TSM Osa 10, Luku 037 (tsmpart10/tsmpart10.037)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

37. luku

Yksikkö ryhtyy tutkimaan ajoneuvon takaosassa olevia tavaroita. Sieltä näyttää ensimmäisenä löytyvän erilaisia retkeilytavaroita, metsästysvälineitä jne. Metsästysvälineiden joukossa on mm. kolmen neljän metrin korkeuteen ulottuva tarkkailutasanne. Sen jälkeen sieltä löytyy suuria määriä jäädytettyä lihaa. Takaosista löytyy myös tilaa lisää tilaa singon ammuksille ja ilmeisesti paikkoja kertasingoille. Sieltä löytyy myös konekivääri, jonka ilmeisesti saa tuohon kuskin yläpuolelle kiinni. Konekivääri näyttää ampuvan 8.6 millin luotia, mutta hylsy on aika iso, joten ilmeisesti siinä joko tehoa takana, tai sitten ruuti on huonoa.

Iltaan mennessä taivas on mennyt pilveen ja lämpötila on noussut 32°C:een. Yöllä lämpötila lähtee laskemaan ja aamulla on jo noin 15 astetta.

Heti aamusta alkaa satamaan vettä. Yksikkö päättää jäädä paikoilleen odottamaan vesisateen loppumista. He päättävät hajaantua ryhmittäin tutkimaan maastoa. Kakkosryhmä löytää taas samanlaisen Y:n muotoisen oksan heti yhden vuorenjyrkänteen alta. Salmi toteaa, että käydäänpäs katsomassa tuolta ylhäältä näkyykö sieltä jotain merkkejä asiasta.

Ylhäällä he löytävät taas sellaisen reiän, jossa ko oksa olisi voinut olla ja sen lisäksi siinä näkyy raahautumisjälkiä. Heidän siellä ylhäällä ollessaan Korhonen on kuulevinaan potkurikoneen ääntä jostain. Illalla lämpötila painuu pakkasen puolelle.

Aamulla he huomaavat, että teltan päällä on pari kolme senttiä jäätä ja maassa on puolisen metriä lunta. Yksikkö toteaa, että nyt jälkien seuraaminen on hyvin hankalaa, mutta Salmi ja Nousiainen väittävät näkevänsä muutamia jälkiä ja he johdattavat yksikön sen vuoren huipulle, jossa kakkosryhmä oli eilen. Yksikkö palaa takaisin ja lähtee takaisin ajoneuvolle. Iltaan mennessä lunta on taas 60 senttiä.

Pari tuntia auringonnousun jälkeen Suominen, Korhonen ja Nousiainen kuulevat lähestyvän lentokoneen äänen. Yksikkö syöksyy asemiin ja valmistautuu ottamaan koneen vastaan. Kone kuulostaa yksimoottoriselta potkurikoneella ja se lähestyy noin 150 kilometria tunnissa. Kun yksikkö on asemissa he näkevät kuinka pitkäsiipinen purjekoneen näköinen potkurikone laskeutuu pilvipeitteen alle. Se tekee pari kierrosta heidän yläpuolellaan. Koneen siipien kärkiväli on noin 40 metriä.

He keksivät, että tuolla koneella olisi mahdollista noukkia matkustajia vuoren huipulta, esim sellaisella Y:n muotoisella kepillä. Suominen muistaa, että Iranissa erikoispuolen pojat tekivät sellaista. Koneesta ilmestyy ulos neljä pistettä ja noin kilometrin korkeudella heidän laskuvarjonsa aukeaa.

Suominen viittoo älkää ampuko, jonka jälkeen hän vielä pistää viestin eteenpäin. Koska viesti tulee viimeiselle muodossa "saa ampua", niin Suominen kiertää antamassa käskyn henkilökohtaisesti kaikille. Yhdessä laskuvarjossa roikkuu kanisteri ja se tulee hieman nopeammin alas ja tömähtää muutaman metrin päähän autosta. Muut laskeutuvat hieman hitaammin. Kun he pääsevät alas ja huomaavat, että autosta on purettu suurin osa tavaroista ulos, he ryhtyvät kaivamaan aseita esiin. Kaikilla on aseina kiväärityyppiset aseet. Laskuvarjomiehet näyttävät täysin ihmisiltä, mutta hieman pitkähköiltä.

