TSM Osa 10, Luku 035 (tsmpart10/tsmpart10.035)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

35. luku

Lehto yrittää puhua Arja Luihua ympäri siitä että kyllä tuon kuolleen Laitisen saa henkiin. Luihu ei ole vakuuttunut, mutta sanoo että senkun yrität. Lehto miettii hetken ja lupuu sitten toivosta.

Suomisen kommentti Laitisen kuolemasta on tyly: "Laitinen was just an accident waiting to happen". Salonen ihmettelee, että hän olisi kyllä odottanut että Laitinen kuolee räjähdykseen, mutta paljon isompaan kuin tuo. Muilta kuuluu kommentteja siitä, että meidän pitää kyllä Laitisen muistoksi kasata kaikki hänen räjähdysaineensa kasaan ja räjäyttää ne mahdollisimman hienosti.

Räjähdyksessä syntyy vain iso kuoppa ja mutaa lentää. Yksikkö lähtee tämän jälkeen jatkamaan matkaa tarkoituksenaan siirtyä pois lähialueelta, mutta hetken päästä tulee kysely ilmavalvonnalta mitä siellä tapahtuu. Suominen kertoo tilanteen ja hän saa käskyn käydä tunnistamassa koneet. Nousiainen kertoo Suomiselle japanilaislentäjien nimet ja sen jälkeen Suominen jakaa yksikön niin, että ensimmäinen ryhmä lähtee ensimmäiselle koneelle ja toinen ryhmä lähtee toiselle koneelle (sille hitaasti lentäneelle). Kolmas ryhmä jää autolle vahtimaan sitä.

Suomisen ryhmä löytää koneen osia ympäri metsiä hyvin laajalta alueelta. Suominen löytää yhden turbiinin siivekkeen, jonka kulmasta jän päättelee, että on ollut FW220. Tästä voi päätellä että kone on joko F15 tai FSX, mutta koska FSX:ssä on vain yksi lentäjä, tämän on pakko olla F15J. Salmen ryhmä löytää oman koneensa keskeltä suota pystyssä, likimain ehjänä. Kone on venäläinen SU7 maataistelukone. Kyseinen kone on maalattu Neuvostoliiton armejan väreihin ja lentäjällä on Neuvostoliiton armejan uniformu. Tämä aiheuttaa hieman ihmetystä, koska Neuvostoliiton armejalla ei ole ollut näitä koneita pariinkymmeneen vuoteen käytössään. Mistä tämä on oikein tänne tullut.

Henkilöpaperin mukaan lentäjä on tullut vuonna 1975 sisään Neuvostoliiton armejaan luutnanttina ja Salmen mukaan paperit näyttävät aidolta. Lentäjä on myös sen näköinen että hänen olisi pitänyt olla eläkkeellä jo pitkän aikaa sitten.

Ryhmät palaavat takaisin auton luokse ja likimain samalla hetkellä Suomiselle tulee kysymys, että missä on lähin laskeutumiskelpoinen aukio. Suominen vastaa että tuosta vierestä aukeaa aukio. Suomiselle ilmoitetaan että yksikkö noudetaan ylös kohtapuoliin. Suominen lahjoittaa liftarille jeepin ja käskee lähteä ajamaan pois, ennen kuin kuljetus tulee paikalle.

Vähän ajan kuluttua paikalle lentää raskaskuljetushelikopteri MI26. Lentäjät kysyvät että missä teidän auto on. Yksikkö kertoo että se annettii jo pois, se oli meillä vain lainassa. Sen sijaan he toteavat että heillä on kyllä yksi lentokone tuolla lähellä, josta saa kyllä varaosia.

He käyvät hakemassa koneen raadon kantoon ja viiden minuutin lennon jälkeen heille ilmoitetaan, että nyt tiedän on aika vaihtaa kulkuneuvoa, tänne ollaan juuri tuomassa vaijeria. Helikopterin rahtiluukut avataan ja vähän tämän jälkeen siitä lentää sisään mies jonkinlaisen rakettimoottorin kanssa ja tuo vaijerin mukanaan. Mies kiinnittää vaijerin helikopterin rahtikoukkuihin ja samalla yksikkö myös tunnistaa kapteeni R:n äänestä.

