TSM Osa 10, Luku 040 (tsmpart10/tsmpart10.040)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2007

40. luku

Itsenäisyyspäivä. Suominen saa kapteeni R:ltä lentävälautanen mitallin, koska hän on saanut henkilökohtaisesti kiinni ufon. Näitä on kuulemma myönnetty kolme, ensimmäisen sai sen venäjälle pudonneen ufon löytäjä, seuraavan sai se joka löysi sen ufon, jossa ryhmä majaili silloin plutossa ja Suominen sai nyt siitä kun hän pystyi kertomaan mistä se seuraava ufo ilmestyy. Se ensimmäinen venäjälle pudonnut ufo löydettiin 19.4.2000 ja sieltä saatiin se ase, jolla tuo viimeinen ufo pudotettiin.

Kapteeni R kysyy seuraavaksi Suomiselta, että mitä te haluatte seuraavaksi tehdä. Suominen miettii, että olisi kiva lähteä katsomaan seuraavan portin taakse. Kapteeni R kertoo, että koska Suomen poliittisessa systeemissä kukaan ei ole vielä saanut mitään päätettyä, niin hän on itse tehnyt suunnitelman.

Koska tuo Ithakan alue on kuitenkin yhdeksän aurinkokuntaa, niin heillä on huomattavasti enemmän teollisuuskapasiteettiä, joten heidän kanssa ei kannattaisi aloittaa sotaa ennen kuin on pakko. Sitä varten heitä ei pidä hälyyttää ennen aikojaan.

Ideana olisi, että Suomisen ryhmä olisi tutkimusmatkalla täällä jostain kaukaisesta aurinkokunnasta ja he ovat täällä tieteellisellä tutkimusmatkalla. Tätä varten heidän pitää tosin ottaa se alkuperäinen tiedustelualus, joka ei tällä hetkellä ole vapaana. Sillä he voisivat sitten lähteä tutkimaan myös muita planeettoja.

Ryhmä pitää illalla kunnon itsenäisyyspäiväjuhlat.

Kapteeni R tulee kysymään mitä ryhmä on mieltä hänen ideastaan. Hän selittää, että pitäisi selittää paikallisille että Suomen klaanissa on tapana ratkaista ongelmat nyrkeillä puukkojen sijaan. Salmi ehdottaa voisimme selittää, että meillä haastettu saa valita aseet. Kapteeni R:n mielestä tuo voisi mennä läpi, koska muuten pitää opettaa kaikille veitsen käyttöä. Lehto ehdottaa että käsketään heitä pitämään tukkaa ponihännällä. Tässä vaiheessa kapteeni R:n luutnantti kysyy miksi ponihännällä (hänellä on ponihäntä). Lehto yrittää selittää jotain että se on niin komeata, mutta Salmi kertoo totuuden, eli että se tarkoittaa, että kyseinen henkilö on lapsi.

Luutnantti repii nopeasti tukkansa auki, mutta kapteeni R käskee häntä sitomaan sen takaisin. Kapteeni R ehdottaa, että ryhmä lähtisi vakoilemaan Ithakalaisten luokse, koska he voisivat esiintyä paikallisina. Tosin olisi hyvä, että ryhmä osaisi Ithakan kieltä, jolloin kapteeni R kertoo, että hänellä ei ole aikaa opettaa, mutta hän voisi hankkia siihen materiaalin. Hän itse kyllä osaa kieltä.

Ithakalaisilla ei ole koko planeetan kattavaa tiedusteluverkosta, mutta kyllä he varmaan tulevat jossain vaiheessa havaitsemaan tuon meidän kiitoradan, joten asialla on kiire. Heillä on kolme satelliittiä oman alueensa yläpuolella, mutta ei muuta. Eli lähemmäksi pitäisi mennä hieman varovaisemmin ja koska välissä on kaksi valtamerta tulee siitä aika pitkä matka.

Kapteeni R on sitä mieltä että ryhmän pitäisi suhteellisen pikaisesti lähteä. Kapteeni R ehdottaa, että hän antaisi ensin muutaman päivän koulutusta kielestä ja sen jälkeen hän antaa materiaalin opetusta varten. Tosin hänellä ei ole sitä materiaali mukana, joten hän joutuu kirjoittamaan sen.