Lehto riisuu kypäränsä ja nousee ylös kädet ylhäällä. Samalla hän huutaa myös jotain. Kaksi paikallisista ryhtyy tähtäämän hänen lähelleen, mutta ei suoraan häntä. Lehto lähtee kävelemään heitä kohti puhuen samalla suomea. Kun Lehto pääsee lähelle hän kirjoittaa muinaisten kielillä lumeen jotain. Yksi paikallisista molottaa hänelle jotain takaisin, mutta Lehto ei ymmärrä sanaakaan. Hetken yrityksen jälkeen Lehto päättää siirtyä muihin sanattomiin menetelmiin ja kokeilee telepatiaa.

Telepatialla hän saa selvitettyä vastapuolelle että olemme tulossa rauhassa ja hän vastailee myös hänelle esitettyihin kysymyksiin (monenko hypyn päästä, Ithakan alaisia jne). Tämän jälkeen Lehto kertoo, että me olemme täällä tarjoamassa yhteistyö- ja avunantosopimusta. Hänelle vastaan, että tarjouksemme olisi paljon vakuuttavampi jos nuo eivät tähtäisi häntä kivääreillä tuolla. Lehto viittoo yksikön kasaan ja kun muut nousevat ylös niin paikalliset näyttävät hieman hämmästyneiltä, ilmeisesti he eivät olleet huomanneet ihan kaikkia. Lehto kutsutaan heidän kyläänsä ja kun hän kysyy kuinka pitkä matka sinne on, vastataan hänelle, että neljä päivää heidän kulkuneuvolla ja kuusitoista päivää kävellen.

Kun Lehto lopettaa telepatian hän kertoo muille mitä hänelle on kerrottu. Vähän tämän se henkilö jonka kanssa Lehto jutteli telepaattisesti ryhtyy osoittamaan esineitä ja sanomaan niiden kieliä. Sen lisäksi hän haluaa tietää vastaavan sanan meidän kielellä (suomeksi). Mies esittäytyy Rruooa:ksi. Hänen kaverinsa on Argjie ja viimeinen on Crrogg. Jossain vaiheessa Rruooa osoittaa suksia sanomatta sanaakaan ja Salmi ymmärtää ettei mies tunne ko esineitä. Salmi kertoo sanan ja pyytää sen jälkeen Suomista tekemään pienen esittelykierroksen.

Salmi katsoo kun Argjie ryhtyy korjaamaan telakuorma-autoa. Hän ottaa moottoritilasta laturin näköisen laitteen irti ja tämän jälkeen hän ottaa kanisterista uuden samanlaisen laitteen, jonka hän laitaa takaisin paikalleen. Tämän jälkeen Argjie ottaa kammen esiin ja ryhtyy kiertämään kampea ja käynnistämään telakuorma-autoa.

Argjie saa telakuorma-auton käyntiin muutaman minuutin veivaamiselta. Hän näyttää tämän jälkeen hyvin iloiselta. Lehto kysyy Rruooa:lta, että mihin hinausköydet reille ja suksimiehille voisi kiinnittää. Rruooa näyttää ja puolet yksiköstä lähtee pakkaamaan tavaroita rekiin samalla kun muut auttavat telakuorma-auton pakkaamisessa.

Paikalliset katsovat todella pitkään kun yksikkö ryhtyy valmistautumaan hinaukseen suksilla. Ilmeisesti he eivät ole koskaan nähneet suksia. Oinonen irrottaa toisen suksen ja pakkaa sen pois ja valittelee että harmi kun ei tullut lumilautaa mukaan. Kuski katsoo yksikkö ihmeissään samalla kun lähtee hitaasti liikkeelle. Lopulta kuski kiihdyttää vauhdin maksinopeuteen, eli noin 60 kilometriä tunnissa tasasella ja 40 kilometriä tunnissa alamäessä ja ylämäessä. Alamäessä Oinonen suhahtaa aina telakuorma-autosta ohitse ja odottaa mäen alla jossa hän taas nousee uudestaan köyteen kiinni.

