TSM Osa 10, Luku 055 (tsmpart10/tsmpart10.055)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2009

55. luku

Ryhmä lähtee ensin katsomaan onko ne merimiehet jotka he jättivät laivalle päässeet liikkeelle.

Vene saapuu palaneen laivan lähelle. Laiva näyttää olevan jonkinlaisen karin päällä ja kun he siirtyvät lähemmäksi tunnistaa Suominen, että tuo näyttää aivan siltä kun laivaan olisi ammuttu kiertoradalta suhteellisen tehokkaalla laserilla. Ryhmä vähän miettii, että onko tuo nyt SAV vai Ithaka kun tuon laivan on tuhonnut. Laiva on päässyt vain kolmisensataa metriä eteenpäin siitä pisteestä johon ryhmä sen jätti.

Manninen roikottaa kättään laidan ylitse, mutta onnistuu vetämään sen sisään ennen kuin pieni haikalan näköinen kala meinaa syödä sen.

Vene saapuu tukiaseman lähelle ja koska lähin saari on 17 kilometrin päässä päättää ryhmä purjehtia noin 12 kilometrin päästä saaren ohitse. Vastaanotto kestää ensimmäisellä kerralla 5 tuntia ja juuri kun Suominen meinaa ryhtyä lukemaan viestejä alkaa laite vastaanottamaan viestejä uudestaan. Nyt se kestää noin 3 tuntia. Ryhmä purjehtii kantaman ulkopuolelle ja Suominen ja Pantti ryhtyvät lukemaan viestejä. Heillä menee pari päivää viestien lukemiseen.

Ryhmä lähtee tekemään uuttaa ohipurjehdusta. Kun he lähestyvät saarta he näkevät saaren lähellä savupilven, aivan kun siellä olisi höyrylaiva. Ryhmä kääntyy kiertämään saarta toiselta puolelta ja huomaa sielläkin savupilven. Ryhmä päättää mennä hieman lähempää saaren ohitse. Kun he tulevat saaren ja laivan väliin niin saaren takaa tulee näkyviin kolmas höyrypilvi. Sivuilla olevat höyrylaivat ovat jo lähteneet tulemaan kohti. Sivulta lähestyvä alus ampuu tässä vaiheessa ilmeisesti varoituslaukauksen ja myös saarelta ammutaan. Laukaukset menevät kaukaa ohitse.

Myös saaren takana oleva laiva saa höyrynpaineensa nousemaan ja sekin lähtee tulemaan kohti. Myös se avaa tulen. Höyrylaivat näyttävät olevan panssaroituja ja niissä on jopa kaksipiippuinen tykkitorni.

Ryhmä jatkaa matkaa ja koukkaa hieman lähemmäksi sivulta lähestyvää laivaa kiertääkseen tuota saaren takaa tulevaa laivaa.

Parin kolmen minuutin kuluttua edellisesta ampumisesta kaikki tahot ampuvat uudestaan. Saaren epätoivoiset laukaukset menevät kauas ohitse, samoin saaren toiselta puolelta tuleva laiva, joka on vielä kolmen kilometrin päässä. Sivulta tulevakin laiva ampuu ohitse, mutta saaren takaa tullut alus osuu toisella laukauksellaan veneen purjeeseen, joka hieman häiritsee kapteenina toimivaa Anderssonia.

Seuraava yhteislaukaus menee ohitse, ja seuraavasta yhteislaukauksesta yksi tulee aika lähelle, jopa niin että vene heilahtaa hieman ja Andersson kastuu. Seuraavassa laukaussarjassa ampuu enää kaksi lähintä ja silloinkaan yksi tykeistä ei laukea, joten laukauksia tulee vain kolme.

