TSM Osa 10, Luku 046 (tsmpart10/tsmpart10.046)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2008

46. luku

Salmelle hankitaan junaliput Pariisin ja sieltä sitten bussilla Tufféen. Hän saa osoitteen perillä, johon hän pitää mennä. Matkalla Pariisiin Salmi pyytää yhtä turistia laittamaan Monacossa postikortin Suomiselle postiin. Kortissa lukee vain "Terveisiä täältä -----:stä". Salmi saapuu perille Pariisiin illalla ja bussi Tufféen lähtee aamulla. Salmi menee siihen Inter-Continentaaliin josta hänelle on varattu huone. Pariisissa Salmi myös lukee lehdestä, että se pikajuna Roomasta Pariisiin, jolla hän olisi myös voinut mennä, on joutunut pommi-iskun kohteeksi. Onneksi hänellä oli liput tähän hitaampaan junaan.

Perillä hotellissa hänelle on myös viesti, jossa todetaan, että hänen pitääkin ottaa iltapäiväbussi, koska vastaanotto ei ole paikalla vielä aamulla.

Aamulla Salmi katselee Pariisin nähtävyyksiä ja lähtee iltapäivällä bussilla Tufféen. Siellä hän ottaa taksin annettuun osoitteeseen ja löytää sieltä osto- ja myytiliikkeen. Hän menee sisään kysymään tietävätkö he hänestä mitään. Liikkeen omistaja ei puhu muuta ranskaa ja lopulta Salmi saa selville, että mies ei tiedä mitään. Hän soittaa Rossille, mutta ei saa tätä kiinni. Salmi astuu ulos ja katsoo ympärilleen etsien kahvilaa tai vastaavaa, jossa voisi odotella.

Hän huomaa kahvilan aivan vieressä ja ehtii astua pari askelta sinnepäin, ennen kuin Rossi soittaa. Rossi kysyy, että etkö sinä löytänyt sitä kahvilaa, jolloin Salmi toteaa, että ei tässä annetussa osoitteessa ole kahvilaa vaan osto- ja myyntiliike. Tuo kahvila on viereinen osoite. Salmi astuu sisään kahvilaan ja juotuaan kahvit kysyy tarjoilijalta onko hänellä jätetty viestiä tai jotain. Tarjoilija menee hieman hämilleen ja lähtee pois. Hetken päästä keittiöstä saapuu vanhempi naishenkilö puhumaan Salmelle, mutta hänkin puhuu vain ranskaa. Salmi yrittää ymmärtää mitä nainen sanoo, mutta ei onnistu, joten hän yrittää kysyä puhuko nainen mitään muita kieliä, mutta ilman menestystä.

Tässä vaiheessa naapuripöydästä nousee mies, joka toteaa että hän voisi yrittää toimia tulkkina, koska hän haluaisi harjoitella suomeaan. Lopulta Salmi saa selville että nainen kysyy, että sinunko piti hakea se paketti. Salmi toteaa, että joo varmaan. Salmi saa paketin ja avaa siinä olevan kirjekuoren. Kirjeessä annetaan selvällä suomenkielellä ohjeet, viedä paketti Bromeen Saksaan. Kirjekuoressa on myös liput Pariisista Hannoveriin junalla ja sieltä sitten bussilla Bromeen. Juna lähtee Pariisista aika pian, joten Salmelle tulee kiire ehtiä sinne.

Salmi hyppää taksiin ja yrittää saada sen ajamaan pääradan varteen, mutta ilmeisesti hän onnistuu loukkaamaan miestä jotenkin ja taksikuski heittää Salmen ulos taksista.

Salmi ottaa seuraavan taksin ja yllättäen tämän kuski puhuukin suomea. Kyseessä on suomalainen opiskelija, joka on täällä opettelemassa kieltä. Salmi ehtii junaan Pariisissa aika hyvin ja ehtii jopa istahtaa paikoilleen ennen kuin juna lähtee liikkeelle.

Roomassa Lehto on Cathyn kanssa katsomassa Vatikaania ja he ovat juuri kävelemässä Vatikaanin aukiolla, kun hän yllättäen huomaa kaksi gansterin näköistä miestä, jotka kaivavat laukuistaan jotain. Lehto vetää aseen esiin ja samalla hän kuulee selkänsä takaa yhden laukauksen, joka lentää jonnekin hänen sivulleen. Lehto ampuu molempia ganstereita ja välissä olevaa siviiliä alaruumiiseen ja samassa kuuluu muualtakin laukauksia.