Iltapäivällä ajoneuvo pysähtyy yllättäen ja yksikkö huomaa ison tasaisen jäljen, joka näyttää siltä kun siitä olisi kulkenut kolmen metrin läpimittainen käärme. Yksi paikallisista nousee ulos ja lataa sinkonsa samalla kun toinen nousee varovaisesti jäljen luokse ja taputtaa sen pohjaa.

Parin minuutin kuluttua kaikki kolme nousevat ulos ja viittovat jotain yksikkölle. Koska he jäävät katsomaan ympärilleen niin yksikkö hiihtää heidän luokseen. Rruooa piirtää maahan käärmeen ja sen viereen tikku-ukon joka on käärmeen halkaisijaa pienempi. Kun yksikkö on ymmärtänyt piirroksen piirtää hän lisää kuvia, jolla selvittää että seurataan jälkeä ja ammutaan singolla tuota käärmettä. Tämän jälkeen he lähtevät lumikengillä seuraamaan jälkeä pitkin.

He etenevät niin että yksi juoksee aina kymmenisen metriä uran reunaa ja kaksi muuta katselee silloin tarkkaan ympärilleen. Mutkista päätelleen käärme on suhteellisen lyhyt verrattuna pituuteen. Parin tunnin matkan jälkeen miehet pysähtyvät ja sinkomies ryhtyy tähtäilemään ja toinen tarkkailee ympärilleen samalla kun kolmas ryhtyy kaivamaan lumeen kuoppaa. Jossain vaiheessa mies lopettaa kaivamisen ja ryhtyy hakkaamaan lapion reunalla maahan. Kun yksikkö menee katsomaan mitä montussa on he näkevät siellä munan kuoria. Tämän jälkeen miehet ryhtyvät vielä tarkkaavaisemmiksi ja jäävät odottamaan hyökkäystä.

Yksikkökin ryhtyy katsomaan ympärilleen. Noin puolisen tuntia myöhemmin Suominen kuulee jotain kello seitsemästä ja yksikkö kävelee hänen käskystään paikallisten miesten sivulle ja kääntyy yhtenä miehenä ko suuntaan. Vähän myöhemmin Suominen kuulee toisen äänen alkuperäisestä kello kahdesta. Suominen käskee ensimmäinen ryhmän ottamaan ensimmäisen otuksen ja toisen ryhmän ottamaan toisen. Kolmas ryhmä saa myös käskyn ampua ensimmäistä otusta.

Yllättäen ensimmäisen ryhmä huomaa suoraan kohti tulevan satakilometriä tunnissa kulkevan käärmeen noin parin sadan metrin päässä. Salonen ampuu välittömästi kertasingolla, mutta ohitse. Nousiainen avaa tulen kiväärillään ampuen täyttä sarjaa. Takala valmistelee kiväärikranaattia ja Oinonen ottaa tässä vaiheessa Suomiselta yhden kertasingon ja ryhtyy pistämään sitä ampumakuntoon.

Rruooa laukaisee tässä vaiheessa oman sinkonsa, menetelmällä tähtäys, pään kääntö pois, laukaus. Singon ammus vaikuttaa enemmän raketilta, joka palaa vielä jonkin aikaa putkesta ulos tullessan. Ilmeisesti naaman suojaaminen oli tarpeen. Rruooa ampuu ohitse, joten Argjie ryhtyy valmistelemaan omaa kertasinkoaan.

Tässä vaiheessa Lehto hutasee omalla singollaan ja Suominen osuu vuorostaan omallaan, mutta ammus ei räjähdä.

Otus on pinnaltaan tasainen, täysin valkoinen käärme, jonka edessä oleva suu on suurinpiirtein koko otuksen kokoinen. Sillä on ylhäällä kaksi tuntosarvea.

Tässä vaiheessa toinen otus tulee näkyviin ja Salmi alkaa ampumaan sitä sarjalla samalla kun Korhonen ja Luihut ryhtyvät ampumaan sitä singolla.

Takala saa kiväärikranaattinsa valmisteltua ja ampuu sen, mutta se menee ohitse. Salonen on valmistellut toisen kertasingon ja ampuu silläkin ohitse.

