TSM Osa 10, Luku 043 (tsmpart10/tsmpart10.043)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2008

43. luku

Aamulla Cathy tulee heti aamusta etsimään Lehtoa. Salmi häviää paikalta taas nopeasti. Cathy ja Lehto viettävät päivän yhdessä.

Cathy ja Lehto viettävät taas päivän yhdessä.

Ryhmä saa tiedon että ylivääpeli Veikko Luihu ylennetään sotilasmestariksi ja että yliluutnantti Jaakko Lehto on ylennetty kapteeniksi. Sen lisäksi yliluutnantti Katri Oinonen on alennettu luutnantiksi Finnairin kaluston väärinkäytöksen takia.

Arja Luihun voittaa vedonlyöntipotin, hänen arvauksensa meni vain yhden päivän hutiin, eli hän oli arvannut 11.2.2008 (tosin suunta oli alaspäin).

Lehto lähettää ilmoituksen, että olisi hyvä jos saisi viikon lisäaikaa siellä Meksikossa, jotta voisi testata korkeamman tehokkuuden taikoja siellä.

Lehto lähtee katsomaan Cathyn kuvauksia ja viettää siellä koko päivän.

Lehto ja Salmi lähtevät takaisin Suomeen Japanin kautta. Japanissa heille ilmoitetaan, että teidän jatkolippunne odottavat Finnairin tiskillä. Siellä heillä on liput Kuubaan lähtevään koneeseen, josta heillä olisi sitten jatkoliput Guetemalaan.

Matkalla Kuubaan kone joutuu yllättäen tekemään pakkolaskun Guotemalaan, juuri sille kentälle johon heillä olisi ollut jatkolento. Heidän sallitaan nousta pois koneesta ja sen jälkeen he käyvät hakemassa Finnairin tiskiltä USA:n viisumit ja jatkavat helikopterikyydillä kohti Tuxtla Gutiérreziä.

Muu ryhmä siirtyy Siperiasta kaukopartiotehtävistä Zaireen partioimaan.

Siellä he hoitavat tullimuodollisuudet ja nousevat takaisin helikopteriin ja lentävät taas sinne entiselle taistelukentälle. Lehto ja Salmi aloittavat välittömästi testit. Valitettavasti heille ei ole saatu hotellihuonetta, vaan he joutuvat ottamaan huoneen turistialuiden valvojien luona, alueen reunalla. He alkavat testit heti itse huoneessa.

Perustestit varmistavat, että täälläkin on yhtä helppoa kuin keskelläkin. Seuraavaksi Lehto aloittaa ne vaikeammat testit ja nekin onnistuu todella hyvin, joten hän päättää vaikeuttaa hommaa, mutta melkein heti alussa hän epäonnistuu yhden taian niin että saa pikkusen päänsärkyä, joten hän päättää jatkaa huomenna.

Lehto tekee sarjan valmiiksi, mutta nyrjäyttää jossain vaiheessa kätensä hutastessaan maalitauluna olevan kissan. Hän pitää tunnin tauon ja jatkaa sitten sarjan loppuun. Korkeissa taioissa tuntuu olevan vielä suurempi ero kuin matalammissa taioissa. Lehto päättää siirtyä todella korkeisiin taikoihin ja sanoo, että hän tulee ulos vasta sitten kun pitää lähteä.

Suomiselle tulee ilmoitus että ylivääpeli Arja Mäkeläinen on ylennetty sotilasmestariksi.

Suominen ryhmineen saa tehtäväkseen käydä yhdessä kylässä näyttäytymässä. Kun he kävelevät kylään he näkevät yhdessä puussa miehen hirtettynä. Kylän raitilla näkyy vain kolme aikuista ja lauma lapsia. Muita ei näy. Suominen yrittää käydä kysymässä aikuisilta mitä on tapahtunut, mutta he eivät löydä yhteistä kieltä.

Suominen katsoo ympärilleen ja toteaa että vähän yli kolme tuntia sitten paikalle on tullut kolmisenkymmentä miestä ja he ovat vetäneet tuon miehen majasta ulos ja hirttäneet hänet. Sen jälkeen miehet ovat lähteneet takaisin. Suominen lähtee hölkkäämään miesten perään ja jäljittää heitä samalla viidakon läpi.

