TSM Osa 10, Luku 031 (tsmpart10/tsmpart10.031)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

31. luku

Yksikkö jättää lentosuunnitelman (+$1000 lahjusrahaa) ja lähtee lentämään kohti etelää. Välilaskut sujuvat ongelmitta, mutta vähän ennen kuin he pääsevät perille asti Suominen saa viestin, jossa kerrotaan, että "maalialueella kuumat paikat, parikymmentä kilpailevaa porukkaa. Hyvää onnea. Keskeytettäkö?". Suominen ei kuitenkaan suostu keskeyttämään. Lehikoisen tietokoneelle tulee tarkempi tilannekartta asiasta. Alueella on sekä kapinallisten, että hallituksen joukkoja tappelemassa keskenään. Hallituksella on alueella myös kuljetus yms helikoptereita ja kapinallisilla on sitten vastaavasti ilmatorjuntaohjuksia.

He alkavat saman tien laskeutumisen ja samassa he huomaavat, että Salmen lentokonetta kohti ammutaan ilmatorjuntaohjus, mutta se menee ohitse. Salmen koneeseen osuu myös yksi luoti tavaratilan puolelle samalla kun he laskeutuvat jokiuomaan puitten latvojen alapuolelle.

He lentävät eteenpäin ja seuraava kapinallisryhmä ampuu ilmatorjuntaohjuksella Suomisen konetta, mutta sekin menee ohitse. He ohittavat vielä kolmannen kapinallisryhmän, joka ampuu rynnäkkökivääreillä lentokoneita. Yksi luoti osuu isoon koneeseen ja sen matkustamoon, kaksi muuta luotia osuu Suomisen koneeseen.

Ison koneen matkustamoon lentävä luoti osuu Lehikoista jalkaan. Suomisen kone saa yhden osuman siivessä olevaan siivekkeeseen ja toinen luoti lävistää ohjaamon kuomun ja ko luoti viheltää Suomisen ja Mäkeläisen ohitse ja toiselta puolelta ulos. Mäkeläinen saa kuomusta irtoavasta lasin sirpaleesta pienen ruhjeen jalkaansa.

Tämän jälkeen laskeutuminen sujuu normaalisti ja he naamioivat lentokoneeet joessa olevaan poukamaan piiloon. Lehikoinen, Danielson, Kolehmainen ja Mäkeläinen jäävät vahtimaan koneita ja muut lähtevät kävelemään kohti temppeliä.

Nelisen kilometriä käveltyään etutiedostelijat Salmi ja Korhonen kuulevat edestä humalaisten laulua. He palaavat Suomisen luokse kertomaan asiasta, jolloin Suominen ja Nousiainen lähtevät tutkimaan asiaa. Suominen saa näkyviinsä kaksi umpikännissä olevaa miestä. Miehillä ei ole uniformua päällä ja heillä on aseistuksenaan AK47:t. Nousiainen palaa Suomisen luokse kertomaan, että heillä ei ollut henkilöllisyyspapereita.

He palaavat muiden luokse ja yksikkö jatkaa matkaa kiertäen humalaiset 50 metrin päästä. Yksikkö pääsee perille pyramidin luokse ilman ongelmia. Pyramidin päällä on kapinallisten konekivääriasema ja puolen kilometrin päässä pyramidin edessä on hallituksen leiri ja vastaavalla etäisyydellä takapuolella on kapinallisten leiri.

Salmi ja Korhonen muodostavat tarkka-ammuntapartion ja Nousiainen ja Suominen tarkkailupartion. Tarkka-ammuntapartio hiipii lähemmäksi ampumaan konekivääriryhmää ja tarkkailupartio menee vielä lähemmäksi katsomaan onko siellä muita vihollisia. Muut tulevat hieman perässä.

Salmi huomaa, että ylhäällä on yli kaksikymmentä henkeä konekiväärin luona. Nousiainen huomaa alhaalla kolme vartiomiestä ja käy tappamassa ne puukolla. Sen jälkeen Nousiainen viittoo Salmelle asiasta ja Salmi kertoo hänelle, että ylhäällä on parisenkymmentä miestä. Nousiainen viittoo, että kiipeämmekö ylös vai mitä. Salmi viittoo että ok, me odotamme. Nousiainen kysyy Suomiselta, otetaanko uzilla vai dynamiitilla? Suominen ehdottaa, että uzilla, se on hiljaisempi menetelmä, koska niissä on äänenvaimennin.

