TSM Osa 10, Luku 059 (tsmpart10/tsmpart10.059)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

59. luku

Ryhmä alkaa nyt päästä kunnolla ajan tasalla sähköpostiviesteissään. Suomiselle on tullut ilmoitus, että vääpeli Arja Luihu on ylennetty ylivääpeliksi. Lisäksi luutnantti Pantista on laitettu jakeluun etsintäkuulutus, joka on tosin peruttu kolme kuukautta myöhemmin.

Salmi löytää omasta postilaatikostaan kopion omasta täydellisestä kantakortista, jossa on mm. kaikki arviot mitä hänestä on koko SAV:in aikana tehty. Sieltä löytyy myös tieto siitä, että Salmi on pieni turvallisuusriski ja hänen turvallisuusluokkansa on kahdeksan. Myös Pantti lukee sattumalta tämän saman Salmen kirjeen. Pantti tekee virtuaalisen ylläpitotunnuksen ylläpitotehtäviä varten.

Suominen, komentaja Pöyhönen ja komentajan esikunta pitävät palaveria siitä mitä seuraavaksi pitää tehdä. Alus on havainnut, että täällä Ithakan aurinkokunnassa on todella paljon sota-aluksia hälyytystilassa, mutta aurinkokunnasta Gregorin suuntaan menevä portti on erittäin huonosti vartiotu, siellä on vain kahdeksan alusta. Niistäkin seitsemän on Leva-luokan kevyitä risteilijöitä. Viimeinen on Geifsag-luokan alus, joita SAV:illakin on käyttöönotettuina ja SAV:ssa se kulkee Mutteri-luokan nimellä.

Keskusteluissa tulee ilmi että normaalisti SAV:in ohjuksien osumaprosentti on 0.8 %, mutta se johtuu siitä, että vihollisaluksia on yleensä niin paljon, että torjuntaohjuksiakin tulee todella runsaasti. Esikunta arvelee, että tuo Geifsag-luokan alus vaatii muuta sata ohjusta ennen kuin se on poissa pelistä ja nuo Leva-luokan alukset voi hoitaa pois lasereillakin.

Samooja lähtee kohti porttia tarkoituksenaan ampua Geifsag-luokan alus pois kolmellasadalla ohjuksella ja tuhota Leva-luokan alukset lasereilla. Ohjukset ammutaan saman tien hitaalla vektorilla ja Samooja itse siirtyy kohti rahtialusten käyttämää reittiä, tarkoituksenaan tulla sieltä hitaalla vakionopeudella, jotta Ithakalaiset eivät heti huomaisi Samoojan lähestymistä.

Samoojalla kestää kuusi päivää päästä perille. Tänä aikana Pantti saa selville, että Nousiainen käytti turvakoodia sen turvaprosessorin ohjelmoimiseen, joka latasi niitä kameroiden ohjelmistoja uusiksi. Lisäksi Pantti havaitsee, että Oinonen käyttää hänen omia koodikoukkujaan lennonohjausdatan tallettamiseen. Tutkiessaan asiaa hän löytää kyllä päätteen josta ko muutos on tehty ja Oinonen on vähän aikaisemmin poistunut ko päätteeltä, joten syyllinen näyttää aika ilmeiseltä.

Samooja lähestyy porttia ja yllättäen ohjukset pääsevät lähemmäksi kuin kukaan oletti. Kuulutukset kertovat, että Ithakalaiset näyttävät olevan paniikissa ja ovat nyt ampuneet 800 torjuntaohjusta ja saavat ilmeisesti nyt neljä ohjusta pois. Loppujen lopuksi kolmestasadasta ohjuksesta ammuttiin kaksisataa pois ennen kuin Geifsag-luokan alus räjähtää kappaleiksi. Tämän jälkeen loput ohjukset ohjautuvat kohti Leva-luokan aluksia, mutta niistä tuhotaan suurin osa ennen kuin he ehtivät perille. Ohjukset ehtivät kuitenkin vaurioittaa kahta Leva-luokan alusta.

Samoojalla kestää neljä tuntia päästä taisteluetäisyydelle ja sen jälkeen taistelu kestää vielä kolme ja puoli tuntia ennen kuin viimeinenkin Leva-luokan alus on tuhottu. Myös Samoojaan osutaan kerran, mutta ohjus ei läpäise panssaria.

Salmelle tulee taistelun aikana yksi työtehtävä, hänen pitää käydä katsomassa yhtä torjuntalaseria, koska se on tuhonnut jo yli viisisataa ohjusta ja se on alkanut hieman ylikuumeta. Taistelun jälkeen Samoojalla aletaan tekemään huoltoja, jolloin mm. vaihdetaan päälaserin kaikki kuluvat osat, koska ne ovat 700 laukauksen jälkeen vaihtokunnossa. Viholliset ampuivat Samoojaa kohti taistelun aikana yli kymmenentuhatta ohjusta.

Samooja avaa sensorinsa ja havaitsee, että lähin sota-alus on seitsemän tunnin matkan päässä ja sinä aikana paikalle tulee yhdeksän rahtialusta, mutta ne kaikki ottavat jo nyt voimakkaasti sivuvektoria ja eivät edes yritä pysäyttää. Ilmeisesti sota-alus on varoittanut heitä havaittuaan Samoojan häirinnän.

Päälaserin huoltoon menee noin kolme tuntia ja sinä aikana portista ilmestyy yksi muinaisten tiedustelualus. Kun Samooja ottaa yhteyttä siihen se vastaa olevansa SAV:in tiedustelualus Kyypää. Tässä vaiheessa havainnointilaitteita hoitavat huomaavat, että se ei olekaan Suominen-luokan alus vaan Suvanto-luokan alus.