Oinonen saa sinkonsa valmisteltua ja ampuu sillä osuen otusta. Ammus räjähtää ja otus kuolee likimain välittömästi.

Toisella puolella Suominen on valmistellut uuden kertasingon, mutta huomaa ennen kuin laukaisee, että otus on jo kuollut ja hän kääntyy toiselle puolelle ja näkee juuri kun Korhosen ampuva singon ammus pudottaa tämänkin otuksen heti.

Tappojen jälkeen Suominen ottaa pari valokuvaa Oinosesta ja Korhosesta sinkojen kanssa ruumiiden edessä. Paikalliset näyttävät aika tyytyväisiltä ja viittovat otuksen tuntosarvien suuntaan, ilmeisesti ne on tarkoitus ottaa mukaan. Tuntosarvi on 2 metriä pitkä 5 senttiä paksu.

Tämän jälkeen Rruooa asettaa Y:n muotoisen kepin otuksen suuhun pitämään sitä auki ja ryömii sitten sisään. Kuluu vähän aikaa ja sitten Rruooan puukko tulee otuksen kyljestä ulos ja hän ryhtyy leikkamaan reikää otuksen kylkeen. Toinen mies menee auttamaan häntä. He leikkaavat otuksen poikki kolmen metrin päässä suusta. Seuraava pala on vain kaksi metrinen ja seuraavat puolitoista metriä jne. Tämä jälkeen he tekevät toiselle saman kuin ensimmäiselle. Crrogg lähtee jossain vaiheessa hakemaan telakuorma-autoa. Salmi ja Korhonen lähtevät mukaan.

Yksikkö leiriytyy paikalla, koska otuksen pilkkominen vie todella pitkän aikaa. Paikallisista yksi vetää autosta vaijereita puihin, ilmeisesti virittää antennia.

Aamuyöstä Suominen kuulee taas lentokoneen äänen ja vähän ajan kuluttua paikallistenkin vartiomies kuulee saman ja ryhtyy puhumaan radioon.

Aamulla Lehto juttelee Rruooan kanssa. Rruooa kertoo, että mato on aika harvinainen ja vaarallinen, pitää tappaa. Se on kuulemma suuri herkku ja kaksi kappaletta jäämatoja kerralla on hyvin harvinaista. Yksi jäämato voi kuulemma syödä koko kylän karjan kerralla. Ainoa yhtä iso on merimato. Nämä olivat kuulemma pieniä, ne voivat kasvaa kolme kertaa noin isoiksi. Isommat eivät eivät ole nopeampia, mutta pieni - yksi osuma - pois, iso - yksi osuma - suuttuu. Hyvä että he löysivät pesän, mutta ei ole tietoa oliko tuo yhteinen pesä, pitää seurata toista jälkeä ja etsiä toista pesää. Jäämadot pesivät kuulemma kerran vuodessa.

Seuraavaksi Lehto kysyy säästä ja saa kuulla, että melkein aina pilvistä, mutta jos talvella ei ole pilveä niin lumi sulaa pois, jos kesällä ei ole pilveä niin kaikki elollinen pois. Rruooa kertoo, että herkkua ei ole tarkoitus syödä kylässä vaan se myydään pois. Lisäksi Rruooa kertoo että nuo tuntosarvet ovat suuri kunniamerkki.

Rruooa kertoo, että lähin kylä on vihollinen ja Rruooan kylä käy heitä vastaan sotaa, koska he ovat eri klaania. He toiset ovat isoa klaania me olemme pieniä. Rruooa myös kertoo että ne Y:n muotoiset kepit ovat todellakin sitä varten, että niillä noukitaan ihmisiä kyytiin vuoren laelta. Lentokoneet ovat kuulemma aika yleisiä, mutta ei ole tietoa onko joka kylässä sellaisia. Lentokoneita ei kuulemma osteta vaan ne rakennetaan ja lentokoneen rakentajat ovat hyvin arvostettuja.