Suominen ja Nousianen kiipeävät ylös ja Nousiainen viittoo sieltä Salmelle, että 10 sekuntia, 9, 8, 7, 6, 5 ja siinä vaiheessa hän painuu suojaan. Salmi ja Korhonen ampuvat konekiväärin vieressä olevat kaksi miestä pois ja Nousiainen ja Suominen ampuvat uzinsa 15 laukauksen lippaan tyhjiksi vihollisiin ja saa tapettua 14 kapinallista ja vain yksi jää valittamaan. Suominen lopettaa tuon viimisenkin.

Luihut, Nousiainen ja Korhonen menevät ylös vartioon ja muut menevät kaivamaan sitä ovea auki. Ensimmäisen tunnin aikana Salmi onnistuu iskemään itseään hakulla jalkaan joten hän siirtyy lääkärin katsottavaksi. Toisen tunnin jälkeen he saavat oven kaivettua esiin.

Ensimmäisen tunnin aikana Nousiainen ampuu uzillaan pois yhden polkua pitkin kohti kävelevän miehen. Toisen tunnin aikana ei tule lisää häiriöitä.

Suominen ja Salonen painuvat tunneliin kahdestaan. Kuljettuaan viitisen metriä käytävässä Suominen tulee alaspäin johtavalla rappusille. Rappuset johtavat aika jyrkästi alaspäin viitsen metriä kääntyen samalla yhdeksänkymmentä astetta oikealle. Tämän jälkeen käytävä jatkuu suoraan. Edessä kulkeva Suominen huomaa lattiassa ansan. Käytävän poikki menee puolen metrin kaistale, jossa lattia on selvästi eri näköistä. Viiden metrin käytävän jälkeen tulee taas viitimetriset portaat jotka kääntyvät vasemmalle. Tämän jälkeen hän tulee vartiokammioon. Kaikki kahdeksan vartiomiestä näyttävät ihan hyväkuntoisilta. Kaksi ensimmäistä patsasta on työläisiä, seuraavat sotilaita, seuraavat pappeja ja viimeiset kaksi on avaruuspukuisia hahmoja. Tutkiessaan lattiaa hän huomaa taas, että puolet lattialaatoista on sen näköisiä kuin, että ne laukaisevat jonkinlaisen mekanismin.

Suominen etsii seinistä reikiä, mutta niitä ei löydy, sen sijaan patsailla näyttää olevan aseet käsissä, joten nuo laatat voivat laukaista nuo aseet. Suominen huomaa myös, että molemmilla avaruuspukuisilla miehillä olevat aseet näyttävät laseraseilta sen takia, että kepin pää näyttää olevan lasia. Suominen kävelee varovasti huoneen poikki toisessa päässä olevalle puuovelle.

Tutkiessaan ovea hän huomaa, että siinäkin on ansa, eli jos oven lukkoa räpeltää väärin, niin jotain laukeaa. Suominen menee katsomaan tarkemmin avaruuspukuista patsasta. Hän huomaa, että patsaan käsi on selvästi erillinen, joten se voi kääntyä. Samoin patsaan yläosa on erillinen ja mahdollisesti liikkuva. Suominen palaa takaisin ovelle ja katsoo valmiiksi pakoreitin, ennen kuin ryhtyy tiirikoimaan ovea auki.

Hetken ähellyksen jälkeen hän saa oven tiirikoitua auki ja työntää oven hyvin varovaisesti auki. Oven takaa aukeaa viisimetrinen käytävä. Tutkiessaan sitä hän huomaa, että parin metrin päässä alusta on vasemmalla puolella jonkinnäköinen kapea rako, aivan kuin salaovi. Oven koko on 130 senttiä kertaa 40 senttiä. Suominen yrittää työntää ovea auki, ensin kädellä ja kun se ei auta niin sen jälkeen koko ruumiilla.

