TSM Osa 10, Luku 034 (tsmpart10/tsmpart10.034)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

34. luku

Suomessa koko joukkue viedään sairaalaan, osa saamaan hoitoa, osa lääkärintarkastaukseen. Syy lääkärintarkastukseen on se, että suurin osa portin läpi menneistä on jotenkin muuttunut.

Paranemiseen ja hoitoihin menee noin viikko, jona aikana Suominen etsii kolmen tuhannen hakijan joukosta ryhmään vahvistusta.

Suominen löytää kaksi kohtuullista hakijaa, toinen on tuhattaituri ja toinen on entinen poliisi ja tukiasemies. Koska ryhmään tarvittaisiin myös lisää kuskeja, valitsee Salmi yhden koealalle, eli hävittäjälentäjän, jolla on merkintöjä siitä että hän on saanut hyvin monia ylinopeussakkoja, mm. yhdet yöllä sumussa soratiellä 180 km/h jne.

Koska listojen mukaan tämä hävittäjälentäjä nainen on juuri laskeutumassa Riihimäen kentälle, lähtevät Suominen ja Salmi sinne katsomaan (vaikka he ovatkin vartioituna sairaalassa). Kun he pääsevät paikalle on nainen juuri laskeutumassa ja hän laskeutuu suoraan rullaustielle sakaten koneen siihen. Kun hän rullaa ja pysähtyy paikalleen saapuu paikalle auto, josta nousee punainen eversti joka huutaa kovaan ääneen naiselle haukkuen häntä siitä että tämä oli jo kolmas kerta tällä viikolla jne...

Nainen kuuntelee huutoa puolisen tuntia, jonka jälkeen paikalle ajaa toinen Majuri, joka ilmeisesti on naisen komentaja. Majuri ja nainen lähtevät kävelemään pois. Suominen päättää saman tien soittaa Rossille ja kertoa valintansa. Hetken kuluttua Suominen näkee kuinka majuri saa puhelun ja päättää saman tien ajaa paikalle. Suominen esittäytyy ja toteaa että hän voisi ottaa naisen mukaansa heti kun vain mahdollista, ilmeisesti heti kun majuri on antanut kurinpalautuksen edellisestä laskusta. Majuri miettii hetken ja toteaa että "hmmm, totta, viekää vain heti".

Kun he pääsevät takaisin sairaalaan kuulevat he sieltä parikerrontaa, eli Nousiainen ja Sotilasmestari Tauno Takala kertovat siitä kuinka he olivat kultaa kaivamassa Brasiliassa. Nousiainen kertoo aina yhden lauseen ja Takala jatkaa seuraavan lauseen jne. Tuntuu siltä, että tuo Sotilasmestari Takala on yhtä paljon äänessä kuin Nousiainen ja valehtelee likimain yhtä paljon. Takala on se tuhattaituri, jonka Suominen oli valinnut.

Suominen kertoo ryhmälle, että kaksi muuta koeajale tulevaa ovat hävittäjälentäjä luutnantti Katri Oinosen ja toinen on entinen poliisi ja nykyinen tukiasemies nimeltään Luutnantti Kari Österholm.

Yksikkö joutuu edelleen jäämään tutkimuksiin sairaalaan.

Luihu käy välillä juoksemassa Suomenmestaruuskilpailuissa. Sadalla metrillä hän pääsee finaalin asti ja voittaa Suomen mestaruuden uudella Suomen ennätysajalla. Kahdella sadalla metrillä hän karsiutuu pois jo välierissä.

Lehto tulee ulos mökistä, jossa hän on yrittänyt poistaa sitä omaa mielisairauttaan (pasifismi). Hänelle kerrotaan että muu yksikkö on Suomessa, joten hän lähettää kirjatun paperikirjeen Suomiselle, jossa kertoo jatkavansa operaatiota kotonaan Helsingissä. Sen jälkeen hän menee kysymään lentoa Suomeen. Lastiupseeri toteaa, että joo meillä on tilaa tuossa rahtikoneessa ja menee sen jälkeen heittämään yhden kapteenin ko koneesta ulos.

Yksikkö kuulee huhun, että kapteeni R on yrittänyt opetella lentämään sukkulaa. Hän oli törmännyt sukkulalla kovaa vauhtia avaruusristeilijän kylkeen kun oli yrittänyt telakoida.