Koulutus alkaa heti ja Suominen ja Nousiainen hyytyvät seitsemän tunnin jälkeen, Salmi jaksaa kahdeksan ja Lehto kymmenen tuntia.

Kapteeni R kouluttaa yhdeksän tuntia ja keskeyttää sitten, koska hänellä on muka tärkeämpää tehtävää.

Koulutus jatkuu. Kapteeni R:n huoneessa syttyy tulipalo luutnantin tupakasta. Kapteeni R vain toruu häntä siitä että taasko hän yrittää polttaa hänen tavaroitaan. Luihu saa sähköiskun, mutta ei loukkaannu pahemmin.

Koulutus jatkuu edelleen. Päivän lopussa kapteeni R pitää tasokokeen, mutta ryhmä ei osaa vielä aivan riittävästi.

Koulutusta taas, ja tämän päivän jälkeen Suominen ja Nousiainen osaavat jo riittävän paljon, joten kapteeni R lopettaa koulutuksen. Ryhmä kasaa tavarat koneisiin joita heille on kerätty. Suominen siirtää Nousiaisen kapteeni R:n ehdotuksesta kolmosryhmään Takalan taistelupariksi. Ykkösryhmä ja suurin osa kolmosryhmää menee ensimmäiseen lentokoneeseen ja kakkosryhmä ja Oinonen menevät toiseen lentokoneeseen.

Salonen joutuu kaksintaisteluun, koska oli kuulemma sanonut seksikumppanilleen jotain sopimatonta sängyssä. Salonen voittaa naisen ja nainen vahingoittuu aika pahasti. Oinonen hoitaa naisen kuntoon.

Aamulla Salmi vaihtaa heidän lentokoneen potkurin välityssuhteita niin, että kone pääsee hieman kovempaa. Koneet lähtee liikkeeelle, niin että Salmen kone, jota Oinonen lentää lähtee edeltä ja Suomisen kone tulee perässä. Suomisen kone pitää outoa ääntä välillä, mutta pääsee kuitenkin perille.

Päivä sujuu ongelmitta.

Yksikkä lähtee ylittämään merta. Parin tunnin lennon jälkeen Suomisen koneen sylinteri halkeaa ja hän ryhtyy nopeasti virittämään moottoria yksisylinteriseksi. Onneksi Lehto löytää muutamia sopivia nousevia virtauksia niin että hän saa pidettyä koneen ilmassa korjauksen ajan. Hän ehtii saada sen jopa maan yläpuolelle. Koko loppu päivä menee siihen, että uutta lohkoa viritetään paikoilleen.

Koneet pääsevät ilmaan pari tuntia myöhässä. Vähän ennen vastarantaa Salmen kone rupeaa yllättäen savuttamaan hirmuisesti ja he avaavat nopeasti kaikki ovet päästäen savut ulos. Kone pysyy kyllä ihan hyvin ilmassa ja he pääsevät toiselle mantereelle.

Päivä sujuu ongelmitta.

Päivällä tulee pari kertaa pieniä ongelmia, mutta koneet pääsevät ongelmitta kolmannelle mantereelle, mutta Suomisen kone joutuu tekemään pakkolaskun aivan matkan lopussa. Lehto tuo koneen kohtuullisen kauniisti laskuun, mutta kun kone ei näytä pysähtyvän ennen jyrkänteen reunaa Lehto peittää silmät ja huutaa kauhusta. Salonen laattaa laskun jälkeen suoraan Suomisen selkään. Kone pysähtyy puoli metriä ennen jyrkänteen reunaa. Salmen kone oli jo löytänyt laskeutumispaikan ja on matkalla takaisin kohti kohtaamispaikkaa.

Suominen tutkii konetta ja toteaa, että kampiakseli on hävinnyt moottorista ja se on lentänyt lattiasta läpi. Ilmeisesti hän oli unohtanut kiinnittää sen kunnolla...

Salmen kone lentää kohtaamispaikkaan, mutta mitään ei kuulu, joten he lähtevät lentämään vastaan. Kolme varttia myöhemmin he saavat yhteyden muihin ja kuulevat, että he ovat tehneet pakkolaskun.

Salmen kone lentää Suomisen koneen luokse ja noukkivat Lehdon moottorin kanssa ylös. Lehto tosin mussuttaa kovasti vastaan, mutta Suominen ei niitä kuuntele.

