TSM Osa 10, Luku 042 (tsmpart10/tsmpart10.042)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2008

42. luku

Yksikkö tulee pikkutielle, jonka poikki menee puomi. Puomissa on espanjankielinen lappu, jossa sanotaan, että "tie suljettu, tie huuhtoutunut pois". Ilmeisesti kyse ei ole viranomaisesten laittamasta kyltistä, koska virallinen kieli on kuitenkin englanti. Ryhmä siirtää puomin ja piikkimaton sivuun ja Suominen kyselee puussa istuvalta vartiomieheltä, että mihin tuo piikkimatto pitää laittaa.

Vartiomies soittaa jonnekin kun Suominen ilmoittaa ketä he ovat tulossa tapaamaan jne. Mies odottaa vastausta ja jossain vaiheessa kysyy Suomiselta, että oliko se nimi Söyminen. Nousiainen menee näyttämään miehelle pari vuotta vanhaa iltasanomaa, jonka kannessa on Suomisen nimi. Mies sanoo nimen uudestaan ja vähän tämän jälkeen mies sanoo, että no menkää eteenpäin, siellä on joku vastassa.

Nousiainen ajaa eteenpäin noin 120 kilometriä tunnissa pikkutietä pitkin ja saapuu leiriin, ennen kuin kukaan on vielä tullut vastaan. Suominen yrittää saada puhuttua ryhmälle kuljetusta meksikoon. Mies toteaa, että he eivät hoida pakolaiskuljetuksia, niistä saa liian vähän rahaa. Suominen toteaa, että raha ei ole ongelma.

Mies kertoo, että no seuraavaan ruoholastiin voisi päästä jos kerran raha ei ole ongelma. Ryhmä käsketään yhteen mökkiin odottamaan, mutta sitä ennen Nousiainen jakaa matkailu autonsa lattian alta jonkin verran aseita ryhmälle.

Tuntia myöhemmin heitä tullaan hakemaan ja heidät ohjataan 727 koneeseen. Heiltä kerätään aseiden ammukset pois ja heille sanotaan että ne saa takaisin lennon jälkeen. Koneen ulkokuori näyttää olevan jotain tutkasignaaleja häiritsevää materiaalia.

Kone lentää merireittiä ja Meksikon lahden eteläosissa heidän kintereilleen tulee kaksi F16 hävittäjää. Suominen menee oven taakse kuuntelemaan ja kuulee, että ohjaamossa keskustellaan rauhallisesti. Korhonen toteaa lähemmäksi tulleista hävittäjistä, että lentäjät ovat luutnantti Gomez ja kapteeni Emersson. Tämän jälkeen koneet lähtevät takaisin ylös.

Kone laskeutuu vanhalle tielle ja jättää ryhmän siihen ja nousee sitten jatkamaan matkaa. Ryhmä kävelee puolisen kilometriä ja tulee sitten uudelle tielle, jossa he ovat jo näköetäisyydellä huoltoasemasta. Nousiainen ja Suominen lähtevät huoltoasemalle hankkimaan kulkuneuvoa. Huoltoasemalla he käyttävät puhelinkioskia ja soittavat taksin paikalle.

Taksi tulee 11 minuutin päästä ja ryhmä ajaa sillä St. Cristobaliin. Saapuessaan sinne he kysyvät taksikuskilta paikkaa, josta voisi ostaa matkailuauton. Taksikuski suosittelee Caravaner-nimistä kauppaa. Ryhmä ajaa sinne ja päästävät Nousiaisen irti. Nousiainen kävelee omistajan luokse ja tervehtii tätä tyyliin "Terve Bob, ei ole nähtykään pitkään aikaan". Nousiainen ostaa 30 jalkaisen ison matkailuauton Michelle La Roche:n luottokortilla ja näyttää myös ko henkilön passiakin.

Illaksi ryhmä ajaa perille sinne turistialueelle. Siellä he sitten majoittautuvat leirintäalueella, siten että he ottavat muutaman paikan automaatista ja valitsevat niistä rauhallisimman. Illalla he vielä lähtevät katsomaan nähtävyyksiä ja Lehto tekee jonkinlaisia testejä.

Aamulla ryhmä menee lepäämään vähäksi aikaa. Iltapäivällä Suominen herää siihen että alueella on hirmuinen ruohon haju. Tutkiessaan hän huomaa että Nousiainen, Takala ja Lehdot ovat aika pilvessä ja hän huomaa, että joku on polttanut sisällä olevassa roskiksessa ruohoa. Suominen tekee pienen etsinnän huumeiden löytämiseksi ja hän löytää omasta repustaan ison kasan ruohoa, joten hän joutuu miettimään mitä sille voisi tehdä. Mennessään ulos hän haistaa myös naapuri autosta ruohon hajua, joten hän ihmettelee mitä tuolla naapuriautossa on.

