TSM Osa 10, Luku 047 (tsmpart10/tsmpart10.047)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2008-2009

47. luku

Heti kun ryhmä saapuu Suomalaisten tukikohtaan heidät pidätetään. Tämän jälkeen yksikkö tungetaan kahteen hyttiin tiedustelualuksessa ja Suominen ja Luihu tungetaan sairastupaan. Alus lähtee lentämään kohti maata.

Alus saapuu perille Plutoon ja yksikkö heitetään välittömästi yksityisselleihin.

Lehdolle tuodaan tieto, siitä että hänet on ylennetty majuriksi.

Lehto saa kaikki ne tavaransa takaisin, jotka eivät ole vaarallisia. Salmella on hirmuinen päänsärky koko päivän ja hänet vielä haetaan kuulusteluihin. Salmi joutuu kirjoittamaan selvityksen kesämökkinsä maapläntin hankkimisesta. Hän kirjoittaa tarkan selvityksen asiasta.

Lehto viedään komentajan juttusille. Komentaja kysyy heti alkuun, että tehän olette jonkinlainen kansanparantaja. Lehto toteaa, että se on luokiteltua tietoa, mistä te olette siitä kuullut. Komentaja vastaa, että ei kuulu sinulle. Lehto myöntää, että kyllä hänellä jotain kokemusta on alalta. Komentaja toteaa, että sinut pitäisi kuulemma päästää parantamaan Suomista. Lehto menee välittömästi parantamaan Suomista ja onnistuu ensimmäisenä päivänä korjaamaan Suomisen vainoharhaisuuden ja täsmällisyyden.

Lehto korjaa Suomiselta siivousvimman ja lähitaisteluinnon.

Tämän jälkeen Lehto siirtyy herättämään Suomista koomasta ja 16 tuntia myöhemmin Suominen herää. Lehto huomaa myös samalla että korkean tason taiat onnistuvat täällä suhteellisen helposti ja matalan tason taioissakin näkyy pientä onnistumistodennäköisyyden nousua (noin 10%).

Yksikkö siirretään alukseen, joka lähtee maata kohti. Matka maahan kestää kolme viikkoa.

Luutnantti Vuokko Korhonen ylennetään sotilasmestariksi.

Yksikkö saapuu maahan ja sukkula laskeutuu Murmanskiin. Yksikölle kerrotaan että heidät on pidätetty epäiltynä valtiopetoksesta. Ryhmä siirretään tämän jälkeen kääntyvämoottoriseen koneeseen ja Oinosen mukaan kone lähtee lentämään Novaja Zeml'aa. Perillä heidät lasketaan ulos koneesta. Ulkona tuntuu olevan todella kylmä ja paikka näyttää aika paljon vankileiriltä.

Heitä vastaan tulee ruskeessa uniformussa mies joka sanoo, että "Täällä on sitten parempi käyttäytyä, vaikka luulisikin olevansa herra isoherra. Vartioiden sana on täällä laki. Parempi muistaa, täällä on aika ikävää vaikka käyttäytyisi hyvinkin". Ryhmä majotetaan eri parakkeihin ja he huomaavat että myös kapteeni R on vankileirillä. Salmi järjestää itsensä keittiöpalvelukseen lahjomalla vartian ja tämän jälkeen hän yrittää järjestää myös Korhosen sinne, mutta tämä on kuulemma eristyksessä.

Lehto juttelee kapteeni R:n kanssa telepaattisesti ja kuulee, että kapteeni R on eristyksessä ja että luultavasti presidentti on hermostunut siitä että he yrittivät hyökätä Ithakaan ja järjesti hieman pyhdistuksia SAV:issa.

Lehto puhuu itsensä eristysselliin saadakseen olla rauhassa.

Korhonen lähettää lapun, että hän on lähdessä Suomeen lentokoneella ja yrittää järjestää muutkin pois täältä.

Suominen leikkii yöllä haamun kanssa ja menee tajuttomaksi hävitessään henkisen taistelun. Lehto kuulee asiasta Oinoselta ja kuulee myös, että Suominen on viety eristysselliin työstä lintsaamisen takia. Lehto kysyy Salmelta apua ja tämä käy tutkimassa asiaa vieden ruokaa eristysselliin. Hän toteaa, että lukot ovat lähinnä koristeellisia, joten hän päättää tulla yöllä päästämään Lehdon katsomaan Suomista.

