TSM Osa 10, Luku 033 (tsmpart10/tsmpart10.033)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

33. luku

Suominen ryhmittää joukkonsa alueen lähelle. Salmi ja Korhonen ovat metsässä tarkoituksenaan huolehtia sillä puolella olevasta konekivääripesäkkeestä. Toisella puolella Luihut menevät vähän matkan päähän panssaritorjuntaohjuksen kanssa ja loput jäävät Suomisen lähelle. Tarkoitus on että ryhmät ottavat asemat ja sen jälkeen tulee ilmatuki, joka koostuu kahdesta Su-25 rynnäkkökoneesta, joista toisella on panssarintorjuntaohjuksia ja toisella kemiallisia aseita.

Ryhmät pääsevät asemiin ilman ongelmia, mitä nyt tähystäjä ilmeisesti havaitsee jotain Korhosen ja Salmen suunnassa ja yrittää katsoa sinne tarkemmin. Hetkeä myöhemmin joku toinen tähystäjä ilmeisesti huomaa toisella puolella kilometrin päässä olevat Luihut, koska avaa sinne tulen konekiväärillä ja osuu yhteen heidän varaohjukseensa. Luihu ja Suominen ampuvat panssarintorjuntaohjuksensa ja molemmat tuhoavat omat konekivääriasemansa.

Salmi ampuu hänen edessään olevasta konekivääripesäkkeessä konekiväärin lukon rikki, jolloin sekä tähystäjä, että konekiväärimies heittäyvät maahan heittäen samalla pari savukranaattia. Paria sekuntia myöhemmin Salmen ja heidän suuntaansa tulee pari kiväärikranaattia.

Nousiainen on tällä välin valmistanut kivärikranaatin ja ampuu sen yhteen telttaan. Teltoista on samalla jo syöksymässä väkeä ulos kiväärin ja taisteluvarusteiden kanssa ulos.

Suominen ampuu viimeistä konekiväärimiestä, mutta mies vastaa tuleen konekiväärin sarjalla ja osuu Suomiseen kahdesti, kerran vasempaan olkapäähän ja kerran jalkaan. Suominen vastaa ampumalla miestä päähän, mutta luoti vain kimpoaa kypärästä häiriten kyllä miehen tähtäystä ja samassa mehen ase jumiutuu. Mies reagoi nopeasti ja vetää itsensä ja konekiväärinsä suojaan hiekkasäkkien taakse. Paria sekuntia myöhemmin sieltä lentää kiväärikranaatti Suomisen suuntaan. Suominen on tällä välin lähtenyt juoksemaan kohti panssarintorjuntaohjuslaukaisijaansa.

Pari kolme kiväärikranaattia lentää noin parinkymmenen metrin päähän heistä ja sirpaleet lentävät hyvin lähelle. Suominen saa ladattua ohjuslaukaisijan ja ampuu sillä bunkkeria. Ohjus osuu, mutta ampuja hyppää ulos bunkkerista puoli sekuntia ennen kuin ohjus iskee sinne. Suominen kysyy Nousiaiselta näetkö tuon, jolloin Nousiainen ampuu ilmasta yhden kiväärikranaatin niin, että se räjähtää. Samalla hän huutaa, että näin. Suominen käskee ampua kiväärikranaatteja ampuvaa miestä.

Samalla Salmea ryhdytään ampumaan kiväärikranaateilla, jolloin Salmi ryhtyy harrastamaan omaehtoista ilmatorjuntaa ja ampuu ensimmäisen kranaatin ilmasta pois, mutta toisen kohdalla hänen ammuksensa ei lähde, joten kranaatti tulee läpi noin kahdeksan metrin päähän. Heidän päälleen sataa sirpaleita. Salmi ampuu pari kertaa vihollisia kohti ja sen jälkeen lataa aseensa.

Suomista kohti ryhdytään ampumaan kranaatinheittimellä ja Nousiainen yllättäen hutasee, joten kranaatti putoaa puolen metrin päähän Suomisesta. Mäkeläinen joka on Suomisen vieressä on onneksi Suomisen takana, joten hän saa vain yhden sirpaleen ja sekin kimpoaa pois panssarista. Suominen saa noin 30-40 sirpaletta ja hän ei ole enää taistelukuntoinen tämän jälkeen.