Nyt laivat alkavat jäädä jo hieman jälkeen ja kahden ja puolen kilometrin päästä laukaukset alkavat jäädä jo kauemmaksi. Seuraavasta sarjasta osuu yksi laukaus taas purjeeseen ja repii pääpurjeen alas. Suominen käskee nopeasti vaihtamaan purjeen ja Suominen, Andersson, Veikko Luihu, Pantti ja Oinonen vaihtavat purjeen alle kahteen minuuttiin, jona aikana viholliset pääsevät taas kahden ja puolen kilometrin päähän. Kun viholliset jäävät noin kolmen kilometrin päähän viholliset lisäävät höyryä ja toisen lähempänä olevan aluksen luokse tulee isompi höyrypilvi ja toinen alkaa saavuttaa ryhmää.

Kolmas höyrylaiva jää auttamaan sitä toista, josta ilmeisesti hajosi höyrykattila. Ryhmää seuraava höyrylaiva saavuttaa hieman heitä ja osuu kahden ja puolen kilometrin päästä niin että se ensin osuu veteen ja siitä sitten kylkeen ja sitten taas veteen.

Vähän tämän jälkeen Andersson päättää olla kiertämättä paria karia, vaan pujottelee niiden välistä. Höyrylaiva päättää kiertää ko karit ja se jää noin viitisen sataa metriä. Puolta tuntia myöhemmin vihollisalus luovuttaa. Ryhmä jatkaa matkaa ja he päättävät lähteä katsomaan sitä pohjoista saaristoa.

Ryhmä näkee laivan, joka kiertää heidät kauempaa.

Ryhmä saapuu asutulle alueelle ja käy kaupungissa hankkimassa tarvikkeita, uudet purjeet ja ruokaa. Kun ryhmä palaa laivalle Nousiainen kertoo löytäneensä uuden tyypin meidän porukkaan tämä on kuulemma hyvä tyyppi. Naisen nimi on Greneake Cinfhaolaidh Fairflank ja hänellä on päällään rengaspaita ja ikää varmaan todellisuudessa saman verran kuin Nousiaisella, mutta näyttää paljon vanhemmalta.

Ryhmä lähtee jatkamaan matkaa. Ensimmäisenä etappina on ryhmän mökki siellä ekalla saarella.

Ryhmän mökkilaivassa on jo asutusta. Kun he lähestyvät sitä, mökistä astuu esiin kymmenkunta miestä ja naista. Fairflank kertoo, että näiden kanssa pitää olla hieman varovaisia, koska nämä heimot eivät kaikki tunne käsitettä yksityinen omaisuus jne. Heimoja on paljon ja niiden koko on yleensä noin muutamasta kymmenestä satoihin ihmisiin. He kuulemma lähettävät tiedustelijoita etukäteen etsimään hyviä paikkoja, joten ilmeisesti se yksi uija olisi voinut olla sellainen. Ryhmä jatkaa matkaa.

Ryhmä poimii merestä ison puulaatikon joka on täynnä metallivahvisteisia pyöreitä puukilpiä. Kilpiä on kolmisenkymmentä ja niiden alta löytyy 8000 kuparirahaa.

Ryhmä näkee ensimmäiset sivilisaation merkit, eli höyrypilven. Ryhmä kääntyy kohti ja lähempää huomaa että kyseessä on aseistettu höyry-purjealus. Aluksen koko on noin 40 metriä. Alus kääntyy kohti. Fairflank kertoo että kysessä on ihmiskunnan pahin vihollinen, eli tullimiehet, tai siis paikallinen rannikkolaivasto.

Alus tulee lähelle ja kysyy normaalit maahantulokysymykset. He ottavat myös sormenjäljet kaikilta. Tämän jälkeen ryhmä saa läheisen kaupungin kauppakamarin painaman esitteen joka kertoo läheisen kaupungin palveluista.

Satamassa he joutuvat maksamaan satamamaksua 3 kuparia viikolta ja sen jälkeen he siirtyvät hotelliin. Hotellista he ottavat kolmetoista kappaletta kuudentoista kuparin hintaisia sviittejä.

Tämän jälkeen ryhmä hajaantuu. Suominen ja Henzes lähtevät karttakeskukseen. Lappalainen, Salmi ja Pantti lähtevät opettelemaan paikallista kieltä.