Salmi tulee yöllä eristusselliin ja odottaa että vartiomies poistuu ja käy sen jälkeen riuhtaisemassa ulko-oven oven auki ja avaa Lehdon oven lukon. Sen jälkeen he menevät Suomisen luokse. Lehto yrittää tutkia Suomista ja saa selville, että vikana on se että henkinen kapasiteetti on laskenut. Lehto yrittää korjata, mutta ei onnistu ihan heti.

Heidän siinä korjatessa Suomista he kuulevat kuinka paikalle raahataan jotain. Lehto katsoo oven läpi ja huomaa että ulkona raahataan Mäkeläistä käsiraudoissa käytävää pitkin. Heidän siinä odotellessa kapteeni R yllättäen kävelee sisään huoneeseen ja kysyy, että mitäs te täällä teette. Lehto ja Salmi kertovat, että tulimme katsomaan mikä Suomisella on vikana. Kapteeni R kertoo että hänkin tuli katsomaan Suomista. Kapteeni R kertoo tulleensa katon kautta ulos sellistä.

He odottavat kun vartiomiehet lähtevät ja käyvät sitten katsomassa Mäkeläistä. He kuulevat, että tämä oli hakannut sen yhden idiootin, joka oli häiriköinyt häntä. Tämän jälkeen he hajaantuvat ja lähtevät takaisin huoneisiinsa.

Seuraavana iltana kapteeni R tulee Lehdon selliin ja ryhtyy opettamaan häntä shakin pelaamista.

Suomisella alkaa särkeä hammasta. Leirin konitohtori lupaa vetää sen tarvittaessa pois, mutta sitten hän saa päänsärkyä ja lähtee pois. Illalla Suominen yrittää käydä pyytämässä Lehdolta apua, mutta Lehto ja kapteeni R rupeavat selittämään että tämä on eristysselli mene pois, täällä pitää saada olla rauhassa. Kun Suominen ei poistu vaan mussuttaa koko ajan niin Lehto tarkistaa mikä Suomisella on vialla. Hän toteaa, että hän ei voi tehdä mitään tuolle hammassärylle.

Tämän jälkeen Suominen lähtee etsimään Arja Luihua. Hän ei löydä häntä naisten puolelta, vaikka kysyy siellä olevilta Oinoselta ja Mäkeläiseltä. Tämän jälkeen Suominen katsoo miesten puolen läpi, mutta löytää ainostaan Salmen. Kukaan ei ole nähnyt Luihuja. Seuraavaksi Suominen menee lääkärin vastaanotolle etsimään kipulääkkeitä, mutta lääkekaapin ovi on lukittu ja lukko on liian hyvä.

Suominen hakee Salmen avaamaan oven ja Salmella menee pari tuntia oven avaamiseen ja pari tuntia sen sulkemiseen. Tämän jälkeen Suominen menee nukkumaan.

Oinonen alkaa puhua siitä, että nyt olisi aika lähteä takaisin Suomeen. Salmi on samaa mieltä ja päättää lähteä tämän mukaan. Muut jäävät vielä vankileirille.

Kun huoltokone seuraavan kerran tulee paikalle Salmi ja Oinonen kaappaavat sen ja lähtevät sillä pakoon. Lähtiessään Oinonen ampuu koneen automaattitykillä tukikohdan radion antennin säpäleiksi. Oinonen laskeutuu ilman onglemia Riihimäen lentokentälle paria tuntia myöhemmin. Vankileirillä pidetään välittömästi nimenhuuto. Ketään ei puutu ja lukukin täsmää kolmannella kerralla. Vartiomiehet eivät ole niin hirmuisesti kiinnostuneita tuloksista vaan enemmänkin siitä että heillä on lämmintä, eikä tarvitse naamaansa paljastaa pakkaselle.

Salmi soittaa Korhoselle ja he lähtevät yhdessä Salmen mökille lomailemaan.

Suominen saa kortin Salmelta, jossa on Monacon postileima, mutta päivämäärästä ei saa selvää. Kortissa on teksti "Terveisiä täältä -----:stä".

