TSM Osa 10, Luku 049 (tsmpart10/tsmpart10.049)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

49. luku

Illalla kun Suominen palaa ryhmänsä kanssa leiriin löytää hän sieltä parilla naamioverkolla naamioidun kasaan naulatun hökkelin, jonka takanurkassa pyörii iloisesti huristen mikroaaltouuni. Ryhmä on virittänyt 1 kW generaattorin putoukseen ja käyttää sillä mikroaaltouunia. Uutena ryhmään Garghin planeetalta kaapattu luutnantti Antti Pantti oli kaapannut aluksesta mukaan mikroaaltouunin, mikroastiaston ja suuren kasan pizzoja ja muita mikroruokia. Hänellä ei ollut mitään henkilökohtaisia varusteita joita olisi voinut ottaa, joten hän päätti ottaa tärkeimmät yhteiset esineet. Tämän jälkeen Suominen järjestää varustetarkastuksen. Ahonen valittelee että hän unohti sateenvarjonsa alukseen ja hänen toinen nahkahanskansa on hukassa.

Ryhmä leiriytyy yöksi.

Koko päivän sataa ja ryhmä pysyy leirissä.

Auringon noustessa vartiomies tulee herättämään muun ryhmän havaitessaan purjeen horisontissa. Ensimmäinen ryhmä lähtee katsomaan vuoren laelta ja Suominen näkee, että kohti on tulossa kymmenmetrinen viikinkialus, jossa näkyy olevan yhdeksäntoista henkeä.

Suominen palaa alas ja ryhmä naamioi leirin myös maastosta käsin, sen jälkeen hän pyytää porukkaa piiloutumaan. Tämän jälkeen hän vilkaisee ympärilleen ja huomaa kaikki muut paitsi ykkösryhmän, joten hän käskee muita yrittämään uudestaan. Toisella kerralla vain Oinonen onnistuu löytämään paremman piilon ja myös Salmi löytyy kohtuullisen paikan hieman kauempaa. Myös Pantti piiloutuu hieman kauemmaksi.

Ryhmä purkaa suojamiinoitteensa ja ansansa ja sen jälkeen jäävät odottamaan viikinkialusta. Kun alus tulee rannan lähelle Suominen toteaa, että hän haluaa nähdäkin, joten hän hiipii rantaan katsomaan.

Viikinkialus näyttää olevan hieman heikossa kunnossa myrskyn jäljiltä ja siinä on kyljessä pieni reikäkin. Aluksesta nousee kaksikymmentä miestä jotka näyttävät olevan kaikki aseistettuja. Kaikilla on pitkä musketin tyyppinen ase ja yksi tai useampi pistooli.

Viidellä miehellä näyttää olevan jonkinlainen uniformu ja heillä näyttää myös olevan suurinpiirtein samanlaiset aseetkin. He eivät tee työtä vaan tarkkailevat ympäristöä. Heillä näyttää olevan myös miekat. Rannalla on vielä yksi henkilö joka ei tee työtä vaan katsoo merelle kaukoputkellaan. Hänelläkin on musketti ja miekka aseistuksenaan. Muut vetävät veneen rantaan ja muutama mies käy hakkaamassa metsästä pari puuta ja pistää niitä veneen alle helpottamaan sen vetämistä kunnolla maalle asti korjauksia varten. Miehistöllä on lähiaseistuksena pääasiassa kirveitä ja vastaavia.

Tässä vaiheessa nousee pystyyn veneestä 21. mies, eli veneestä nousee venytellen ylös yöpuvussa oleva vanhempi mies joka ryhtyy kampaamaan partaansa. Kun laiva on vedetty kokonaan maihin, niin tuo vanhempi mies nousee laivasta pois ja pyytää miehistöä nostamaan hänen arkkunsa ulos. Arkusta hän ottaa ensin pitkän tunikan näköisen vaatteen päälleen ja sen jälkeen sitoo kaksikymmentämetrisen huivin turbaaniksi päähänsä.