Yllättäen kuuluu rasahdus ja sen jälkeen ovi kaatuu sisäänpäin. Ovi näyttää olevan kuusi senttiä paksu kiviovi, jonka lukkomekanismi petti Suomisen työntämisen takia. Oven takaa löytyy kymmenen metriä pitkä käytävä, jonka toisessa päässä on taas ovi. Suominen kutsuu Salosen paikalle, koska hän ei itse mahdu kunnolla 40 senttiseen käytävään. Salonen menee laittamaan pienen räjähdyspanoksen toisen pään oveen kiinni ja sen jälkeen hän ja Suominen siirtävät toisen oven käytävän päähän räjähdyspanoksen eteen suuntaamaan sitä toista ovea kohti.

Tämän jälkeen he palaavat vartiohuoneen toiselle puolelle ja räjäyttävät panoksen. Kun he menevät katsomaan mitä tapahtui he näkevät että tämän puoleinen ovi on halki ja toinen ovi on kallellaan ulospäin. Kun Salonen menee sinne ja työntää kallelaan olevaa ovea kaatuu ovi eteenpäin. Ovi aukeaa viisi kertaa viisi metriä kokoiseen huoneeseen, joka on jo suhteellisen korkea, eli kolme metrinen.

Keskellä huonetta on pieni pylväs, jonka päässä on oikean näköinen kristalli. Salonen, ei uskalla nostaa sitä, koska Suominen oli muka löytänyt niin monta ansaa täältä. Suominen ryömii huoneeseen ja yrittää etsiä ansoja, mutta ei löydä. Sen jälkeen Salonen poistuu ja Suominen yrittää arvioida kristallin painoa, ennen kuin tekee sen indiana Jonesista tutun vaihtotempun, jossa vaihtaa kristallin tilalle hiekkapussin.

Arvioinnin jälkeen hän suorittaa vaihdon ja mitään ei tunnu vielä tapahtuvan, vaikka Suomisen mielestä kuula oli hieman kevyempi kuin mitä hän arvioi. Ryömiessään poispäin hän kuulee takaataan pienen tömähdyksen ja katsoessaan sinne hän näkee, että hänen laittamansa pussi on pudonnut pois pylvään päältä. Mitään ei kuitenkaan tapahdu.

Kun Suominen palaa muiden luokse hän antaa kristallin Salmelle ja samassa Salmelle tulee mieleen, että tästä olisi hyvä ottaa muutama valokuva. Hän kysyy, että onko ulkona kenelläkään kameraa. Vastauksena tulee, että kelpaako kertakäyttökamerat vai onko järjestelmäkamera parempi. Salmi haluaa molemmat. Hän saa pussillisen kertakäyttökameroita ja yhden järjestelmäkameran. Salmi ottaa kuvia kaikesta mahdollisesta ja Salonen käy vielä ottamassa pari kuvaa siitä kammiosta jossa kristalli oli. Seuraavaksi Suominen menee katsomaan seuraavaa ovea ja tutkiessaan sitä hän huomaa, että siinäkin on ansa.

Suominen kysyy onko kenelläkään tiirikoita ja ylhäältä tulee vastaus, että joo, minkäkokoisen sarjan tarvitset. Suominen vastaa, että iso sarja. Suominen tiirikoi oven auki ja avaa oven, jonka toiselta puolelta aukeaa saman kokoinen huone kuin edellisessä kristallipallohuoneessa. Myös tämän huoneen keskellä on pylväs, jonka päällä on myös samanlainen kristalli. Suominen huomaa heti, että tämän huoneen katto on sellainen joka voi romahtaa alas. Lisäksi oven vieressä on vipu.

Suominen päättelee, että tämä on melko varmasti väärä kristalli, mutta hällä väliä sekin pitää saada varmuuden vuoksi. Suominen käy hakemassa sen pussin sieltä toisesta huoneesta ja menee sen jälkeen Salmen luokse vertaamaan pussin painoa kristalliin. Tämän jälkeen Suomiselle ruvetaan hieman vittuilemaan siitä, että testamenttaatko minulle tuon asekokoelman jne, mutta Suominen hermostuu tästä ja sanoo, että seuraava vittuilija saa itse tehdä vaihdon. Salmi kysyy, että onko kellään pikaliimaa, tuota mekanismia voisi hidastaa liimaamalla sen kiinni. Valitettavasti pikaliimat jäivät lentokoneille leiriytymisvarusteiden joukkoon.