Suominen tulee häiritsemään Lehtoa ja kapteeni R:ää. Kapteeni R nostaa tässä vaiheessa Suomisen ulos huoneesta. Kun Suominen tulee takaisin sisään Lehto karkoittaa hänet pelkotaiallaan. Suominen juoksee paniikissa kolme minuuttia pois ja kun hän rauhoittuu menee hän Mäkeläisen luokse ja toteaa, että lähdetään pois.

Mäkeläinen vastaa, että en minä nyt ainakaan sinun kanssasi lähde pois. Nyt kun olen löytänyt elämäni rakastajan niin minä jään tänne.

Suominen kypsyy ja päättää lähteä pois.

Kone saapuu vankileirille ja Suominen käy kysymässä Lehdolta ja kapteeni R:ltä lähdettekö mukaan ja kun nämä eivät vastaa heti niin hän lähtee yksin. Suominen ottaa lentokoneen ja lähtee lentämään sillä pois.

Suominen laskeutuu Archangel'skin lähelle ja kävelee sieltä juna-asemalle. Sieltä hän varastaa konduktöörin vaatteet ja nousee junaan ja esittäytyy siellä olevalle konduktöörille olevansa harjoittelija joka tulee mukaan tutustumaan toimeen.

Suominen saapuu Leningradiin ja varastaa sieltä prätkän ja lähtee ajamaan kohti Viipuria, mutta törmätessään rajavartijoihin kääntyy hän takaisin Leningradia kohti. Perillä siellä hän päättää varastaa yhdeltä juopolta lompakon ja matkaliput ja hänen ollessa siinä kumartuneena miehen päälle paikallinen miliisi huomauttaa hänelle, että pidä huolta kaveristasi, ettei hän jää laivasta.

Kapteeni R kypsyy huonoon ruokaan ja toteaa, että olisi varmaan parempi lähteä pois. Kun Lehto toteaa, että kaipa sitä voisi lähteä, kaivaa kapteeni R kännykän esiin ja soittaa sillä jonnekin ja tilaa itselleen kuljetuksen. Tuntia myöhemmin paikalle saapuu musta kääntyvämoottorikone josta purkautuu ulos neljä raskaasti panssaroitua henkilöä, jotka käyvät hakemassa kapteeni R:n ja Lehdon pois.

He lentävät Helsinkiin ja laskeutuvat Mäntyniemen pihalle. Kapteeni R ajatteli mennä kysymään presidentiltä koska tämä oikein ajatteli vapauttaa hänet. He joutuvat odottamaan jonkin aikaa kun presidentti on vielä kokouksessa. Kun presidentti oan vapautunut kokouksesta kapteeni R ja Lehto astuvat sisään. Kapteeni R toteaa, että hän päätti tulla kysymään että koska te aiotte vapauttaa meidät sieltä vankileiriltä. Presidentti toteaa, että no jos lupaat ettet nyt hyökkää sinne Ithakaan, niin kai minä voin sinut vapauttaa. Kapteeni R toteaa, että joo, minähän sanoin niin viimeisessä kirjeessä. Vähän tämän jälkeen presidentti heittää heidät ulos huoneesta häiritsemästä.

Kun kapteeni R ja Lehto ehtivät pääesikuntaan asti he törmäävät Nousiaiseen, joka kertoo, että hän oli jo kuullut hyvän uutisen ja sai kaikki muut kiinni paitsi Suomisen ja Mäkeläisen. Suominen on nähty viimeksi Leningradissa.

Suominen kuulee laivalla kuulutuksen jossa kuulutetaan, että Majuri Suomilla on puhelu neuvonnassa. Suominen menee vastaamaan ja Nousiainen siellä selittää hänelle että sinusta on pistetty kunnon etsintäkuulutus sisään ja vältä kaikin mahdollisin keinoin kertomasta nimeäsi tai muuta tunnistustietoa itsestäsi. Kaikille poliiselle ja SAVille on kerrottu olet aseistettu ja hyvin vaarallinen. Nousiainen on kuulemma lähettänyt hänelle helikopterin hakemaan hänet.

Suomista tullaan hakemaan SAV:in kääntyvämoottorisella koneella laivalta ja viedään Riihimäelle ensin hammaslääkäriin.

Lehto kysyy kapteeni R:ltä että olisi hyvä jos ryhmän kaksi korkeinta ei olisi saman arvoisia, joten miten jos korjaisit tilanteen. Kapteeni R toteaa, että ok, ja ylentää Lehdon everstiluutnantiksi.