Seuraavaksi mies kaivaa arkusta esiin hassun näköisen laitteen ja ryhtyy sillä mittaamaaan aurinkon korkeutta. Tehtyään sen hän kirjoittelee jotain maahan ja mittailee uudestaan auringon korkeutta ja aloittaa taas alusta. Jossain vaiheesssa kaukoputkimies tulee vanhan miehen luokse ja he viittovat pari sotilasta luokseen ja vähän ajan kuluttua kaksi sotilasta ottaa veneestä pari ansarautaa ja lähtevät kävelemään suoraan Suomista kohti. He ohittavat Suomisen muutaman metrin etäisyydeltä ja sen jälkeen he asettavat ansat puoleen väliin Suomista ja mökkiä.

Miehistö ryhtyy tällä välin täyttämään vesitynnyreitä vedellä ja tekemään muita huoltotoimenpiteitä.

Suominen vahtii heitä koko päivän, muut rupeavat tekemään normaaleja askareitaan mökissä.

Aamuyöstä ensimmäinen ja toinen ryhmä sekä Oinonen lähtevät hiipimään rannan suuntaisesti tarkoituksenaan koukata hieman kauemmaksi rantaa pitkin jossa Suomisen olisi tarkoitus olla tulla näkyviin. Heti liikkeelle lähdössä Arja Luihu potkasee yhtä paikallista eläintä joka huutaa kuin pistetty sika ja sen jälkeen hän itse pelästyy sitä ja kaatuu lyöden päänsä puuhun. Tämän jälkeen hän itse kiroaa kovaan ääneen.

Ryhmä jatkaa eteenpäin mutta ilman Luihuja ja pääsevät perille rannalle puolen kilometrin päähän vihollisten leiristä. Leiri näyttää olevan täydessä hälyytystilassa, eli kaikki ovat jalkeilla ja tähystävät aseiden kanssa ulospäin ja nuotioon lisätään reilusti puita. Suominen hiipii rannalle ja istuu paikoilleen kalastamaan. Hän huomaa, että se vanha mies lukee sitä kirjaa ja kirjan kannessa näytää olevan sen näköisiä merkkejä, että se voisi olla muinaisten kieltä.

Paria minuuttia myöhemmin se vanha mies lähtee kävelemään Suomista kohti, edelleen yöpaidassa. Hänen mukanaan menee pari tyyppiä kantaen suihtua ja puita. Noin puolessa välissä hän pysähtyy ja laittaa nuotion pystyyn, jonka päälle hän on laittanut jonkinlaisen pannun ja kaataa sinne jotain pussista. Tämän jälkeen hän ottaa toisesta pussista jotain ja käärii siitä tupakan itselleen. Tämän jälkeen hän kaivaa taas sen kirjan esiin ja nyt Suominen huomaa, että se ei olekaan kirja vaan mappi. Mies ryhtyy lukemaan mappia.

Suominen hermostuu ja siirtyy lähemmäksi ja istahtaa viidenkymmenen metrin päähän miehestä. Mies ei vieläkään reagoi. Jonkin ajan kuluttua mies lopettaa kirjan lukemisen ja ryhtyy piirtelemään jotain maahan, hän ei vieläkään huomaa Suomista. Suominen siirtyy taas, vielä lähemmäksi, jääden noin kymmenen metrin päähän. Yllättäen mies muistaa jotain ja vilkaisee pannuaan ja sen jälkeen hän lähtee juoksemaan täyttä vauhtia kohti leiriä. Suominen juoksee myös itse takaisin viidenkymmenen metrin päähän. Joku miehistä huomaa Suomisen tässä vaiheessa. Pannu räjähtää ja lentää kohti Suomista. Pannu putoaa viiden metrin päähän Suomisesta.

Suominen katsoo pannua ja miestä. Vanha mies katsoo Suomista ja kirjaansa jne. Suominen ottaa pannun kantoonsa ja kantaa sen nuotion luokse laskien sen siihen. Vanha mies on tullut lähemmäksi, mutta pakenee kun Suominen tulee lähemmäksi pannua kantaen. Suominen palaa taas viiden kymmenen metrin päähän.

