TSM Osa 10, Luku 032 (tsmpart10/tsmpart10.032)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

32. luku

Suominen kuulee kuinka muut kertovat uudelle jäsenelle luutnantti Jaakko Lehdolle kerrotaan SAV:in huhuja siitä, että kapteeni R ei oikein ole tykännyt kun hän ei ole vieläkään löytänyt seuraajaa kun Suominenkin oli kieltäytynyt hommasta.

Yksikkö kiihdyttää 10 tuntia poispäin täydellä kahden g:n kiihdytyksellä. Tämän jälkeen he lentävät ko nopeudella kaksi vuorokautta.

Yksikkö jarruttaa 10 tuntia ja päätyy noin yhden AU:n päähän lähtöpisteestään. Kun he pysähtyvät he huomaavat, että 10 000 kilometrin päässä alkaa vilkkua metallilieriön päässä keltainen kirkas valo. Metallisylinteri näyttää olevan noin 3 metrin pituinen ja alle metrin paksuinen. Valo alkoi vilkkua kun he tulivat noin 30 000 kilometrin päähän.

He lentävät noin 4 metrin päähän esineestä ja pysähtyvät siihen. Sylinterissä ei näytä olevan mitään erikoisia merkkejä tai koloja. Hetken miettimisen jälkeen Suominen virittää ilmalukkoon muutamia kiinnityslenkkejä ilmastointireikien luukkuihin ja valmistautuu tutkimaan sitä. Lehto puhuu kokoajan niin paljon, että muut kypsyvät ja tunkevat hänet ilmalukkoon, tosin ilman avaruuspukua. Hän mussuttaa ja lopulta he ottavat hänet sieltä pois ja antavat avaruuspuvun.

Suominen ja Lehto painuvat ilmalukkoon samalla kun lentäjä kääntää aluksen ympäri niin että sylinteri on heti avaruusaluksen takana ilmalukon vieressä. Sen jälkeen hän peruttaa varovasti pikkusen lähemmäksi.

Suominen ja Lehto astuvat ulos ilmalukosta ja he näkevät, että sylinterin kylkeen on kirjoitettu jotain tekstiä sillä toisella alienien kielellä (sitä kieltä jota oli moottorin kyljessä). Suominen pyytää Lehtoa tutkimaan tekstiä ja tämä toteaa, että se tuo mieleen sen yhden lasten kirjan jota hän luki lapsena, jossa kuvattiin tosi hyvin sitä jokimaisemaa...

Suominen toteaa, että unohda, lue se minulle. Lehto lukee ko tekstin ääneen, mutta Suominen ei ymmärrä sanaakaan, joten hän pyytää Lehtoa vielä kääntämään sen. Lehto kääntää:

"Tämä on pelastuskapseli. Sisällä olevan otuksen ilmakehävaatimukset ovat : happi-typpi ilmakehä ilmapaineessa 44 (vastaa pikkusen matalampaa ilmanpainetta kuin maassa). Standardin määrittelemiä allergioita ei ole. Ulkopuolella pitäisi olla suurinpiirteinen oikea paine ennen kuin kapseli avataan. Kiitos pelastamisesta."

He vetävät kapselin ilmalukkoon. Heti kun he laskevat painetta ilmalukkoon, jolloin keltainen vilkkuva valo sammuu. Tämän jälkeen he tuovat sen sisälle. Sitten he alkavat miettiä mitä sille pitäisi tehdä. Lehto ehdottaa, että avataan kapseli ja katsotaan kuka siellä on. Kun Suominen kyselee tunnetko sinä tuon, johon Lehto vastaa, että ei hän vielä tiedä kuka siellä on, ei hän tiedä.

Arja Luihu ehdottaa kaikille, että mitä jos tehdään rauhanomaisesti. Muut suostuvat heti. He vievät kapselin tyhjään hyttiin ja valmistautuvat avaamaan sen. Suominen avaa kapselin ulkokuoren ja kuoren toisella puolella lukee lisää tekstiä:

"Sammuttaaksesi nukkumislaitteen ystävällisesti noudata seuraavia ohjeita. Vaihe 1. Avaa ulompi luukku. Vaihe 2. Lue luukun sisäpuolelta ohjeet. Vaihe 3. Siirrä vipu 3C asentoon 2. Vaihe 4. Odota 22 kromssia (vastaa kuulemma noin 8-9 tuntia). Vaihe 5. Avaa sisempi luukku."

