TSM Osa 10, Luku 053 (tsmpart10/tsmpart10.053)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

53. luku

Ryhmä aloittaa purjehtimiskoulutuksen Anderssonin opettamana.

Pantti paranee, yllättäen juuri kun ryhmä alkaa suunnitella veneen pakkausta.

Purjehduskoulutus päättyy ja ryhmä siirtyy pakkaamaan venettä. Suominen ja Henzes lähtevät sukeltelemaan ja etsimään sen laivan pohjaa ja lastia jossa ryhmä on nyt nukkunut. He löytävät suuren määrän tykkejä ja ammuksia niihin. Mitään muuta mielenkiintoista ei löydy.

Ryhmä pakkaa venettä ja tässä vaiheessa Salmi löytää kirjakääröt ja lukiessaan niitä hän menee koomaan.

Ryhmä lähtee liikkeelle. Tuulee hieman vastaisesti, joten ryhmä joutuu luovimaan.

Tuuli kääntyy suoraan vastatuuleksi, joten ryhmä joutuu luovimaan enemmän.

Päivän aikana yllättäen tähystäjät huomaavat myrskyn nousevan takaata. Lähimmälle saarelle on kymmenisen kilometriä, joten he päättävät jatkaa myrskyn edellä sen sijasta, että yrittäisivät päästä saareen suojaan. Myrsky jatkuu kymmenen tuntia ja sen jälkeen ryhmä huomaa edessä isomman saaren ja he eivät pysty välttämään saarta vaan aalto heittää veneen kivestä tehdyn aallonmurtajan ylitse niin että kahdesta tykistä tehty köli jää siihen ja vene itse laskeutuu pehmeästi kaupungin rantatorille. Ryhmä laskee purjeet.

Aamulla myrsky jatkuu ja veneen ympärille kertyy jonkin verran paikallisesta väkeä. Yksi virkamiehen näköinen mies osaa oppineiden kieltä ja Suominen ja Lappalainen juttelevat hänen kanssaan. Suominen pyytelee anteeksi aluksen sijoitusta, mutta mies toteaa, että ei se mitään, kunhan vain maksatte parkkimaksun, jota kyllä normaalisti kutsutaan satamamaksuksi. Suominen maksaa 11 kuparirahaa ja sen jälkeen ryhmä ryhtyy miettimään, että mitä seuraavaksi tekevät. Nousiainen jakaa kaikille käyttörahaa 100 kuparirahaa paitsi, että avaruuslaivaston miehet saavat vain 20 kuparirahaa.

Ryhmä majoittautuu parempaan hotelliin ja sen jälkeen he syövät tukevan aamupalan. Tämän jälkeen ryhmä hajaantuu. Lappalainen lähtee oppineiden luokse, Andersson, Henzes, Ahonen ja Manninen lähtevät katsomaan laivaa. Pantti lähtee panssarisepän luokse ja kun hän pääsee perille hän toteaa, että heillä ei ole yhteistä kieltä. Hän palaa takaisin hotelliin ja keksii sen jälkeen että täältä voisi löytyä lääkäri joka voisi katsoa Salmen koomaa. Hotellin vastaanottoapulainen kutsuu lääkärin paikalle. Lääkäri tutkii Salmen ja toteaa että korjaaminen maksaa noin 900 kuparirahaa.

Pantti epäröi hieman, mutta Arja Luihu toteaa, että raha ei ole ongelma. Tässä vaiheessa Luihu toteaa Pantille, että "sinähän olet suoraan lääketieteellisestä?" Kun Pantti vastaa että joo, niin Luihu toteaa, että meidän pitää hieman jutella tästä ja samalla hän ohjaa Pantin ovelle ja sulkee oven Pantin takana sanoen samalla että "myöhemmin". Luihu lukitsee oven ja jää itse sisälle katsomaan lääkärin toimia.

Kymmenen tuntia myöhemmin lääkäri poistuu ja Salmi ja Alikoski ovat täysin kunnossa. Salmelta poistetaan samalla myös muutama mielisairaus.

Ryhmä ryhtyy korjaamaan laivaa.

Myrsky laantuu, joten Suominen ja Pantti lähtevät etsimään köliä. He löytävät sen vedestä ja samassa he kuulevat räjähdyksen ja hetken päästä laukauksia ripeään tahtiin. Salmi, joka on laivalla, tunnistaa laukaukset pistoolin ääneksi ja räjähdykset kuulostavat ihan käsikranaateilta. Vähän myöhemmin alkaa kuulua KP-96:sen laukauksia ja lisää räjähdyksiä. Vähän myöhemmin laukaukset vaihtuvat sarjalle. Koko ryhmä lähtee juoksemaan ääniä kohti. Ääni kuuluu viiden sadan metrin päästä kaupungista ja ennen kuin muut ehtivät sinne niin laukaukset ja räjähdykset vaimenevat.

Kun he pääsevät paikalle he näkevät merellä 80 metrisen laivan noin 300 metrin päässä ja rannalla on kymmenen venettä, jotka ovat enemmän tai vähemmän räjähtäneitä tai palaneita. Kauempana näkyy isompi lauma hiiltyneitä ja silpoutuneita ruumiita. Samassa kuuluu taas yksi laukaus ja joku laivassa putoaa. Laiva vastaa tykin laukauksellaan.

Veikko Luihu kertoo, että tämä alkoi jo eilen kun joku karannut orja kertoi hänelle, että tänne on tulossa merirosvoja huomenna. Hän ei tietenkään uskonut, mutta tänään sitten Arja Luihu oli tullut kertomaan hänelle, että nyt tuolla on tulossa merirosvoja kimppuun. He olivat tulleet tänne ja pysäyttäneet merirosvojen hyökkäyksen.