Samassa Lehto tuntee kuinka hänet heitetään maahan. Ympäriltä kuuluu laukauksia ja räjähdyksiä. Alle viidessa sekunnissa ensimmäisestä laukauksesta taistelu on jo ohitse. Kun Lehto pääsee ulos huomaa hän olevansa noin 100 aseistetun tyypin ympäröiminä. Heti Lehdon ympärillä on viisi henkivartijan näköistä sotapoliisia, joista yksi on se tuttu luutnantti, joka seisoi eilen Lehdon oven edessa vartiossa ja joka oli läsnä Salmen kuulusteluissa. Ilmeisesti hän on paikallisen suurlähetystön sotilaspoliisijoukkueen komentaja tai jotain.

Ympärillä on myös aika suuri määrä sveitsiläiskaartia sekä siviilipuvussa, että uniformussa. Alle minuutissa paikalle saapuu pari poliisiautoja, joihin pakataan Lehto, Cathy ja viisi henkivartijaa. Autot vievät heidät Suomen suurlähetystöön. Suurlähetystön muureilla näyttää olevan noin joukkueen verran sotapoliiseja vartiossa.

Suurlähtetystössä Lehto kuulee Rossilta, että hänkään ei tiedä vielä mitä oikein tapahtui, mutta raportin mukaan Lehdon henkivartijat olivat ampuneet kahdeksan terroristia ja pari poliisia. Terroristit ovat kaikki kuolleet, ja poliisit vain haavoittuneita. Samoin yhtään siviiliä ei kuollut, joten ihmeitä sattuu. Italialaiset olivat kuulemma myös pyytäneet, että jos Lehto vietäisiin pois Italista.

Iltapäivällä Suominen saa käskyn ilmoittautua välittömästi Mäntyniemessä. Varusteeksi käsketään paraatiuniformu, ilman aseita ja ilman atomipommeja. Suominen menee Mäntyniemeen ja pääsee turvatarkastuksen jälkeen neuvotteluhuoneeseen. Huoneessa on puolustusministeri, SAV:in komentaja ja vähän myöhemmin paikalle saapuu myös presidentti.

Presidentti pyytää Suomista kertomaan oman mielipiteensä ja tietonsa noista toisista aurinkokunnista. Suominen kertoo tapahtumista ja loppujen lopuksi Suomiselta pyydetään varmistusta siihen huhuun, että kapteeni R olisi aikonut vallata Ithakan. Suominen vahvistaa huhun ja saa tämän jälkeen käskyn presidentiltä vietäväksi kapteeni R:lle, jossa sanotaan että Ithakan kimppuun ei saa hyökätä.

Tämän jälkeen presidentti pyytää Suomisen erikseen naapurihuoneeseen ja ehdottaa tälle että hän voisi mielummin toimia presidentin joukoussa, eikä kapteeni R:n joukoissa. Suominen pyytää miettimisaikaa.

Illalla Salmi pääsee perille Bromeen ja menee annettuun osoitteeseen ja toteaa, että siitä löytyy taas osto- ja myyntiliike. Vieressä näyttää olevan kahvila, mutta Salmi menee kuitenkin ensin osto- ja myyntiliikkeeseen ja siellä ei taaskaan tiedetä asiasta mitään, joten Salmi siirtyy kahvilaan, jossa tiedetäänkin jotain paketista. Paikalle tulee nuori mies, joka puhuu suomea. Salmi valittaa hänelle siitä, että osoitteet ovat aina yhden pielessä ja mies hieman ihmettelee sitä ennen kuin pyytää Salmea odottamaan ja käy takahuoneessa. Viiden minuutin kuluttua hän tulee takaisin ja sanoo, että tämä paketti pitäisi viedä takaisin samaan paikkaan mistä Salmi sen sai. Hän antaa liput ja Salmi ehtii yöksi Pariisiin asti ja hän yöpyy samassa huoneessa kuin viimeksikin.

Salmi lähtee kohti Tufféa, mutta matkalla sinne Rossi soittaa ja ihmettelee, miksi Salmi ei ole käynyt siellä oikeassa paikassa. Hetken kuluessa selviää, että se osto- ja myyntiliike olikin oikea osoite, eikä se kahvila, mutta se jota Salmen piti käydä tapaamassa oli myöhässä ja sen takia hän ei ollut paikalla silloin. Salmi ihmettelee, että mikä tämä paketti sitten on. Rossi sanoo, että ei hän tiedä, mutta avaa ja katso. Salmi avaa paketin ja toteaa, että siinä on noin 20 000 euroa. Hän toteaa, että kyseessä on varmaan jotain pimeää rahaa, ja päättää pitää ne itse. Sen jälkeen hän käy hakemasta sieltä osto- ja myyntiliikkeestä paketin, joka pitää viedä Suomeen.