Lehto tutkii sisempiä laitteita ja toteaa että hänen mielestää laite on jo poissa päältä. He päättävät silti odottaa 8-9 tuntia ennen kuin avaavat sisemmän luukun.

Kahdeksan tunnin kuluttua he avaavat sisäisen luukun ja toteavat että kapseli on tyhjä.

He lähtevät takaisin, niin että he kiertävät noin 0.3:n au:n päästä sivulta, niin että he tulevat 30 asteen kulmassa alkuperäisestä lähtösuunnastaan sisään. Aikaa matkaan kuluu viisi vuorokautta.

Suominen huomaa yllättäen, että Salosta ei ole näkynyt pariin päivään. Suominen etsii koko aluksen läpi ja löytää Salosen pelastautumiskapselista. Salonen toteaa, että hyvä, että tulit päästämään ulos. Tuota luukkua ei saa auki sisältä ilman räjähdysaineita.

Alus saapuu perille hyppypisteen lähelle. Suominen viettää ensin tunnin verran varmistaakseen, että olemme aika lähellä lähtöpistettä, ehkä noin 4 miljoonan kilometrin säteellä. Tämän jälkeen Suominen käyttää parisenkymmentä tuntia etsien taivaalta vihollisaluksia ja löytääkin kolme pientä pistettä.

Hän käyttää puolitoista päivää lisää yrittäen etsiä sitä viimeistä neljättä alusta.

Suominen löytää sen noin viiden asteen päässä muista. Jos me olemme noin 4 miljoonan kilometrin päässä niistä niin he ovat taas noin yhden valosekunnin päässä toisistaan kuten viimeksi. Suominen laskee rataa valmiiksi ja sen jälkeen he lähtevät kiihdyttämään pari tuntia ja lentävät sitten 6 tuntia samaa nopeutta.

Kymmenisen minuuttia ennen kuin heidän on tarkoitus aloittaa jarrutus niin he huomaavat, että vihollisalukset lähtevät kaikki yllättäen liikkeelle kohti hyppypistettä. Kun Suominen kääntää aluksen huomaa hän yllättäen, että vähän yli valosekunnin päässä aluksen takana on toinen alus. Tämä toinen alus jarruttaa nyt jo noin kahden geen voimalla ja se on matkalla kohti hyppypistettä. Ilmeisesti viholliset eivät vielä havainneet yksikön alusta vaan tuon toisen aluksen. Takaa tuleva alus näyttää myös olevan kaksimoottorinen.

Yksikön alus alkaa jarruttamisen ja pysähtyy hyppypisteen lähelle. Pieni vihollisalus on lähtenyt jo pakoon. Perässä tuleva alus on täällä noin tunnin kuluttua. Suominen yrittää havaita hyppypistettä painovoiman avulla, mutta ei onnistu.

Toinen alus ehtii paikalle ja he huomaavat, että se on muuten samanlainen kuin heidän oma aluksensa, mutta sen perään on lisätty laajennusosa, joka laajentaa aluksen takaosaa noin 10 metriä ja tuplaa tilavuuden. Kun alus tulee lähemmäksi niin radiolla otetaan yhteyttä heihin, mutta kukaan ei ymmärrä kieltä.

Lehto puhuu heille ja pyytää heitä toistamaan sanansa. Toinen alus kysyy uudestaan, että onko nuo lähestyvät sota-alukset agressiivisia. Lehto vastaa että joo. Seuraavaksi he kysyvät että onko tuolla toisella puolellakin agressiivisia aluksia. Lehto vastaa että joo, noin valosekunnin päässä. Toinen alus kysyy, että onko tästä sota-alusten lisääntymisestä tehty matkailuvaroitus. Lehto vastaa, että ei ole, tilanne on uusi, voitteko te antaa varoituksen. Toisalta puolelta kuuluu että hänen pitäisi hakea serkkunsa. Lehto kysyy, että onko se siellä kolmannella planeetalla. Toinen alus vastaa, että "hetki. Joo on. Siellä on kuulemma primitiivisiä olioita".