Yksikkö siirtyy vaijeria pitkin toiseen koneeseen, kaikki muut suhteellisen rauhallisesti, mutta Oinonen liukuu yhden käden varassa alas. Viimeisenä tulee kapteeni R, joka irrottaa vaijerin helikopterin päästä ja heilauttaa itsensä sisään vaijerin avulla.

Kapteeni R oli kuulemma ollut lähialueella ja päätti tulla moikkaamaan kun hänellä oli muutamia juttuja joista pitäisi jutella. Hän oli kuullut että yksiköllä oli mennyt hieman heikommin viimeaikoina, niitä helikoptereita oli kuitenkin vain kolme.

Tämän jälkeen kapteeni R toteaa, että tämä kone on liian turvaton paikka jutella, joten pitäkää kiinni. Kone tekee nopean kiihdytyksen ja vähän myöhemmin se ylittää äänen nopeuden. Vähän liikkeelle lähdön jälkeen luutnantti Oinonen kuulutetaan ohjaamoon.

Paria tuntia myöhemmin kone taas hidastaa ja alkaa kuulua taas potkurin ääniä. Tämän jälkeen kone laskeutuu Riihimäen varuskunta-alueelle lentokoneenomaisen laskun. Kun Suominen kysyy että kuka tuolla on oikein lentäjänä, johon kapteeni R vastaa, että Oinonen. Suominen kysyy, että kuinka monta näitä Oinosia oikein on, johon kapteeni R vastaa että ne on kaikki neljä lentäjinä SAVissa. Suominen toteaa, että laskusta päätelleen luutnantti Oinonen pääsi puikkuihin. Kapteeni R vastaa, että tuskin se on päästänyt tyttöään ohjaimiin, hän ei luota tyttärensä lentotaitoihin. Tosin samalla kapteeni R mutisee, että yleensä hän kyllä laskeutuu tämän rakennuksen toiselle puolelle, siellä on enemmän tilaa.

He kävelevät sisään kasarmin näköiseen taloon, jossa ovella on kaksi aseistetua gorillan näköistä miestä jotka pistävät koko yksikön turvatarkastukseen. Kaikki joutuvat luovuttamaan aseet yms pois ja vielä riisumaan panssarit pois, koska niissä on liikaa räjähdysainejäämiä ja turvatarkastuksen laitteet havaitsevat ne. Kapteeni R oli tätä ennen jo hävinnyt turvatarkastuksesta läpi ja sanonut menevänsä edeltä.

Tämän jälkeen turvamiehet ohjaavat yksikön hissin näköiseen koppiin, joka lähtee alaspäin kovaa vauhtia. Ensin noin 10 sekuntia on noin 0.1 g:tä ja sen jälkeen saman verran 2:ta g:tä. Ovi aukeaa ja turvamiehet ohjaavat yksikön ulos hissistä uuteen turvatarkastukseen ja lähtevät itse takaisin ylös. Tämä menee huomattavasti helpommin. Yksikköä ohjaa taas eteenpäin neljä turvamiestä.

Heidät ohjataan huoneeseen, johon tulee vähän ajan kuluttua kapteeni R, joka toteaa olevansa hämmästynyt, koska hän olisi odottanut että yksiköllä olisi mennyt viisi tuntia enemmän. Salmi toteaa, että Laitinen ei ole mukana. Kapteeni R vastaa, että se selittää kaiken.

Kapteeni R kertoo, että tämä on Suomen hätäkomentokeskus ydinsodan varalle. Tämä oli ainoa riittävän turvallinen paikka vierailijalle. Tehän olette jo tavanneetkin hänet. Kun yksikkö epäilee, että se oli varmaan se vihannes, kapteeni R toteaa, että ei, no tulkaa katsomaan. Kapteeni R johtaa heidät seuraavaan huoneeseen, jossa on tutun näköinen pallo.

Kapteeni R kertoo, että pallo on jonkinlainen tiedustelulaite, joka myy tietojaan niin, että se saa itse vastapalveluksena tietoja itselleen. Sopimukseen kuuluu se, että hänet pitää myydä eteenpäin jonkin ajan kuluttua. Kapteeni R kertoo, että he ovat nyt tehneet 10 vuoden sopimuksen. Pallo ei ole suostunut kertomaan kenelle hän tietoja kerää, eikä sitä montako heitä on. Lisäksi se ei suostu antamaan teknistä tietoa muuten kuin vertailutietona.