Vanha mies palaa pannunsa lähelle ja yrittää heittää sitä 15 metrin päästä jollain hedelmällä. Ensimmäinen ei osu, mutta toinen osuu ja sen jälkeen pannu räjähtää. Vanha mies heittäytyy maahan ja kun hän nousee taas ylös, hän ryhtyy lukemaan kirjaansa. Kun pannu räjähti lähti suurin osa miehistä leirissä juoksemaan vanhaa miestä kohti. Suominen siirtyy hieman kauemmaksi ja jää noin sadan metrin päähän. Muut jäävät vanha miehen luokse, joka edelleen lukee kirjaa.

Uniformupukuiset miehet viittovat huolestuneen näköisenä Suomiseen ja kun vanha mies selittää jotain ja viittoo kirjaa, pannua ja Suomista, hermostuvat he ja ryhtyvät tähtäämään Suomista. Suominen heittäytyy heti maihin. Uniformupukuiset ampuvat Suomista yhteislaukauksella ja muut miehistöstä ampuvat hajanaisemmin.

Neljä laukausta osuu Suomiseen ja kaksi niistä osuu päähän. Suominen tuupertuu tajuttomana maahan. Nousiainen, Takala, Henzes ja Salmi pudottavat kukin oman vihollisensa ensimmäisillä laukauksilla ja sen jälkeen Oinonen tyhjentää KP-96:sen lippaansa vihollisryhmään ja osuu yhtä varpaaseen niin että tämäkin putoaa.

Seuraavaksi Henzes ja Takala ampuvat kaksi viimeistä sotilasta pois ja pudottavat vielä kaksi vihollista ennen kuin viholliset lähtevät juoksemaan pakoon. He ehtivät ampua vielä neljä lisää pois ennen kuin Salmi huutaa tuli seis. Tässä vaiheessa vanha mies tekee jotain ja hänen ja ryhmän välille muodustuu savupilvi. Joku näyttää heiluvan pilven sisällä. Nousiainen huutaa että "saanko ampua sitä, saanko ampua sitä". Salmi huutaa, että ammu sitä vasempaan isovarpaaseen. Nousiainen ei tottele vaan hän ampuu miehen vasemman polven täysin rikki.

Samalla Salmi käskee Oinosta mennä katsomaan pystyykö hän tekemään mitään Suomiselle. Oinonen heilauttaa itsensä liaanilla maahan ja juoksee katsomaan Suomista. Kun Salmi antaa Takalalle käskyä lähteä hakemaan lääkintämiestä leiristä niin samalla hän huomaa, että yksi pakoon päässeistä putoaa kun häntä osuu nuoli suoraan rintaan. Samassa Veikko Luihu tulee näkyviin leirin toiselta puolelta. Hänen perässään juoksee Arja Luihu joka heittää kahden viimeisen miehen väliin käsikranaatin samalla kun juoksee ohitse. Veikko Luihu lopettaa toisen henkiin jääneen.

Arja Luihu pääsee Suomisen luokse ja toteaa, että Oinonen on jo onnistunut stabiloimaan Suomisen niin että hän ei kuole ihan heti vaan vasta muutamassa minuutissa. Arja Luihu alkaa heti korjaamaan Suomisen hermoja kaulasta. Hän saa Suomisen parannettua kohtuullisen hyvin, mutta ei osaa sanoa kuoleeko se myöhemmin komplikaatioihin näin huonoissa oloissa.

Tämän jälkeen he tekevät paarit ja kantavat Suomisen leiriin. Sillä välin Luihu ja Oinonen menevät katsomaan vanhaa miestä jota Nousiainen on ampunut polveen, ja joka vielä huutaa kuin pistetty sika. Koska mies haisee hieman liian paljon, he huutavat Henzesin apuun ja tämä käy kylvettämässä miehen puhtaaksi. Sen jälkeen he hoitavat miehen jalan likimain kuntoon. Sen jälkeen he pistävät miehen vartiointiin.

Tämän jälkeen he ryhtyvät tutkimaan saalista. Kirjassa on metallikannet, jotka voisivat olla esim alumiinia ja se tuntuu sulkeutuvan niin, että se on vedenpitävä. Kooltaan se on hieman A4:sta isompi ja paksuutta sillä on noin parikymmentä senttiä. Sisällä on erilaisia papereita, joista osa on muovia ja osa paperia. Osa papereista on selvästi huonompi laatuisempaa. Kirjan kannessa ja muovisivuilla oleva teksti on ilmeisesti muinaisten kieltä.