Suominen yrittää ehdottaa Lehdolle, että voisitko yrittää kysyä heiltä missä tuo hyppyportti tarkalleen on. Lehto kysyy ja toiset kysyvät, että eikö teidän painovoimasensorit toimi. Lehto vastaa, että meillä on pieniä ongelmia sen käytössä. Lehto kysyy vielä, että oliko muillakin porteilla sota-aluksia ja hän saa vastauksen, että joo nekin oli vartioituna. Saman tien hän saa vastauksen, että jossa kerrotaan missä portti on.

Lehto kysyy haluaisitteko te mennä edeltä, mutta he vastaavat, että hmmm... me taidamme lähteä pois, se serkku saa jäädä sinne. Lehto kysy serkun nimeä, jotta hän voi välittää sanan, jos näkee serkkua. Hän saa serkun nimen ja sen jälkeen toinen alus lähtee kiihdyttämään poispäin. He ajavat kymmenisen kilometriä eteenpäin ja sen jälkeen Suominen yrittää uudestaan.

Suominen ei vieläkään saa käytettyä painovoimasensoria kunnolla, joten he lentävät pari kierrosta hyppypisteen ympäri ja tekevät pari mittausta eri suunnista ja sen jälkeen Suominen saa laskettua jonkinlaisen kurssin. Viholliset alkavat jo olemaan täällä ja he ovat jo pari tuntia tulittaneet heitä ja ulkokuoren lämpötila on noussut jo nollan tienoille.

He suorittavat hypyn ja sen jäljiltä ainoastaan Suominen, Mäkeläinen, Luihu ja Korhonen ovat tajuissaan. Kaikki muut ovat tajuttomina. Suominen ottaa yhteyttä SAV:in aluksiin ja sen jälkeen hän ajaa Kullervon luokse. He ajavat Kullervon sisään, jossa heillä on vastassa SAV:in avaruusjalkaväkeä ja sen lisäksi myös yksi iso molekyylihajoitin.

Yksikkö viedään karanteeniin.

Yksikön karanteeni ja kuulustelut loppuvat. He kuulevat myös huhun, miten hyvin nuo elektrooniset laitteet kestivät. Supertiheät mikropiirit on kaikki aina rikki. Perinteiset mikropiirit kestävät noin 10 prosentin todennäköisyydellä. Transistorit kestävät taas noin 99 prosentin todennäköisyydellä hypyn. Radioputket tuntuvat kestävän hypyn täysin jos ovat poissa päällä ja jopa viidenkymmenen prosentin todennäköisyydellä jos ne ovat päällä. Muut laitteet hajoavat erittäin todennäköisesti jos ovat päällä. Kuoren ulkopuolella mikään ei kestänyt, ei edes viisi senttiä paksu sähkökaapeli.

Pari päivää ennen hyppyä takaisin on käytä seuraava tulitaistelu USA:n ja Suomen välillä. Kuusi yhdysvaltain lähiristeilijää oli häirinnyt alusta joka lähestyi maan rataa. Ko rauhallinen rahtialus oli vastannut tuleen ja vähän ajan päästä kauempaa oli ilmestynyt kaksitoista kappaletta ohjuksia, jotka olivat hajottaneet yhdysvaltain lähiristeilijöiden muodostelman. Kun he olivat saaneet muodostelman uudestaan kasaan niin silloin heitä oli aloitettu tulittaa ulkoavaruudesta ja he olivat jättäneet homman kesken kun kolme heidän lähiristeilijästä oli vahingoittunut.

Huhujen mukaan Suominen on taas käynyt muutama kuukausi sitten Etelä-Amerikassa.

