TSM Osa 10, Luku 048 (tsmpart10/tsmpart10.048)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

48. luku

Lehto tekee heti hypyn jälkeen taikatestit ja huomaa että hän väsyy huomattavasti nopeammin kuin normaalisti. Lehto onnittelee aluksen syrjäytettyä kapteenia hyvin onnistuneesta hypystä. Tämän jälkeen ryhmä poistuu ohjaamosta ja jättää ohjaamon sen jälkeen aluksen oikealle kapteenille ja navigaattorille.

Oinonen laskeutuu planeetalle suhteellisen hyvin. Sotapoliisit tulevat kysymään käskyjä ja kun Suominen vastaa että teillä ei ole turvallisuusluokitusta tietää sitä, ryhmä lentää suoraan tyrmään.

Sellistä Lehto ottaa yhteyttä telepaattisesti kapteeni R:ään ja tämä toteaa, että hän on täällä päävartiossa ja hän lähetti käskyt ryhmälle vasta eilen. Kapteeni R käskee ryhmää tulemaan selleistä ylös hänen luokseen. Lehto kommunikoi asian muille, jolloin Nousiainen toteaa, että tämä sellien ovien kauko-ohjain varmaan helpottaa hommaa. Nousiainen päästää muut ulos selleistä, mutta Lehto tulee itse kiviseinän läpi.

Tämän jälkeen ryhmä kävelee ylös vartiomiesten ohitse päivystyshuoneeseen jossa kapteeni R on odottamassa. Vartiomiehet heräävät jossain vaiheessa huomaamaan, että hei nuohan on pidätettyjä ja lähtevät perään, mutta ylhäällä kapteeni R hoitaa asian. Ryhmä käy tämän jälkeen hakemassa tavaransa ja lähtevät muualle juttelemaan kapteeni R:n kanssa.

Kapteeni R kertoo ryhmälle heidän tehtävänsä, eli heidän pitää mennä sinne toiselle reserviplaneetalle ja luoda heihin yhteyden.

Lehto lähtee seuraavaksi meditoimaan ja ilmoittaa että häntä ei saa häiritä tai viedä pois planeetalta ennen kuin hän on koonnut ajatuksensa, koska muuten hänen ajatuksensa eivät löydä takasin.

Salmi lähtee tekemään ryhmälle mustaruutiaseita ko reissua varten.

Ryhmä toteaa että Lehto on edelleen koomassa tai siis poissa ruumiistaan, joten Suominen saa kapteeni R:ltä alennuspaperin, johon Suominen täyttää alennuksen alikersantiksi ja laittaa sen Lehdon viereen ja jättää sen jälkeen hänet tänne. Kun he tulevat alukselle he toteavat, että heillä on käsky lähteä 12 hengen ryhmällä tutkimaan sitä toista reservaattiplaneettaa ja nyt heitä on vain 11, joten he tarvitsevat yhden täydennysmiehen.

Paikalle kävelee joku mies luutnantin puvussa, jolloin Suominen toteaa, että te siellä olette juurikin saanut siirron. Mies yrittää selittää jotain mutta hänet vaimennetaan ja viedään hakemaan varusteet ja heittämään pois vanhat päällä olevat varusteet.

Samalla Suominen antaa parille sotapoliisille tehtäväksi käydä pakkaamassa luutnantti Antti Panttin varusteet majapaikasta ja siirtämään ne Suomisen ryhmän konttiin.

Ryhmä lähtee kohti hyppypistettä.

Aluksen lastiruumasta löydetään yllättäen kapteeni R, joka kertoo olevansa matkalla tuohon seuraavassa hyppypisteessä olevalle planeetalle.

Ryhmä hyppää kaikki menee todella hyvin, mitään ongelmia ei tule kenellekään muulle kuin Lappalaiselle joka tulee pahoinvoivaksi.

Kapteeni R valmistelee rakettilaitteensa ja laskuvarjonsa sekä sen paketin joka hänen on tarkoitus viedä tuonne planeetalle ja hyppää. Vähän myöhemmin lastiruumasta astuu esiin tuttu luutnatti joka aina seuraa kapteeni R:ää ja toteaa, että odottakaapas vähän. Tämän jälkeen hän valmistelee oman laitteistonsa. Salmi yrittää poistaa luutnantin salkusta niitä allekirjoitettavia lomakkeita, mutta saa vain varashälyttimen ohitettua, mutta ei saa numerolukkoa tiirikoitua aukia, sinä aikana kun luutnantti valmistelee laitettaan ja pitää salkkuaan koko ajan kädessään.

