TSM Osa 10, Luku 054 (tsmpart10/tsmpart10.054)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

54. luku

Pantti, Henzes ja Suominen lähtevät nostamaan köliä, muut jäävät tutkimaan laivaa. Lappalainen lähtetään takaisin oppineiden luokse selvittämään kaikki tiedot tästä vaakunasta joka tässä laivassa on.

Haavottuneita löytyy 48 kappaletta ja yksi täysin vahingoittumaton merimies. Kaikki tuntuvat puhuvan tätä paikallista oppineiden kieltä, tosin hieman eri murretta. Ryhmä kuulustelee miehistöä. Miehistö kertoo, että he ovat kotoisin eteläiseltä pallonpuoliskolta ihan toiselta puolelta planeettaa. Kyseessä on kuulemma tutkimusalus. Heidän tehtävänsä on etsiä vieraita kulttuureita ja selvittää onko niistä vastusta.

Vaakuna on kuulemma laivaston vaakuna ja laivastossa on nelisen tuhatta alusta. Tämä on runko numero 8532 ja tämä on yksi uudempia aluksia. Aluetta johtaa yksi keisari, jolla on alaisenaan monta kuningasta jne. Alue on yhdistynyt vasta 15 vuotta sitten, sitä ennen se koostui neljästä isommasta alueesta. Laivaston tärkein tehtävä on oman kaupankäynnin suojeleminen merirosvoilta. Kuulusteluihin menee pari päivää ja sillä välin Andersson ja kumppanit kiinnittävät kölin takaisin Eideniin (siihen ryhmän alkuperäiseen laivaan).

Ryhmä tekee merimiesten kanssa sopimuksen, että jos nämä vievät ryhmän mantereelle niin he saavat pitää sen jälkeen itse laivan ja ryhmä vielä kouluttaa muutamia heistä navigoimaan sillä. Kaikki laivan upseerit kuolivat hyökkäyksessä ja merimiehet eivät osaa itse navigoida.

Ryhmä opiskelee ampumaan laivan tykeillä ja hankkii laivaan varastoja, uusia veneitä rikkoontuneiden tilalle jne. Viikon aikana myös eräs kyläläinen haluaa pestautua laivaan, hän haluaa päästä matkaan mukaan mantereelle asti.

Laiva lähtee liikkeelle. Arvioitu matka-aika on noin kaksi viikkoa. Ryhmä näkee yhden höyrylaivan, joka ampuu heidän suuntaansa muutaman laukauksen tykillä ja pakenee sitten poispäin. Saaret näyttävät aika autioilta, ilmeisesti tuo höyrylaiva (sota-alus) on varoittanut ihmisiä.

Toisena päivänä he saavat purjealuksen näkyviin. Se näyttää olevan imperiumin pienempi alus. Salmi laittaa laivan elektronisen satelliittikartan päälle ja toteaa, että se vastaanottaa jotain mutta mitään ei näy. Pienempi alus lähtee pois. Pantti yrittää murtautua systeemiin ja onnistuukin heti kun päättää kokeilla kapteeni tunnusta. Viestejä löytyy noin 60 kappaletta. Kun Pantti kokeilee muita vaihtoehtoja niin hän huomaa, että siellä on viestejä myös Suomiselle. Viesteissä kerrotaan mm. että Lehto on parantunut, verovirastolla on kysyttävää hänen kesämökkinsä verotuksesta, se että Suomisen pitäisi lähettää joukkueen arviointi-ilmoitukset. Suominen vastaa niihin.

Pantti onnistuu vihdoin murtautumaan uloslähteviin viesteihin ja hän löytää sieltä noin 30000 viestiä. Sieltä löytyy mm. sen myrskyyn joutuneen aluksen viimeinen ilmoitus joutumisesta myrskyyn ja tämän aluksen viesti siitä, että maihinnousuryhmä on tuhottu ja heitä ammutaan rannalta. Viestit ilmeisesti automaattisesti kopioituvat aina eteenpäin ja niissä on hyppy-laskuri sekä kopiointilaskuri, niin että viesti lähetetään ulos aina muutaman kerran ja sen jälkeen se tuhotaan, vastaavasti jos viesti ei pääse perille riittävän nopeasti eli se hyppää aluksesta toiseen liian monta kertaa niin se poistetaan.