Suominen valmistautuu ja ottaa panssarin pois jne ja painuu pylvään vierelle. Hän vaihtaa kristallin pussiin ja syöksyy ulos. Samassa kuuluu tömps ja kitinää. Salmi katsoo ja huomaa, että pussi on pudonnut pylvään päältä pois ja katto on tulossa hitaasti natisten alaspäin.

Sekä Suominen että Salmi syöksyvät ulos pyramidista. Ulkona Salmi ottaa Suomiselta toisen kristallin ja toteaa suoraan, että tämä on väärä. Sen jälkeen he odottavat viitisen minuuttia ja sen jälkeen Suominen menee takaisin alas katsomaan mitä on tapahtunut.

Suominen huomaa, että katto on tullut kaksi metriä alaspäin, mutta juuttunut sitten kiinni. Suominen huomaa myös, että kivipylvään päällä on jotain hassuja painaumia. Suominen menee lähemmäksi ja huomaa, että siinä on niitä samoja merkkejä, jotka oli peitetty toisilla teksteillä, siellä ufossa olleissa moottoreissa. Suominen ottaa niistä kuvan ja kokeilee vetää oven vieressä olevasta vivusta. Mitään ei tapahdu joten hän vetää täydellä voimalla ja silloin vipu katkeaa.

Suominen ottaa vivun mukaan ja tulee ulos. Samassa alkaa kuulua kuinka Nousiainen alkaa ampua konekiväärillä ja vähän ajan kuluttua hän ilmoittaa tuhonneensa M113 joukkojenkuljetusvaunun. Yksikkö päättää suorittaa poistumisen vauhdikkaasti. Samalla alkaa kuulua kaksilapaisen helikopterin moottorin ääntä ja ilmeisesti niitä on useampi. He lähtevät juoksemaan kohti metsää. Matkalla sinne ensimmäinen helikopteri ehtii heidän yläpuolelleen.

Nousiainen yrittää ampua helikopteria singolla, mutta hutasee. Luihu tyhjentää lippaansa helikopteria kohti juostessaan metsään ja noista kolmestakymmenestä laukauksesta parisenkymmentä osuu helikopterin kuljettajan tienoille ja kuljettaja kuolee ilmeisesti välittömästi, koska helikopteri laskeutuu tömähtäen maahan.

Nousiainen ja Luihu kääntyvät ja lähtevät valtaamaan ko helikopteria. Helikopterin sivuampuja ryhtyy kääntämään konekivääriään Nousiasta ja Luihua kohti. Suominen ampuu ampujaa päähän ja tämä kuolee heti. Helikopterin takaa alkaa purkautua miehistöä ja Nousiainen ampuu hänen puolelleen tulevat miehet kuoliaaksi. Luihu ampuu helikopterin jalasten välistä toisella puolella olevat miehet.

Nousiainen huutaa toisella puolella olevalle ampujalle, että "Saatanan kusimulkku, sinulla on kaksi sekuntia häipyä, kaksi, yksi". Mies hyppää ulos ja juoksee henkensä edestä pakoon.

Nousiainen ja Luihu nousevat ilmaan samalla kun toinen helikopteri tulee paikalle kovaa vauhtia ampuen samalla raketteja kauas metsään. Salmi ampuu helikopterin kuskia perseeseen tappaen hänet, jolloin helikopteri nousee pystyssä ylöspäin kaartaen sen jälkeen suoraan kohti maata rysähtäen maahan parin sadan metrin päähän.

Paikalle saapuu taas pari helikopteria lisää. Suominen ja Salmi ampuvat toista helikopteria kivääreillä ja Suominen onnistuu tappamaan radiomiehen. Nousiainen ampuu samaa helikopteria konekiväärillä ja saa ko helikopterin pudotettua.

Luihu ampuu toista helikopteria raketeilla, mutta ei osu ja tämä helikopteri lähtee pakoon täyttä vauhtia. Kun pakoon lähtevä helikopteri nousee ylemmäksi sitä ammutaan ilmatorjuntaohjuksella, mutta helikopteri onnistuu väistämään sen.