Paketti pitää kuulemma viedä huomiota herättämättä ja sen takiaa se pitää viedä bussilla. Matkalla Salmi tallettaa nuo 20 000 euroa oman firmansa tilille. Salmi pääse ongelmitta Suomeen asti.

Salmi pääsee Helsinkiin ja käy siellä viemässä paketin perille ja sen jälkeen hän yrittää käydä kirjastossa katsomassa kadettikoulun kurssikirjoja (häntä kiinnostaa se vuoden 1992 kurssikirja, jonka he löysivät sieltä toiselta planeetalta ja josta puuttui muutama sivu). Ko kirjoista ei löydy mitään erikoista, joten hän päättää unohtaa asian.

Kun ryhmä on kasassa Suominen toteaa, että nyt sukkulaan ja lähdemme taas sinne Ithakan alueelle. Juuri ennen lähtöä Salmi ja Lehto saavat käskyn lähteä takaisin Italiaan tutkimaan sitä asiaa enemmän. Tässä vaiheessa Suominen syöksyy paikalle ja uhkaa heitä aseille ja käskee heitä astumaan sukkulaan ja, että lähtö tapahtuu heti. Suominen on saanut käskyn, että lähtö siirtyy siihen hetkeen kunnes ryhmä on taas kasassa ja Suominen päättää varmistaa että ryhmä pysyy kasassa. Valitettavasti Salmi ja Lehto eivät pääse sukkulaan asti, koska heillä ei ole riittävän tuoretta lääkärintodistusta avaruuskelpoisuudestaan.

Suominen raahaa heidät välittömästi lentokentan lääkärin luokse lääkärintarkastukeen. Lääkäri uskoo suoraan, että Lehto on täysin kunnossa ja hän ottaa vain verikokeen. Verikokeen tulokset ovat kuulemma aika hyviä, mutta Lehto itse sabotoi oman tarkempiin analyyseihin lähetettävän verinäyteensä iskukuumentamalla sen 600°C. Salmikin läpäisee testit ja sen jälkeen ryhmä lähtee liikkeelle.

Ryhmä saapuu portin luokse ja lastaa oman Suomis-luokan aluksensa nimeltä "Suominen". Sen jälkeen he hyppäävät ja suuntaavat kohti planeettaa. Mukaan he lastaavat 100 kuutiota suprajohdetta. Tuo määrä on likimain puolet koko aluksen tilavuudesta, joten ahdasta on.

Suominen saapuu perille planeetalle ja Oinonen laskee sen maahan. Kapteeni R on kuulemma Ithakalaisten alueella ja on palaamassa viikon päästä, joten Suominen ei voi vielä välittää presidentin käskyä eteenpäin. Ryhmä jää odottamaan kapteeni R:n saapumista.

Korhonen hermostuu Salmeen ja huutaa tälle, mutta riita ei kuitenkaan kestä pitempään.

Kapteeni R palaa Ithakan alueelta ja Suominen välittää hänelle presidentin käskyn. Kapteeni R harmittelee, että eikö Suomen politiikka ollutkaan hyökätä kaikken liikkuvan kimppuun. Tämän jälkeen ryhmä lähtee kohti seuraavaa porttia.

Ryhmä hyppää pari päivää lentosuunnitelman mukaista aikataulua edellä takaisin seuraavan portin läpi. Viimeksi kun he lähtivät tännepäin he tekivät valmiiksi lentosuunnitelman paluusta arvaten sopivan päivän paluulle. Arvaus osui aika hyvin, joten he joutuvat hidastelemaan vain muutaman päivän matkalla, jotta eivät olisi tulleet liian paljon ajoissa.

Ryhmä saapuu perille ja telakoituu avaruusasemalle. Tällä planeetalla ei ole yhtään tiedustelualusta myynnissä, joten he ryhtyvät myymään suprajohdinta, Suomisen vastustuksesta huolimatta. Suprajohteesta saisi pikkuisen paremman hinnan Ithakan planeetalla, mutta muut haluavat lisää tilaa...