Laivalla syttyy pieni tulipalo, joka ei kuitenkaan tuo todellista vaaraa. Se saadaan nopeasti sammumaan.

Suominen huomaa eräällä saarella miehen joka katsoo häntä kiikarilla. Kun Suominen katsoo itse kiikarilla sinnepäin hän huomaa myös paljon kuparivaijeria puissa. Ilmeisesti tässä on tukiasema noille lähetin vastaanotin laitteille. Salmi laittaa toisen elektronisen satelliittikartan päälle ja se välittää viestejä aika paljon ja saa uusia viestejä itselleen. He toteavat myös kompassista, että tuo tukiasema ilmeisesti lähettää jotain, koska kompassikin kääntyy aika voimakkaasti. Ilmeisesti siellä on aika paljon tehoa. Suominen näkee myös että joku upseeri saapuu katsomaan laivaa saarella.

Suominen huomaa tässä vaiheessa, että yksi miehistön jäsenistä signaloi jotain saarelle kaksipuolisella kankaalla ja menee keskeyttämään lähetyksen, mies kertoo lähettäneensä tiedon, että tämä on kaapattu alus.

Saarelta ammutaan laivaan ja kaksi tykinammusta osuu laivaan. Toinen tekee reijän vesirajan yläpuolelle ja toinen sytyttää pienen tulipalon purjevaraston lähelle. Ryhmä jatkaa vain matkaansa ilman mitään erikoista.

Pantti toteaa, että ilmeisesti tuo tukiasema kertoo jotenkin, että tästä eteenpäin nuo viestit ovat hyvissä käsissä, joten ne voi tuhota pois paikallisesta koneesta.

Alus pääsee mantereelle. Ryhmä päästää matkustajan maihin ja vie koko miehistön samalla maihin. Sen jälkeen he vievät kaikki veneet takaisin laivaan ja sanoo miehistölle, että he voivat lähteä uimaan laivaan heti kun ryhmän vene häviää näkyvistä. Tunnin kuluttua ryhmä saa näkyviinsä ensimmäisen kylän, mutta jatkaa siitä ohitse. He ohittavat kyliä parin kilometrin välein ja illalla he pysähtyvät yhden kohdalla ja nousevat maihin, mutta koska kukaan ei puhu mitään tunnettua kieltä niin ryhmä nousee takaisin veneeseen ja menee merelle yöpymään.

Ryhmä saapuu isomman kaupungin luoke, joten he ajavat satamaan. Kun he kiinnittyvät laituriin heidän luokseen saapuu pari sotilasta, jotka viittovat ryhmää eteenpäin toiseen päähän laituria. Kun he siirtyvät sinne sotilaat tulevat taas heidän luokseen juttelemaan jotain. Kun ryhmä vastaa oppineiden kielellä toinen vartiomies lähtee hakemaan jotain ja toinen jää odottamaan. Vähän myöhemmin paikalle saapuu vartiomies toisen miehen kanssa, joka puhuu oppineiden kieltä. Mies kertoo, että venepaikka maksaa 1 kuparin per alkava viikko ja sen lisäksi mies kertoo että kaikesta mitä tuo maahan pitää maksaa tulli ja sen lisäksi aseista pitää maksaa veroa kolmekymmentä kuparia ampuma-aseista ja kymmenen kuparia teräaseista.

Manner tuntuu olevan täynnä pieniä kuningaskuntia. Tämä on kuulemma isompia kuningaskuntia, tämän koko on noin kolmekymmentä kilometriä kertaa kolmekymmentä kilometriä. Pääkaupunki on kuulemma noin 15 kilometrin päässä sisämaassa, mutta sinne ei kannata lähteä enää tänään. Ryhmä majoittautuu hotelliin yöksi.

Aamulla ryhmä herää hirmuiseen meteliin ja kun he menevät katsomaan mitä täällä oikein tapahtuu niin he toteavat, että vartiomiehet on käsketty torille riviin seisomaan. Sotilaille pidetään neljänkymmenen viiden minuutin puhe ensin upseerin toimesta ja sen jälkeen pappi tulee jatkamaan. Ryhmä syö aamiaista ja sen jälkeen Suominen, Henzes, Salmi, Lappalainen ja Luihut lähtevät pääkaupunkiin.