Lehto saapuu sairaalaan Suomisen edellisenä päivänä lähettämän kirjeen takia. Lehdon kirjattu kirje ei vielä ole saapunut perille. Seitsemään tuntia myöhemmin Lehto tulee ilmoittamaan, että hänelle ei enää tarvitse tehdä tutkimuksia, joten hän lähtee nyt jatkamaan kotiin sitä mielisairauden poistoa.

Tutkimukset loppuvat ja Suominen on heti miettimässä jos tässä ottaisi uuden tehtävän ja lähtisi kokeilemaan noita uusia tyyppejä. Salmi puhuu Suomisen ympäri ja hän päätää että ehkä sitten pidetään viikon tauko noiden tutkimuksien jälkeen. Suominen itse päättää viettää ko viikon tutkien uusia henkilöitä.

Salmi lähtee lomallaan viikon maastoajokurssille Venäjälle.

Suominen aloittaa tutkimisen ja huomaa, että Mäkeläinen vakoilee heitä koko ajan. Ilmeisesti Mäkeläinen on hieman mustasukkainen.

Iltapäivällä Lehto pääsee eroon pasifismistaan ja lähtee heti salille hieman purkamaan agressioitaan.

Suominen lähtee Oinosen kanssa testaamaan tämä autolla-ajo taitoja. He lähtevät Riihimäen kasarmilta Oinosen tulipunaisella corvetilla. Oinonen kiihdyttää jo kasarmialueella sataan kilometriin tunnissa, jolla vauhdilla hän myös painuu portista ulos ja kääntyy tielle. Sen jälkeen he ajavat moottoritietä parisataa kilometriä ennen kuin pääsevät asumattomammalle seudulle.

Suomista rupeaa hieman hirvittämän kun Oinonen ei hiljennä yhtään kahdensadan kilometrin tuntinopeudessa noustessaan moottoritieltä pois ramppia pitkin ohittaen samalla pari autoa penkan kautta.

Pikkutiellä Suomiselle tulee hieman mieleen että noin kymmenen prosenttia ajasta auto ei ole Oinosen hallinnassa. Yhdessä kohdassa he tulevat sataa viittäkymppiä mutkaan, jossa on pieni mäki ja kun he ovat juuri lentävät mäen ylitse he huomavat edessä traktorin parkkeerattuna. Suominen huutaa kauhusta, mutta Oinonen selvittää tilanteen ilman ongelmia, puhtalla säkällä. Auto sattui mahtumaan traktorin lavan alitse pyörän takaa.

Seuraavana päivänä Suominen menee lentosimulaattoriin Oinosen kanssa. Valitettavasti simulaattori on liian realistinen ja Suominen tulee pahoinvoivaksi ja lopulta hän oksentaa. Oinosen lentäminen näyttää yhtä sairaalta kuin hänen ajamisensakin.

Suominen vie Takalan ja Österholmin ajoradalle ja pistää heidät molemmat yksi kerrallaan Oinosen kyytiin ja katsoo miten he reagoivat. Österholm vannoo, että hän ei halua olla missään tekemisissä sen SAV:in kanssa missä tuo nainen on ja häipyy paikalta. Takala toteaa että virkistävä kokemus ja oksentaa.

Yksikkö palaa kasarmille, mutta Suominen ei saa mitään sopivaa tehtävää, joten Suominen ilmoittaa yksikön vapaaehtoiseksi Venäjän arolle. Kun yksikkö on kuittaamassa tavaroita ulos, niin uudet hieman katsovat kun ensimmäinen miinalaatikko häviää laatikkoineen päivineen heti alussa ja varusmestari ihmettelee, että enkö minä jo nostanut tuohon molemmat laatikot ja nostaa uuden laatikon pöydälle. Se mikä heitä eniten hämmentää on se kun hennon näköinen Laitinen tunkee kolme telamiinaa siitä omasta laatikostaan reppuunsa.

Suominen ja Mäkeläinen ottavat yhteensä 240 kiloa yhteistä tavaraa, Veikko Luihu ja Lehto 50 kiloa kumpikin, Arja Luihu 30 kiloa ja Salmi, Takala ja Oinonen noin 10 kiloa kukin. Salonen ja Laitinen kantavat vain oman varusteensa ja 80 kiloa räjähdysainetta. Nousiainen ja Korhonen kantavat vain oman varustuksensa. Ryhmä lähtee partioimaan aluettaan.

Luihu hukkaa päivän aikana uniformunsa ja paranajovälineet.

Yksikkö joutuu ylittämään päivän aikana 20 kilometrin pituisen suoalueen, joka hidastaa heitä aika paljon.

