TSM Osa 10, Luku 057 (tsmpart10/tsmpart10.057)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön ja epäsiisti. Hän on myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän on sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ole kovinkaan laaja.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

57. luku

Kun ryhmä on matkannut pari tuntia he näkevät kaukana edessä sienipilven yläosan. Pikaisella laskutoimituksella he saavat atomipommin etäisyydeksi 300-600 kilometriä.

Ryhmä ryhtyy rakentamaan isoa suunta-antennia, jotta voisivat sillä kommunikoida mahdollisille SAV:in alukselle. He jatkavat silti suoraan kohti. Muutamaa tuntia myöhemmin Suominen huomaa kuuden kilometrin päässä olevalla saarella naamioverkkojen suojassa olevan miehen, joka katsoo Suomista kiikarilla. Miehen vieressä on toinen mies joka näyttää käyttävän jotain laitetta. Ko. laite voisi olla esim laserosoitin.

Suominen huutaa alas mastosta muille, että nostakaa Suomen lippu. Pantti ottaa radion ja yrittää ottaa sillä yhteyttä, mutta yllättäen huomaa, että pelkällä kuulokkeella ei voi puhua, radiokin tarvitaan. Hän huomaa että Nousiainen on varastanut häneltä radion ja Nousiainen on kytkenyt sen isoon antenniin. Kuulokkeen hän on ottanut pienestä radiosta.

Suominen huomaa, myös muuta aseistusta, eli läheisellä saarella näkyy yksi T86 panssarivaunu. Sekin on naamioitu. Saaren takaa lähtee tulemaan kohti kaksi rynnäkkövenettä. Toinen niistä jää kiertelemään laivaa ja toinen tulee laivan viereen. Suominen menee ottamaan vastaan veneestä nousevaa ryhmää. Ryhmän johtajana on kapteeni Pöyhönen. Suominen juttelee kapteeni kanssa jonkin aikaa ja sen jälkeen Pyöhönen toteaa, että pitää varmaan kutsua rynnäkkösukkula hakemaan teitä. Suominen yrittää tässä vaiheessa kutsua ryhmää kokoon, mutta huomaa, että muut ovat jo pakkaamassa tavaroitaan rynnäkköveneeseen, jossa miehistö yrittää uhata Takalaa rynnäkkökiväärillä ja saada häntä lopettamaan.

Ryhmä nousee paikalle saapuneeseen rynnäkkösukkulaan, joka vie ryhmän parin sadan kilometrin päähän. He laskeutuvat ison aluksen viereen, joka Nousiaisen mukaan on nimeltään Samooja. Koska kyseisen aluksen nimi ei täsmää Joukahais- tai Väinämöisluokan aluksiin, niin kyseessä täytyy olla uuden tyyppisen aluksen.

Ryhmä siirretään hyvin nopeasti sisään alukseen, koska noin sadan kilometrin päässä räjähtelee aina välillä ydinpommeja. Ithaka kuulemma haluaa ammuskella niitä maanalaisista siiloistaan. Ryhmää pyydetään jättämään tavaransa yhteen huoneeseen ja sen jälkeen heidät pyydetään tulemaan erääseen neuvotteluhuoneeseen.

Huoneeseen saapuu hetken kuluttua nainen, jolla on komentaja arvomerkit ja nimilapussa lukee Pöyhönen. Nainen toteaa että "Olimme hieman yllättäneitä kun te olette täällä." Suominen vastaa, että "ettekö te tienneet että meidän piti olla täällä?" Nainen vastaa, että "niin mutta meidän ei pitänyt olla täällä".

Pöyhönen arvelee, että nyt olisi varmaan paikallaan pitää pieni yhteenveto mitä on tapahtunut sodasta ja kaikesta. Hän kertoo, että Garghin aurinkokunnasta on löytynyt toinen portti Xertsin ja sieltä pääsee mm. Terreuksen väylään, joka johtaa mm. Hertin väylään. Kyseisen portin löysi SAV:in yksi tiedustelualus, ja sitä ei voi havaita painovoimakentästä, joten Ithaka ei tiedä siitä mitään.