Suominen toteaa tässä vaiheessa, että vallataan laiva ja Pantti, Andersson ja Henzes lähtevät juoksemaan kohti kaupunkia hakeakseen sieltä veneen. Salmi, Suominen ja Luihut lähtevät juoksemaan perään. Oinonen huutaa heidän peräänsä, että laiva ei nyt ainakaan lähde enää minnekään, joten teillä ei ole hirmuinen kiire.

Ryhmä saa kumiveneen veteen ja lähtee sitten ajamaan sillä kohti laivaa. He tulevat laivan vierelle ja samalla joku merirosvoista yrittää nousta näkyviin pienen tykin luokse, mutta mies putoaa ilman päätä KP-96:sen sarjan katkaisemana. Henzes ja Pantti pääsevät ensimmäisenä ylös, jolloin Henzes heittää kaksi käsikranaattia Pantin ohitse ja he odottavat niiden räjähtämistä, ennen kuin hyppäävät laidan yli. Henzes ampuu kannella olevia miehiä pistoolillaan tyhjentäen lippaansa. Pantti vain katsoo vierestä ja ojentaa Henzesille kirvestä. Henzes tyhjentää vielä toisenkin lippaan samalla kun Luihu kurkistaa laidan ylitse ja heittää käsikranaatin kannen toiseen päähän. Suominen hyppää samalla hetkellä kannelle.

Joku toisessa päässä kantta ryhtyy mesoamaan ja Suominen ampuu miehen. Toisesta päästä kantta alkaa purkautua luukusta ulos miehiä, joten Pantti heittää sinne käsikranaatin. Kymmenkunta miestä on päässyt kannelle asti, jolloin Suominen ryhtyy ampumaan heitä. Muutamia miehiä pääsee pakoon laidan yli. Salmi pääsee kannelle asti. Veikko Luihu auttaa herrasmiehen tavoin Arja Luihun kannelle. Salmi ja Pantti lähtevät valtaamaan laivan takaosaa, Suominen ja Henzes lähtevät kannen alle takapäästä ja Luihut painuvat kannen alle etupäästä.

Pantti pääsee oven luokse, jolloin hän yllättäen huomaa, että ovi aukeaa ja sieltä on tulossa mies ulos. Hän potkaisee miestä olkapäähän ja sen jälkeen Salmi ampuu miestä pistoolillaan samaan paikkaan. Pantti potkaisee miestä uudestaan ja mies yrittää potkia häntä. Mies menee Salmen näköpiiristä ulos, joten hän ei voi ampua.

Kun Pantti on tapellut miehen kanssa jonkin aikaa Salmi näkee taas miehestä pään ja ampuu miestä päähän ja heti perään jalkaan, jolloin mies putoaa maahan. Pantti potkii maassa oleva miestä olkapäähän kerran, mutta mies torjuu seuraavan potkun. Salmi ja Pantti jättävät miehen kierimään maassa ja vilkaisevat lähimmän oven taakse. Sieltä löytyy hyvin varusteltu vessa. He siirtyvät seuraavan oven luokse ja avaavat sen. Oven takana heitä tuijottaa kaksi kaksimetristä miestä, joista toinen osoittaa heitä pistoolilla. Pantti paiskaa oven kiinni, mutta Salmi huomauttaa, että se oli peili.

He astuvat sisään ja toteavat, että huone on tyhjä. Kun he lähtevät siirtymään seuraavaan huoneeseen, molemmille tulee yllättäen mieleen ryöstää tämä huone ensin. Salmi katsoo ohimennessään kirjoituspöydän laatikkoon, josta hän löytää jalokiviä. Pantti taas avaa arkun, josta hänen kimppuunsa yrittää hypätä kääpiö. Pantti ampuu kääpiötä pistoolillaan, mutta ei osu. Kääpiö lyö Panttia kirveellä polveen, mutta osuu vain kirveen lappeella.

Salmi huomaa kääpiön ja siirtyy sivulle ampuma-asemaan samalla kun kääpiö iskee Pantilta jalat alta. Tämän jälkeen kääpiö hyppää Salmea kohti, mutta Salmi ampuu sitä ilmassa keskelle rintaan niin, että kääpiön lyönti häiriintyy ja Salmi ehtii väistää ja kirves viiltää vain palan pois hänen vaatteistaan. Salmi ampuu uudestaan ja kääpiö taas lyö häntä kirveellä jalkaan. Salmi siirtyy potkimaan kääpiötä ja tämä yrittää huitoa kirveellään. Pantti ampuu kääpiötä ja tämä putoaa tajuttomana maahan. Salmi potkii kääpiötä pari kertaa päähän ennen kuin siirtyy laatikolle ottamaan sieltä ne tuhatkunta lasijalokiveä.

Samassa he kuulevat kuinka, joku huutaa alhaalta, että varokaa vähän kun ammutte lattiasta läpi. Salmi vastaa, että täällä oli kääpiö, piti ampua alaspäin. Alhaalta kuuluu että "joo joo, niin taas".

He siirtyvät seuraavalle ovelle. Kapteenin hytistä ei löytynyt mitään erikoista, samoin keittiö tuntuu olevan tyhjä. He palaavat kapteenin hyttiin ja tutkivat sen. He löytävät tutun näköisen arkun, josta löytyy karttakirjoja ja samanlainen kone kuin siellä toisessa laivassa. He palaavat ulos ja josta he löytävät Oinosen ja hetken päästä Luihutkin tulevat paikalle. Myös Suominen ja Henzes palaavat kannelle hetken kuluttua.

Pantti toteaa, että noita vedessä uivia ei saisi päästää pakoon, joten Henzes ryhtyy ammuskelemaan heitä.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>