Kapteeni R kertoo, että he ovat nyt testailleet noita hyppyjä vähän lisää ja nykyään he pystyvät jo tekemään transistorilaitteen, joka kestää hypyn. Se vaatii aika isoja transistoreja ja laite pitää rakentaa niin, että kaikki transistorit on kytketty suprajohtavaan akkuun, joka tasaa ne jännitepiikit hypyn aikana.

Kapteeni R toteaa, että palataan takaisin toiseen huoneeseen. Siellä kapteeni R kertoo, että aurinkokuntamme on galaktisen sormen päässä, eli täältä ei ole portteja muualle. Lähin paikka, josta pääsee muualle kuin toisiin sormiin on viiden hypyn päässä. Matkaa sinne on vain noin 100 valovuotta.

SAV on vasta käyttänyt noita kahta löydettyä tiedustelualusta, koska eivät ole halunneet hälyyttää seuraavaa aurinkokuntaa siitä, että täältä on tulossa hyökkäys. Ne siellä seuraavassa aurinkokunnassa olevat alukset ovat sen tämän sormen omistavan Ithakan. He ovat ilmeisesti jonkin verran maata jäljessä teknisesti. Ithakalla on siis hallinassaan yhdeksän aurinkokuntaa.

Kapteeni R kertoo, että he ovat tutkineet asiaa ja kyse on vain siitä, että hyppyaluksen pintamateriaalin pitää johtaa erittäin hyvin lämpöä. He ovat nyt löytäneet sopivan materiaalin ja he ovat nyt vaihtaneet telakoiden rakennussuunnitelmaa.

Kapteeni R kertoo, että tuo naapuriaurinkokunta on ollut asutettu jo aikaisemmin ja Ithaka on tuonut sinne omaa asutustaan ja nyt väestöstä 29% on heikäläisiä. Ongelma tuossa planeetassa on se, että se on erittäin kylmä, vaikka onkin hyvin lähellä tähteä. Tuo kylmyys johtuu planeetan ilmakehästä ja pintamateriaalista, joka heijastaa liian paljon lämpöä ulos. Paikalliset asukkaat ovat kyllä jonkin verran kehittyneitä, mutta jostain syystä he eivät ole rakentaneet ollenkaan teollisuutta, vaan pieniä työpajoja. Lisäksi paikallinen väestö on jakaantunut satoihin heimoihin.

Kapteeni R kaipaisi, että yksikkö menisi tutkimaan tuota planeettaa. Ne SAV:in hallussa olevat alukset ovat Gregorlaisia yksityisaluksia, jotka eivät kuulemma ole täysin avoimessa sodassa Ithakan kanssa. Se miksi he ampuvat yksikkö silloin kun he hyppäsivät toiselle puolelle johtui siitä, että tämä meidän aurinkokunta on kuulemma matalatekninen suojeltu reservaatti, jonne ei periaatteessa saisi tulla.

Ideana olisi, että yksi tiedustelualus heittäisi yksikön ulos planeetan pinnalle ja sen jälkeen he olisivat siellä pari kuukautta ja tutkisivat sitä ja kun tulee taas lämpimämpää voisi tiedustelualus laskeutua veteen ja noukkia heidät kyytiin.

Heidän pääasiallinen tutkimustehtävä olisi hankkia kaikkia tietoa kulttuurista, sosiopoliittisesta tilanteesta, armejasta, määräysvallasta, suhteista Ithakaan jne, eli kaikki tieto siitä miten tuota voisi käyttää Ithakan kolonniaa vastaan.

Kapteeni R kertoo, että tällä hetkellä on noin satakunta ihmistä käynyt toisella puolella. Kapteeni R kertoo itsekin käyneensä toisella puolella ihan lyhyesti ja sen jälkeen piti kyllä uniformut vaihtaa. Portista on kuulemma tullut pari vierailijaa, mutta he ovat kääntyneet takaisin kun ovat nähneet Suomen puolustuksen.

