TSM Osa 10, Luku 052 (tsmpart10/tsmpart10.052)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

52. luku

Lappalainen opettaa muinaisten kielen toista murretta.

Takala nyrjäyttää selkänsä ja eikä voi opiskella. Muut jatkavat opiskelua. Takala palaa opiskelemaan seuraavana päivänä.

Takala ei jaksanut tulla opiskelemaan ja lintsaa taas päivän, kun on opiskellut niin monta tuntia enemmän kuin muut. Iltapäivällä Takala palaa leiriin mukanaan lannevaatteeseen pukeutunut mies. Mies on pitkä (190 cm) ja lihaksikas. Hänellä on pitkät vaaleat hiukset ja mukanaan oudon näköinen laatikko tai joku vastaava. Yhteistä kieltä ei tunnu olevan, mutta ryhmä onnistuu elekielellä kertomaan, että mies on tervetullut. Tämän jälkeen mies kaivaa arkustaan kirjan, mustetta ja kynän esiin ja ryhtyy kirjoittamaan kirjaan jotain. Arkussa näyttää olevan päällä vaatteita.

Kun ryhmä näyttää miehelle ryhmän kirjavarastoa niin mies haluaa ryhtyä lukemaan niitä. Loppu päivän hän viettää kirjoja lukien. Lappalainen yrittää kirjoittaa miehelle kysymyksiä ja lopulta mies vastaa nimikysymykseen piirtämällä yhden oudon merkin.

Aamulla mies on hävinnyt ja mies palaa iltapäivällä mukanaan lihaa.

Aamulla vartiomies näkee kuinka mies aamulla kerää tavaransa arkkuun ja lähtee uimaan suoraan kohti seuraavaa saarta. Mies oli ilmeisesti vain läpikulkumatkalla.

Lappalainen vaihtaa sumerin opettamisesta opettamaan paikallista murretta muinaisten kielestä.

Talo syttyy tuleen illalla heti nukkumaan menon jälkeen. Ryhmä ehtii juuri päästä ulos tavaroineen kun talon palavat jäänteet lentävät rantahietikolle. Ryhmä siirtyy laivan raatoon nukkumaan.

Salmi ja Andersson suunnittelevat laivan rungosta talon. Muut opiskelevat tämänkin päivän.

Aamulla ryhmä herää hirmuiseen päänsärkyyn, koska Manniselle oli tullut aamuyöstä kylmä ja hän oli yrittänyt sytyttää märistä puista tulta. Salmi antaa käskyn että laivan sisällä ei saa tehdä avotulta, joten Manninen ryhtyy suunnittelemaan uunia. Koko päivä menee harakoille, koska kukaan ei halua opiskella.

Lappalainen sairastuu illalla.

Ryhmä ryhtyy rakentamaan taloa. Salmi ryhtyy suunnittelemaan samalla miten saisi talon tuettua kunnolla. Myös Pantti tulee auttamaan suunnittelussa.

Takala sairastuu. Osa ryhmästä alkaa rakentamaan taloa ja osa laivaa.

Itse talo on valmis, mutta tuenta vielä puuttuu.

Tuenta on valmis. Lappalainen on edelleen sairaana. Salmi ja Pantti ryhtyvät opettamaan toisiaan, Andersson kerää taas laivanrakennusporukkaansa ja menee rakentamaan sitä. Muut häviävät ympäriinsä.

Takala paranee.

Veikko Luihu sairastuu.

Salmelle tapahtuu pieni onnettomuus aseen kanssa ja se laukeaa latauksen aikana, mutta onneksi latauskeppi menee usean sentin päästä Salmen poskesta ohitse.

Veikko Luihu paranee.

Oinonen ja Salmi saavat pienen seksuaalisesti leviävän taudin. Salmi ei pysty enää kouluttamaan / opiskelemaan joten Pantti siirtyy rakentamaan laivaa.

Arja Luihu näyttää aamulla olevan hieman voimakkaampi ja karsimaattisempi. Hän ei kommentoi muutostaan.

Oinonen ja Salmi paranevat. Salmi ja Pantti jatkavat koulutuksiaan.

Andersson on ladannut tykin ja koekäytössä se räjähtää. Yksi sirpale osuu Salmea jalkaan ja häneltä repeytyy jalasta lihas, toinen osuu Mannista jalkaan, joka rupeaa hieman vuotamaan. Nousiaista osuu iso sirpale rintaan ja tekee pahan näköisen vaurion hänen luodin kestävään liiviin. Ilmeisesti sirpale olisi ollut tappava, mutta sirpale pysähtyi kokonaan liiviin. Henzes saa pahan näköisen haavan lonkkaansa, mutta Oinonen saa sitä jonkin verran korjattua niin ettei Henzes ole enää hengen vaarassa, mutta sen jälkeen hän on niin poikki, että Oinosen pitää lähteä nukkumaan.