Salmi ryhtyy suunnittelemaan talon rakentamista viikinkiveneen laudoista. Ensimmäinen suunnitelma saadaan valmiiksi.

Aamulla kun ryhmä meinaa aloittaa rakentamaan taloa ehdottaa Lappalainen että olisiko parempi tehdä tuo talo mahdollisimman isoista veneen osista. Salmi pitää tuota hyvänä ehdotuksena ja tekee uuden suunnitelman. Hän lähettää ensimmäisen ryhmän tutkimaan saarta, eli kiertämään tulivuoren kraaterin toiselle laidalle ja tarkkailemaan sieltä eteenpäin. He kertovat että saari on ilmeisesti aika pitkä, eli noin 20 kilometriä ja saaren toisesta päästä nousee savua.

Ryhmä purkaa venettä.

Ryhmä ryhtyy rakentamaan taloa, mutta se romahtaa puolessa välissä juuri kun seinät on saatu pystyyn.

Salmi tekee uuden suunnitelman. Hän lähettää taas ensimmäisen ryhmän Oinosella vahvistettuna tutkimaan saarta rantaa pitkin. He palaavat kahdeksaa tuntia myöhemmin toisesta suunnasta ja kertovat kiertäneensä saaren. Nousiainen on jo aika väsähtänyt ja Takala kantaa suurinta osaa tavaroista. Oinonen on ollut koko ajan Henzesin kannossa. He kertovat löytäneensä kolme muuta samanlaista poukamaa ja vedenottopaikkaa ja molemmissa oli merkkejä siitä, että siellä on leiriydytty. Toisessa näistä oli niin tuoreita jälkiä että se on varmaan se pari päivää sitten nähty savupatsas. Henzes myös valittaa että tälle ryhmälle pitäisi pitää kuntoharjoituksia, he zippaavat jo 80 kilometrin lenkillä.

Ryhmä rakentaa uudestaan talon ja yllättäen se saadaan kasaankin. Kun Salmi avaa oven yllättäen koko rakennelma hieman natisee ja nousee kymmenen senttiä ilmaan. Ilmeisesti joku elävistä puista jota käytettiin tukipylväinä oli joutunut hieman jännitykselle ja ovi oli estänyt taloa vääntymästä niin, että se olisi päässyt nousemaan pystyyn. Kun Salmi avasi oven niin puu pääsi nousemaan pystyyn. He joutuvat hieman sahaamaan ovea, jotta he saavat sen kiinni.

Pantti siirtyy Luihun oppiin oppimaan haavojen hoitoa. Salmi siirtyy auttamaan Lappalaista vanhan miehen kanssa juttelemisessa. Lappalainen on jo saanut selville, että miehen nimi, titteli tai joku vastaava on varmaan Garevak. Se voi myös olla kirosana. Salmi määrää jokaiselle 10 kilometrin aamulenkin.

Henzes pyytää, että saisiko hän ja Pantti kiertää koko saaren. Salmi antaa luvan.

Henzes, Pantti, Takala, Nousiainen ja Oinonen lähtevät tekemään toisen tiedusteluretken, eli he kiertävät saarta ja käyvät katsomassa kaikkien purojen lähteillä oikaisten samalla myös saaren poikki. Heillä menee matkaan koko päivä. Päivän aikana Pantti törmää yhteen tilkkuun, joka on selvästi ollut viljelty. Oinonen on löytänyt lähellä olevan hajonneen hökkelin rauniot. Oinonen löytää raunioista luurangon ja pahasti ruostuneen veitsen. He löytävät matkalta myös hyvin tulista maustetta. Osa porukasta pitää sitä aivan liian tulisena eikä se ole kelvollista ihmisruokaa, mutta osa taas on sitä mieltä että siinä on hieman vähän mausteita.

Suominen tulee tajuihinsa ensimmäistä kertaa vähän pitemmäksi aikaa. Henzes, Pantti, Takala, Nousiainen ja Oinonen lähtevät tällä kertaa tutkimaan kraateria. Kraaterijärven luona sieltä hyökkää krokotiilin näköinen otus Henzesin kimppuun. Henzes heittää krokotiilin ohitseen ja Nousiainen ampuu sitä. Krokotiili ehtii vielä hyökätä Nousiaisen kimppuun ennen kuolemaansa.