Kun luutnantti on hypännyt ulos niin sen jälkeen alus tekee hypyn sinne reservaattiplaneetan aurinkokuntaan.

Alus lähestyy planeettaa jolloin Suominen yrittää tunkeutua ohjaamoon ohjaamaan laivaa, mutta yllättäen hän huomaa edessään kaikki muut vanhan ryhmän jäsenet, jotka toteavat että he äänestivät ja äänestyksessä ryhmän ainoa everstiluutnantti äänesti sitä vastaan, että Suominen saisi lentää alusta. He myös kertovat samalla, että myös kaikki muut ovat äänestäneet häntä vastaan ja sillä seikalla että äänestyslaput oli esitäytetty valmiiksi ei ole mitään vaikutusta asiaan. Kukaan ei ainakaan valittanut asiasta.

Tällä välin ohjaamoon jo mennyt Oinonen huudahtaa "huti" ja samassa aluksessa tuntuu pieni töytäisy. Oinonen varoittaa muita ja sen jälkeen alus tekee erilaisia silmukoita ja väistelyliikkeitä. Oinonen selittää että täällä on aika vahva ilmapuolustus, noiden ohjusten päällä voisi vaikka kävellä.

Aluksessa tuntuu toinenkin osuma ja Oinonen huutaa, että siinä meni vasen moottori. Vähän myöhemmin menee oikea moottori ja Oinonen toteaa että nyt ollaan sitten liitokone. Oinonen saa aluksen laskettua pehmeästi veteen niin, että se liukuu vettä pitkin jonkin matkaa ja tössähtää sitten lopussa hiekkarannalle. Ryhmä pakkaa varusteet kantoonsa ja juoksee kilometrin mittaisen saaren toiseen päähän, jossa he pistävät aluksen pelastusveneen kuntoon. Lähtiessään he pistävät myös aluksen reaktorin itsetuhon päälle puolen tunnin ajastuksella.

He lähtevät ajamaan pelastusveneelle täydellä vauhdilla poispäin. He pääsevät melkein toiselle saarelle ennen kuin ydinreaktori räjähtää. Aalto noustaa heidät seuraavalle saarelle. Siellä Suominen, Takala ja Nousiainen lähtevät ylös vuoren rinnettä pitkin tarkoituksenaan katsoa sieltä ympärilleen. Ylhäällä he tulevat kraaterin suuaukon luokse ja näkevät noin sadan metrin korkeudesta ympärilleen. Suominen huomaa korkealla ylhäällä jonkin lentävän esineen ja lähtee syöksymään alas huutaen heille siellä että piilottakaa se pelastusvene.

Alhaalla olijat tyhjentävät pelastusveneen ja piilottavat sen. Vieras sukkula kiertelee korkealla heidän yläpuolellaan noin 20-30 kilometrin korkeudessa viitisen tuntia ennen kuin lähtee pois.

Ryhmä yöpyy saarella ja jatkaa aamulla matkaa veneella kohti kauempana näkyvää vihreämpää saarta. He nousevat siellä rantaan ja lähtevät etsimään puroa tai muuta paikkaa mistä saisi vettä. Vähän kierrettyään he löytävät pienen lahdelman ja siitä lähtevän puron. He lähtevät seuraamaan puroa ylöspäin. Vähän matkaa kuljettuaan he tulevat pienelle jyrkänteelle jossa puro putoaa putouksena alaspäin kuutisen metriä. He kiipeävät sitä ylös, mutta Sekuseku putoaa suhteellisen korkealta jyrkänteen juurelle. Suominen laskeutuu sinne nopeasti stabiloimaan häntä ja saakin Sekusekun käden korjattua niin ettei tämä kuole siihen. Sen jälkeen Arja Luihu ja Oinonen laskeutuvat alas kalliolta korjaamaan Sekusekun. He jäävät tähän ja osa porukasta kiipeää ylös asti katsomaan tulivuoren kraateria.

Kraaterissa, joka on 3-4 kilometriä läpimitaltaan, näyttää olevan viidankon ympäröimä järvi. Järvi on noin kilometrin läpimitaltaan ja siinä on vielä noin satametrinen saari keskellä. Saaressa näkyy jotain vanhoja merkkejä rakennuksista.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Mäkeläinen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sissi			NPC		15.2.2006	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Everstiluutnantti		Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>