Suominen kyselee satelliittikuvia, mutta niistä ei ole apua, koska kasvusto on liian tiheää, mutta hän kuulee, että kolmen ja puolen kilometrin päässä on tarkkailuyksikkö valmiina väijytyksessä. Tarkkailuyksikössä on tuttu kapteeni Piipponen, joka oli Suomisen ryhmän komentaja joskus 2005. Hänellä on siellä 11 miestä ja neljä joukkojen kuljetusvaunua. Piipponen kertoo että hänen ohitseen Suomista kohti on mennyt noin sata miestä noin seitsemän tuntia sitten. Tämä täsmäisi siihen että osa heistä on jäänyt johonkin ja kolmisenkymmentä on kävässyt kylässä ja heitä Suominen jahtaa.

Suominen ryhtyy etsimään hyvää paikkaa tehdäkseen väijytyksen vihollisille kun he lähtevät pakoon väijytysjoukkoa. He jatkavat noin kilometrin verran ja sitten he saavat näkyviinsä vihollisten leirin pari vartiomiestä.

Suominen antaa Nousiaisella ja Takalalle käskyn hoitaa vartiomiehet pois pelistä ja Takala häviää viidakkoon. Nousiainen taas riisuu uniformunsa ja pistää aseensa pinon päälle ja lähtee kävelemään tietä pitkin shortseissa ja t-paidassa.

Takala saa molemmat tapettua samalla kun vartiomiehet ihmettelevät kohti kävelevää Nousiaista. Tämän jälkeen Nousiainen palaa takaisin hakemaan uniformuaan.

Sen jälkeen he lähtevät katsomaan leiriä lähemmin. Leirissä on 92 miestä ja toisella puolella kaksi vartiomiestä. Suominen hiipii lähelle ja miinottaa puoliympyrän muotoisesti leirin ympäri viuhkamiinoja. Sen jälkeen hän pyytää tulitukea ja tilaa alueelle satakunta 100 mm automaatti kranaatinheittimen kranaattia ja kahdesta lentokoneesta rypälepommeja ja napalmia. Suominen räjäyttää samanaikaisesti myös oman miinoitteensa.

BBC:n kuvaajat kommentoivat, että tässä näimme kuinka yhden paikallisen hirttänyt kapinallisjoukko tuhottiin täydellisellä pommituksella. Tämä oli ilmeisesti esimerkki siitä mitä SAV:in sisällä kutsutaan suomispommituksiksi (tuhoa ensin, kysy sitten).

Suomisen ryhmä lähtee takaisin Suomeen. Suominen kuulee, että hänen pitää luento kadettikoulussa kahden päivän päästä aiheesta "sotilaallisen voiman käyttö kriisinhallinnassa".

Lehto ja Salmi saavat lentolippunsa. Lehdon lentoliput menevät Mexico-City - Los Angeles - Lontoo - Helsinki. Salmen liput on Mexico-City - Lontoo - Helsinki. Lehdolle on käsky Mexico-Cityssä ilmoittautua Los Angelesissa yhdessä rantasarjassa vierailevana tähtenä, jossa hän esittää SAV:in upseeria. Suomessa Salmi saa kahden päivän loman, hänen pitää olla valmiina lähtemään 5. päivä.

Lehdon kuvauspäivä sujuu hyvin.

Toisen päivän Lehto viettää Cathyn kanssa tämän talossa. Kyseinen talo on kuulemma hänen isotätinsä talo, jossa hän asuu. Hänen isotätinsä asuu yleensä Italiassa, joten sen takia hän voi asua siellä. Cathy antaa Lehdolle myös avaimen taloon, siltä varalta jos hän tulee joskus alueelle ja tarvitsee kämppää.

Lehdon esiintyminen rantasarjan vierailevana tähtenä on etusivun juttu Suomessa, joten ko jakso esitetään välittömästi televisiossa. Illalla puoli tuntia Lehdon sarjan esitystä ryhmä käsketään Riihimäen kasarmille. Päivystäjä ilmoittaa, että valitettavasti auditorio on varattu, koska porukka on siellä katsomassa tv:tä. Lehto huomaa yllättäen, että väkijoukko, joka koostuu Nousiaisesta ja Takalasta, johtaa häntä auditoria kohti. Auditorion ovella he kääntyvät sivuun ja ohjaavat Lehdon alas portaita ja toisesta ovesta sisään. Yllättäen Lehto huomaa edessään verhon ja kuulee, että siellä juuri kuulutetaan sarjan tähden saapumisesta ja samassa hänet työnnetään verhosta lävitse. Lehto huomaa olevansa 400-500 sotilaan edessä, joka huutaa ja taputtaa hänelle voimakkaasti.