Nousiaisella on hauskaa ja hän onnistuu jossain vaiheessa näyttämään DEA:n henkilöpapereita ja Suominen ymmärtää, että hän viittaa, että nuo toisessa autossa ovat ilmeisesti DEA:n miehiä. Suominen menee auton luokse ja kun hän hieman raottaa ikkunaa lemahtaa sieltä hirmuinen ruohon haju ja hän epäilee, että ilmeisesti joku on polttanut siellä aika paljon ruohoa. Hän piilottaa loput ruohopaketit ko autossa erilaisiin paikkoihin.

Tämän jälkeen ryhmä lähtee tekemään taikuustestejä. Lehto suorittaa testaukset ja Salmi toimii koekaniinia. Testejä jatkuu useita päiviä.

Suominen on huomannut, että aina silloin tällöin paikailliset kumartavat Lehdon edessä. Kun Suominen käy kysymässä yhdeltä heistä miksi ja mies vain vastaa, että suuri mies. Kun Lehto kuulee asiasta, hän käskee häiritsemään häntä seuraavalla kerralla.

Myöhemmin eräs vanhempi nainen tuo Lehdon eteen jonkun oksan ja kumartaa samalla. Suominen menee naisen perään ja Salmi keskeyttää Lehdon taian. Lehto menee naisen luokse, joka ei puhu espanjaa, eikä englantia, joten Lehto käyttää telepatiaa naisen kanssa juttelemiseen. Hän ei saa muuta selvitystä, kuin että nainen pitää häntä pyhänä/suurena miehenä ja sen takia hän toi tuon oksan, tarkoituksenaan auttaa Lehtoa. Lehto jatkaa testejä.

Lehdon testit loppuu ja ryhmä lähtee siirtymään autolla Belizeen. Matkaa tietä pitkin on noin viitisen sataa kilometriä. Yhdysvaltain tullissa he ensin pysähtyvään kohtuullisen pitkään jonoon, mutta kun ensimmäinen tullivirkailija tulee heidän luokseen ja Nousiainen sanoo ensimmäiset kolme sanaa käskee mies häntä ajamaan pois jonosta ja tuonne vasemmalla olevalle puomille.

Kun he lähestyvät puomia, se avataan ja heidät viitotaan eteenpäin. Hetkeä myöhemmin he huomaavat olevansa Belizen tullissa. Siitä he pääsevät nopeasti läpi kun Nousiainen näyttää Iso-Britannian passia ja sanoo, että kävimme kaverien kanssa katsomassa vähän tuolla Meksikon puolella. Ryhmä käy jättämässä matkailuauton Suomen lähetystön eteen parkkipaikalle ja sieltä he jatkavat lentokoneella Costa-Ricaan josta he jatkavat matkaa Finnairin scramjetillä Helsinkiin.

Finnairin scarmjetissa ilmoitettaan puolessa välissä että turbulenssia edessä, kiinnittäkää turvavyönne. Vähän tämän jälkeen kone tekee yllättäen silmukan. Suominen huomaa tässä vaiheessa että Oinonen puuttuu ryhmästä. Lähestyessään Riihimäkeä tulee taas tuttu kuulutus "Täällä kapteeninne Oinonen, haluan toivottaa Majuri Suomisen tervetulleeksi takaisin Suomeen, nyt kun hän taas on sankarillisesti pelastanut maailman".

Perillä Riihimäellä he voivat lukea iltasanomista suuresta terroristi-iskusta Helsinki-Riihimäen lentokentälle ja koko kenttä on ollut suljettuna pari päivää atomipommin takia. Viranomaiset kiistävät että kyseessä olisi ollut atomipommi. Kentällä ryhmä saa käteensä käskykirjeen, joka sanoo, että heidän pitää ilmoittautua pääesikunnassa 27 minuutin päästä.

Ryhmä syöksyy junaan ja ehtii pääesikuntaan juuri ajoissa, jossa he sitten kuulevat, että se henkilö joka heidän pitäisi tavata on myöhässä ja heidän pitäisi mennä turvatarkastaukseen noin puolen tunnin kuluttua.