Oinosen tauti uusiutuu.

Pantti sairastuu. Salmi siirtyy rakentamaan laivaa. Lappalainen paranee. Taas aloitetaan täysi koulutus.

Alikoski sairastuu vakavasti, Manninen, Lappalainen, ja Veikko Luihu sairastuvat lievemmin. Oinonen paranee.

Oinonen ja Salmi tappelevat.

Salmi alkaa osoittaa vainoharhaisuuden oireita.

Lappalaisen tauti pahenee, mutta Veikko Luihu paranee.

Manninen paranee.

Alikoskin tauti paranee hieman.

Laiva tulee valmiiksi. Manninen, joka on jo alkanut pitää laivanrakennuksesta masentuu siitä. Lappalainen paranee ja jatkaa taas koulutusta.

Salmi löytää rannalta arkun. Arkku on täysin tyhjä. Kun hän kävelee leiriä kohti huomaa hän olevansa astumassa jonkun esineen päälle. Hetken ihmettelyn jälkeen hän kaivaa esiin tamburiinin.

Saaren ohittaa höyrylaiva.

Vartiomies ilmoittaa että kaksi henkeä rannalla kävelemässä tännepäin. Osa porukasta piiloutuu ja muut jäävät esille. Lappalainen menee ottamaan miehet vastaan. Yllättäen hän osaa jopa riittävästi kieltä. Puolta tuntia myöhemmin he ovat päässeet tervehtimisen loppuun ja sen jälkeen miehet kysyvät, että olisi ryhmällä sattumalta valmiiksi hakattua puuta. Ryhmä neuvoo että sieltä kolmannelta ankkuripaikalta löytyy varmaan paljon kaatunutta puuta hyökyaallon jäljiltä. Tämän jälkeen miehet lähtevät palaamaan kävellen takaisin.

Aamulla höyrylaiva tulee ryhmän ankkuripaikalle ja sieltä soutaa samat kaksi miestä rantaan ja miehet antavat viisi hopearahaa palkkioksi neuvosta. Kun Lappalainen kysyy että onko täällä paljon höyrylaivoja, jolloin miehet vastaavat, että tämä on ensimmäisiä kunnon valtamerikelpoisia höyrylaivoja, normaalisti näitä käytetään vain lyhyellä matkalla. Heidän keksintönsä on se kuinka höyrykoneesta saadaan riittävän helppohoitoinen jotta pieni määrä ihmisiä voi hoitaa sitä. Heillä on vain neljän hengen miehistö. Höyrylaiva jatkaa matkaa.

Kun laiva on parin kolmen kilometrin päässä niin kannella syttyy pieni tulipalo, mutta miehet sammuttavat sen nopeasti ja jatkavat matkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Seuraavana aamuna Salmi ryhtyy purkamaan sitä outoa laitetta. Laitteen sisällä on kolme 60 cm * 60 cm piirilevyä, litteä näyttö, iso polttoainesäiliö, polttomoottori, akku ja kaksi laatikkoa, joista toinen on iso piirilevyjen lähellä ja siitä lähtee iso määrä piuhoja piirilevyihin. Sen koko on 30 cm * 15 cm * 15 cm. Pienempi laatikko on polttomoottorin ja generaattorin luona ja siitä piuhoja eri suuntiin.

Kun Salmi avaa pienemmän laatikon niin se näyttää olevan muuntaja. Tässä vaiheessa Salmi huomaa yllättäen että moottori ei ole metallia vaan se on keraaminen. Itse piirilevyt näyttävät olevan noin 50-luvun tekniikkaa. Isompi laatikko näyttää sisältä ihan videonauhurilta ja se on ihan täynnä nauhaa. Ilmeisesti kuva tuli nauhalta. Piirilevyt on liitetty itse nauhuriin wrappilangoilla.

Salmi tarkistaa yleismittarinsa, joka hajosi aikaisemmin kun hän yritti mitata generaattorin jännitettä. Hän toteaa sisältä se on ilmeisesti aika ehjä vain mittauskaapelit ovat sulaneet. Samalla Salmi huomaa yleismittarin suunnittelussa pari pientä virhettä, ensinnäkin sulake ei välttämättä edes pala huonon suunnittelun takia ja sen lisäksi sulake on muutamaa dekadia liian iso.

Salmi ryhtyy tutkimaan itse piirilevyjen toimintaa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>