He kiertävät järven ja löytävät jonkin näköisen venevalkaman, mutta vene on parinkymmenen metrin päässä veden alle uponneena. He päättävät rakentaa sillan saareen. Pantti suunnittelee sillan ja toisella kerralla jopa likimain onnistuukin. Sen jälkeen hän johtaa rakentamista, mutta tosin Nousiaisen ja Takalan silta ei näytä täysin samalta kuin Pantin alkuperäinen suunnitelma. Nousiainen kertoo, että he ovat rakentamassa riippusiltaa.

Pantti yrittää puhua Nousiaisen ympäri, mutta Nousiainen puhuu hänet ympäri ja sen jälkeen Pantti uskoo että riippusilta voi olla aika hyvä idea. Pantti menee laskemaan riippusiltaa varten suunnitelmat ja hän huomaa, että se on kyllä mahdollista rakentaa, mutta se olisi valmis vasta huomenna illalla. Hän yrittää kysyä ryhmältä teemmekö yksinkertaisen työntösillan parissa tunnissa vai riippusillan huomisillaksi. Nousiainen ehdottaa lounasta.

Lounaan jälkeen Nousiainen ja Pantti käyvät pitkän keskustelun fysiikasta yms, ja lopulta he päättävät ryhtyä rakentamaan yksinkertaista työntösiltaa. He saavat sillan puolivalmiiksi, mutta lähtevät sitten takaisin ennen kuin tulee pimeä, jotta ehtivät perille ennen yötä. Kraaterin päältä he huomaavat, että yhdessä laivalahdelmista on ilmeisesti vene. Ryhmä päättää olla ottamatta yhteyttä ennen kuin he osaavat kieltä riittävästi.

Aamulenkin aikana Henzes ehdottaa että pitäisikö käydä katsomassa mitä se toinen laiva tekee. Salmi ehdottaa että joo, menkää vain sinä ja Pantti. He yrittävät ehdottaa että Salmi lähtisi mukaan, mutta Salmi toteaa että hän ei jaksa juosta niin nopeasti, joten hän hidastaisi vauhtia. Henzes ehdottaisi että hän voisi kantaa Salmea, mutta Salmi ei suostu tähän. Puolta tuntia myöhemmin Henzes ja Pantti palaavat ison puisen kilven kanssa ja ryhtyvät puhumaan Salmea ympäri, että kilven kanssa voidaan kantaa myös komentajaa ilman että se on noloa. He onnistuvat puhumaan Salmen ympäri ja he kolme lähtevät juoksemaan kohti toista laivaa niin että Pantti ja Henzes kantavat Salmea kilven päällä.

Kun he lähestyvät venevalkamaa Henzes ja Pantti kysyvät Salmelta haluaako tämä tulla alas ennen kuin he menevät metsään. Salmi sanoo, että joo, jolloin Pantti ja Henzes laskevat irti kilvestä. Salmi ei ole vielä ehtinyt varautua siihen, joten hän putoaa holtittomasti alas, mutta Henzes saa Salmen kiinni ennen kuin hän osuu maahan.

Sen jälkeen he jatkavat matkaa viidakossa ja jossain vaiheessa Henzes käskee Pantin jäämään tähän ja sen jälkeen Henzes ja Salmi hiipivät kilometrin eteenpäin ja sen jälkeen Henzes käskee Salmen jäämään paikoilleen. Salmi ei meinaa suostua, mutta kun Henzes uhkailee käsikranaatilla niin hän antaa periksi ja jää siihen.

Henzes hiipii kymmenisen metriä lähemmäksi ja katsoo jonkin aikaa ja sen jälkeen hän viittoa Salmea lähemmäksi. Salmi hiipii Henzesin viereen ja Henzes ei huomaa häntä ennen kuin Salmi koputtaa häntä olalle. He näkevät, että lahdella on isompi laiva, ja siitä on tullut iso soutuvene joka on tullut rantaan asti. Kaikilla näyttää olevan uniformu päällä. Vartiossa on kymmenkunta kirvesmiestä vartiossa ja kymmenkunta muskettimiestä työntelee vesitynnyreitä veneeseen.