Tällä kertaa vedonlyönnin voitti Oinonen, joka arvasi aivan oikein Lehdon arvon muuttumishetken, kun taas Mäkeläinen arvasi puoli tuntia hutiin. Edellisen vedonlyönnin voitti Mäkeläinen, joka osui kohtuullisen hyvin oikeaan.

Kapteeni R toteaa yksikön komentajalle Lehdolle, että seuraavaksi ryhmä voisi lähteä tutkimaan sitä toista reservaattiplaneettaa. He ovat kuulemma jo keksineet teräksen, mutta eivät höyrykonetta.

Korhonen ilmoittaa hänen palveluksensa loppuu kahden päivän päästä ja hän ei ole enää lähdössä mukaan. Ryhmä saa myös tiedon että Mäkeläinen on anonut ja saanut siirron Novaja Zeml'aan. Mäkeläinen on jo jättänyt eroanomuksen Suomisesta pari päivää sitten.

Lehto soittaa Rossille ja yrittää anoa itselleen alennusta, mutta Rossi tulkitsee sen vitsiksi. Lehto kysyy seuraavaksi komentoketjuaan ja saa kuulla, että Lehdon suoranainen esimies on joku jota ei ole kerrottu Rossille, mutta ensimmäinen jonka Rossi tietää on se että kapteeni R:llä on lupa antaa Lehdolle käskyjä vaikka hän ei olekaan Lehdon komentaja.

Lehto, Salmi, Suominen ja Oinonen ryhtyvät hakemaan ryhmään täydennysmiehiä. He tekevät muutamia hakuja vapaaehtoisten hakemusten joukosta (niitä on noin kymmeniä tuhansia) ja löytävät pari hyvää teknikkoa ja etsiessään lentäjiä he tekevät myös hakuja avaruuslaivastosta avaruusjääkäreihin siirtyneistä henkilöistä. Tässä he huomaavat hyvin eri turvallisuusluokitusten vaikutuksen. Suominen löytää yhden henkilön, Lehto kolmetoista, Salmi neljäkymmentäkolme ja Oinonen viisikymmentäkaksi.

He valitsevat neljä ja upseerit hajaantuvat niin että everstiluutnatti Lehto lähtee hakemaan korpraali Erika Henzesia Riihimäen lentokentältä. Henzesin esimies on ihan tyytyväinen siihen että Lehto hakee hänet pois. Henzes on todella pitkä yli kaksi metrinen nainen, 35 vuotias ja todellinen amatzoni, kaunis, voimakas, vikkelä ja koko ajan suu auki. Tuo viimeinen ei tosin tainnut kuulua amatzonin tunnusmerkkeihin.

Lisäksi esimies kertoo että hän on laiska ja ongelmana on se että kaikki miehet juoksevat koko ajan perässä ja hän aiheuttaa myös tappeluja. Henzes ei ole koskaan läpäissyt mitään koulutusalaa, mutta olisi päässyt pisteiden perusteella rimaa hipoen läpi teknisesta-, tarkka-ammunta- ja sissikoulutuksesta.

Suominen lähtee vuorostaan hakemaan sotilasmestari Gun Anderssonia Maarianhaminan ilmavalvonnasta. Andersson on ummikko-Ahvenanmaalainen, joka ei puhu kunnolla suomea, mutta jolla on laaja koulutus. Hänellä on tekninen-, avaruus-, tarkka-ampuja-, ajaja-, sissi-, tähystäjä- ja epäsuoran tulen ampujakoulutus. Suominen lentää Maarianhaminaan ja kävelee suoraan Anderssonin luokse ja antaa tälle siirtopaperit ja tunnin aikaa pakata tavarat.

Salmi saa tehtäväkseen hakea alikersantti Tauno Sekusekun Franz Josefin saarelta. Salmi muistaa miehen siltä ajalta kun hän itse oli Lehdon kanssa Franz Josefin saarella. Mies odotti kuumeisesti siirtoa ja hänellä oli aina kaikki tavarat pakattuna jotta voisi lähteä heti jos tilanne ilmaantuu.

