TSM Osa 10, Luku 051 (tsmpart10/tsmpart10.051)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

51. luku

Ryhmä palaa takaisin leiriin nukkumaan.Mies jää edelleen laavunsa luokse.

Tähystäjä ilmoittaa, että sateita tulossa ja samassa alkaa sataa vettä vaakasuunnassa. Ryhmä lähtee normaalisti aamulenkille ja aamulenkin loppupuolella tuuli yltyy niin paljon, että ryhmä siirtyy puiden suojaan kävelemään, koska muuten vastatuuleen juokseminen on hieman hankalaa. Ryhmä pysyy sisällä koko päivän.

Myrsky jatkuu edelleen. Aamulla aamulenkille lähtee vain Henzes, Salmi ja Pantti. Muille iskee sairauksia joten he jäävät talolle. Henzes, Salmi ja Pantti päättävät käydä katsomassa sitä matkailijaa saaren toisesta päästä. Heillä menee noin nelisen tuntia päästä perille, jossa he löytävät miehen tavaroita, mutta ei miestä. Henzes ja Pantti pelastavat miehen matka-arkun vedestä. Salmi yrittää katsoa ympärilleen ja löytää miestä. Miestä ei löydy pikaisella etsimisellä, mutta hieman pitemmällä etsimisellä Pantti löytää miehen kengän noin kolmenkymmenen metrin päässä puurajan reunasta. Jäljistä päätelleen alueelle on iskenyt todella iso aalto, joka on mennyt melkein viitisenkymmentä metriä metsän puolelle.

Tämän jälkeen he jatkavat puroa pitkin ylöspäin. Puron uomaa pitkin aalto on iskenyt sisämaahan noin puolisen kilometriä. He jatkavat vielä puolisen kilometriä ennen kuin kääntyvät takaisin ja lähtevät juoksemaan mökille. Henzes ja Pantti kantavat arkkua vuorotelleen.

Perillä mökillä he avaat arkun ja löytävät sieltä aika paljon vaatteita, jonkin verran ruutia, kuulia ja varakengät.

Myrsky jatkuu. Aamulla juuri kun Henzes, Salmi ja Pantti ovat menneet ulos valmiina lähtemään aamulenkille sisällä olijat huomaavat, että talon seinästä tulee laivan masto sisään. Itse masto iskee Alikoskea jalkaan ja siihen tulee iso mustelma. Ahonen, Arja Luihu, Takala ja Sekuseku saavat pieniä mustelmia. Goreksanda Gala Vala Gei Hei:ia osuu myös maston kappale jalkaan ja hän menee tajuttomaksi.

Arja Luihu korjaa ensin itsensä ja sen jälkeen hän ja Oinonen korjaavat muut, paitsi että Goreksanda Gala Vala Gei Hei näyttää kuolleelta.

Laivan masto on irronnut laivasta ja se on lentänyt talon seinästä läpi jatkuen toiselta puolelta ulos. Itse laiva on tullut puroa pitkin viitisenkymmentä metriä metsän puolelle ja se on padonnut puron. Laiva näyttää olevan pystyasennossa ja se on noin 30 metriä pitkä. Oinonen kiipeää tutkimaan sitä ja kun Salmi ja Pantti palaavat aamulenkiltä Panttikin kiipeää ylös. Salmi hakkaa kirveellä keulasta lautoja irti, niin että saa siihen ison reiän, mutta reunan pala putoaa hänen jalalleen ja hän saa ison mustelman jalkaansa. Oinonen tulee ja korjaa vamman.

Tämän jälkeen Salmi kävelee sisään ruumaan. Hän yrittää kiivetä portaita ylös mutta ne romahtavat ja hän loukkaa taas jalkansa. Oinonen parantaa sen taas ja sen jälkeen Salmi jatkaa ruuman tutkimista. Oinonen ja Pantti tutkivat ylhäällä olevia tynnyreitä. Tynnyreissä on ruokaa, vettä ja ruutia. Sen jälkeen he siirtyvät kapteenin hyttiin ja löytävät sieltä ison arkun. Arkku on kaksi metriä pitkä ja metri kertaa metri muuten kooltaan.

Koska arkku on lukossa he käyvät hakemassa Salmen paikalle. Salmi tiirikoi arkun lukon auki, mutta rikkoo leathermaninsa operaation aikana. Arkun päällä on petivaatteita ja sen alla on kolme lukittua osastoa. Hän tiirikoi ensimmäisen osaston auki ja siellä näyttää olevan kirjoja. Hän tunnistaa, että suurin osa kirjoista on muinaisten kielillä. Toista osastoa hän ei saa auki, mutta kolmannen hän saa auki ja siellä on kaksi isoa karttakirjaa.

