plasmaleikkurin virtajohdon poikki. Tehtyään sen hän ryömii plasmaleikkurin luokse ja ottaa virtajohdon vielä seinästä irti ennen kuin kääntää aseen osoittamaan kattoon ja pyytää muita tulemaan sisään. Samalla hän myös huomaa yhden ruumiin lisää tietokonehuoneessa. Mies on ollut purkamassa päätietokonetta kun häntä on ammuttu laserilla selkään. Kun muut pääsevät sisään he tutkivat moduulin. Reaktori tuntuu olevan täysin kunnossa ja kaikki mittarit näyttävät vihreätä. Yhdestä varastosta löytyy toinen plasmaleikkuri, mutta kolmatta leikkuria ei löydy mistään.

Salmi ja Korhonen huomaavat myös yhdessä varastossa oudon näköisen pistoolin. Salmi tutkii sitä hieman tarkemmin ja hän huomaa, että se on jonkinlainen laserpistooli, mutta ei mitenkään tutunnäköinen. Aseessa oleva kirjoitus on täysin tuntematonta merkistöä.

Suominen on tällä välin päässyt sairaalaan asti ja siellä hän yrittää hetken jutella sen kirveen kanssa heiluneen miehen kanssa, mutta ei saa tästä mitään muuta irti kuin höpinää paholaisista jne. Sen lisäksi hän löytää kolme ruumista kylmäkaapista. Yksi niistä on pahoin palanut ja toinen on pahoin ruhjoutunut ja kolmannessa ei näy ulkoisia vammoja.

Tämän jälkeen Suominen pyytää Salmea etsimään sopivaa levyä varastosta, jolla seinässä olevan reiän voisi peittää niin, että viimeiset neljä huonetta voisi tutkia. Etsiessään levyä Salmi löytää kolme vanhanmallista (muistuttavat apollolentojen versioita) avaruuspukua. Seuraavaksi hän löytää seitsemän erikoisen näköistä uniformua, joten hän pyytää Suomista tunnistamaan niitä. Jatkaessaan etsimistä hän löytää myös kolme mappia joissa on samaa tekstiä kuin siinä aseessa.

Suominen saapuu ja ryhtyy tutkimaan niitä uniformuja. Lopulta hän päätyy siihen, että se voisi olla jonkun afrikkalaisen kenraalin henkivartiokaartin tai vastaavan pukuja.

Tämän jälkeen he tukkivat sen reijän ja sen jälkeen he menevät sisään ja toteavat, että se ei ainakaan ryhdy automaattisesti painestamaan tilaa, tai sitten se on vain hidas. Tutkittuaan sitä jonkin aikaa he päättävät paineistaa tilan avaamalla suihkuhuoneen oven. Muuten kaikki sujuu ihan hyvin, paitsi että yksi vessapaperi rulla kääriytyy monta kierrosta Suomisen ympärille.

Sen jälkeen he tutkivat huoneet. Kahdesta huoneesta löytyy jotain mielenkiintoista. Ensimmäisestä huoneesta löytyy pöydältä mappi jossa on sitä samaa outoa kirjoitusta ja teknisiä piirrustuksia. Salmi tunnistaa, että tämä näyttää olevan jotain historiallisten tietokoneiden piirrustuksia, tuossa on selvästi ferriittirengasmuisti jne. Toisesta huoneesta löytyy pino kirjoja ja vino pino lehtiä samaa outoa kieltä. Kirjat ovat ihan puhdasta tekstiä. Lehdet näyttävät olevan erilaisia, yksi on ilmeisesti jonkinlainen talouslehti, seuraava on jonkinlainen eläinlehti, pari pornolehteä, puutarhanhoitolehti jne.

Tämän jälkeen he käyvät hakemassa autot talliin ja hakevat samalla dna-näytteet ulkona olevista ruumiista.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Kersantti			Kersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Alikersantti			Alikersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jyrki Karhunen	Jääkäri				Jääkäri
+ Taistelukuvaaja	NPC		16.10.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>