Nousiainen ja Takala palaavat yölliseltä ruuanhakumatkaltaan hampurilaisaterioiden kanssa. He raportoivat kohteesta alueella. He olivat löytäneet noin 3.2 kilometrin päästä SAV:in tukikohdan, jossa oli kuulemma vielä ollut nakkikioski auki.

Päivän aikana Takala hukkaa varapatterisatsinsa. Päivällä Suominen huomaa kilometrin päässä japanilaisen maastoauton ja yhden japanilaisen miehen kusella. Suominen sanoo muille, että odottakaa tässä ja lähtee juoksemaan kovaa vauhtia ko suuntaan. Suominen pääsee japanilaisen luokse ja on juuri lyömässä häntä tajuttomaksi, kun mies huomaa Suomisen ja kääntyy. Suominen iskee miestä nyrkillä, mutta tämä torjuu. Suominen ryhtyy kutsumaan heti muita paikalle samalla kun taistelu jatkuu.

Japanilainen yrittää ottaa Suomisesta otetta heittoa varten, mutta Suominen torjuu sen. Suominen yrittää lyödä uudestaan, mutta mies torjuu taas. Japanilainen saa seuraavaksi Suomisesta otteen ja heittää tämän, mutta Suominen tekee kauniin laskun. He jatkavat tätä kymmenisen yritystä ja sitten Suominen osuu japanilaiseen kaksi kertaa peräkkäin ja saa tasoitettua tilannetta. Kolmannen osuman jälkeen japanilainen yrittää lähteä pakoon. Suominen lyö vielä häntä selkään, mutta toinen lyönti menee ohitse.

Japanilainen juoksee autoa kohti ja Suominen painuu perään ja tekee hyppypotkun miehen vatsaan samalla kun mies vetää autosta esiin neljäkymmentäsenttisen miekan. Japanilainen torjuu Suomisen seuraavan lyönnin miekallaan ja viiltää samalla Suomisen panssarin kevlar kudosta rikki. Japanilainen lyö miekallaan Suomista ja Suominen torjuu ko lyönnin kädellään ja lyö miestä uudestaan. Tämän jälkeen mies putoaa ja Suominen potkasee miestä päähän pari kertaa, jonka jälkeen mies menee tajuttomaksi.

Tässä vaiheessa auton pieneltä lavalta nousee ylös toinen japanilainen, joka kysyy Suomiselta mitä oikein tapahtuu. Suominen vastaa hyvällä japanillaan, että tulimme hakemaan maastoautoa. Japanilainen kysyy, että miksi, johon Suominen vastaa, että tarvitsemme sitä joukkojen kuljetuksiin.

Samalla Suominen vetää pistoolin esiin ja ampuu miestä kaksi kertaa päähän. Mies putoaa välittömästi. Suominen menee ko miehen luokse ja ampuu tätä kaksi kertaa niskaan.

Muut tulevat paikalle. Suominen huomaa, ettei tämä tie ole merkitty SAV:in karttaan, mutta japanilaisten karttaan tie on merkitty ja sitä tietä pitkin pääsee noin kuudenkymmenen kilometrin päähän kulkemalla sata kilsaa tietä pitkin.

Suominen, Mäkeläinen, Luihu ja Takala ottavat puolen kilometrin etumatkan ja tarkkailevat siellä tietä. Muut tulevat takana niin että Lehto ja Salmi juoksevat auton vieressä tai istuvat sen konepellillä. Muut istuvat jeepissä sisällä.

He jatkavat tunnin verran tätä ja lepäävät sitten tunnin ja jatkavat sen jälkeen vielä toisen tunnin ennen kuin pysähtyvät yöksi. Toisen tunnin keskivaiheella he näkevät maria polttavan liftarin. Juoksijat ohittavat hänet ja Suominen huutaa hänelle Venäjäksi, että hyvää illanjatkoa.

Maastoauto pysähtyy liftarin kohdalle ja Nousiainen kysyy, kuka olet ja mistä tulet. Mies sanoo olevansa Hernando ja hän on kuulemma tulossa pohjoisessa olevalta kaivostyömaalta. Hän kaivaa samalla Outokummun palkkakuitin. Nousiainen kysyy, että jos pystyt roikkumaan katolla niin kyytiin kullä sopii. Mies toteaa että ok. Mies kertoo, että tästä meni japanilainen jeeppi vähän aikaa sitten häntä vastaan, mutta ne olivat töykeitä, ne eivät edes pysähtyneet juttelemaan.

Mies kertoo, että Outokummun tehdas on parin sadan kilometrin päässä ja hän oli saanut kyydin tänne asti, mutta sitten hänen kuskit oli saanut radioviestin ja heidän piti kääntyä takaisin.