Tämän jälkeen presidentiltä tuli käsky, että Suomi tarvitsee avaruudesta elintilaa, joten SAV sai käskyn ottaa Gragin aurinkokunnan haltuunsa. Enemmänkin saa ottaa. Sodan alku meni erittäin hyvin eli ilmeisesti Suomen yllätys onnistui ja SAV aloitti likimain välittömästi hyökkäyksen Garghissa ja seuraavassa aurinkokunnassa. Garghissa taistelu meni ilmeisesti aika hyvin ja sen he saivat haltuunsa.

Seuraavassa aurinkokunnassa taistelu oli erittäin kiivasta, mutta Ithakalla oli liikaa aluksia ja niiden tuhoamiseen meni niin kauan, että Ithaka sai tuotua lisää voimia muista aurinkokunnista. Ithakaan johtavan portin luona käytiin voimakas taistelu ja siinä menetettiin Vaeltaja ja Tutkimusmatkailija. Ithaka sai SAV:in häädettyä seuraavasta aurinkokunnasta, joten SAV joutui perääntymään Garghin aurinkokuntaan.

Samooja ei ehtinyt mukaan perääntymiseen ja kun heillä oli muutenkin laiva aika huonossa kunnossa he päättivät perääntyä tänne. He ovat nyt poistumassa kahdeksan tunnin kuluttua, koska perässä on tulossa iso laivasto. Heillä on vain 3200 ohjusta jäljellä. Heillä on lisäksi kymmenen Suvanto-luokan alusta mukana. Onneksi yksi noista Suvanto-luokan aluksista oli varustettu elektroonisen sodankäynnin laitteilla, joten se on tuolla muutaman sadan kilometrin päässä ja kun se ja Samooja molemmat vaihtelevat tehoa sopivasti niin Ithakalaiset luulevat että he ovat tuossa näiden kahden aluksen välissä ja ampuvat sinne noita ydinpommeja.

Pöyhönen uskoo, että Gargin he saavat pidettyä koska kapteeni R:n ideoimat puolustuslaitteet toimivat niin hyvin ja miinat saa kyllä pidettyä portin suojattuna.

Vaeltajaluokan alus Samooja on 535 metriä pitkä ja suurin läpimitta on 202 metriä ja tilavuus on 13 miljoonaa kuutiometriä. Normaali lastattu paino on 11,2 miljoonaa tonnia. Alus pystyy kiihdyttämään pikkusen reilua kolmea g:tä riittävästi. Koska Ithakan ydinohjukset kiihdyttävät noin kolmea g:tä tämä alus pääsee kyllä pakoon. Lisäksi siinä isossa taistelussa he laskivat, että pientä vaurioita tuli joka 10 miljoonasta laukaistusta ohjuksesta. Ithakan ohjukset eivät toimi kovinkaan hyvin elektroonisessa sodankäynnissä, joten sen takia ne eivät ole niin vaarallisia. Tosin Ithakalaiset ampuvat niitä yleensä sarjatulella.

Vaeltajaluokan aluksen normaali miehistö on 315 henkilöä ja sen pääaseistus koostuu 16000 ohjuksesta ja kahdesta 0.5 TJ pulssia ampuvasta laserista. Lisäksi siinä on 1200 kappaletta 100 MJ pulssia ampuvaa ohjuksentorjunta laseria.

Samoojan ongelmana nyt on se, että sen kyljessä on noin 100 metriä pitkä ja 40 metriä leveä pala poissa, joka jatkuu noin 50 metriä laivan sisuksiin. Tämä pala lohkesi pois edellisessä aurinkokunnassa kun se ei kestänyt pakokiihdytästä, ja se oli irronnut hyvin lähelle osuneesta ydinpommista. Muita vaurioita on, että toinen päälasereista on rikki ja tuon reiän puolelta on ohjustentorjunta laserit aika pahasti poissa, joten sieltä puolelta on ohjuksia vaikeampi torjua. Kohta pitäisi aloittaa fuusioreaktorin käynnistäminen.