Pari tuntia myöhemmin kun he pääsevät turvatarkastuksesta läpi ja sisäpuolella he törmäävät Kapteeni R:ään. Kapteeni R toteaa Suomiselle, että onko se Hämäläinen vielä myöhässä, ai että on, hyvä, tules minun huoneeseeni. Kapteeni R:n huoneessa Suominen saa salaisista ansioista, salaisen ansiomerkin joka on aivan atomipommin muotoinen. He juttelevat hetken aikaa asiasta ennen kuin Kapteeni R jatkaa matkaansa.

Vähän tämän jälkeen Hämäläinen saapuu nelistään paikalla. Rossi väittää, että hän ei ole syypää, koska ei hän voinut tietää se että hän haluaa pihvinsä tuoreesta lihasta niin se tarkoittaa, että he lähtevät teurastamaan sitä pihviä.

Hämäläisellä menee viisitoista minuuttia ennen kuin hän ottaa ryhmän vastaan ja ilmoittaa, että saatte viikon loman, mutta Lehto jää sinä tänne. Kun muut pääsevät ulos käsketään Salmi takaisin turvatarkastuksen läpi. Korhonen lupaa jäädä odottamaan läheiseen kahvilaan. Kahden tunnin kuluttua Salmi pääsee turvatarkastuksen läpi ja pääsee sitten Lehdon luokse, joka kertoo että hän halusi Salmen mukaan tehtävään. Heillä on helikopterikuljetus pääesikunnan katolla. Lentokoneesta Salmi soittaa Korhoselle ja kertoo, että valitettavasti hänen lomansa paloi ja nyt hän on matkalla jonnekin, josta hänellä ei ole mitään tietoa.

Lehto ja Salmi heitetään Franz Josef saarelle tuhannen kilometrin päähän pohjoisnavasta ja heille kerrotaan, että heidät haetaan viikon päästä.

Suomisen luokse saapuu kaksi Supon miestä, joka kertoo että Suominen on nähty siellä lentokentällä vähän ennen kuin se atomipommi on tuotu kentälle. He kysyvät onko Suominen havainnut mitään erikoista. Suominen vastaa että hän ei ole nähnyt mitään erikoista.

Suominen saa seuraavan puhelun tällä kertaa pääesikunnasta, jossa kysytään taas tuosta salkkuydinpommista. Suominen vastaa, että hän ei voi sanoa mitään ilman esimiehensä lupaa.

Rossi soittaa Suomiselle ja kertoo, että ne BBC:n miehet haluaisivat nyt tehdä nyt sen jutun loppuun siihen sarjaansa. He olisivat tulossa huomenna ja se ainakin karkoittaisi pääesikunnan kyselemästä ydinpommista. Suominen suostuu.

BBC:n kuvausryhmä tulee kuvaamaan Suomista.

Salmi ja Lehto lähtevät lentämään takaisin Riihimäkeä kohti Franz Josefilta, mutta sitten kapteeni ilmoittaa, että nyt tulikin mutka matkaan, että teille tulikin uudet käskyt. Uusien käskyjen mukaan heidän pitää lähteä Tahitille. He nousevat Riihimäeltä Finnairin Scramjettiin ja lentävät sillä Japanin kautta Tahitille, jossa heidän pitää tehdä samanlainen vertailututkimusta viikon ajan.

Muut lähtevät BBC:n kuvausryhmän kanssa Venäjälle kaukopartioon ja viettävät siellä viikon verran.

Salmella on huono päivä, koska hän tajuaa että tämä Tahitin keikka loppuu jo viiden päivän päästä. Tunne menee kuitenkin jo muutamassa tunnissa ohitse.

Lehdon ja Salmen yläpuolisessa hotellihuoneessa on kova riita, mutta he eivät puutu asiaan ja parinkymmenen minuutin kuluttua tappelu hiljenee. Parikymmentä minuuttia myöhemmin heidän ovelleen koputetaan ja siellä on ilmeisesti yläkerran nainen, joka pyytää anteeksi heidän aiheuttamaansa meteliä. Samalla he kuulevat kauempaa jotain huutoa ja nainen huutaa takaisin, että "häivy". Nainen kommentoi, että hänellä on hieman huono päivä kun dumppaa miesystävänsä ja sen takia hän ei haluaisi olla nyt yksin, että voisiko hän istua hetken aikaa teidän parvekkeellaan. Salmi keksii tässä vaiheessa kiireellisen tehtävän kauppaan ja lähtee sinne.

Lehto jää juttelemaan naisen kanssa ja nainen kertoo tulleensä tänne työasioissa mutta hieman etukäteen. Lehto ja Cathy juttelevat myöhään iltaan ja menevät sitten syömään päivällistä, jonka jälkeen molemmat palaavat omiin huoneihinsa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC/koeaika	20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC/koeaika	20.8.2007	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>