Lehto kysyy lopussa kapteeni R:n kanssa telepaattisesti, että "Kapteeni R, haluasin kysy sinulta yhtä kysymystä niin ettei muut kuule". Kapteeni R kysyy suoraan Lehdolta, että "hei teillä on telepaattinen henkilö täällä". Lehto jatkaa, että "tämä on sellainen jota muiden ei pitäisi tietää", jolloin kapteen R toteaa, että "nyt tuli joku outo konsepti" ja katkaisee yhteyden. Kapteeni R näyttää täysin hämmästyneeltä ja toteaa, että hänen pitää lähteä miettimään tätä, te osaatte ulos täältä itse. Kun yksikkö on poistumassa paikalta kapteeni R vielä avaa oven ja huutaa "oliko se siis tieto, jota jonkun muun ei tarvitisi tietää". Lehto vastaa, että "joo".

Yksikkö nousee pinnalle ja Suominen arvioi, että ko asema on noin 700 metrin syvyydessä. Heillä on noin kolme tuntia aikaa hankkia riittävästi tavaroita jne. Osan he käyvät hakemassa omalta varastoltaan, osan Riihimäen varusvarastolta. Jossain vaiheessa hankitareissua Lehto ja Nousiainen ilmoittavat lähtevänsä ostamaan huumeita.

Kolmen tunnin kuluttua yksikkö tungetaan sukkulaan ja se nousee kiertoradalle ja sieltä sitten syväavaruuteen neljän tunnin päähän. Siellä he tapaavat yhden rahtialuksen näköisen aluksen. Yksikkö siirtyy sinne ja he kuulevat ilmoituksen että valmistautukaa painovoimaan. Alus lähtee kiihdyttämään 1.1 g:llä.

Lehto tulee juttelemaan Salmen kanssa mukavia ja saa tämän vakuuttumaan siitä että suihkussa voisi käydä useammankin kerran kuukaudessa.

Korhonen tulee kiittämään Lehtoa siitä että tämä oli puhunut hänelle suihkussa käymisestä.

Nousiainen sairastuu.

Alikersantti Jussi Lehto ylennetään kersantiksi koska ei se nyt ihan niin alas ollut tarkoitus alentaa, vääpeli Anja Nousiainen ylennetään ylivääpeliksi monenkeskisen kansainvälisen ymmärryksen edistämisestä ja luutnantti Katri Oinonen ylennetään yliluutnantiksi isänsä suosituksesta.

Yksikkö siirretään pois rahtialuksesta uuteen portti 1 avaruusasemaan. Yksikön alus, jolla heidän oli tarkoitus lähteä toiselle puolelle, on tulossa takaisin lähipäivinä.

Lehto menee Nousiaisen luokse ja kertoo, että hän tietää tällaisen vanhan perinneparannuskeinon joka voisi auttaa tuohon sinun sairauteesi. Kun Nousiainen ei vastustele, hän ottaa kuppauskupit ja alkaa kuppaamaan. Koska Nousiainen puhuu koko ajan pistää Lehto yhden kuppauslasin hänen suunsa eteen vaimentamaan ääntä. Kolmetoista tuntia myöhemmin Lehto lopettaa ja toteaa, että ei se tunnu auttavan vaikka hän onnistuikin hyvin tuossa kuppauksessa.

Yksikön majoitustilat tutkitaan kun etsitään varastettua tavaraa. Majoitustiloista löytyy Riihimäen sairaalasta varastetut EEG-laite ja sydänlaite. Syyllistä ei löydy.

Portista putkahtaa ulos tiedustelualus. Ryhmä ahtautuu siihen ja valmistautuu hyppyyn välittömästi. Ryhmälle on varattu tasan yksi varastohuone, jonka koko on 3 x 3 x 5 metriä. Muualtakaan aluksesta ei löydy yhtään tyhjää tilaa. Hyppy sujuu ongelmitta. Nousiainen, Salmi, Arja Luihu, Oinonen ja Lehto menevät tajuttomaksi, kaikki muut taas ovat aivan kunnossa. Kun kunnossa olevat menevät katsomaan ohjaamoon he näkevät, että astrogaattori on laatannut ja saanut turvavyönsä auki ennen kuin on mennyt tajuttomaksi.