Se mitä Ithakan laivaston tappioista tiedetään on, että 80000 reservialusta on tuhottu kapteeni R:n ydinpommeilla ja Suomisluokan alusten läpiajoilla.

Suomessa on kuulemma nyt poikkeustilalainsäädäntö voimassa ja veroprosenttikin on nostettu 18%:iin. Tämä tarkoittaa sitä että puolustusvoimat on lakkautettu ja uuden lain mukaan on 3 vuoden asevelvollisuus, joka tehdään SAV:issa huolto ja sotapoliisitehtävissä.

Uusi työlaki on myös lisännyt jonkin verran työvoimaa, koska se sanoo, että kuuden kuukauden työttömyyden jälkeen pitää ottaa vastaan mikä tahansa työ. Pitkäaikaistyöttömiä ei Suomessa enää ole. Huhut maassa kertovat, että maata kohti on tulossa iso alienlaivasto, joka on juuri lähestymässä Pluton radan lähellä. Lisäksi huhut kertovat, että SAV on jo aloittanut puolustustaistelun.

Noiden kahden vaeltajaluokan aluksien lisäksi on SAV:ilta mennyt yksi mutteri luokan alus, joka on entinen Ithakan risteilijä. SAV:in laivastosta aika suuri osuus koostuu Ithakalta takavarikoiduista aluksista.

Ryhmä jatkaa pitkään keskustelua ja suunnittelee tulevaisuutta. Heille tulee myös idea, että täältä voisi ottaa sotilaita mukaan jalkamiehiksi. Tosin heille kannattaa ottaa myös naiset mukaan, jotta vapaaehtoisuus prosentti nousee.

Suominen, Pantti, Henzes ja Luihu lähtevät etsimään vapaaehtoisia lähtijöitä. He saavat kerättyä noin 950 vapaaehtoista miestä ja heille mukaan noin 1400 naista. Brandolyn löytää loput 1800 "vapaaehtoista" ja heidän mukanaan tulee 2700 naista. Salmi käy etsimässä kaupungissa kaksi naista itselleen mukaan. Mukaan tulee myös 17 lääkäriä ja lisäksi 25 taikuria.

Ryhmä majoittautuu ja hakee varusvarastolta tavaroita ja sen jälkeen alus nousee. Kaikki tuntevat olonsa erittäin painavaksi kolmen g:n painovoimassa. Henzes lähtee liikkeelle kun alus on noussut ilmaan ja lähtee kiertämään muiden luona ja kutsumaan näitä kapakkaan. Ainoastaan Pantti lähtee mukaan, muut valittavat että 3 g:tä on liikaa. He pääsevät ruokalaan, jossa ei ole ketään muuta. Henzes avaa kiinni jumittuneen viinakaapin ja he ottavat pari paukkua.

Heihin otetaan yhteyttä keskuskaiuttimen välityksellä ja kysytään mitä te oikein teette? Pantti vastaa, että miltä näyttää, onko tuo joku kompakysymys? Henzes ja Pantti huomaavat, että kaikki huoneen kamerat ovat hiljalleen kääntyneet osoittamaan heitä, joten Pantti päättää siirtyä upseerikerholle ja määrää Henzesin tulemaan mukaan maistamaan kaikkia juomia mitä hänkin juo, koska hän epäilee, että joku yrittää myrkyttää hänet. Hänellä on kuulema aika usein ollut pieniä myrkytysoireita upseerikerholla käymisen jälkeen varsinkin seuraavana aamuna.

