TSM Osa 10, Luku 027 (tsmpart10/tsmpart10.027)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

27. luku

Yksikkö ryhtyy tunnistamaan porukkaa ja päätyy tulokseen, että tutkimushenkilökunnasta puuttuu psykologi ja hänen assistenttinsa, materiaalitieteilijä ja hänen assistenttinsa, fyysikko, avaruusalussuunnittelija ja lääkärin assistentti. Aseman henkilökunnasta puuttuu kuljettaja/turvamies ja aseman komentaja. Molemmat autot puuttuvat. Tämän lisäksi sairastuvalta löytyy kolme ylimääräistä tuntematonta ruumista pakastimesta ja yksi hengityskoneissa.

Suominen kutsuu Luihun myös tekemään lääketieteellisiä analyysejä ja Salmi ja Korhonen lähtevät korjaamaan asemaan. Salmi on tällävälin jo korjannut Korhosen ja Luihun pukujen lämmönsäätösysteemin lataamalla niihin uudet softat vanhojen korruptoituneiden tilalle. Tosin Luihun tietokone ei suostu käynnistymään tämän jälkeen. Tutkittuaan sitä jonkin aikaa hän huomaa, että Luihun puvussa on muistivirhe, joten hän pyytää Suomista pätsäämään käyttöjärjestelmään korjauksen joka varmistaa, että ko muistialuetta ei käytetä.

Myös Mäkeläisellä ja Korhosella on taas ongelmia pukujen kanssa, Mäkeläisen puku ilmoittaa, että "pentium havaittu, eli liukulukuprosessori ei toimi" ja sen jälkeen puku käynnistyy uudestaan. Udelleen käynnistyksen aikana koko tietokone sammuu. Kun puku käynnistyy uudestaan se pysyy käynnissä jonkin aikaa ja sitten se sammuu uudestaan jne. Tietokone ei pysy pystyssä montaa minuuttia kerrallaan. Korhonen raportoi saman vian. Tämä vika saadaan korjattua kun Suominen ja Salmi huomaavat, että siellä on työjonossa "sammuta tietokone" ajettavana kymmenen minuutin välein. Sen lisäksi he huomaavat, että sekä Korhosen, että Karhusen radio-ongelmat johtuvat reaaliaikakellon sekoiluista. Suominen huomaa, että vika on siinä, että kello ottaa alimmat bitit puvun sisälämpötilasta. Ongelma korjaantuu kun ko softa ladataan uudestaan. Kyseinen korjaus korjaa myös Korhosen puvun radion.

Salmella on myös lämpötilaongelmia, mutta korjattuaan niitä jo muista puvuista, osaa hän korjata sen hyvin nopeasti. Ulkona asemaa korjaavalla Nousiaisella häviää virrat puvusta ja hän jähmettyy paikalleen. Laitinen ei keksi pikaisesti ratkaisua ongelmaan, vaan he raahaavat hänet sisään Salmen korjattavaksi. Luihulle tulee taas radio-ongelmia.

Seuraavana saapuu paikalle Lehikoinen valittamaan, että hänellä on viruksia puvussaan ja kun Salmi tutkii asiaa hän ei löydä viruksia, mutta Lehikoisen oma parempi virusskanneri löytää kyllä ne. Salmi päättää ladata koko käyttiksen uudestaan ja Lehikoinen antaa hänelle kolme pakettia, jotka pitää ladata pukuun sen jälkeen. Ensimmäinen on laajennettu tietoturvaohjelmisto, johon ei kuulemma kannata koskea, koska se havaitsee sen jos joku koskee siihen. Siihen sisältyy myös tuo virusskanneri, joten Salmi pyytää, että Lehikoinen erottaisi sen erikseen tuosta paketista niin, että sen voisi ladata samalla kaikkiin pukuihin jotka tulee korjattavaksi.

Lehikoinen yrittää erottaa sitä omaksi palakseen, mutta ei onnistu. Toinen paketti on Lehikoisen omat ohjelmat ja kolmas on laajennettu tietoliikenneohjelmisto (postipekka 5.3, uutisankka 2.2, sorkkarauta 1.18c, tietoselain 2.12, tietohaku 3.2, tiedostonsiirto 3.6 jne). Ainakin tuo postipekka 5.3 on huomattavasti uudempi versio kuin muissa puvuissa oleva postipekka 0.99 ja se on jopa uudempi kuin normaalisti armejan systeemeissä oleva postipekka 5.2, joten Salmi päättää ladata tuon omaan pukuunsakin.

Lehikoisen jälkeen paikalle saapuu Kolehmainen valittamaan, että hänen pukunsa ilmoittaa, että ase ei lataudu. Kun Salmi on tutkimassa ongelmaa reaktorin kaikki valot vaihtuvat punaiselle ja se alkaa valittaa ylikuumenemista. Salmi tutkii sitä ja toteaa, että tuollaiset arvot eivät kyllä ole mahdollisia, mutta toisaalta koska se automaattisesti alkaa säätämään asioita noiden mukaan on varmaan turvallisempaa sammuttaa reaktori ennen kuin mitään pahampaa tapahtuu.