Matkalla sinne he huomaavat että täällä on myös kommunikointimenetelmät, eli tien varressa näyttää olevan optisen lennättäminen semaforitorneja.

Suominen ja kumppanit saapuvat perille pääkaupunkiin. Se näyttää olevan linnoitettukin, eli kolmimetriset muurit ympärillä ja pieni vallihauta edessä. Kaupungin ulkopuolella on muutamia sotilaita tutkimassa vankkureita ja kyselemässä jotain kauppamiehiltä jotain. Ryhmää he eivät pysäytä, mutta portin sisäpuolella on toisenlaisissa uniformuissa olevat vartiomiehet, jotka pysäyttävät ryhmän. Vartiomiehet hakevat upseerin paikalle, joka juttelee Suomisen kanssa. Upseeri kysyy ensin aseenkantolupia ja sen jälkeen kertoo, että kaikenlainen väkivalta on ehdottomasti kielletty ja siitä seuraa pitkä vankeustuomio. Ryhmä pääsee kuitenkin sisään kaupunkiin ja upseeri vielä neuvoo, että vaikka hän ei tiedäkään keneltä voisi saada tietoa maantieteestä, niin kaupungintalolta osataan varmaan neuvoa. Hän kertoo vielä että kaupungintalo on keskustorilla kuninkaan linnaa vastapäätä.

Juuri kun ryhmä on päässyt sisään kaupunkiin he huomaavat portilla episodin, jossa heinäkuormasta, jota sotilaat ovat tökkineet, on noussut joku toiselta puolta ulos ja mies juoksee kovaa vauhtia portista sisään. Hän tulee portin sisäpuolella olevien vartiomiesten luokse ja pysähtyy sinne juttelemaan heidän kanssaan.

Ulkona olevat sotilaat pysähtyvät tässä vaiheessa kohtauttavat harmissaan hartioitaan ja palaavat takaisin ulos.

Ryhmä pääsee kaupungintalolle jonka aulassa vastaanottotiskin takana oleva nainen maalailee kynsiä ja katsoo kyllästyneenä ympärilleen. Suominen kävelee naisen luokse ja kysyy häneltä tietoa, mutta nainen ei reagoi mitenkään. Suominen kävelee käytävää eteenpäin ja tulee isoon tyhjään tilaan ja kävelee siellä yhteen huoneeseen, jossa on mies laittamassa kaapua päälle. Mies katsahtaa Suomiseen, mutta jatkaa toimiaan. Suominen kysyy taas että mistä saisi tietoa maantiedosta, jolloin mies vastaa että kysy vastaanotosta.

Mies tulee isoon tilaan ja ryhtyy sitten harjoittelemaan puhettaan puhujapöntässä. Suominen palaa vastaanottotiskin luokse ja nainen on jo saanut kyntensä maalattua, mutta kun Suominen yrittää kysyä jotain ei nainen tunnu ymmärtävän mitään eikä reagoi asiaan mitenkään erikoisemmin.

Suominen yrittää auttaa asiaa kuparikolikolla, mutta sekään ei auta. Suominen jatkaa seuraavaan käytävään ja käy siellä olevia huoneita läpi. Ensimmäisessä on kaksi miestä, joista toinen huutaa toiselle kovaan ääneen ja toinen kuuntelee kyllästyneen näköisenä. Seuraava huone on tyhjä ja seuraavassa on mies, joka ei tunnu puhuvan kieltä. Seuraavassa huoneessa on mies ja nainen intiimissä tilanteessa, joten Suominen ei häiritse heitä. Tämä käytävä päättyy, joten hän palaa vastaanottotiskiin ja jatkaa sitten seuraavaan käytävään.

Seuraavassa ovesta he tulevat huoneeseen, jossa on joku nainen joka alkaa heti puhumaan kovasti Suomiselle kun näkee hänen. Kun Suominen menee ulos niin nainen tulee perästä ja vie Suomisen vastaanottotiskin luokse, jossa hän puhuu jotain vastaanottotiskin naiselle ja vähän ajan päästä vastaanottotiskin nainen lähtee jonnekin ja palaa vähän ajan päästä toisen naisen kanssa joka puhuu oppineiden kieltä.