Kun he pääsevät upseerikerholle he tapaavat siellä Takalan, joka kertoo että hän on nyt vastuussa upseerikerhosta, koska normaali hoitaja, joka on hänen kaverinsa, lähti sänkyyn kiihdytyksen ajaksi. Takala, Henzes ja Pantti juovat muutaman ryypyn ja sen jälkeen Henzes lähtee salille harjoittelemaan. Hän yritti saada Panttia mukaan, mutta Pantti ei halunnut lähteä. Pantti ja Takala jäävät upseerikerholle pelaamaan pokeria ja sen jälkeen noppaa. Takala tuntuu voittavan likimain joka kerta, mutta sitten myös Pantti oppii heittämään noppaa oikein.

Kolmen g:n kiihtyvyyttä kestää noin yhdeksän tuntia ja sen jälkeen tulee varoitus siirtymisestä vaihtelevaan painovoimaan. Vaihtelevaa painovoimaa kestää noin tunnin verran, jonka jälkeen painovoima vakautuu 0.8 g:hen ja tulee kuulutus, että painovoima toistaiseksi vakaa.

Pantti tulee Salmen luokse ja pyytää tätä auttamaan kunnollisen pistoolin saamisessa asevarastolta. Salmi sanoo, että ok tavataan asevarikolla puolen tunnin päässä.

Salmi suunnittelee Pantille kunnon aseen, joka ampuu RK 95:sen luotia ja johon voi laittaa sekä normaalin 50 laukauksen lippaan, että 500 laukauksen RK 95 R:n laatikon, joka toimii samalla tällöin myös tukkina. Aseessa on 27 senttinen piippu ja suurentava optinen tähtäin.

Ryhmä kuulee, että Samooja oli ottanut planeetalta suuren määrän vettä mukaansa ja lähtiessä laski sen ulos. Tämä vesimäärä jäätyi ja muodosti sopivan tutkamaalin ja kun siihen meni mukaan vielä yksi elektroonisen sodankäynnin varustella varustettu Suvanto-luokan alus niin Ithakalaiset menivät tähän lankaan ja lähtivät seuraamaan sitä.

Samooja itse lähti heti jään jätettyään melkein suoraan kohti Ithakan aluksia ja ohitti ne. Kun he olivat kiihdyttäneet tuon 9 tuntia niin sen jälkeen he piiloituivat yhden ison asteoroidin taakse ja lähtivät kiihdyttää sitä tuolla 0.8 g:llä.

Kun Ithakan alukset saavuttivat jääklöntin niin siinä vaiheessa Suvanto-luokan alus oli jo poistunut ja jäämassa hajosi olemattomiin ensimmäisen ydinpommin jälkeen.

Salmi huomaa kämmänneensä suunnitelmassa kun ryhtyy ampumaan koelaukauksia. Hän korjaa hieman suunnitelmaa ja ryhtyy korjaamaan itse asetta.

Salmi saa aseen valmiiksi. Pantti ryhtyy kalibroimaan asetta.

Salmi saa kalibroinnin valmiiksi. Aluksessa ilmoitetaan että ennakkovaroitus taisteluvalmiuteen noin 4 tunnin kuluttua ja valmistautukaa painottomuuteen 10 minuutin kuluttua. Painottomuutta kestää kuusi tuntia. Tämän jälkeen tulee ilmoitus "kiihdytys, kiihdytys, taisteluvalmiuteen". Oinonen sanoo, että alus lähestyy noin 5000 kilometriä sekunnissa porttia kohti ja saapuu perille 60 sekunnin kuluttua. Kivi on ilmeisesti menossa edellä. Alus pääsee ehjänä läpi toiselle puolelle. Andersson, Luihu, Oinonen, Suominen jäävät tajuihinsa, muut menevät hypyssä tajuttomaksi.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Vääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Pekka Ahonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Avaruuslentäjä	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Timo Alikoski		Ylipursimies			Ylipursimies
+ Avaruusnavigaattori	NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Petri Manninen	Teknikkomatruusi		Teknikkomatruusi
+ Konemestari		NPC/laivasto	17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>