Vähän ajan kuluttua paikalle saapuu kolmekymmentä miestä lisää kantaen hedelmiä verkoissa rannalle. Heidän joukossaan on kymmenkunta muskettimiestä. He tekevät pari kolme reissua rannalle.

Nämä näyttävät paljon nuoremmilta, eli noin parikymppisiltä kun taas ne edelliset uniformupukuiset miehet olivat yli kolmekymppisiä ja osaavamman tuntuisempia. Heillä näyttää olevan punertavan ruskea uniformu ja nahkapanssaria rinnassa ja polvesta alaspäin.

Vene lähtee pois rannasta ja palaa takaisin pienemmällä mies määrällä. He tekevät muutaman retken ja saavat kaikki miehet pois rannalta. Sen jälkeen laiva nostaa purjeet ja ankkurin ja lähtee purjehtimaan etelään. Laiva ohittaa Pantin ilman, että huomaa tätä (hän oli sentään piiloutuneena metsään). He palaavat takaisin leiriin. Sen jälkeen Henzes, Pantti, Takala, Nousiainen ja Oinonen lähtevät viimeistelemään siltansa ja vihkiseremonian jälkeen he kävelevät saareen.

He tutkivat saaren läpikotaisin ja kääntävät kaikki puskatkin ylösalaisin ja sen jälkeen he siirtyvät tutkimaan romahtanutta hökkeliä. Hökkelin alta löytyy kuilu. Puolen metrin syvyydessä kuilussa tulee vesi vastaan. He sitovat kaikki köytensä yhteen ja sitovat sen päähän pari kirvestä. He laskevat koko köyden alas ilman että tullaan pohjaan. He nostavat kirveen ylös sitovat siihen perään 80 metriä vaijeria ja laskevat sen uudestaan alas. Se pysähtyy pohjaan noin 125 metrin kohdassa. He vätävät kirveen ylös ja sitovat siihen vielä kiinni yhden kirkkaan kemiallisen valon ja laskevat sen alas.

Viiteenkymmeneen metriin valo näkyy hyvin, mutta sen jälkeen vesi alkaa sumenemaan ja 80 metrin kohdalla sen pystyy vielä jotenkin arvaamaan että jotain valoa siellä on.

He palaavat hakemaan tynnyrin ja tyhjentävät sillä pari metriä kaivosta. Sen jälkeen he palaavat takaisin leiriin, tarkoituksenaan tulla huomenna katsomaan onko se täyttynyt uudestaan heti.

Seuraavana aamuna Salmi lähtee edellisen porukan mukaan katsomaan kaivosta. Kaivokseen ei ole tullut paljoa vettä lisää, joten he rakentavat väkipyörärakennelman, jonka päähän he pistävät tynnyrin, joka tyhjennetään sitten ränniin. Henzes toimii nostajana ja muut tyhjentävät tynnyriä ränniin. He saavat noin yhden tynnyrin puolen minuutin välein ja yksi tynnyrillinen laskee veden pintaa noin pari senttiä. Kahdessakymmenessä tunnissa he saavat noin 50 metriä tyhjennettyä. He näkevät viidenkymmenen metrin syvyydessä poikkiparrun.

Toisena päivänä he pääsevät kolmekymmentä metriä lisää.

Kolmantena päivänä he pääsevät vähän vajaa kolmekymmentä metriä lisää, eli ovat jo noin 110 metrin syvyydessä.

Neljännen päivän jälkeen he pääsevät pohjaan asti. Pohjalta löytyy neljäkymmentäsenttinen kuparirengas. Koko kaivoksen seinät näyttävät olevan samaa kiveä, mutta pohja on eri kivilajia, eli se on jo tuliperäistä. Pantti yrittää ottaa alhaalta ja ylhäältä näytteitä, tuhoten pari kirvestä ko operaatiossa. Pinnalta hän kyllä löytää hieman pölyä, jossa näyttää olevan jotain, joka voisi olla vaikka hopeamalmia. Salmi heittää pohjalle pari naulaa ja yhden RAA pakkauksen.

Ryhmä palaa leiriin.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>