Luihu laskeutuu alas metsän reunaan ja yksikkö nousee helikopteriin. Samalla Salmi ilmoittaa lentokoneille, että olemme tulossa sinne 30 sekunnin kuluttua helikoptereilla.

Helikopteri laskee ylimääräiset ihmiset alas veteen lentokoneiden lähelle. Helikopteriin jää Luihut, Nousiainen ja Laitinen. Muutkin koneet pääsevät ilmaan ilman ongelmia.

He pääsevät laskeutumaaan lähimmälle kentälle pimeässä ilman ongelmia. Kentällä he maalaavat pikaisesti helikopterin toisen väriseksi ja irroittavat siitä aseet. Samalla he myös maalavat sen kylkeen uuden ostetun lentokonetunnuksen. Tämän jälkeen he nousevat ilmaan ja lentävät suoraan pääkaupunkiin.

Perillä pääkaupungissa he myyvät koneet takaisin ja samalla myös uuden helikopterin. Hän saa helikopterista puoli milliä. Seuraavaksi he ajavat asekauppiaan luokse ja myyvät takaisin ylimääräiset aseensa (raskas konekivääri, kaksi keskiraskasta konekivääriä, sinko, rakettilaukaisualustat, kivääreitä jne). Lopputulos on se, että he jäävät noin 50 000 taalaa tappiolle siitä mitä heillä oli silloin kuin he lähtivät liikkeelle. Suominen siirtää 1.44 miljoonaa taalaa yksikön erikoisoperaatiorahastoon myöhempää tarvetta varten.

Seuraava kone Suomeen lähtee heti aamulla, joten he lentävät sen jälkeen sillä Suomeen. Ilmeisesti kristalli tulee samassa koneessa diplomaattipostilla, koska mukana on kolme aseistettua diplomaattia. Suominen hoitaa ennen lähtöä omat aseensa mukaan samaan koneeseen postipakettina ja faxaa tutulle poliisipäällikölleen, että haluaa valmiiksi kirjoitetut aseenkantoluvat perille tullipostiin.

Perille Riihimäellä Suominen käy katsomassa onko hänen aseenkantoluvansa tulleet perille. Eivät olleet. Hän yrittää soittaa tuolle tutulleen, mutta ei saa kiinni. Kun he astuvat ulos kentältä heille annetaan laput, että tähän osoitteeseen, tähän kellonaikaan.

Heidän pitää olla siis 25 minuutin päästä pääesikunnassa. Yksikkö hyppää junaan ja kävelee asemalta pääesikuntaan. Perillä Suominen kävelee sotapoliisin luokse ja sanoo "Minun ja kaverien piti ilmoittautua tänne". Viittä minuuttia myöhemmin heille ilmoitettaan, että heidän pitää ilmoittautua kolmannessa kerroksessa.

Kun he ovat päässeet neuvotteluhuoneeseen sisään astuu SAV:in komentaja avaruusvoimien kenraali Ville Sutinen. Kenraali Sutinen onnittelee yksikköä hyvin onnistuneesta taisteluharjoituksesta Marssissa ja toteaa sen jälkeen, että hän ei ole koskaan henkilökohtaisesti teitä tavannut, vaikka te olette olleet hyvin huomionarvoisia. Nyt kun hän on tässä ylentämässä useampaa henkilöä, niin hän ajatteli ilmoittaa niistä henkilökohtaisesti.

Ensin ylennetään luutnantti Kari Salmi yliluutnantiksi. Sen jälkeen kenraali Sutinen kertoo, että Lehikoinen on jo eilen ylennetty yliluutnantiksi. Vääpeli Asta Danielson ylennetään ylivääpeliksi, ylivääpeli Kati Kolehmainen sotilasmestariksi, ylikersantit Veikko Luihu ja Vuokko Korhonen vääpeleiksi. Alikersantti Anja Nousiainen ylennetään ylikersantiksi, kersantti Erik Berghem ylikersantiksi, avaruusjääkäri Timo Laitinen alikersantiksi, kersantti Arja Luihu ylikersantiksi ja alikersantti Jussi Salonen kersantiksi.

