TSM Osa 10, Luku 038 (tsmpart10/tsmpart10.038)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

38. luku

Muulle yksikölle ehdotetaan kiertokäynnin jälkeen että haluaisitteko käydä kylpylässä seuraavaksi, kun olette tulleet tuolta matkalta. Yksikkö toteaa, että kuulostaa hyvältä ja lähtee kylpylään. Kylpylässä on höyryhuone (roomalaistyyppinen sauna) ja pari uima-allasta, toinen kylmä ja toinen kuuma.

Jutellessaan kyläläisten kanssa he kuulevat, että kylän suurin vientiartikkeli on alumiini ja jonkin verran myös teräs. Lisäksi näin keväisin he vievät noita lumimarjoja, josta saa hyvän hinnan. Laakso sijaitsee kuulemma merenpinnan tason alapuolella.

Heidän klaaninsa on pohjoisimpia, eli heistä pohjoiseen on vain yksittäisiä perheitä tai muutaman talon pikkukyliä.

Heillä on kuulemma tuon naapuri klaanin kanssa pientä sotaa sen takia että Rruooa:n serkku oli loukannut yhtä naapuriklaanin jäsentä ja sitä ei saatu ratkaistua kaksitaistelussa, joten sen takia he ovat nyt sitten sotajalalla.

Tämä kyseinen kylä on klaanin peruskylä, eli klaanin perustaja on alunperin perustanut tämän kylän ensin. Tämän takia klaanin neuvosto kokoontuu täällä. Kun Suominen yrittää selvittää kuka johtaa kylää saa hän vain ihmetystä vastaansa, koska he eivät ymmärrä sanoja "johtaa", "johtaja" jne.

Kyläläiset käyttävät mittayksikköinä askelmittaa, joka on noin 45 cm ja yksi päivämatka on 131072 askelta (2^17), eli se on noin 59 kilometriä. Laskujärjestelmä perustuu kokonaan kakkosen potensseihin. Yksi askel taas jakautuu 32:een (2^5) sormenleveyteen, joka on siis noin 1.4 cm. Perustilavuusyksikkönä on yksi kuutioaskel, joka on noin 91 litraa ja painoyksikkönä vastaavan veden paino. Tuosta perustilavuusyksiköstä käytetään sitten aika paljon 1024 osia, eli yhtä kuppia, joka vastaa noin 0.89 desilitraa.

Kaikki klaanit puhuvat kuulemma omaa kieltään ja Rruooa kertoo että hän osaa 300 eri kieltä ja sen takia hänellä tulee silloin tällöin ongelmia kun hän ei osaakaan vastapuolen kieltä, mutta jos vastapuolelta tulee myös puhemies paikalle, niin kyllä sitä yleensä on yhteinen kieli löydetty.

Suominen kyselee Ithakalaisista ja kuulee, että he eivät ymmärrä mitään kunniasta, joten he ovat aina muutaman sadan klaanin kanssa sodassa. Ensimmäisen kerran Ithakalaisista on kuulunut tänne asti 64 vuotta sitten.

Aamulla Salmi yrittää kysyä saisiko jostain pari autoa ja kuskin mukaan, jotta voisi lähteä hakemaan yksikön tavaroita. Valitettavasti Rruooa toteaa, että kaikki kylän ajoneuvot on vielä käytössä, mutta huomenna olisi ajoneuvoja vapaana, mutta kuskeja tai siis oikeastaan metsästäjiä on vapaana vasta viikon päästä.

Suominen päättää, että muut ryhtyvät kaivamaan talon perustuksia ja kun kaikki ovat huhkineet lapion varressa koko päivän niin illalla kaikki ilmoittautuvat vapaaehtoiseksi lähtemään Salmen mukaan hakemaan tavaroita. Salmi päättää ottaa mukaansa Korhosen, Takalan ja Oinosen. He lähtevät heti seuraavana aamuna.

Aamulla kun Oinonen tulee autolle, hän kaivaa ensin repustaan esiin ajohanskat ja laittaa ne päälle. Seuraavaksi hän laittaa aurinkolasit päälle ja käynnistää moottorin. Salmi istuu hänen viereensä ja istoo itsensä köysillä penkkiin kiinni (ajoneuvossa ei ole turvavöitä). Takala ja Korhonen istuvat toiseen autoon. Oinonen lähtee kaahaamaan hirmuista vauhtia ja saa ajoneuvon huippunopeuteensa ennen kuin he poistuvat laaksosta 3 metriä leveästä solasta (ajoneuvon leveys on 2.9 metriä). Takala on tällä välin jäänyt jo parisen sataa metriä.

Loppujen lopuksi vauhti putoaa keskimäärin 50 kilometriin tunnissa, koska Takala hidastaa vauhtia ja heillä menee 6 päivän matkaan kolme päivää.

Lehtokin ilmestyy esiin piilostaan ja liittyy muiden seuraan ja toteaa, että eikös maaihmiset hoitaisi tuon nopeamminkin. Suominen toteaa, että kyllä, mutta niitä saa vasta kevätjuhlilla. Lehto toteaa, että kyllä ne varmaan saa kutsuttua paikalle. Tämän jälkeen Lehto lähtee kysymään noidilta miten niitä saa kutsuttua paikalle.