Yksikön toimet toisella puolella tutkitaan ja Lehto tuomitaan vihamieliselle vallalle Suomen valtiosalaisuuksien myymisestä. Häneltä kysytään haluaako hän elinkautisen vankilatuomion vai elinkautisen palveluksen SAV:ssa. Samalla hänet alennetaan alikersantiksi. Kaiken lisäksi hän saa varoituksen, että ei pidä antaa vihamielisille valtioille tietoja SAV:in sotavoimista.

Lisäksi yksikkö kuulee se aurinkokunta on ilmeisesti on noin 120 valovuoden päässä. Heille myös kerrotaan että nuo hypyt tahtovat olla pitkiä, eli noin 100 - 300 valovuotta.

Karanteenin jälkeen yksikkö määrätään maahan. Matkan aikana yksikkö kuulee huhuja siitä että Suominen on henkilökohtaisesti tuhonnut toistakymmentä ufoa ja siinä vaiheessa oli ammukset loppuneet ja viimeistä hän oli käskenyt häipymään ja sen jälkeen se oli lähtenyt pois.

Lehto hankkii Luihun ja Nousiaisen avulla itselleen oman huoneen opiskelua varten. Sen jälkeen hän viettää kaksi viikkoa siellä lukkojen takana. Salmi yrittää puhua itselleen astronomian koulutusta, mutta kouluttajan esimies sanoo, että muuten hän voisi kyllä antaa luvan, mutta kun tuo teksti "EI ENÄÄ KOULUTUSTA" Salmen kantakortissa on kissan kokoisilla kirjaimilla niin ei hän voi. Hän ei edes aikaisemmin tiennyt että sähköiseen kantakorttiin voi kirjoittaa tekstiä eri kirjainkoolla.

Yksikkö saapuu perille maahan. Maassa Salmi kuulee, että hän on saanut lahjoituksena pick-up kuormurin, isoilla renkailla (ei kuitenkaan monsteri-renkailla). Ko auto on 20 vuotta vanha ja se on hieman huonokuntoinen mutta silti toimiva. Moottori on silti hyväkuntoinen ja se kuluttaa vain puolet siitä polttoaineesta jota tuollainen auto yleensä käyttää. Lisäksi ko autosta puuttuu kokonaan sisätilojen viimeistely, aivan kuin sitä ei olisi koskaan tehtaalla tehtykään.

Yksikölle todetaan, että te olette liian näkyviä täällä, joten heidät lähetetään Venäjälle. Samalla kun yksikölle jaetaan tavaraa, Salmi saa oudon avaimen, ilman mitään selityksiä.

Yksikölle jaetaan Outokummun virkamerkit ja he lähtevät Siperiaan kaivoskonsulteiksi suojaamaan Outokummun kaivostoimintaa Japanilaisten kaivosyhtiöiden kilpailua vastaan. Yksikkö lasketaan suoraan Siperiaan kiertoradalta. Heille myös korostetaan että Suomella on erittäin hyvät suhteet Japaniin.

Ensimmäinen kohde on Outokummun valtausalue, jossa on laittomia kaivajia. Alueella on kuulemma pari joukkueellista kaivosturvaporukkaa ja kymmenkunta tiedemiestä. Heillä on käytössä kymmenkunta kulkuneuvoa ja normaalit aseistukset (neljä raskasta konekivääriä jne).

Lehto rupeaa taas puhumaan rauhasta jne ja siinä vaiheessa Suominen toteaa että hän hankkii sinulle sen sohvan, jota olet kaipaillut jos olet hiljaa. Sen jälkeen Suominen menee varastolle ja ilmoittaa haluavansa sohvan. Varastomies kysyy että minkälainen? Suominen sanoo että pehmeä ja mukava, mieluiten nahkainen. Varastomies toteaa että se joudutaan tilaamaan Suomesta, joten se kestää pari tuntia.

Pari tuntia myöhemmin tukikohtaan laskeutuu Finnairin scramjetti, jossa on lastina yksi sohva. Lehto menee sohvalle ja muut jättävät hänet sinne.

Suominen huomaa yllättäen että ko vihollistukikohta on sen rauniokylän paikalla, jonka he jo kerran pommittivat paskaksi.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Kersantti			Kersantti
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Erik Berghem		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Lentäjä		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Luutnantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>