Lehto saa selville että kun he antavat tuota lihaa pois saavat he tilalle valkaa, eli ilmeisesti he elävät jonkinlaisessa vaihdantataloudessa, jossa lasketaan velkasuhdetta. Lehto kysyy huumeista ja kuulee, että papit käyttävät niitä. Lehto kysyy seuraavaksi miten tuo herkku jaetaan. Hän kuulee, että metsästäjä yksi kymmensosa ja kylä loput. Lehto yrittää ehdottaa että te yksi kylä, me yksi kylä, mutta Rruooa kertoo, että yksikkö on vieraana.

Rruooa kehuu, että hyviä sotureita teillä, johon Lehto vastaa että no jaa, ja toteaa, että tuo otus oli suuri yllätys, koska he eivät ole ennen nähneet tuollaista. Lehto kysyy onko täällä muita vaarallisia otuksia ja kuulee että sudet vaarallisia, vaarallisempia kuin nuo jäämadot. Lisäksi ahmat on erittäin vaarallisia. Lehto toteaa, että Suominen leikki ahman kanssa, siitä nuo viillot pukuun. Rruooa totea, että hyvää kangasta.

Tämän jälkeen Rruooa lähtee juttelemaan Suomisen kanssa, joka ei ymmärrä sanaakaan.

Lehto kertoo muille, että nämä paikalliset ovat geneettiselta rakenteeltaan täysin ihmisiä.

Aamulla paikalliset myös tarjoavat aamiaisena raakaa jäistä jäämatoa yrttien kera. Salmi kieltäytyy kunniasta, koska hän ei suostu syömään lihaa. Muut suostuvat ainakin maistamaan. Kaikki muut pitävät siitä aika paljon paitsi Lehto joka iskukuumentaa omansa ja oksentaa sen välittömästi ulos.

Koko päivä menee jäämatojen pilkkomisessa ja illalla se on jo likimain palasina.

Seuraavana päivän homma saadaan loppuun ja he jäävät vain odottamaan. Lehto juttelee taas Rruooan kanssa ja kuulee että joka klaanilla on oma kielensä ja ilmeisesti jokainen klaani puhuu hieman omaa murrettaan klaanin kieltä. Yhteistyötä on ilmeisesti vain oman klaanin kylien kanssa. Heidän klaanissaan on viisi kylää. He eivät tiedä mitään meren takana olevista klaaneista, mutta tietävät Ithakan klaanin, joka on kuulemma iso klaani kahden hypyn takaa. Hän ei tiedä onko he ystäviä, koska hän ei ole tavannut heitä.

Iltapäivällä lentokone lentää taas ylitse ja sieltä pudotetaan neljä laskuvarjohyppääjää. Ko miehet ryhtyvät auttamaan vartiossa.

Illalla saapuu perille kahdeksan kappaletta telakuorma-autoja. Yön aikana telakuorma-autot pakataan.

Aamulla Rruooa haluaa, että uusilla tulijoille esiteltäisiin suksien käyttöä. Suksille nousee Suominen, Takala, Oinonen ja Mäkeläinen. Oinonen on löytänyt Lehdon kilven ja on tehnyt siitä ensin itselleen lumilaudan. Hän pelleilee vähän aikaa valmiiksi tehdyssä pienikokoisessa half-pipessa eli siinä jäämadon kourussa. Mäkeläinen ja Suominen esittelevät perinteistä tyyliä. Takala esittelee myös käsilläseisontaa suksilla ja Oinonen esittelee vielä että hyvin jyrkistäkin paikoista pääsee lumilaudalla.

Matka sujuu ensimmäisenä päivänä ongelmitta. Yksikkö on siirtyy koppeihin istumaan, koska tilaa on.

Päivä sujuu muuten ongelmitta paitsi, että yhdestä telakuorma-autosta hajoaa tela ja sen korjaamiseen menee muutama tunti.

Päivällä nähdään vain yksi peura, jonka yksi telakuorma-auto käy metsästämässä.

Yllättäen päivällä he saavat näkyviin yhden lentokoneen, jolloin kaikki autot pysähtyvät ja ryhtyvät ampumaan sitä konekivääreillä. Ennen kuin Suominen ja Salmi ehtivät tähtäämään konetta, konekivääritulitus saa koneen savuamaan ja putoamaan. Kone tulee jonkin aikaa alaspäin ja sen jälkeen sen siipi irtoaa ja sieltä hyppää kaksi laskuvarjomiestä. Yksi telakuorma-autoista lähtee ajamaan siihen suuntaan johon laskuvarjomiehet putoavat.