Lehdon voimakentän sisälle laittamat elektrooniset laitteet poistuvat voimakentästä kahdentoista tunnin päästä mutta kaikki elektrooniset laitteet ovat täysin tuhoutuneet. Akut ja laserputket tuntuvat kuitenkin kestävän.

Matka planeetalle kestää kolme päivää. Tänä aikana Oinonen onnistuu parantamaan Nousiaisen.

Alus saapuu planeetan luokse ja heille kerrotaan pudotuskorkeus on 44 kilometriä. Suominen päättää hypätä tavaravuoren kanssa ja varmistaa, että sen avausmekanismi toimii. Salmella on ongelma laskuvarjonsa kanssa ja hän meinaa törmätä kiveen. Luihun laskuvarjo hajoaa viidenkymmenen metrin korkeudessa ja hän joutuu siirtymään varavarjoon todella vikkelästi, joka hänen taidoillaan onnistuu.

Suomisella on hieman ongelmia sen tavarapaketin kyydissä olemisessa, koska se pyörii täysin holtittomasti, mutta juuri kun hän irtautuu siitä koska ilmakehä riittää siihen että voi ohjailla itseään sen vierellä, avautuu sen varjo.

Salonen onnistuu solmiutumaan laskuvarjoonsa ja laskuvarjo ei aukea kunnolla. Hän putoaa onneksi suoraan tavarapaketin laskuvarjon päälle ja laskeutuu siinä pehmeästi alas.

Lehto onnistuu laskeutumaan noin sadan metrin päähän tavarapaketista, Takala ja Salmi päätyvät kilometrin päähän, Oinonen, Mäkeläinen ja Oinonen päätyvät parin kilometrin päähän. Suominen, Luihut ja Nousiainen päätyvät vuoren rinteelle noin kuuden kilometrin päähän.

He huomaavat samalla, että planeetalla on erittäin voimakas magneettikenttä, joten kompassi on melkein tarpeeton, koska jopa lusikkahaarukka kääntyy pohjois-etelä suuntaan jos se vain pistetään alustalle, jossa se pystyy kääntymään. Lämpötila alueella on noin -15 astetta ja sää on pilvinen ja tuuli vähäinen.

Kun kaikki lähelle tulleet ovat saapuneet tavarakasan luokse, Salmi jättää Mäkeläisen odottamaan muita ja lähtee muiden kanssa etsimään hyvää leiriytymispaikkaa metsästä. He löytävät metsän reunasta noin kilometrin verran sivulle päin kohtuullisen leiripaikan, joten hän jättää sinne mukana olevat tavarat ja Korhosen ja Salosen. Itse hän lähtee Oinosen ja Takalan kanssa hakemaan loppuja tavaroita.

Lehto joka ei osaa hiitää on jo tässä vaiheessa päässyt noin viitisensataa metriä tavarakasalta. Leiriin on tällä välin saapunut Suominen, joten he lähtevät viemään toista erää tavaroita leiriin. Kolmannen tavaraerän kohdalla Luihut on saapunet ja neljännen tavaraerän kohdalla Nousiainenkin saapuu paikalle.

Hän kertoo kertoo, että hänellä on hyviä ja huonoja uutisia, kummat haluatte kuulla ensin. Hän kertoo ensin hyvät uutiset, eli se on se, että paikalliset ilmeisesti ymmärtävät Gregorin kieltä, mutta huonot uutiset on se että paikalliset ilmeisesti ainakin kohta tietävät, että me olemme täällä. Ainakin siinä vaiheessa kun he rupevat ihmettelemään mihin ne tyypit jäivät, johon minä törmäsin. Hän kertoo laskeutuneensa yhden paikallisen päälle, joka oli huutanut hänelle hieman ennen törmäystä "älä" Gregorin kielellä.

Loppupäivän he valmistava leirin kuntoon ja yöpyvät. Lehto väsähtää hiidosta niin paljon, että rupeaa valittamaan vilustumisoireita.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Vääpeli				Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Kersantti			Kersantti
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	14.9.2007	986
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Kersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Yliluutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>