Eli kaikki muut ylenivät, paitsi yliluutnantti Suominen. Suomisen ongelmana on se, että hän on törmännyt tähän kapteeni R kattoon.

Suominen huomauttaa kenraali Sutiselle samalla, että hän tarvitsisi oikeastaan korkeamman turvallisuusluokituksen. Kenraali Sutinen sanoo, että hän juttelee asiasta kapteeni R:n kanssa. Kenraali Sutinen jakaa myös muutamia mitaleja, ennen kuin tilaisuus on päättynyt. Ulkopuolella odottaa jo Rossi, joka astuu sisään samalla kun kenraali astuu ulos. Rossi kertoo, että hänet on nyt pistetty juoksupojan tehtäviin, sitä se sihteerin tehtävät teettää.

Rossi kertoo, että huonot uutiset ovat se että yksikköä epäillään siitä, että he olivat yrittäneet salakuljettaa tietoja muille tiedusteluorganisaatiolle heidän ohitseen. Hetken miettimisen jälkeen he keksivät, että kyseessä on ne valokuvat jotka he ottivat siellä perillä. Yksikkö toteaa, että he olivat kyllä tuomassa niitä juuri sinne alas ja antaa ne Rossille.

Hyviä uutisia on kuulemma se, että Suominen on vielä hengissä. Osa porukasta, joka uhmaa presidenttiä ei välttämättä ole sitä. Muita uutisia on se, että muu porukka saa lomaa ja ampumakilpailuun menijät jatkavat harjoittelua leirillä. Tosin Salmi menee jatkamaan avaruuslentäjän koulutustaan, jonne hänet vahingossa kutsuttiin viikko sitten.

Suominen ilmoittaa viettävänsä häät lauantaina 26.5.2007. Hän pyytää Nousiaista hoitamaan pikahääjärjestelyt. Nousiainen toteaa, että ok.

Salonen kyllästyy, joten Riihimäellä tapahtuu taas iso räjähdys, joka tuhoaa tyhjän varastorakennuksen lähes täydellisesti.

Iltalehden aamuotsikko mainostaa "Suominen menossa naimisiin". Nousiainen pyytää Suomiselta pari tonnia hääjärjestelyihin ja kertoo, että hän on kutsunut 1300 vierasta, joista kuulemma tulee näin lyhyellä varoitusajalla vain noin 1000 vierasta paikalle. Lisäksi Suomisen pitää kuulemma mennä viiteen haastatteluun ja myös se BBC:n ryhmä, joka on tekemässä juttua nuorista vaikuttajista, on nyt tulossa haastattelemaan häntä.

Suominen vietää pienimuotoiset häät tuomiokirkossa ja vastaanotto Finlandia-talolla. Suominen ja Mäkeläinen saavat 527 kpl aseita häälahjaksi. Lehikoinen antaa heille häälahjaksi ylennyksiä. Yliluutnantti Mikko Suominen ylennetään majuriksi ja ylikersantti Arja Mäkeläinen ylivääpeliksi. Salmi antaa heille 20 mm tykinammusta ampuvan kiväärin ja Nousiainen 122 mm tykin. Yksikkö tutustuu juhlassa Suomen pahamaineisimpaan gansteriin nimeltä Antti Lemminginoja. Samalla yksikkö tosin onnistuu myös suututtamaan erään kansanedustajan.

Lehikoinen siirretään pääesikunnan alaisiin erikoistehtäviin, pois yksiköstä. Hänen mukanaan poistuu myös Danielson ja Kolehmainen.

Nousiainen ja Salmi löytävät itsensä molemmat finaalista ja viimeistä neljästä uusinnasta he ampuvat kaksistaan. Nousiainen voittaa tuon viimeisen uusinnan ampumalla kaikki napakymppiin ja kun taas Salmi ampui yhden kympin.

Koko yksikkö tuntee yllättäen, että kaukotaistelu on syvältä ja lähitaistelu on kivaa.

Ennen lähtöä koko yksikölle jaetaan ansioitumismitalli. Mitaleja on tulossa jakamaan itse eversti Hämäläinen (kukaan yksiköstä ei ole vielä nähnyt häntä!). Kun kaikki ovat valmiina Rossi kuuluttaa "Majuri Hämäläinen, eikun siis Eversti Hämäläinen." Sisään astuu aivan Lehikoisen näköinen mies everstin asepuvussa. Hänen mukanaan sisään astuu kapteeni Danielsonia ja Majuri Kolehmainen presidentin henkivartioston asepuvussa.

