TSM Osa 10, Luku 050 (tsmpart10/tsmpart10.050)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

50. luku

Ryhmä jatkaa kielen opiskelua. Andersson ryhtyy suunnittelemaan ryhmälle venettä. Pantti taas ryhtyy laskemaan ryhmän sijaintia.

Viikon päästä Pantti saa sijainniksi 33° 31' W ja 17° 18' N. Andersson on tällä välin suunnitellut veneen ja veneen rakennus on jo lähtenyt aika hyvin käyntiin.

Vartiomies ilmoittaa, että laiva näkyvissä. Ryhmä yrittää piiloon ja Salmi katsoo ketkä voivat jäädä ulos. Hän lähettää kaikki muut sisälle paitsi Takalan ja Oinosen. Myös Nousiainen jää talon katolle piiloon. Salmi itse piiloutuu kohtuullisen hyvin. Laiva menee saaren toiseen päähän. Salmi lähettää Takalan ja Henzesin tarkkailemaan laivaa. Kun he palaavat he kertovat että laiva on kaksi kerroksinen ja siinä on parisenkymmentä tykkiä. Laivalta oli tullut rantaan kahdeksan miestä täyttämään vesitynnyreitä ja hakemaan ruokaa.

Henzes kommentoi että näyttää siltä että nuo isot laivat menevät tuonne toiseen päähän, joten tässä edessä voi olla joku kivi tai jotain. Henzes ehdottaa, että tekisimme pienen sukellusretken ja katsoisimme onko tuossa edessä joku paha kari tai vastaava.

Henzes ja Pantti päättävät lähteä sukeltamaan ja tutkimaan merta. Andersson, Sekuseku ja Salmi lähtevät veneeseen auttamaan. Pantti huutaa, että viimenen pohjassa on mätämuna ja hyppää laidan yli. Yllättäen hän huomaa, että häntä ruvetaan vetämään köydellä ylös. Samassa hän näkee kuinka Henzes menee ohitse. Pantti tarttuu kiinni Henzesin köyteen ja vetää häntä ylös. Kun he tulevat pintaan muut kysyvät, että miksi Pantti nyki köydestä, jolloin Pantti toteaa, että Henzes taisi takertua köyteen kiinni. He ottavat uudestaan, tosin tällä kertaa eri puolilta venettä. Pantti laskee, 5, 4 ja tässä vaiheessa kuuluu molskahdus ja Henzes on jo hypännyt laidan yli. Pantti yrittää ottaa kiveään, mutta huomaa, että se on hävinnyt, ilmeisesti Henzes on heittänyt sen laidan ylitse. Myös varakivet ovat hävinneet. Henzes palaa pintaan, jolloin Pantti, joka on saanut vedettyä oman kivensä takaisin pintaan huutaa "2, 1, nyt" ja hyppää laidan yli.

Jossain vaiheessa Henzes sattuu koskettamaan yhteen kalaan ja säpsähtää hieman ja sen jälkeen hän nousee pintaan. Pinnassa hän kertoo, että tuota kohtaa polttaa, mutta se ei paljon sukellusta haittaa. He käyvät kuitenkin rannassa tarkistuttamassa asian Luihulla. Sen jälkeen he palaavat takaisin sukeltelemaan.

He huomaavat, että tässä on kaksi riuttaa, ulompi on kokonaan veden alla viiden metrin syvyydessä ja sisempi on osittain pinnassa osittain pikkusen veden alla. Sisemmän riutan edestä he löytävät noin viitisen kappaletta täysin hajonneita hylkyjä. Yhdestä hylystä Henzes löytää arkun ja sitoo siihen köyden kiinni. Muut yrittävät vetää sitä ylös, mutta eivät saa sitä liikkumaan. Kun Henzes menee katsomaan huomaa hän, että köysi on tarttunut kiinni laivan keulaan. Henzes palaa kertomaan, että nyt se keula irtosi, joten nyt voitte vetää sen ylös. Kun he vetävät sen pintaan huomaavat he, että heillä on arkun kansi köydessä kiinni.

Henzes ja Pantti sukeltavat pohjalle katsomaan ja toteavat että arkku on täynnä kolikoita. Pantti ottaa kourallisen ja saa kymmenen kultakolikkoa, kaksi hopeakolikkoa ja yhden kuparikolikon. Kun muut tyhjentävät arkun kokonaan löytävät he vielä kahdeksan kultakolikkoa, 432 hopeakolikkoa ja 3933 kuparikolikkoa lisää. Sen lisäksi löytyy yksi nappi.

Salmi ja Lappalainen kyselevät Goreksanda Gala Vala Gei Heixo:ltä paikallisesta rahataloudesta. He kuulevat että rahojen vaihtosuhde hieman vaihtelee ja yhdellä kultarahalla saa noin 17 kuparirahaa ja yhdellä hopearahalla saa 12 kuparirahaa.

Kun he ovat sukelleet täällä riittävästi niin he päättävät lähteä katsoa viimeistä polkamaaa. Laiva on sillä välin jo poistunut. Takala ja Henzes lähtevät edeltä juosten, muut lähtevät tulemaan veneellä perässä.

Kun vene tulee lähelle poukamaa niin Henzes viittoo sen rantaan ja kertoo, että sinne on jätetty joku mies. Miehellä on kuulemma on pistooli aseistuksena. Ryhmä hiipii lähemmäksi katsomaan miestä ja näkevät hänen istuvan laavunsa edessä. Salmi jättää Anderssonin ja Pantin parin kolmen sadan metrin päähän tarkkailemaan ja lähtee itse Sekuseku:n ja Henzenin kanssa hiipimään lähemmäksi. Jossain vaiheessa he tapaavat Takalan ja Salmi antaa hänelle tehtävän varastaa miehen pistoolin arkun päältä. Sen jälkeen Henzes ja Sekuseku hiipivät viidenkymmenen metrin päähän ja Salmi aikoo hiipiä leirin lähelle ja tulla sieltä sitten avoimesti esiin.

Kun Salmi pääsee kymmenen metrin päähän, mies on kaivanut kirjan ja liitutaulun esiin. Salmi pääsee leirin taakse ja astuu näkyviin. Mies hätkähtää vähän ja ihmettelee mihin hänen aseensa on hävinnyt. Salmi tervehtii ja kahdeksan minuutin kuluttua pääsee tervehdyksensä loppuun. Mies ei tunnu ymmärtävän sanaakaan. Salmi kutsuu Pantin paikalle ja tämä esittäytyy suomeksi ja jatkaa sitten verolainsäädännöstä suomeksi pitkää selitystä. Salmelta pettää tässä vaiheessa pokka ja hän repeää nauramaan. Myös mies ryhtyy nauramaan tässä vaiheessa. Pantti jatkaa ja Salmi lähtee tällä välin antamaan Henzesille ohjeen hakea Goreksanda Gala Vala Gei Hei:n paikalle, mutta muuttaa sitten mieltään ja pyytää sittenkin hakeamaan Lappalaisen.

Lappalainenkaan ei saa kommunikoitua miehen kanssa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>