Samassa lentokoneet tulevat näkyviin ja niitä ammutaan kahdella ilmatorjuntaohjuksella. Salmi ja Nousiainen ampuvat ilmatorjuntaohjuksia kivääreillään, mutta molemmat ampuvat ohitse. Korhonen kommentoi Salmelle, että pari kolme senttiä ohitse. Toinen kone tekee väistöliikkeen ja rysähtää maahan puolen kilometrin päässä. Toinen kone väistää ohjuksen ja pudottaa kaasupomminsa keskelle kylää ja kiroilee, että eikös teidän pitänyt hoitaa ne ilmatorjuntaohjukset pois paikalta.

Salmi koittaa kysyä lisää tulitukea, mutta ei saa. Hän ei saa myöskään provosoitua lentäjää tekemään uutta iskua. Luihu lähtee tässä vaiheessa rynnäköimään kylää kohti. Salmi käskee Nousiaista ottamaan raskaan konekiväärin ja avaamaan tulen kylää kohti, mutta Nousiainen päättää silti jatkaa tähtäystä kiväärillään. Seuraavaksi Salmi käskee, että ottakaa joku se kranaatinheitin ja ampukaa sillä. Laitinen ja Salonen ryhtyvät virittämään kranaatinheitintä ja kiinnittävät samalla kranaattiin lisäpanosta. Laitinen valittaa ettei tähän saa kymmentä kiloa liikaa, johon Salmi vastaa no laita kahdeksan sitten, vai eikö sekään mahdu. Laitinen vastaa, että katsotaan.

Tämän jälkeen Salmi huomaa, että heidän eteensä alkaa pudota savukraanaatteja, joten hän ja Korhonen siirtyvät metsän toiselle laidalle. Siellä Salmi huomaa, että Luihu on jo päässyt melkein kylään asti ja Arja Luihu on jo jäänyt muutaman sata metriä hänestä. Tässä vaiheessa Laitinen ja Salonen ampuvat kranaatinheittimellä ja onnistuvat ampumaan kahdeksan kilon kranaattinsa aidan kohdalle.

Samalla tien suuntaan lentää lisää savukranaatteja ja vähän tämän jälkeen maastoautot ja joku isompi auto lähtevät liikkeelle tietä pitkin. Salmi ampuu sinne muutaman kerran, mutta ei saa mitään aikaiseksi. Nousiainen näkee vilaukselta yhden auton ja ampuu siitä renkaan puhki. Autot jatkavat pakenemista.

Nousiainen huomauttaa että ne eivät kaikki lähteneet pakoon, koska tuolla on vain kolme autoa. Salmi antaa Luihulle käskyn suojautua, koska Salonen ja Laitinen ymmärsivät ilmeisesti väärin käskyn ampua normaaleja kranaatteja. Salmi yrittää antaa käskyä Laitiselle ja Saloselle, että tuli seis, mutta hänen radiossaan on häiriöitä. Salonen ja Laitinen ampuvat toisen kerran ison kranaatin, mutta se jää jo aika paljon lyhyeksi.

Luihu tulee Salmen luokse ja ihmettelee miksi me emme hyökkää. Salmi kuulee Nousiaiselta, että Salonen ja Laitinen ovat virittämässä kranaatinheittimeen kolmatta kranaattia ja siihen jonkinlaista pudotussysteemiä, jolla he saavat pudotettua kranaatin kaukaa. Salmi pyytää Nousiaista ampumaan sen Salosen ja Laitisen kranaatinheittimen rikki, jotta ne eivät räjäytä sitä ja ryhmää rikki. Sen jälkeen Salmi saakin taas yhteyden Saloseen ja Laitiseen ja valittaa siitä, että miksi rikoitte sen kranaatiheittimen, nyt sitä olisi tarvittu jos lähdemme hyökkäukseen tuonne kylään. Sen jälkeen hän käskee heitä laittamaan raskaan konekiväärin asemiin.

Vähän tämän jälkeen Nousiainen ampuu nopeasti peräkkäin muutaman laukauksen ja hyppää sitten puusta alas. Hän kertoo että sieltä on tulossa 30 miinus muutama vihollista heitä kohti. Salmi kysyy että saatteko te hoidettua heidät teidän aseilla.