He leiriytyvät yöksi.

Yksikkö etenee niin, että etujoukko hölkkää puolisen tuntia, juoksee viitisen minuuttia ja kävelee tunnin ennen kuin lepäävät tunnin. He jatkavat tätä kuusi jaksoa päästen 57 kilometriä eteenpäin ja aikaa menee vähän vajaa 16 tuntia. Viimisen jakson aikana Suominen huomaa edessä SAV:in tiesulun, jonka muodostaa yksi taisteluhelikopteri ja kahdeksan miestä asemissa. Suominen menee hieman lähemmäksi ja näkee helikopterin tunnuskoodin.

Suominen ottaa yhteyden helikopteriin ja sanoo, "Täällä majuri Suominen miksi hemmetissä olette parkkeeranneet sen helikopterin meidän tielle". Helikopterimies vastaa, että "eikä ole teidän, se on meidän tie". Lehto vastaa, että meillä onkin pst-ohjuksia, joten kyllä se on meidän tie". Helikopterimies vastaa, että "ei se mitään onko teillä ilmatorjuntaohjuksia". Vastaus on että "joo". Helikopterimies kysyy, että "onko teillä niitä riittävästi, että osutte. Meillä on hyvä kuski". Suominen vastaa, että "aika stationaarinen kohde se näyttää olevan, kyllä siihen kranaatinheittimellä osuu". Suominen sanoo, että me tulemme sinne ihan kohta.

Samalla auto tulee Suomisen jne luokse ja Suominen ottaa itse kranaatinheittimen kantoonsa, Mäkeläinen raskaan konekiväärin ja Takala ottaa pst ja it-ohjuksen kantoon. Sen jälkeen he lähtevät juoksemaan helikopterin luokse, auto tulee taas muutaman minuutin päässä perässä.

Helikopterimiehistö kertoo että he ovat tulleet tähän pari minuuttia sitten tarkoitus on häiritä japanilaisia ja juoda samalla hieman kahvia. Yksikkö juttelee helikopterimiehistön kanssa asioista.

Yksikkö päättää samalla leiriytyä tähän yöksi. Helikopterimiehistö kysyy lähtiessään että haluatteko nakkikioskilta jotain, he voisivat käydä hakemassa sieltä jotain. Puolta tuntia myöhemmin he pudottavat hampurilaisateriat heille.

Yöllä yksikkö huomaa outoja valoilmiöitä taivaalla. Ensin yksi alle äänennopeudella menevät kone lentää parinkilometrin korkeudelta yksikön ylitse ja vähän aikaa myöhemmin siihen iskee ilmataisteluohjus. Suominen huomaa myös kaksi laskuvarjoa. Suominen ottaa yhteyden SAV:in tukikohtaan ja kysyy, että onko nuo omia vai ei. Hänet yhdistetään SAV:in ilmavalvontatukikohtaan. Yksikkö lähtee tällä välin kohti sitä paikkaa johon laskuvarjot ovat putoamassa. Suominen huomaa myös toisen tumman hahmon taivaa, kyseessä on ilmeisesti hävittäjä joka lentää moottorit sammutettuina. Samassa se käynnistää taas moottorit.

Suominen tunnistaa että laskuvarjoilla laskeutuvat pilot ovat selvästi japanilaisia. Samassa toinen tuntematon kone räjähtää tulipalloksi. Suominen katsoo vielä ympärilleen ja huomaa yllättäen kohti hirmuista vauhtia tulevan varjon. Yksikkö heittäytyy maahan ja näkee kuinka hävittäjä ylittää heidät noin metrin korkeudella (no ehkä se oli vähän korkeammalla, mutta se tuntui metriltä).

Kun kone tulee metsän reunaan se nousee taas ylös muutaman metrin korkeudelle puidenlatvojen yläpuolelle. Tässä vaiheessa Suominen saa yhteyden ilmavalvontatukikohtaan. Sieltä heille kerrotaan, että joo siellä oli pari tuntematonta kohdetta ja lisäksi siellä on yksi Suomalainen hävittäjä, mutta emme havaitse sitä tutkalla. Se toinen tuntematon kone ampui sen ensimmäisen tuntemattoman koneen alas. Hmm.. meillä on aika kiire joten pitää nyt lopettaa tämä. Suominen yrittää kysyä että voimmeko ampua tuntemattomia koneita. Vastaus tulee että ei saa ja sitten he iskevät linjan kiinni.