Asemalle saapuu toinen tiedustelualus. Ryhmä menee juttelemaan aluksen miehistön kanssa ja kuulee, että he ovat Exedia-liigan tiedustelujoukoista. Ryhmä käy pitkän keskustelun heidän kanssaan eri aiheista. He tuntuvat kertovan asioista aika avoimesti.

Asemalle saapuu yksi tiedustelualus lisää, tällä kertaa Gregorian tiedustelujoukoista.

Nousiainen myy suprajohtimet 3.5 miljardilla markalla (tai siis vastaavalla määrällä paikallista valuuttaa). Se on pikkuisen enemmän kuin mitä niistä olisi saanut suoraan Ithakassa. Juuri kun ryhmä on lähdössä liikkeelle sairastuu Suominen, Vuokkola, Salmi ja Luihut ovat sairaana. Myös Lehdolla on pikkusen oireita. Lehto ehtii parantaa kaikki muut paitsi Suomisen, ennen kuin taas tulee uusia oireita. Tällä kertaa Suominen on aika heikossa ja Vuokkola on taas melkein tajuttomana, kuten hän oli aikaisemminkin. Lehto ryhtyy taas parantamaan. Ryhmä jää paikoilleen portin luokse odottamaan ryhmän paranemista. Porukka sairastuu pari kolme kertaa uudestaan ennen kuin hän saa kaikki kuntoon vähäkään pitemmäksi aikaa.

Ryhmä hyppää portista ja lähtee lentämään kohti Itahakan kotiplaneettaan.

Lääkärintarkastuksessa Lehto huomaa, että Mäkeläisellä on vielä tuo tauti, mutta hyvin lievänä, joten Lehto parantaa hänetkin.

Ryhmä saapuu perille Ithakaan ja joutuu välittömästi karanteeniin.

Aluksessa riehuu pieni flunssanpoikanen, joka ei kuitenkaan ole kovinkaan paha ja se menee jo päivän aikana ohitse.

Avaruusasemalta tulee protesti siitä, että ryhmä yrittää rikkoa karanteenimääräyksiä ja Salonen saadaan pysäytettyä ennen kuin hän ehtii räjäyttää sen pommin, jota hän oli asentamassa aseman oveen.

Ryhmä pääsee pois karanteenista ja kaikki muut paitsi Lehto lähtevät kaupungille. Suominen huomaa yllättäen vähän ajan päästä, että kaikki muut paitsi Mäkeläinen ovat hävinneet. Salmi ja Korhonen törmäävät asemalla kiertelevään panssarikauppiaaseen joka myy halvalla hyviä panssareita. Molemmat ostavat panssarit, Salmi ostaa sellaisen joka suojaa veitsiltä ja muita teräaseilta, sekä stunnereilta yms, Korhonen taas ostaa lasereilta suojaavan panssarin.

Nousiainen ja Takala saapuvat paikalle ja kertovat ottaneensa listan yksityisesti omistetuista tiedustelualuksista. Seuraavaksi saapuu Oinonen, joka on myös ostanut panssarin. Hänen panssarinsa suojaa kuulemma luoteja vastaan.

Oinonen ei tiedä miksi hän on tuon ostanut, mutta Salmi toteaa, että ehkä siksi että tämä on firman rahaa. Oinonen toteaa, että totta ja päättää lähteä ostoksille. Lehto pyytää että Oinonen ostaisi hänellekin kevyen panssarin jos näkee ko kauppiaan.

Seuraavaksi saapuu paikalle Suominen ja Mäkeläinen, jotka kertovat, että täällä on myynnissä kolme tiedustelualusta. Samassa Oinonen saapuu paikalle ja ryhtyy ottamaan mittoja Lehdosta. Otettuaan mitat hän poistuu.

Niistä kolmeasta täällä myynnissä olevasta aluksesta yksi pystyy vain 0.9 g:n maksimikiihtyvyyteen johtuen siitä, että siinä on 40 tonnia kultaa sisustuksessa. Valitettavasti tuo sisustus on kuuluisan taitelijan tekemä, joten ko alus maksaa 6 miljardia. Toinen tiedustelualus on täysin pelkkä runko ilman isompaa sisustusta ja viimeinen on sisustettu funktionaaliseen tyyliin. Ryhmä päättää ostaa nuo kaksi viimeistä alusta. He ryhtyvät hieromaan kauppoja. Alukset maksavat pikkusen päälle 900 miljoonaa ja vähän päälle miljardin.