Eversti Hämäläinen myöntää koko yksikölle lumikenkämitallin ansiokkaasta toiminasta. Kyseinen mitalli on erikoismitalli vain tätä tarkoitusta varten tehty.

Yksikkö valmistautuu lähtemään matkaan ja nousee ensin tähtiporttiin, sieltä kuuhun ja sieltä L2:een. L2:sta yksikön noutaa punainen rapu.

Yksikkö pääsee perille Kullervolle. Matka tulee kestämään noin kuukauden.

Ylikersantti Anja Nousiainen ylennetään vääpeliksi, alikersantti Timo Laitinen kersantiksi ja ylikersantti Arja Luihu vääpeliksi.

Laitinen onnistuu räjäyttämään hyttinsä seinästä palan pois ja lennähtää siitä avaruuteen. Onneksi hänellä oli avaruuspuku päällä, joten hänet saadaan pelastettua sieltä suhteellisen nopeasti.

Yksikkö siirtyy ufo-alukseen ja lähtee yrittämään hyppyä. Suominen toimii suunnistajana, Mäkeläinen toimii lentäjänä ja Korhonen tarkkailijana. Suominen laskee reitin ja sen jälkeen Mäkeläinen ajaa sisään. Hyppy onnistuu ja alus pääsee perille toiseen aurinkokuntaan. Kaikki tuntevat, että hyppy oli todella radikaali muutos ja Mäkeläinen jopa kasvoi neljä senttiä lisää pituutta.

Ainoastaan Arja Luihu ja Laitinen voivat pahoihin, muut ovat ihan kunnossa. Suominen katsoo ympärilleen ja näkee, että sivulta lähtee alus pakoon. Korhonen katsoo sinne kaukoputkella ja huomaa, että se todellakin on pakeneva avaruusalus. Suominen laskee radan vihollisen perään ja Mäkeläinen lähtee seuraamaan ko alusta maksimikiihdytyksellä. Maksimikiihtyvyys tuntuu olevan noin kaksi g:tä. Hetken kuluttua tutkan kello kilahtaa, kertoen että nyt tutkan voisi laittaa päälle.

Viiden minuutin kuluttua vihollinen lopettaa 1.1 g:n kiihdytyksensä Mäkeläinen ryhtyy jarruttamaan 2 g:llä ja päätyy hyvin lähelle vihollista. Siinä vaiheessa Korhonen huomaa, että ulkopinnan lämpötila alkaa nousta, ilmeisesti alusta tulitetaan. He ottavat valokuvia vihollisista, ennen kuin lähtevät pois. Korhonen huomaa, että ko alus on menossa noiden kolmen muun aluksen luokse.

He tutkivat ympäristöä pari tuntia ja Suominen löytää kolme planeettaa. Sisimmäinen niistä on iso kaasuplaneetta, joka antaa ulos aika paljon enemmän energiaa kuin mitä tähdestä sinne tulee. Kaksi seuraavaa planeettaa näyttävät enemmän kiinteiltä. Parin tunnin kuluttua he huomaavat, että kaikki neljä alusta ovat tulossa kohti. Korhosen mukaan ne muut kolme ovat ainakin tuplasti sen 100 metrisen aluksen kokoisia, joka oli portin lähellä odottamassa.

Suominen käskee Mäkeläistä kiihdyttämään 90 asteen kulmassa poispäin alusten reitiltä.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Alikersantti			Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Kersantti
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Luutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	27.5.2007	759
+
+ Veikko Luihu		Ylikersantti			Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Ylikersantti			Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Kersantti			Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Alikersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Ylivääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	27.5.2007	505
+
+ Kati Kolehmainen	Ylivääpeli			Sotilasmestari
+ Sissi			NPC		7.1.2006	27.5.2007	505
+
+ Arja Mäkeläinen	Alikersantti			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Luutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Erik Berghem		Kersantti			Ylikersantti
+ Lentäjä		NPC		2.1.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>