Vähän ajan päästä he näkevät kun paikalle tulee taas kaksi hävittäjää lisää, joista toinen on hitaampi maataistelukone ja toinen tehokkaampi hävittäjä. Hävittäjä ampuu tykeillä maataistelukonetta, mutta ei osu ja maataistelukone ampuu taas ohjuksen, mutta sekin menee ohitse. Tämän jälkeen hävittäjä ampuu maataistelukoneen alas ilmeisesti tykeillä. Vähän tämän jälkeen se suomalainen kone lentää taas aukion ylitse hyvin matalalta ja hävittäjä tulee perässä sen jälkeen kun se Suomalainen kone on ampunut sitä ohjuksella osumatta kuitenkaan.

Suomalainen hävittäjä laskeutuu tieuraan ja lentää sitä pitkin poispäin. Toinen hävittäjä lentää perään. Suominen kysyy Oinoselta että tunnetko sinä tuota lentäjää, johon hän vastaa, että ei tunne, mutta hänkään ei uskaltaisi lentää tässä säässä noin alhaalla. Se voisi tietysti olla hänen veljensä, joka on kuulemma täälläpäin lentäjänä. Suominen huomasi koneen lentäessä ylitse, että sen kyljessä luki "Maj. Oinonen", joten hän kysyy että onko veljesi majuri. Kun Oinonen vahvistaa niin hän toteaa, että kyllä se oli veljesi.

Tässä vaiheessa japanilaiset laskuvarjoilla putoavat miehet ovat jo melkein maassa. Ryhmä kuulee, että paikalle on tulossa kolme helikopteria, yksi kuljetushelikopteri ja kaksi taisteluhelikopteria, joten se syöksyy metsään ja tarkkailee sieltä tilannetta. Vähää myöhemmin se hävittäjä lentää taas ylitse.

Suominen päättää, että lentäjiä ei kyllä päästetä hengissä, joten hän ja Salmi ampuvat laserilla lentäjiä päähän ja tappavat heidät yhdellä laukauksella. Toinen taisteluhelikopteri huomaa ilmeisesti jotain. Se käännähtää ympäri ja ampuu muutaman raketin yksikön suuntaan.

Nousiainen avaa tulen kiväärillään ja Luihu on saanut pst-ohjuksen valmiiksi. Myös Salmi avaa tulen laserkiväärillään taisteluhelikopteria kohti. Luihu ampuu pst-ohjuksella, mutta hutasee helikopterin noin kolmekymmenen sentin päästä ohitse. Salmi ja Nousiainen jatkavat ampumista ja Suominen valmistelee it-ohjuksen. Suominen ampuu it-ohjuksensa, mutta se menee ohitse, mutta niin läheltä, että ohjus huomaa maalin ja räjähtää, mutta ei saa mitään aikaiseksi.

Nousiainen ja Salmi jatkavat tulitusta, Luihu ja Suominen lataavat ohjuksiaan. Oinonen seisoo keskellä ja harmittelee kun hänellä ei ole hävittäjää, jolloin hän voisi käydä noiden kimppuun, samassa hän keksii ja ryhtyy soittamaan puhelua veljelleen.

Lehdon viereen osuu neljänkymmen sentin päähän raketti, mutta se ei räjähdä, joten Lehto alkaa tulittamaan kuljetushelikopteria laserillaan ja osuukin yhteen sisällä olevaan mieheen. Toinen lähempänä oleva taisteluhelikopteri kaartaa pois ja toinen ampuu yksikön suuntaan raketteja. Kuljetushelikopteri kaartaa tässä vaiheessa pois.

Viimeisestä rakettisarjasta Nousiainen, Laitinen ja Korhonen saavat sirpaleita. Nousiainen saa muutamia vammoja jalkoihin sirpaleista, mutta yksi raketeista osuu Laitisen käteen ja käsi irtoaa. Korhonen saa muutamia sirpaleita käteen, mutta ei saa vakavia vammoja.

Lehto ja Suominen syöksyvät tutkimaan Laitista samalla kun heidän ylitseen lentää kone todella matalalla. Ilmeisesti Oinosen veli saapui. Myös toinen hävittäjä tuntuu olevan paikalla.

Suominen saa Laitisen käden stabiloitua, mutta toteaa että Laitinen on jo kuollut tätä ennen ilmeisesti räjähdyksen aiheuttaman stressin takia.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Kersantti			Kersantti
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Kari Österholm	Luutnantti			Luutnantti
+ Poliisi		NPC/koeaika	20.8.2007	6.9.2007	17

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>