Telakuorma-auto palaa otettuaan laskuvarjomiehet vangiksi. Myöhemmin he saavat näkyviinsä toisen lentokoneen, jolloin yksi telakuorma-auto pudottaa antennin, eli ilmeisesti se on oma.

Pari tuntia tämän jälkeen karavaani pysähtyy. Yksi vangeista tulee ulos ja yksi toinen paikallisista tulee ulos. Molemmat ottavat esiin puukot ja muut menevät rinkiin ympärille ja nuo kaksi miestä alkavat tapella keskenään.

Rruooa kertoo että kyseessä on kunnianloukkausrikkomus, kukaan ei tiedä kumpi loukkasi kumpaa, mutta se kuullaan varmaan kohta kun tämä päättyy. Ottelu päättyy kun vanki saa viillettyä vastustajansa käteen haavan, jolloin tämä astuu ulos ringistä. Haava sidotaan ja karavaani jatkaa matkaa.

Iltapäivällä karavaani saapuu laaksoon, joka näyttää olevan kohtuullisen hyvin luonnon suojaama ja alhaalla näyttää olevan yli viitisenkymmentä taloa. Laakson keskellä on iso avoin alue ja sen vieressä näkyy muutama lentokone. Talot näyttävät olevan noin parin kerroksen korkuisia, mutta kun ne ovat harjakattoisia, niin ilmeisesti ylempi kerros on jonkinlainen ullakko. Talot ovat noin 10 - 15 metriä leveitä ja 30 - 50 metriä pitkiä.

Laakso on noin kilometrin pitkä ja leveimmästä kohdasta noin 300 metriä leveä.

Yksi rakennuksista näyttää palaneen. Kun karavaani saapuu kylän keskelle, taloista purkautuu noin 700 - 900 ihmistä, joka kokoontuu karavaanin ympärille. Tämän jälkeen joukko rauhottuu ja paikalle saapuu vanha nainen, joka yrittää puhua yksikölle parilla eri kielellä. Lehto ymmärtää, että nainen toivottaa yksikön tervetulleeksi muinaisten kielellä. Lehto vastaa samalla kielellä, mutta nainen ei oikein tunnu ymmärtävän. Lehto yrittää telepatiaa, mutta se ei onnistu, jolloin nainen puhuu jotain ja ojentaa Lehdolle kättään ja kun Lehto tarttuu siihen lähtee nainen ohjaamaan Lehtoa yhteen taloon. Lehto ohjataan useamman huoneen kautta eteenpäin ja matkalla he ohittavat useita symboleja yms.

Ulkopuolella kyläläiset alkavat purkamaan telakuorma-autojen lastia ja kasaavat ne ulos maahan. Samalla he puhuvat paljon Oinosesta ja Korhosesta, sekä osoittelevat Suomista ja puhuvat jotain. Osa porukasta käy koskettelemassa Suomisen panssaria.

Lehto tuodaan huoneeseen jossa on kiviseinät ja puusta tehty ovi, verhon tilasta. Siellä on iso symbooli ja nainen tekee sille jotain ja ohjaa sitten Lehdon symboolin avonaiseen kohtaan. Huoneen jokaisessa nurkassa on oma symboolinsa.

Muuta yksikköä ohjataan kohti yhtä rakennusta. Rakennuksen sisällä näyttää olevan suhteellisen iso yhtenäinen tila joka on noin 7 metriä leveä, pituutta koko rakennuksen verran eli noin 40 metriä ja se on ylös asti auki. Huoneesta on rajattu verhoilla sivulle jonkin verran tilaa ja ylhäällä näyttää olevan parvi ja sinne menee portaita. Keskellä huonetta on pöytä johon mahtuu noin 40 henkeä. Yksikkö istutetaan pöydän ääreen ja pöytään tulee myös muita istumaan. Tila täyttyy muutenkin ihmisistä. Ruokailun jälkeen yksikkö majoitetaan ko taloon.