Karttakeskuksesta Suominen ostaa Federaatio karttoina ja numeroina -kirjan, joka sisältää paljon tietoa tästä alueesta. Sen jälkeen hän lähtee kirjastoon.

Lappalainen, Salmi ja Pantti kuulevat, että seuraava kurssi alkaa vasta parin viikon päästä ja yksityisopettajaakaan ei saa kuulemma kuin vasta parin viikon päästä. Tämän jälkeen he siirtyvät kirjakauppaan etsimään itseopiskelumateriaalia.

Suominen toteaa kirjastossa pienen ongelman, eli hän ei ymmärrä kieltä, joten hän kysyy apua neuvonnasta, mutta neuvonta ei osaa neuvoa. Suominen kysyy kuka voisi opettaa ja neuvonnan nainen kertoo, että hänen pikkuserkkunsa pyörittää kielikoulua. Seuraavaksi Suominen kysyy että pyörittääkö joku hänen pikkuserkuistaan kiinteistötoimintaa ja nainen sanoo, että hänen sisarensa toimii kiinteistöjenvälitysyrityksessä. Kun Suominen kysyy siskon sijaintia, jolloin nainen toteaa, että hänen siskonsa on nyt pitämässä näyttöä maaseudulla. Suominen kysyy tarkempia tietoja ja lähtee paikalle katsomaan ko taloa.

Talo on hieman liian iso (3000 neliömetriä) ja liian kallis (yli 60000 kuparirahaa), joten Suominen kyselee muita kohteita ja hän saa läheltä tiedon yhdestä 300 neliömetrin talosta, joka on kuulemma suhteellisen hyvässä kunnossa ja hintapyyntö on kuulemma 12000 kuparirahaa.

Lappalainen, Salmi ja Pantti eivät löydä itseopiskelupakettia ja he kuulevat että koko kaupunki on hyvin kiireinen, koska täällä on parin viikon päästä iso konfrenssi, joka täyttää koko kaupungin. Mm. hotelli on silloin täynnä. Kyseinen konfrenssi on kuulemma teknisen alan konfrenssi ja se käsittelee moottoritekniikkaa.

Suominen palaa kaupunkiin ja käy parin kolmen kiinteistövälittäjän luona ja yrittää katsella sopivaa asuntoa. Sen jälkeen hän menee hotelliin selailemaan karttakirjaa, josta hänelle selviää mm. että federaation alueella on 83 isompaa kaupunkia ja noin parisensataa muuta kaupunkia. Lisäksi federaatiossa on 130 virallista kieltä, joten ilmeisesti kaikissa kaupungeissa puhutaan eri kieliä.

Seuraavaksi Suominen lähtee tekniikan liittoon, joka vastaa konfrenssin järjestelyistä. Siellä hän kuulee että konfrenssin osanottajamaksu on 95 kuparirahaa ja se kestää viikon eli 11 päivää. Puhujia on noin 80 kappaletta ja puheet pidetään hyvin monella eri kielellä. Mukana on mm. yksi Ithakan kielinen puhuja. Suominen keksii seuraavaksi kysyä konfrenssin materiaalia ja kuulee että siitä myydään kahta eri versiota, lyhennelmää ja täydellistä versiota.

Lyhennelmä on 800 sivua ja maksaa 180 kuparia ja pitkän version pituus mitataan sitten hyllymetreinä ja se maksaa 600 kuparia. Lyhennelmä löytyy noin 300 eri kielellä, mukana mm. itahakaksi ja Suomisen suureksi yllätykseksi myös suomeksi. Suominen ostaa sekä ithakan että suomen kielisen version. Suominen palaa hotelliin lukemaan kirjoja.