Kun lehto roikkuu koneen perässä Luihu kiipeää köyttä pitkin alas ja ottaa Lehdolta moottorin ja sanoo, että tämä on vain varotoimenpide ja kiipeää sitten takaisin ylös.

Lehtokin päättää kiivetä ylös koneeseen. Perillä kylän yläpuolella Luihu hyppää taas laskuvarjolla alas ja Oinonen laskee koneen kentälle.

Uuden kampiakselin hankkiminen kestää noin varttitunnin ja sen jälkeen Oinonen, Salmi ja Luihu nousevat koneeseen, tarkoituksenaan pudottaa Luihu moottorin kanssa toisen koneen luokse. Takaisin tulomatkalla Oinonen haluaa kokeilla liitolentoa, joka karkoittaa kaikki muut pois koneesta.

Luihu hyppää ulos, mutta laskuvarjo ei aukea kunnolla, joten hän joutuu selvittelemään sitä jonkin aikaa. Varmuuden vuoksi hän ohjaa hyppynsä jyrkänteen puolelle, niin että saa lisää aikaa. Sen jälkeen hän hölkkää moottorin kanssa ylös. Suominen kiinnittää moottorin ja Luihu nousee ylös ja lentää kentälle. Tankkauksen jälkeen he jatkavat matkaa. Illalla tulee kiivasta keskustelua siitä onko kampiakselin irtoaminen lentäjän vika vai ei. Suomisen mukaan on, mutta Salmi sanoo, että se näytti olleen hieman huonosti kiinni ja lisäksi se ei ole ollut kunnolla pohjassa.

Nousiainen kertoo, että itse asiassa kampiakselin irtoaminen on aika yleinen tapaus, koska hänelle on käynyt niin kolme kertaa idiootti mekaanikkojen takia. Salmi kysyy onko tuo viimeinen tapaus mukana, jolloin Nousiainen korjaa, että neljä kertaa siis. Takala ryhtyy kertoo tarinaa jostain kerrasta ja Nousiainen avustaa jolloin lopulta Suominen hermostuu tästä täysin ja karjuu Nousiaiselle että vääpeli Nousiainen, hiljaa. Nousiainen kysyy, että miksi ja jatkaa siitä pitkää tarinaa.

Aamulla he polttavat oppimateriaalin ja Lehto saa tehtäväksi levittää ko tuhkat koneen ikkunasta isolle alueelle. Päivän lento sujuu ongelmitta. Paikalliset suosittelevat, että kannattaa hinata antennia ulkona, niin Ithakalaiset ottavat yhteyttä. Jos sinne tulee nopeita koneita lentämään ympärillä niin ei kannata huolestua vaan jutella niille rauhallisesti.

Suomisen koneella on taas pieniä ongelmia, mutta ei mitään vakavampaa. Rajan lähellä heihin otetaan yhteyttä ja Suominen vastaa jotain. Hän ei ymmärrä vastauksesta muuta kuin, että siellä puhutaan jotain ilmasta. Hän vastaa, että turkismyyjiä. Hetkeä myöhemmin heidän ohitseen lentää ilmeisesti suihkukone.

Lopulta Suominen ymmärtää, että heidän pitäisi laskeutua pilvipeitteen alapuolelle. Heidän vieressään on yksi kone ja takanaan toinen. Ithakalaisten kone näyttää olevan kääntyvämoottorinen kone ja 400 kilometriä tunnissa näyttää olevan hieman liian hiljainen vauhti sille. Heillä kestää noin tunti lentää perille asti ja alue alkaa muuttua asutumman näköiseksi, eli peltoa jne. Raja näytti muodostuvan raja-aidasta joka on neljä metriä korkea piikkilanka-aita ja sen edessä on miinoite (esim jäämatojen varalta) ja sen jälkeen toinen piikkilanka-aita.

Maassa näyttää olevan aika paljon autoja (pyörillä) ja siellä on myös aika paljon teitä ja puusta rakennettuja taloja. Lopulta edessä näkyy sotilastyyppinen lentokenttä (sirpalesuojattuja bunkkereita jne).

Kiitoratoja on kolme kappaletta kaksi yhteen suuntaan ja yksi niiden kanssa risteävä kiitorata. Koneet laskeutuvat hävittäjän osoittamalle kiitoradalle.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>