Kahtakymmentä tuntia myöhemmin Lehto huomaa yllättäen, että hänen päässään onkin viisi muuta henkeä. Hän huomaa näkevänsä itsensä joka suunnasta ja keksii että jos jokaisessa nurkassa olisi yksi muu henkilö ja se yksi nainen hänen edessään niin siitä voisi tulla tuo efekti. Hän tuntee itsensä tervetulleiksi ja hänelle tulee tunne, että muut hahmot ovat myös taikureita ja naisia. Ilmeisesti he ovat myös jonkinlaisia johtajia. Lehdolle tulee yleinen tunne, että hänen taikuutensa on voimakasta. Lisäksi hänelle tulee tunne, että nämä muut ovat ilmeisesti kaukana toisistaan. Seuraavaksi hänelle tulee tunne, että minä olemme kiinnostunut mistä me tulen. Lehto ei oikein saa selvitettyä miten hän saa lähettyä. Sitten taas tuntuu että me olemme taas tervetulleita. Lehdosta tuntuu että tämä kommunointi on tosi syvältä ja sen jälkeen hänestä tuntuu että kommunointi on monitasoista toimintaa. Lehdolle tulee onnistumisen tunne, hän sai jotain eteenpäin. Vähän myöhemmin Lehdolle tulee tunne että hän täysin yksin ja sokea, eli hän näkee vain omien silmien läpi.

Samassa nainen nousee ylös ja samassa Lehdolle tulee tunne että joku tai jotkut poistuvat tilasta. Nainen vaikuttaa siltä, että hänellä olisi päänsärkyä ja hän olisi lopen uupunut. Nainen ohjaa Lehdon yhteen huoneeseen ja poistuu itse huoneesta. Lehto asettautuu pitkälleen sängylle ja hän nukahtaa välittömästi.

Aamulla yksikölle tarjotaan taas sitä jäämatoa juhla-aterialla ja sen jälkeen heille pidetään kiertoajelu kylässä. Heidät kierrätellään kylässä ja he käyvät myös lentokonehallissa ja toisessa talossa, jossa ollaan juuri rakentamassa telakuorma-autoa.

Kun Lehto herää hän hankkii päivän ravinnon taioilla ensin ja kun hän on lopettanut sen astuu sisään nuori nainen tuoden mukanaan ruokatarjotinta. Lehto syö aamiaista ja vähän sen jälkeen vanha nainen tulee paikalle ja sanoo "Huomenta" ilmeisesti suomeksi. Lehto yrittää kysyä, että onko tämä sen eilisen taian ansiota, mutta ulos tulee vain "eilisen taian ansiotako?". Lehto päättää sanoa "huomenta". Lehto näkee huoneessa kaksi henkilöä, mutta kuitenkin hänelle tulee mieleen että huoneessa on vain yksi henkilö. Hän ei saa mietittyä miten täällä voisi olla kaksi henkeä jotka voisivat olla yksi, kun täällä on vain yksi henkilö.

Lehto kysyy että "miten", jolloin hänelle tulee mieleen, että "eikö kokemusta kokoontumisesta" ja siihen Lehto vastaa että "en kokenut". Lehto kysyy itseltään "on vaikutus kauan kestävä" ja saa itseltään vastauksen "suhteellisesti". Lehto jatkaa keskustelua itsensä kanssa ja sitten heidän yhteytensä katkeaa ja nainen jää istumaan paikoilleen silmät kiinni. Nainen ei reagoi mitenkään. Lehto nostaa yhtä verhoja ja näkee seuraavassa huoneessa nuoren naisen joka on selvästi nauttimassa jotain huumeita. Lehto yrittää saada naisen huomiota kiinnitettyä itseensä, mutta ei saa mitään reaktiota aikaiseksi.

Lehto päättää lähteä etsimään reittiä ulos, mutta kun hän näkee ensimmäisen symbolin puukaaressa hän päättää palata sittenkin takaisin omaan huoneeseensa ja jää sinne odottamaan että joku ohjaa hänet ulos, tai että nainen tulee tolkkuihinsa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Kersantti			Kersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>