Lehto kirjoittaa Salmelle kuljetusmääräyksen ja käy vielä hakemassa siihen hyväksynnän. Hän kävelee hyväksyjän luokse ja tämä vain käskee laittamaan sen pinoon, jossa noin 120 muuta hakemusta. Mies sanoo, että noita hakemuksia käsitellään noin 10 päivässä, mutta kun Lehto vakuuttaa miehen siitä että hänen turvallisuutensa kannalta on parempi, että mies hyväksyy paperin heti. Mies suostuu Lehdon vakuuttamistaian jälkeen.

Tämän jälkeen Salmi lähtee lentotoimintapuolelle hakemaan konetta. Siellä toimistoupseeri katsoo hieman ihmeissään sitä, että ko paperi on hyväksytty saman päivän aikana kun se on haettu. Hän hieman ihmettelee, kuka tämä everstiluutnantti Lehto on kun hän saa kuljetusmääräykseen hyväksynnän yhden päivän aikana. Hänen täytyy olla todella tärkeä henkilö. Salmi toteaa miehelle, että se on se teeveestä tuttu entinen luutnantti Lehto.

Mies toteaa, että nyt on niin inhottavasti, että kaikki kentällä olevat koneet on huollossa ja seuraava kone tulee vasta parin tunnin kuluttua. Salmi kysyy että mikä noissa täällä olevissa koneissa on vikana ja lähtee sitten itse ajan kuluksi katsomaan keksiikö hän ratkaisua siihen yhden koneen vaikeaan ongelmaan.

Salmi ei keksi ratkaisua ongelmaan ennen kuin seuraava kone palaa kentälle ja hän lähtee kohti Franz Josefin saarta. Hän pääsee perille parissa tunnissa ja sää perillä on paras mitä hän on koskaan nähnyt, vain kevyttä tuiskua ja tuulikin on alle 10 metriä sekunnissa. Hän kommentoi tästä lentäjälle, joka on hieman eri mieltä asiasta.

Franz Josefin asukkaat ovat samaa mieltä, koska he ovat ulkona pelaamassa jalkapalloa. Salmi viheltää pelin poikki ja vaihtaa alikersantti Tauno Sekusekun ulos ja ilmoittaa hänelle että siirtomääräys tuli, lähtö viidessä minuutissa, sinulla on varmaan vieläkin tavarat valmiiksi pakattuna.

Sekuseku on alunperin Namibiasta, tumma, erittäin hyvä kuntoinen ja voimakas mies, joka on saanut tukiase- ja tarkka-ammuntakoulutuksen. Lisäksi hän on opettanut tukiaseiden käyttöä. Huomautuksena kantakortissa on se, että hänellä on huono muisti. Sekuseku on välittömästi valmiina lähtöön ja Salmi lähtee välittömästi takaisin kohti Riihimäkeä.

Oinonen lainaa Riihimäen lennostosta yhden kaksipaikkaisen koulutus Hornetin ja lähtee sillä hakemaan vääpeli Marja Lappalaista Nairobista. Syy Hornetin ottamiseen on se että Oinonen tarvitsee lentotunteja säilyttääkseen lentokelpoisuudeen hävittäjällä.

Lappalaisella on tekninen-, pioneeri-, tarkka-ampuja- ja ajajakoulutusta vastaavat tiedot ja lisäksi hänellä on erittäin laaja kielitaito. Hänellä on paperin mukaan huono kunto.

Illalla Lehto ottaa Salmen mukaansa ja lähtee tämän kanssa Lehdon kaupunkiasunnolle vetämään yhden testisarjan standardointia varten. He saapuvat Lehdon kaupunkiasuntoon, joka on yhdessä Helsingin parhaimmista kaupunginosissa olevassa liikehuoneistotalossa. Lehto kävelee sisään aivan kuin omistaisi sen. Ala-aulassa tulee vastaan mies, jonka Salmi tunnistaa yhdeksi ministereistä.

He nousevat hissillä ylimpään kerrokseen, jossa Lehdolla on tyylikkäästi sisustettu isohko kattohuoneisto. Siellä Lehto ohjaa Salmen hyvin äänieristettyyn työhuoneeseensa, jossa seinillä roikkuu kaikenlaisia tavaroita (säkkipillejä, trupetteja jne) ja kaapeissa ja hyllyillä on muita aika erikoisia tavaroita kuten EEG-laite, sydänshokkilaite jne. Lehto alkaa mielisairauksien parantamisen.