Salonen saapuu takaisin ja esittelee vaimonsa. Vaimon nimi on Gojhefgverf-k. Nainen on 50 vuotias amiraali, eli hän komentaa laivuetta, eli noin kolmea-neljää miljoonaa sotilasta, noin sadassa aluksessa. Ryhmä on tällä välin ostanut nuo kaksi alusta ja Suominen aloittaa tässä vaiheessa pikakoulutuksen Oinoselle, Saloselle ja Lehdolle navigaatiosta. Hän kouluttaa heille viisi päivää navigaatiota simulaattorissa.

Ryhmä lähtee kohti porttia. Ryhmä jakaantuu aluksiin, niin että Suomisessa (se alkuperäinen tiedustelualus) on Korhonen lentäjänä, Oinonen navigaattorina ja Nousiainen ja Takala. Funktionaalisesti sisustetussa tiedustelualus Mäkeläisessä on Veikko Luihu lentäjänä, Salonen navigaattorina, Suominen teknikkona ja Vuokkola. Sisustamattomassa tiedustelualus Lehikoisessa on Mäkeläinen lentäjänä, Lehto navigaattorina ja Salmi teknikkona, sekä Arja Luihu.

Suominen jatkaa koulutusta, ensin Saloselle yhden päivän ja sitten Oinoselle (ja Mäkeläiselle, joka tunkeutui valvomaan Suomista) kolme päivää.

Ryhmä pääsee portille, mutta Oinonen ei vielä ole oppinut tarpeeksi, joten Suominen jatkaa koulutusta vielä yhden päivän. Mäkeläinen jatkaa edelleen koulutuksen häirintää.

Alukset hyppäävät. Ainoastaan ensimmäisessä aluksessa menevät Nousiainen ja Oinonen menevät tajuttomiksi. Ryhmä lentää avaruusasemalle.

Alukset lähtevät taas liikkeelle kohti seuraavaa porttia. Tämäkin hyppy menee hyvin, taas ovat Nousiainen ja Oinonen tajuttomina.

Kaikki kolme alusta törmäävät toisiinsa. Salmi saa iskun vatsaansa ja Korhoselta ja Saloselta on jalka poikki kummaltakin. Molemmat Luihut saavat saavat pieniä mustelmia. Nousiasta ottaa ko törmäily ottaa hermoon. Vammat on kuitenkin suhteellisen lieviä ja ne saadaan suhteellisen helposti korjattua.

Alukset saapuvat perille Garghin luokse. Lehto saa ilmoituksen että hänen anomuksensa elinikäisestä armejapalveluksesta on hyväksytty. He ohjaavat alukset laskuun. Oinonen laskee tiedustelualuas Suomisen ilman ongelmia, vaikka alueella riehuu hirmuinen pyörremyrsky, mutta tiedustelualus Mäkeläistä lentävä Suominen onnistuu tekemään täydellisen kämmäyksen ja kaasuttaa suoraan täydellä vauhdilla maata kohti. Alus rysähtää maahan likimain äänen nopeudella ja uppoaa jonkin verran maan sisään. Alus päätyy likimain puhtaasti etusuomisiin 90 asteen kulmaan vuoren seinämään nähden. Koska rinne on tässä kohdassa aika loiva (noin 10-20 astetta) on alus siis likimain pystysuorassa). Kaikki aluksessa olevat saavat erittäin vakavia vammoja.

Suominen kuolee muutamassa kymmenessä sekunnissa kädessä olevaan luunmurtumaan ja rinnassa olevaan lihasvammaan. Sen lisäksi hänellä on koko nenä täysin murskana ja lonkasta on nivel rikki. Vatsassa hänellä on myös selkärangassa paha murtuma ja jalasta on lihaksia rikki.

Salonen kuolee alle minuutissa leukaluun murtumaan ja lisäksi häneltä on jänteitä poikki jalasta ja kylkiluita poikki rinnasta. Lonkasta ruiskuaa verta ja vatsassa on pahan näköinen haava. Muita vuotavia haavoja on molemmissa käsissä.

Vuokkola, joka oli ainoana poissa ohjaushytistä kuolee omassa hytissään vähän päälle minuutissa jalassa olevan luunmurtuman takia, sekä hampaisiin osuneen iskun takia.Lisäksi hänellä on toinen käsi pahasti poikki ja vuotava haava rinnassa. Vatsassa ja toisessa kädessä on lihasvammoja ja lonkkanivel on rikki.