Tämän jälkeen Salmi lähtee juoksemaan muiden avuksi peltoa pitkin. Heidän siinä juostessa Korhonen huomaa savupilvessä konekiväärin ja heittäytyy maihin. Muutkin heittäytyvät maahan. Salmi katsoo sinnepäin ja huomaa itse konekiväärin samalla kun ensimmäinen sarja ylittää heidät.

Korhonen avaa tulen ja ampuu konekivääriampujaa viisi kertaa. Ampujan ote kirpoaa konekivääristä ja hänen vieressä seisova ampuja ottaa konekiväärin ja ryhtyy ampumaan lonkalta ryhmän suuntaan. Arja Luihua osutaan pahasti ja hän putoaa.

Salmi osuu miestä pari kertaa, mutta mies jatkaa vain ampumista, joten Salmi päättää siirtyä ampumaan päähän. Luoti osuu suoraan suuhun ja mies putoaa heti. Veikko Luihu syöksyy välittömästi vaimonsa luokse ja ryhtyy antamaan hänelle ensiapua. Hän onnistuu sitomaan Arjan poikki olevan käden, josta veri roiskuaa ympäriinsä. Salmi katsoo ympärilleen ja kun muita ei näy hän käskee Luihuja jäämään tähän ja lähtee Korhosen kanssa jatkamaan matkaa.

Kun he tulevat panssarivaunun kohdalle he näkevät siitä joen rannassa kaksi tähystäjää, joten he ampuvat heidät pois. Molemmat tähystäjät putoavat yhdellä laukauksella päähän. Sen jälkeen he nousevat panssarivaunun päälle ja ottavat aseelle tuen. Kun viholliset nousevat jokiuomasta ylös avaavat he tulen ja pudottavat kolme ennen kuin viholliset juoksevat pakoon savuverhoon.

Vähän tämän jälkeen Salmea ja Korhosta aletaan ampua kranaatinheittimellä. He vaihtavat paikkaa ja yrittävät löytää tulenjohtajan, mutta eivät löydä. Kun heitä taas ammutaan kranaatilla vaihtavat seuraavaan paikkaan etsimään tulenjohtajaa. He tekevät tätä muutaman kerran ennen kuin Korhonen on näkevinään jotain romahtaneessa rakennuksessa. He siirtyvät lähemmäksi.

Tällä välin toisella puolella ovat viholliseet hyökänneet ulos savuverhosta niin, että kymmenen hyökkää Suomisen, Mäkeläisen ja Berghemin kimppuun, kymmenen metsää kohti ja kymmenen jää antamaan suojatulta. Metsää kohti hyökkäävät miehet räjähtävät kappaleiksi kun viuhka-, putki- ja telamiinat räjähtävät.

Suomisen ryhmä avaa tulen vihollisia kohti ja Suominen itse pudottaa yhden, vaikka onkin vain juuri ja juuri tajuissaan. Muut ampuvat ohitse. Heitä kohtu ampuu 14 vihollista ja se pudottaa Suomisen ja Berghemin. Nousiainen ampuu Suomisen kimppuun käyviä vihollisia raskaalla konekiväärillään. Nousiainen pudottaa yhdeksästä juoksijasta kuusi taistelukunnottomaksi ja loput kolme kääntyvät ampumaan Nousiaiasta. Mäkeläinen hyppää suojaan kranaatin tekemään monttuun ja vetää Suomista perässään. Takaa suojaavat miehet ampuvat edelleen Suomista ja Berghemiä.

Nousiainen pudottaa kolme viimeistä seisovaa samalla kun Mäkeläinen saa vedettyä Suomisen likimain kokonaan suojaan.

Toisella puolella Salmea ammutaan kranaatinheittimellä noin metrin päähän. Salmi menee huoneen kuntoon ja hänen vasen pohkeensa on täysin käyttökelvoton. Salmi huomauttaa, että ainoa paikka josta meidät voi nähdä näin hyvin, on se yksi korkea puu siellä metsässä. Korhonen katsoo sinne ja huomaa siellä miehen kiikareiden kanssa. Korhonen ampuu miestä kolme kertaa ja mies putoaa.