Lehto onnistuu parantamaan Salmen kasvissyöjä mielisairauden. Suominen käy kasvoleikkauksessa ja palaa entistä kauniimpana takaisin. Lehto soittaa taikojen välissä Oinoselle, mutta Oinonen vastaa vain että en ehdin nyt puhua, minulla on kolme hävittäjää perässä ja sitten hän iskee luurin korvaan. Lehto jatkaa sarjaansa neljän tunnin verran. Sen jälkeen hän soittaa taas Oinoselle. Oinonen kertoo palanneensa vääpeli Lappalaisen kanssa ja kertoo olevansa nyt ässä.

Ensin hän oli lentänyt hieman liian lähellä Saudi-Arabian ilmatilaa, mutta siitä oli selvitty puhumalla. Irakin puolella Irakilaiset olivat jostain saaneet huomattua hänet, vaikka hän ei koskaan noussut kymmentä metriä korkeammalle ja hän oli saanut kolme Irakilaishävittäjää peräänsä. Yksi niistä oli törmännyt vuoren kylkeen, toisen hän oli ampunut alas ja kolmas oli päässyt pakoon.

Valitettavasti hän oli menettänyt yhden sidewinder ohjuksen pelkästään sen takia että se oli hipassut maata kun hän oli hieman arvioinut väärin korkeuden. Hänellä on siitä virallinen raportti, jossa huolto haukkuu häntä, koska hän on hakannut yhden ohjuksen turpeeseen rikki. Lehto tekee asiasta välittömästi uuden raportin, jossa valittaa huollolle siitä, että Oinonen oli vain nähnyt kuomunsa takaa kuinka ohjus oli osunut turpeeseen, vaikka Oinonen ei ollut painanut ohjuksen laukaisunappia.

Lappalainen kommentoi Oinosen lentoa vain niin että hänen täytyy ainakin päivä pitää taukoa ennen kuin uskaltaa uudestaan Oinosen kyytiin, sen verran vauhdikasta se lento oli ollut.

Lehto tutkii uudet jäsenet ja sen jälkeen hän ryhtyy miettimään miten saa kuljetuksen Plutoon. Suominen ei suostu kertomaan Lehdolle miten homma hoidetaan, koska Lehdon turvallisuusluokitus ei kuulemma riitä. Lehto käskee Suomista hoitamaan asian. Suominen poistuu varttitunniksi ja palaa sitten mukanaan nivaska matkalippuja, joissa on mustattu kaikki muut kentät paitsi nimi. Vähän tämän jälkeen paikalle saapuu sukkula.

Ryhmä nousee sukkulaan ja lentää sillä tähtiporttiin. Suomisella on ongelmia sukkulassa, koska kaikki lentoemännät haluavat palvella nimenomaan häntä. Suominen on taas päässyt Iltasanomien kanteen plastikkakirurgiansa takia, mukana on myös ennen ja jälkeen kuvat (mukana ei ole täysin nänä särki olevaa kuvaa). Seurassa on myös ennen kuva joka on vielä vanhempi kuva ennen Suomisen kaunistumista hyppyportissa.

Tähtiportista ryhmä jatkaa L2:seen ja sieltä rahtialuksella kohti Plutoa. Matka kestää kolme viikkoa.

Yksikkö saapuu Plutoon. Lehto ei taaskaan tiedä miten täällä pitää toimia ja hänen turvallisuusluokituksensa ei Suomisen mukaan riitä tietämään mitä pitäisi tehdä. Lehto nakittaa Suomisen taas hoitamaan asian. Suominen järjestää heille kuljetuksen rahtialuksella Garghin planeetalle.

Kun he ovat päässeet liikkeelle Suominen valtaa aluksen ja istuttaa Oinosen navigaattoriksi ja Suominen toimii itse lentäjänä. Oinonen ei viitsi käyttää ollenkaan tietokonetta tai sensoreita portin sijainnin havaitsemiseksi, vaan hän vain luettelee suunnistusohjeita Suomiselle päästään. Ohjaamon takaosassa aluksen kapteenin ja navigaattorin vieressä seisoo Lehto kompassin kanssa ja kommentoi, että hyvin näyttää menevän. Hyppy menee hyvin ja kukaan muu ei mene tajuttomaksi kuin Lappalainen.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Ylivääpeli			Sotilasmestari
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Kapteeni			Everstiluutnantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>