Kun hän ryhtyy sammuttamaan reaktoria se kysyy sammutussalasanaa, jota ei tietenkään ole kerrottu heille. Hän pyytää Lehikoista apuun, mutta odottaessaan sitä hän katsoo ympärilleen ja näkee vieressä sammutus- ja käynnistystarkistuslistat, joissa sanotaan salasanan kohdalla "Syötä salasana", joten hän kokeilee "salasana":aa ja se toimii.

Tämän jälkeen korjataan Kolehmaisen aseen lataussysteemi muuttamalla sen asetuksia niin, ettei se enää oleta aseen olevan avaruusaluksen lasertykki.

Seuraavaksi paikalle kannetaa Korhonen, jonka tietokone on sulanut pois, joten Salmi ryhtyy siirtämään siihen tilalle Karhusen tietokonetta.

Laitisen puku sekoaa kun he ovat korjaamassa tukikohtaa ja hänen panssarinsa alkaa toimia itsestään ja puku pyörähtää ympäri ja ampuu laserilla Korhosta vasempaan jalkaan ja sen jälkeen puku potkasee Korhosta oikeaan pohkeeseen. Korhonen putoaa ja tämän jälkeen puku käy Nousiaisen kimppuun, joka ryhtyy samalla valmistelemaan ontelokranaattia. Luihu hyppää puvun selkään ja ottaa siitä painiotteen. Puku ampuu pari laukausta Nousiaisen suuntaan, mutta ne eivät lävistä panssaria ja sen jälkeen Laitinen onnistuu oikosulkemaan puvun systeemit niin, että kaikki energia ohjautuu puvun pintaan ja puku kärähtää. Puvusta kiinni pitävä Luihu saa kunnon sätkyn, mutta ei muuta vakavampaa vahinkoa.

Laitinen kaatuu pukuineen maahan juuri kun Nousiainen on heittämässä ontelokranaattia. Nousiainen huomaa kuitenkin tilanteen ja huutaa lääkintämiehiä paikalle. Suominen ja Luihu saapuvat paikalle ja he vievät loukkaantuneet sisälle. Myös kiinnihitsautunut Laitinen raahataan sisälle ja hitsataan ulos puvusta.

Salmi tutkii reaktorin tietokonetta ja toteaa, että siellä on rommissa tarkistussummavirhe. Kyseinen vika on kaikissa kolmessa koneessa. Tutkiessaan asiaa enemmän hän löytää edellisen korjaajan paperilla olevan virhelokin, jossa mainitaan että uusimmissa rommeissa on tarkistussummavirhe. Tutkiessaan sitä hänen oma taskutietorinsa antaa prosessorivirheen, joten hän toteaa että ilmeisesti tässä ympäristössä on jotain joka aiheuttaa tietokoneiden sekoilua. Hän sammuttaa ylimääräiset tietokonelaitteet.

Suominen päättää, että jakaannumme kahteen ryhmään ja toinen jää tänne ja toinen sitten lähtee katsomaan minne nämä kävelijät ovat menneeet. Mukaan lähtee Suominen, Mäkeläinen, Salmi, Karhunen, Lehikoinen, Danielson ja Kolehmainen.

Suominen ja Mäkeläinen ottavat tavara-auton ja muut menevät toiseen autoon. Suominen haluaa kaahata hirmuista vauhtia ja kun Salmi ensimmäisen kerran meinaa kaataa auton matkustajat huutavat niin paljon, että Suominen suostuu hidastukseen.

Vauhtia hidastetaan vähän, mutta ei riittävästi ja puolen tunnin ajon jälkeen Salmi tekee autolla parin sadan metrin hypyn ja auto näyttää tulevan katolleen. Salmi varoittaa muita ja ilmoittaa asiasta Suomiselle ennen kuin auto putoaa keulalleen maahan ja tekee toisen viidenkymmenen metrin loikan ennen kuin kierähtää muutaman kerran ympäri ennen kuin pysähtyy pyörilleen paikoilleen. Kukaan ei kuitenkaan loukkaannu vakavammin ja autokin on vielä ajokunnossa. Kolehmainen siirtyy kätensä ja jalkansa loukanneen Salmin sijasta rattiin ja varttia myöhemmin he saavat avaruuspukuisen hahmon näkyviinsä.

Hahmo näyttää jo olevan kuollut ja hänet tunnistetaan avaruusalussuunnittelijaksi. Salmi tutkii miehen avaruuspuvun ja toteaa, että ilmeisesti tietokone on seonnut ja varahappipullo on loppunut.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Kersantti			Kersantti
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Alikersantti			Alikersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Alikersantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Luutnatti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jyrki Karhunen	Jääkäri				Jääkäri
+ Taistelukuvaaja	NPC		16.10.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>