Korhonen lähtee auttamaan Salmea Luihujen luokse. Mäkeläinen ottaa johdon ja käskee jonkun kiipeämään puuhun ja katsomaan sieltä ympärille. Laitinen kiipeää ylös ja huomaa, että hän näkee sieltä kranaatinheitin pesäkkeen. Laitinen ampuu pesäkkeeseen kertasingoilla, mutta ei osu. Kranaatinheitinmiehet huomaavat hänet ja ampuvat häntä kiväärillä, jolloin hän menee tajuttomaksi ja putoaa puusta. Onneksi hän putoaa todella pehmeän sammalmättään päälle, eikä hänelle tule mitään lisävammaa.

Nousiainen keksii, että hän voi ampua noita maassa makaavia tyyppejä tarkka-ammuntakiväärillään, koska tuo on normaalia savua. Hän ehtii ampua kaksi, ennen kuin viholliset heittävät väliin lämpösavua. Tämän jälkeen Nousiainen ampuu raskaalla konekiväärillä lyhyitä sarjoja savun sekaan.

Viholliset hyökkäävät savusta esiin viiden metrin päässä Nousiaisesta ja heittävät käsikranaatteja hänen konekivääripesäkkeeseensä. Nousiainen hyppää ulos akrobaattisella liikkeellä ja ampuu samalla sarjaa tarkka-ammuntakiväärillään. Viholliset hyppäävät suojaan ampuen samalla Nousiaista.

Nousianen pääsee puun taakse ja ryhtyy säätämään tähtäimiä kuntoon sarjan jäljiltä. Käsikranaatit räjähtävät ja samalla ammuslaatikot räjähtivät ja konekiväärin luoteja lentää kaikkiin suuntiin.

Nousiainen heittää pari savukranaattia ja siirtyy sitten sivulle ja ampuu sitten yhden vihollisen pois. Viholliset pistävät lämpösavua väliin, jolloin Nousiainen vaihtee taas paikkaa ja ampuu uudestaan. Hän jatkaa tätä kolme kertaa ja sen jälkeen hän huutaa vihollisille japaniksi, että haluaako joku antautua ennen kuin kuolee, samalla hän ampuu yhtä vihollista.

Tässä vaiheessa viholliset käyttävät lisää savuja ja lähtevät juoksemaan pakoon. Pakoon pääsee viisi vihollista.

Vähän myöhemmin joukkuetta kutsutaan ja kerrotaan, että varokaa sitä pohjoisesta koukannutta joukkoa. Mäkeläinen pyytää apua, jolloin toisessa päässä ihmetellään, että mitä siellä nyt pelleillään ja sen jälkeen he katkaisevat yhteyden.

Nousiainen pyytää Mäkeläistä ottamaan Berghemin ja Suomisen kantoonsa ja tulemaan metsään suojaan. Mäkeläinen tekee työtä käskettyä. Perillä metsässä he huomaavat että Berghem on kuollut. Korhonen ja Luihu siirtävät Arja Luihun ja Salmen syvemmälle metsään suojaan.

Mäkeläinen päättää antaa käskyn perääntyä pois. Kun he ovat perääntyneet vartin verran saapuu paikalle neljä japanilaista taisteluhelikopteria ja ne ampuvat yleisen keskityksen siihen pieneen metsikköön, jossa viimeiseksi käytiin taisteluja.

Helikopterit jatkavat etsintää ja yksi niistä lentää Suomisen ryhmän ylitse kolmen metrin korkeudessa ja pörrää siinä vähän aikaa huomaamatta heitä ennen kuin lähtee pois. Neljän tunnin kuluttua he pääsevät riittävän kauas josta heidät voidaan noutaa pois. Heidät viedään suoraan Suomeen saamaan hoitoa.

Lehto unohdetaan vahingossa tukikohtaan, joten yksikkö lähettää sinne sanan, että kun Lehto tulee seuraavan kerran hakemaan ruokaa, niin hänelle voi ilmoittaa että muut ovat jo Suomessa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Kersantti			Kersantti
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Erik Berghem		Ylikersantti			Ylikersantti
+ Lentäjä		NPC		2.1.2005	13.8.2007	945
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>