Hän yrittää uudestaan sitä keskimmäistä mutta ei vieläkään onnistu, joten hän siirtyy hakkaamaan sitä kirveellä. Neljällä kirveen iskulla hän onnistuu hakkaamaan lukon irti. Kun hän avaa kannen sieltä paljastuu joku tekninen laite. Laitteessa on näyttö ja iso määrä nappuloita, joissa on jotain tekstiä muinaisten kielellä. He sulkevat arkun ja huutavat Henzesin paikalle.

Henzes yrittää pari kolme kertaa kiivetä laitaa pitkin ylös, ennen kuin luovuttaa ja ottaa Salmen laskeman köyden. Henzes tulee ylös ja tulee katsomaan arkkua, mutta siinä vaiheessa he toteavat, että turhaan me tuota arkkua kannetaan pois, haetaan mielummin toinen pienempi arkku ja siirretään tavarat siihen. Pantti hyppää ikkunasta ulos ja käy hakemassa arkun. Hän huutaa Henzesia ottamaan arkkua vastaan. Kun Henzes näkee mitä Pantti aikoo niin hän päättää tulla kapteenin hyttiin suojaan. Pantti yrittää pari kertaa heittää arkkua kannelle, mutta ei onnistu. Viimeisellä kerrallaan arkku tulee hänen jalkansa päälle, mutta ei saa siitä edes mustelmaa.

Hän tuo arkun veneen taakse ja sen jälkeen he vetävät arkun ikkunasta ylös köydellä. He täyttävät arkun kirjoilla ja Pantti lähtee viemään arkkua mökkiin ja hakemaan sieltä isomman arkun myös mukaan. Salmi ottaa teknisen laitteen ulos ja huomaa että siinä on kyljessä kaksi luukkua. Hän katsoo ensimmäisen luukun taakse ja toteaa, että siellä on jotain nestettä. Tulee mieleen ihan polttoainetankki, vaikka se ei haisekaan bensalle. Toisen luukun takana on kaksitahtinen polttomoottori, joka selvästi pyörittää generaattoria. He lastaavat koneen ja kirjat arkkuihin ja vievät ne mökkiin.

Suominen pystyy lukemaan vain yhtä kirjaa ja Goreksanda Gala Vala Gei Hei:n mappia. Yllättäen Lappalainen sanoo että hän osaa lukea noita muita kirjoja, hän on kuulemma oppinut lukemaan sitä muinaisten kielien laitoksella Helsingin yliopistolla. Lisäksi hän osaa lukea laitteen merkintöjä ja hetken tavaamisella hän saa laitteen polttomoottorin käyntiin. Laite käynnistyy ja sen jälkeen näyttöön tulee logo ja teksti joka kertoo, että odota. Vähän ajan kuluttua tullaan päävalikkoon, jossa on kolme päävalintaa ja neljäs on joku testivalikko. Ryhmä valitsee ensimmäisen päävalinnan ja sen jälkeen he tulevat syöttöruutuun, johon voi syöttää kahdeksan merkkiä, mutta Lappalainen ei ymmärrä ruudun teksteistä yhtään mitään. He syöttävät kahdeksan merkkiä ottaen aina ensimmäisen merkin aakkosista. Tämän jälkeen se kysyy toisen kerran saman tekstin. Ruutuun tulee teksti odota.

Kaksikymmentä kahdeksan minuuttia myöhemmin ruutuun tulee kuva jonka he tunnistavat satelliittikuvaksi kun he muuttavat skaalaa riittävän isoksi. Ilmeisesti kuva on otettu liikkuvasta satelliitista. He palaavat takaisin päävalikkoon ja kokeilevat toista valintaa. Siitä tulee taas kyselyruutu esiin ja Lappalainen tunnistaa että se kysyy nimeä tai jotain. He palaavat takaisin päävalikkoon ja kokeilevat kolmatta valintaa, jolloin tulee vilkkuva laatikko ruutuun, joka Lappalaisen mielestä sanoo että "laki kieltää" tai jotain.

Lappalainen palaa takaisin toiseen valintaan ja syöttää siihen jotain. Hetken ihmettelyn jälkeen hän keksii että se varmaan kysyy, että haluatko luoda uuden tunnuksen. Kun hän vastaa siihen, että kyllä, niin sen jälkeen hän hetken miettimisen jälkeen hän keksii että tämä on varmaan sähköpostiohjelma. Tämän jälkeen he sammuttavat laitteen.

Aamulla ryhmä käy hautaamassa Goreksanda Gala Vala Gei Hei:n. Tämän jälkeen Suominen ryhtyy opettamaan muinaisten kieltä Luihuille, Oinoselle, Pantille, Salmelle, Nousiaiselle, ja Takalalle. Sade ja myrsky kestää yhdeksän päivää.

Myrsky loppuu.

Suominen lopettaa kouluttamisen ja ryhmä siirtyy Lappalaisen oppiin. Lappalainen opettaa muinaisten kielen toista murretta.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>