Nainen toteaa, että Suominen oli löytänyt ihan oikean paikan eli karttakeskuksen. Karttakeskuksen sihteeri (se nainen joka puhui vastaanottotiskin naiselle) kyselee kuulemma tapaamisen mahdollisuutta Suomiselta. Oppineiden kieltä puhuva nainen lähtee Suomisen kanssa etsimään karttakeskuksen johtajaa, hän kuulemma varmaan osaa puhua oppineiden kieltä.

Karttakeskuksen johtaja ei ole paikalla, hän on kuulemma lähtenyt käymään lääkärissä, joten jos Suominen palaisi iltapäivällä. Suominen kyselee naiselta mitä nähtävyyksiä täällä on, joten nainen neuvoo että kuninkaanlinna ja katetraali.

Ryhmä lähtee katsomaan katetraalia. Sen edessä on pari vartiomiestä ja sisällä näyttää siltä, että sisustukseen on käytetty jonkin verran kultaa. Kun ryhmä on tulossa ulos huomaavat he, että oven eteen on tullut neljä vartiomiestä lisää, jotka kuitenkin poistuvat kun ryhmä lähtee pois paikalta rauhallisesti. Seuraavaksi ryhmä siirtyy katsomaan kuninkaan linnaa (kaksikerroksinen kohtuullisen kokoinen kartano).

Tämän jälkeen ryhmä siirtyy kahvilaan ja saa puolen tunnin kuluttua tarjoilija saapuu ja he tilaavat kahvit, jotka saapuvat puolentoista tunnin kuluttua. Sen jälkeen ryhmä käy taas kaupungintalolla katsomassa onko karttakeskuksen johtaja palannut, mutta ei ole joten he lähtevät etsimään ruokaa. Pienellä etsimisellä he löytävät ravintolan, jossa puhutaan jopa oppineiden kieltä. He syövät ihan kohtuullisen aterian ja sen jälkeen ryhmä lähtee taas katsomaan onko karttakeskuksen johtaja palannut. Sihteeri tai vastaava selittää taas Suomiselle jotain, mutta Suominen ei ymmärrä, joten nainen viittoo Suomisen perässään sen saman naisen luokse joka puhuu oppineiden kieltä ja käyttää tätä tulkkina. Suominen kuulee, että karttakeskuksen johtaja on saanut yhdeksän päivää sairaslomaa, jona aikana hänen pitää levätä ja ryypätä.

Suominen yrittää päästä lääkärin puheille mutta aikaa ei saa kuulemma kuin vasta 9 päivän päästä. Suominen palaa ravintolaan ja kysyy neuvoa hovimestarilta, joka neuvoo hänet yhden entisen kauppiaan luokse joka on kuulemma aikoinaan kierrellyt paljon. He löytävät perille.

Isäntä ei ole paikalla ennen kuin vasta yhdeksän päivän päästä, joten he kysyvät taas tietoa mistä voisi saada tietoa. Ryhmä neuvotaan kauppiaiden kiltaan, jossa he kuulevat että sekä killan johtaja, että killan isoin aktiivinen kauppias, jotka voisivat neuvoa ovat molemmat tavoittamattomissa yhdeksen päivän ajan. Sieltä ryhmä kuitenkin neuvotaan piispan puheille.

Suomisen kysyessä mahdollisuutta päästä piispan puheille katetraalin pappi toteaa, että ehkä yhdeksän kuukauden kuluttua hän voisi saada ajan. Suominen antaa miehelle sata kuparia, jolloin aika putoaa viiteen päivään. Kun Suominen laittaa 400 kuparia lisää niin aika putoaa kuuteen tuntiin ja parilla sadalla lisää aika putoaa puoleen tuntiin.

Puolta tuntia myöhemmin sama pappi tulee ohjaamaan ryhmää eteenpäin. Piispa kertoo että koko manner on täynnä pieniä valtioita ja ainoa tätä isompi kuningaskunta on temppelialue keskellä mannerta. Nuo viestintävälineet ovat kuulemma kirkon ja valtioilla itsellään ei ole paljonkaan yhteistoimintaa. Lisäksi kirkko vastustaa tekniikkaa ja pitää sitä saatanan tekona. Piispa ei tunnu tietävän mitään planeetan ulkopuolisista.

Ulkopuolella pappi juttelee vielä vähän aikaa Suomisen kanssa ja sen jälkeen ryhmä palaa takaisin satamakaupunkiin nukkumaan yötään hotellissa.