Suomen kielinen versio viittaa hieman kyllä kielenä suomeen, mutta se ei kyllä ole sama kieli. Suurin osa sanoista tuntuu olevan keksittyjä, joten sen seuraaminen on todella hankalaa. Suominen siirtyy ithakan kielisen version pariin ja lueskelee sitä. Jossain vaiheessa hän päättää yrittää selvittää mistä sen kirjoittaja on oikein kotoisin ja menee kysymään vastaanotosta.

Vastaanoton mies ei ymmärrä ithakan kielisestä nimestä mitään, mutta tunnistaa hetken kuluttua Suomisen kädessä olevan suomenkilisen kirjan ja hän toteaa, että se on hänen kääntämänsä. Suominen yrittää kysyä suomeksi mistä mies on oppinut suomea, niin hän kyllästyy vastauksen tankkaamiseen parin minuutin päästä ja vaihtaa kielen oppineiden kieleen. Mies kertoo, että hänen vaimonsa isän siskon tyttären mies puhuu ko kieltä ja tämä on opettanut häntä. Mies valittelee, että kielitaito on päässyt hieman ruostumaan harjoituksen puutteessa.

Salmi päättää lähteä opiskelmaan kirveen ja kilven käyttöä. Nousiainen saa tehtäväkseen hankkia ryhmälle talon, koska konfrenssin aikana koko hotelli on varattu. Lappalainen yrittää opiskella paikallista kieltä itseopiskeluna, Oinonen on löytänyt paikallisen biljardisalin ja viettää siellä aikaansa. Pantti käy ilmoittautumassa konfrenssiin ja ryhtyy lukemaan materiaalia. Hetken päästä hän toteaa, että uskomatonta paskaa ja päättää ryhtyä kirjoittamaan artikkelia aiheesta "Primitiivisten kansojen käsityksiä polttomoottorien toiminnasta erilaisissa tilanteissa".

Suominen lähtee satamaan kyselemään mistä paikalliset höyrylaivat tulevat. Hän saa selville, että laivat ostetaan läheisestä kaupungista, täällä niitä ei itse rakenneta. Hänen ollessa siellä Nousiainen tulee hakemaan hänet ja toteaa, että hän tarvitsee Suomisen apua talon ostamisessa, koska myyjä on nainen.

Suomisen pitäisi kuulemma vakuuttaa naiselle, että Nousiaisen tekemä sopimus on hyvä. Suominen ryhtyy lukemaan sopimusta mutta ei saa siitä puolen tunnin lukemisella selville mitä siinä oikein sanotaan. Suominen kysyy Nousiaiselta mikä tässä on nyt oikein loppusummana. Nousiainen toteaa, että sitä on aika vaikea sanoa, koska se riippuu niin moneasta asiasta, kuten esim suprajohtavan materiaalin hinnan kehityksestä Ithakassa, Helsingin pörssin kurssikehityksestä, viljafutuurien hinnasta maassa jne. Käteen pitää kuulemma maksaa pahimmassa tapauksessa 1000 kuparirahaa, jos kaikki tarkastukset (palo-, tuholais- jne menevät läpi), mutta koska siellä on ainakin tuholaisia niin käsiraha laskee tuosta. Parhaimmillaan olemme saamassa rahaa noin 100000 kuparirahaa.

Loppusumma olisi jos kaikki tiedot säilyisi likimain samana kuin nyt, niin ryhmä joutusi maksamaan siitä 30000 kuparirahaa. Maksuaika vaihtelee 18 - 32.5 vuoden välillä, riippuen suhdanteista. Suominen saa ostajan ylipuhuttua siitä, että kyllä Far Out Ltd on hyvä ja vakavarainen firma, josta kyllä saa tulevaisuudessa hyvät rahat.

Nousiainen toteaa että koska sieltä tulee löytymään ainakin tuholaisia ja se ei tule läpäisemään paloturvallisuustarkastusta lukittujen hätäuloskäytävien takia niin tulemme saamaan noin 3000 kuparirahaa, mutta koska välittäjälle pitää maksaa kuitenkin pikkusen enemmän niin jäämme pari sataa kuparia tappiolle.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>