Aamulla Suomisen luokse tulee mies kertomaan, että tuolla on joukko maaihmisiä, jotka sanovat, että te olitte kutsuneet heidät paikalle. Suominen pyytää miestä ohjaamaan heidät paikalle. Paikalle tulee metrikaksikymmentäsenttisä laihoja, vihertävän kellertävän ihoisia hentoja karvattomia otuksia, jotka ilmeisesti eivät ole ihmisiä vaan jotain muita. Suominen kuulee, että perustuksien valmistuminen kestää pari päivää.

Arja Luihu onnistuu päivällä haastamaan riitaa sen jälkeen kun luulee, että joku tönäsi häntä vahingossa. Kaksintaistelu järjestetään välittömästi ja Arja Luihu tuijottaa alussa vastustajaansa vähän aikaa ja raapasee tämän jälkeen häneltä käden auki niin että vastustaja luovuttaa ja myöntää olevansa väärässä. Tämän jälkeen Luihu vilkaisee haava ja sitoo sen ennen kuin poistuu.

Suominen kysyy Lehdolta, pystyykö hän hankkimaan paikalle myös tavaroita, eli esim lankkuja, ikkunoita, ovenkarmeja jne. Lehto sanoo, ettei pysty, mutta kevätmarkkinoihin ei ole enää pitkää aikaa.

Salmen ryhmä saapuu perille ja ryhtyy lastaamaan tavaroita autoihin. He saavat tavarat lastattua ja lähtevät seuraavana päivänä takaisin.

Illalla paikalle saapuu maaihmisiä, jotka tuovat mukanaan kaivinkoneen, kuorma-autoja jne ja ryhtyvät tekemään perustuksia. Parissa tunnissa kuoppa on jo valmiina ja perustukseen tulevien kivien laittamiseen menee pitempi aika. Illan pimetessä he aloittavat jo hormien muurauksen.

Aamulla perustukset ja hormit ovat jo valmiina.

Toisena matkapäivänä takaisinpäin edessä kulkevan Salmen ja Oinosen auton takaosan takan tapahtuu räjähdys ja takaosa pirstoutuu ja samalla auto heittää kuperkeikan ja päätyy etusuomisiin. Salmi saa pari isoa sirpaletta oikeaan käteen, jotka eivät lävistä hänen panssariaan. Oinonen saa yhden ison sirpaleen molempiin jalkoihinsa, mutta hän korjaa sen nopeasti itse psionillaan.

Salmi ja Oinonen laskeutuvat ajoneuvosta ulos ja juuri kun Salmi saa viholliset tähtäimeensä ne räjähtävät Takalan kiväärikranaatin voimasta. Oinonen tulee katsomaan Salmen kättä ja hieroo sitä minuutin verran ennen kuin se on täysin kunnossa.

Tutkiessaan vahinkoja he huomaavat, että ilmeisesti yksi kymmenkiloinen panssarimiina on räjähtänyt ja se on aiheuttanut tuota sirpalevahinkoa ja aika paljon tavaratappiota. Muutama tunti menee siihen että he selvittelevät tavaravuorta ja pakkaavat toista autoa ja tämän jälkeen he pääsevät vielä pari tuntia eteenpäin.

Aamulla Oinonen kertoo, että hän on löytänyt noiden hyökkääjien auton, josta on polttoaine loppunut. Oinonen ehdottaa että hän voisi ajaa, niin ehdittäisiin käydä hakemassa kylästä lisää polttoainetta tuohon autoon. Salmi suostuu ja paria tuntia myöhemmin he saapuvat kylään tulivuoren 60 asteista kylkeä pitkin suoraan alaspäin syöksyen. Koko kylä pysähtyy katsomaan Oinosen kaahausta.

Oinosen ajaessa alaspäin Lehto huomauttaa vieressä ihmettelijöille, että tuollaisia ne naiskuskit ovat. Vieressä oleva nainen loukkaantuu tuosta väitteestä ja kun Lehto huomaa tämän hän yrittää pyytää anteeksi selittäen, että ilmeisesti kaikki naiskuskit eivät ole samanlaisia kuin meidän naiskuskit.

Tämä ei lepytä naista vaan hän vaatii kaksintaistelua. Lehto kysyy onko jollain lainata puukkoa, jolloin joku heittää hänen eteensä veitsen.

Lehto alottaa psyykaten ensin itseään kymmenisen sekunttia ja hyökkää sitten täydellä teholla, mutta ei osu vaan nainen torjuu nyrkin veitsellään. Nainen viiltää Lehdon reiteen ja kun Lehto jää yrittämään taikaa niin Nainen viiltää häntä toisen kerran polveen. Lehdon taika ei saa mitään ihmeellistä aikaiseksi, joten hän päättää luovuttaa ja myöntää olevansa väärässä.

Kun kyläläiset kuulevat että siellä on yksi ajoneuvo odottamassa hakemista, niin he lähettävät sinne yhden ajoneuvon hakemaan sitä josta on polttoaine loppunut ja sitten niillä hakemaan sitä toista etusuomisissa olevaa ajoneuvoa. Takala lähtee näyttämään paikkaa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Kersantti			Kersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>