Lehto sanoo muutaman sanan ja sen jälkeen sarjaa alkaakin jo ja videotykki laitetaan päälle. Ohjelman loputtua ryhmä jää auditorioon odottamaan palaveria. Kapteeni R saapuu paikalle taputtaen ja toteaa, että nyt kun kaikki Meksion, Tahitin ja erilaiset tv-esiintymiset ja muut Suomen puolustuksen kannalta tärkeät asiat on hoidettu, voimme taas siirtyä töihin.

Ryhmää kuulemma tarvettaisiin muualla muualla tehtävissä ja lähtö olisi parin tunnin kuluttua sukkulakentältä. Kapteeni R antaa matkaliput syväavaruusasema 1:lle, mutta oikea käsky sanoo, että heidät noukitaan L5 pisteestä.

Salmen pistooli KS-12 varastetaan. Laivalla alkaa kiertää huhu, että Suomisen porukassa on ihan hullua porukkaa kun he pystyvät täysin tarkkaan kertomaan sijainnin tietämättä mistä me lähdimme tai millä kiihdytyksellä olemme menneet jne.

Salmi lyö päänsä ovenkulmaan ja menettää yhden hampaan.

Lehto korjaa Salmen hampaan.

Joku miehistön jäsen isottelee Lehdolle, väittäen olevansa parempi näyttelijä. Lehto totea, että joo kyllä sinä olet parempi ja lupaa suositella tätä jos häntä yritetään saada ko sarjaan uudestaan.

Salmi saa porttikiellon paikalliseen kanttiiniin. Ilmeisesti paikan hoitaja on hermostunut Salmeen (katellinen tai jotain).

Aluksessa tulee ilmoitus, että valmistautukaa vaihtelevaan painovoimaan seuraavan kolmen tunnin ajaksi. Seuraavan kolmen tunnin ajan painovoima vaihtelee 0 ja kahden geen välillä satunnaisesti. Joku miehistön jäsenistä kommentoi, että se on aina ikävää kun kapteeni kyllästyy tasaiseen matkustamiseen.

Alus lähestyy porttia. Kapteeni R toteaa, että hän ottaisi mielellään ryhmältä kyydin portin läpi. Myös SAV:in varakomentaja olisi tulossa kyytiin. Ryhmän tehtävänä on heittää ensin kapteeni R ja SAV:in varakomentaja planeetalle, ja sen jälkeen ryhmä voisi tehdä uuden reissun Ithakan alueelle.

Ennen hyppyä ryhmän pitäisi käydä pikakoulutus, koska tämä avaruusalus Suominen on hieman uusittu. Kaikki muu paitsi moottorit ja runko on vanhoja, kaikki muu on uusittu. Ryhmälle pidetään kahden päivän pikakoulutus. Ryhmään liittyy painonnostaja Teuvo Vuokkola.

Alus hyppää portin läpi. Vuokkola, Salmi ja Arja Luihu menevät tajuttomaksi. Alus lähtee lentämään kohti planeettaa.

Kapteeni R:n luutnantti levittää happoa ilmaan ja porukka saa vaihtelevan tasoisia happovammoja. Ex-luutnantti nykyinen vänrikki saa SAV:in varakomentajalta nuhteet varomattomuudesta.

Salmella ja Oinosella on hyvä päivä. Alus pääsee perille planeetalle ja Oinonen laskeutuu tiedustelualuksella planeetan pinnalle pystysuorassa alas ja kaataa aluksen veteen. Aluksen saa näemmä laskettua muutaman metrin matkalle ja muutaman metrin syvyiseen veteenkin hätätilanteessa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Ylivääpeli			Sotilasmestari
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Ylivääpeli			Sotilasmestari
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Yliluutnantti			Kapteeni
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Yliluutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Teuvo Vuokkola	Korpraali			Korpraali
+ Painonnostaja		NPC		28.3.2008	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>