Aamulla aamiaisella Suomisen luokse tulee tämän kaupungin pormestari kysymään haluaako Suominen tulla hänen illallisille. Suominen päättää siirtää lähtöään seuraavaan päivään ja osallistua illallisille.

Pormestarin talo on noin sadan neliön kokoinen ja siellä on lähemmäksi sata ihmistä. Siellä on myös se karttakeskuksen sihteeri sieltä pääkaupungista, jonka pormestari esittelee veljentyttärenään. Juhlissa hän tapaa myös yllättäen karttakeskuksen johtajan ja hänen lääkärinsä, joka määräsi tuon yhdeksen päivän sairasloman juomista varten. Paikalla on myös kauppiaskillan johtaja ja tärkein kauppias.

Karttakeskuksen johtaja ei edes muista kuninkaan nimeä ja sanoo että hän ei oikein pysy perässä näissä muutoksissa. Hän kysyy joltain toiselta mikä kuninkaan nimi on, eikö se ole sinun pikkuserkkusi. Hän saa kuninkaan nimen. Karttakeskuksen johtaja toteaa myös, että kun tämä on niin köyhä kuningaskunta niin heillä ei ole varaa hyökätä muualle. Sotilaiden palkkaaminen maksaa kuulemma niin paljon, että tarvitaan paljon rahaa. Kun Suominen toteaa, että eihän täällä ole edes montaa sotilasta, johon karttakeskuksen johtaja toteaa, että kyllähän meillä armejassa on paljon sotilaita. Suominen kysyy montako miestä, jolloin karttakeskuksen johtaja kysyy lähellä seisovalta kenraalilta, joka vastaa, että hän ei muista mutta kai niitä noin tuhat oli kun ne viimeksi lasketiin.

Tämän jälkeen kenraali sammuu ja myös muu porukka alkaa myös sammua tässä vaiheessa. Kun Suominen kyselee niitä kauppiaita kuulee hän, että ne on noi kaksi sammunutta tuossa. Pystyssä on tässä vaiheessa oikeastaan vain lääkäri ja jokunen muu juoppo.

Suominen yrittää lähteä, mutta pormestarin veljentytär käy käsiksi ja lähtee Suomisen kanssa ulos, mutta Suominen ravistaa naisen irti ja painuu hotelliin nukkumaan. Tosin matkalla sinne häntä yritetään heittää kengällä, mutta se menee ohitse.

Aamulla sotilaiden aamuherätys keskeytetään kun kenraali karjuu hotellihuoneensa ikkunasta, että älkää nyt aamulla metelöikö. Aamulla Lappalainen, Pantti, Henzes, Takala, Oinonen, Nousiainen, Veikko Luihu, Sekuseku, Manninen, ja Ahonen saavat lahjaksi kepin, joka on kuulemma taikaesine. Pantti ja muut vievät ne taikurin tutkittavaksi paikallisen taikurin luokse joka sanoo, että nopea tutkiminen maksaa 300 kuparia ja tarkempi tutkimus 600 kuparia.

Pikainen tutkimus kestää muutaman minuutin ja hidas kuulemma pari päivää. Pantti tutkituttaa kolme pikaisesti ja taikuri toteaa, että nuo kaikki kepit hidastavat taikuutta. Kymmenenkertaisella hinnalla taikuri suostuu kuulemma tekemään pikaisesti tuon tarkemman tutkimuksen, jolla saa tietää miten tuo toimii tarkalleen. Pantti maksaa, jolloin taikuri menee takahuoneeseen ja pukee siellä päälleen peltisen suojapuvun ja palaa sen jälkeen tekemään tutkimusta. Tässä vaiheessa kaikki muut paitsi Pantti poistuvat talosta. Tutkimus onnistuu ja Pantti saa kuulla, että kepillä pitää osoittaa taikurin suuntaan ja sen jälkeen taika pysähtyy kymmeneksi sekunniksi ennen kuin jatkaa matkaa. Sinä aikana kannattaa siis siirtyä pois.

Pantti tutkituttaa loputkin pikaisesti ja toteaa että ne tekee samaa. Taikuri tarjoo 1200 kuparia noista per kappale, ja Henzes, Oinonen ja Nousiainen myyvät omansa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>