Veikko Luihulla on kädessä parissa minuutissa tappava luunmurtuma toisessa kädessä noin kymmenssä minuutissa tappava luunmurtuma. Sen lisäksi hänellä on kaularangassa luunmurtuma, joka myös tappaisi noin kymmenessä minuutissa. Rinnassa ja jalassa hänellä on pari pahaa hermovammaa ja munuiaisissa on paha vamma. Vasemmasta lonkasta vuotaa runsaasti verta. Arja Luihu, jolla on psioninen linkki mieheensä, ryhtyy korjaamaan välittömästi tätä ja onnistuu hidastamaan kaikkia noita tappavia vammoja niin, että ne eivät tapa Luihua ennen kuin vasta kolme vartin päästä.

Lehto saa tiedustelualus Lehikoisen onnellisesti maahan, mitä nyt sekin rysähtää maahan sellaisella voimalla, että kaikki saavat pieniä mustelmia (ei mitään vakavaa). Välittömästi tämän jälkeen Oinonen, Luihu, Lehto, Korhonen, Salmi, ja Mäkeläinen hyppäävät autoon ja lähtevät kaasuttamaan kohti tiedustelualus Mäkeläisen putoamispaikkaa. He pääsevät perille alle parikymmentä minuuttia putoamisesta. Sisältä löytyy siis kolme ruumista ja Luihu, joka vielä sinnittelee hengissä.

Oinonen kiipeää parin kymmenen metrin korkeudessa olevalle ovelle ja vie sinne köyden. Sen jälkeen Arja Luihu ja Lehto kiipeävät ylös. Lehto tosin putoaa päästyään melkein ylös asti, mutta ei loukkaa kovinkaan pahasti, joten hän kiipeää uudestaan ylös.

Arja Luihu painuu suoraan ohjaamoon ja kun Lehto huutaa, että onko siellä kaikki ohjaamossa. Luihu vastaa, että yksi puuttuu. Lehto löytää Vuokkolan yhdestä hytistä ja toteaa että tämä on jo kuollut. Seuraavaksi Lehto menee ohjaamoon, jossa Luihu on jo korjaamassa miestään. Lehto katsoo muut läpi ja toteaa sekä Salosen, että Suominen ovat kuolleet, joten hän heittää heihin säilytystaiat. Sen jälkeen hän pyytää Oinosta korjaamaan Suomiselta ne vammat mitkä pystyy. Oinonen korjaa Suomisen melkein kuntoon ja Arja Luihu hoitaa leikkauksilla loput kunhan on saanut ensin miehensä paikattua.

Tämän jälkeen Lehto aloittaa taikansa ja yrittää herättää Suomista takaisin henkiin. Sitä ennen hän tosin lähettää Mäkeläisen hakemaan sydänelvytyslaitetta sairaalasta. Ensimmäinen yritys ei onnistu, mutta kun Mäkeläinen tuo sydänelvytyslaitteen, niin sen jälkeen Lehto onnistuu. Suominen on edelleen koomassa, mutta kuitenkin hengissä. Lehto arvelee, että hänen fyysinen kuntonsa on ehtinyt laskea hieman, mutta se on vielä täysin korjattavissa. Enemmän ongelmia voi aiheuttaa henkisen tilan palauttaminen, se kun on tämän jälkeen lähellä vihannesta. Jonkin verran sitäkin saadaan korjattua taioilla niin että Suominen saadaan heräämään koomasta, mutta sekin tulee kestämään viikon tai kaksi. Sen jälkeen toipuminen tulee kestämään vielä pitkään, mikäli ihmeitä ei satu.

Tämän jälkeen hän siirtyy Saloseen ja yritettyään tätä viisi kertaa hän toteaa, että Salonen ei ole enää pelastettavissa.

Ulkona Salmi ja Korhonen selittävät muille pelastusmiehistöille, että sisällä tehdään avosydänkirurgiaa ja sinne ei missään nimessä saa mennä, koska koko alus on nyt ilmatiiviisti suljettu.

Yhtätoista tuntia myöhemmin lääkärit avaavat ovet ja pyytävät että heidät autetaan ulos. Myös Veikko Luihu ja Suominen nostetaan paareilla ylös ja viedään tukikohdan sairaalaan.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Jussi Salonen		Kersantti			Kersantti
+ Pioneeri		NPC		2.1.2005	4.11.2008	1434
+
+ Arja Mäkeläinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Kapteeni			Kapteeni
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Teuvo Vuokkola	Korpraali			Korpraali
+ Painonnostaja		NPC		28.3.2008	4.11.2008	252

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>