Kyypää kertoo, että portin toisella puolella on kolme Leva-luokan alusta suoraan tämän portin ulostulovektorin edessä noin valosekunnin päässä. Jatkaakseen eteenpäin Samoojan pitää hypätä eteenpäin vain valosekunnin päässä olevasta toisesta portista. Samassa porttirykelmässä on myös kaksi muuta porttia jotka johtavat umpikujiin.

Sen portin, joka johtaa eteenpäin, ulostulovektorin suunnassa noin valosekunnin päässä on isompi aluskeskittymä. Tuossa on aluskeskittymässä on 10 Jeif-luokan isoa taisteluristeilijää ja 32 Geifsag-luokan alusta, sekä 83 Cerska-luokan vanhempaa raskasta risteilijää, sekä 161 Leva-luokan alusta.

Komentaja esikuntineen alkaa miettiä strategiaa miten seuraavasta portista päästään läpi. Kyypää lähtee pois paikalta täydellä kiihdytyksellä. Kyypää kertoo vielä, että hänen perässään on tulossa Gregorilainen alus parin tunnin kuluttua ja sen perässä kolme tunnin päässä on iso Ithakalainen rahtialus. Toiselle portille on matkalla kolme alusta, joista ensimmäinen saapuu sinne nyt, toinen puolentoista tunnin päästä ja kaksi tuntia sen jälkeen tulee viimeinen alus. Kaikki nuo alukset ovat Ithakalaisia.

Samooja päättää odottaa puolitoista tuntia ja ajoittaa saapumisensa toiselle portille samaan aikaan kuin kolmas Ithakalainen rahtialus, jos se vaikka hieman hillitsisi Ithakalaisten ohjuksien määrää.

Samooja hyppää ilman ongelmia portista läpi ja lähtee kiihdyttämään kohti toista porttia. Ithakan alukset lähtevät kiihdyttämään suoraan kohti sitä porttia mistä Samooja tuli. Ilmeisesti he tulkitsevat, että portista on tulossa SAV:in armeja lävitse ja syöksyvät kohti porttia puolustamaan sitä. Samalla he ampuvat todella suuren määrän ohjuksia kohti sitä toista porttia. Ilmeisesti he olettavat, että Samooja saapuu portille joskus 90 - 150 minuutin kuluttua ja Samooja tulee 100000 kilometrin päähän portista. Tietokoneanalyysin mukaan ohjuksia on noin miljoona. Se on suurinpiirtein puolet ko. laivaston ohjusvarastoista.

Samooja ampuu ohimennen portin lähellä olevan Ithakalaisen rahtialuksen pois ja päättää painua pari valosekunttia pitkäksi portin ohitse, jotta ei joutuisi ohjuspilveen (tai mereen, riippuen miten asiaa tulkitsee). Mennessään portin ohitse Samooja ampuu portin lähellä olevaa Ithakalaista rahtialusta päälaserilla ja rahtialus vastaa kymmenellä ohjuksella.

Rahtialus ei enää pääse liikkeelle, eikä se muutenkaan olisi ehtinyt paeta Ithakalaisia ohjuksia, joten se tuhoutuu täysin kun ohjukset ehtivät sen luokse. Ohjukset eivät pysty seuraamaan Samoojaa, vaan menevät vähän reilun valosekunnin pitkäksi portin toiselle puolelle. Siellä ohjuksista noin 80 prosentti kääntyy takaisin kohti porttia, ilmeisesti Ithakalaisten alusten antaman käskyn johdosta.

Samooja tekee uuden lähestymisen kohti porttia, mutta ei pääse portille asti, koska sen pitää pysähtyä päästämään ohjukset ensin ohitseen. Yksikään ohjuksista ei ehdi kääntymään Samoojaa kohti vaan ne menevät taas pitkäksi portin toiselle puolelle. Tosin ne rahtialuksen ampuvat kymmenen ohjusta Samooja joutuu tuhoamaan, koska ne tulivat liian suoraan kohti. Kun ohjukset ovat taas menneet ohitse niin Samooja hyppää portista.

Hypyn jälkeen Suominen huomaa, että häntä eivät enää vaivaa taudit ja lisäksi hänen taikavoimansa nousee hieman. Nousiaisen saa pieniä säteilyvammoja ja hänen ihonsa muuttuu keltaiseksi ja hänen jo ennestään heikkoon ulkonäköön se vaikuttaa todella tuhoisasti. Samalla hänen silmänsä alkavat loistaa valkoista väriä ja iho muuttuu suomuiseksi. Tämän jälkeen häntä ei oikein tunnista ihmiseksi. Arja Luihu kokee täydellisen persoonallisuuden muutoksen ja hän muuttuu anteliaaksi erittäin ystävälliseksi nymfomaaniksi, mutta hän on edelleen erittäin epäemotionaalinen.

Samooja pakenee portin toisella puolella olevia aluksia ilman ongelmia. Pantti toteaa, että tietokonesysteemissä on taas ylimääräisiä filttereitä ja hän tutkii kuka ne olisi voinut laittaa. Hän epäilee Oinosta, mutta tiedoston omistajana on tuntematon tunnus ja Pantti ei voi poistaa niitä.

Pantti kävelee Oinosen luokse ja toteaa, että tämä on vielä tajuton hypyn jäljiltä. Pantti jää odottamaan Oinosen tulemista takaisin tajuihinsa. Oinonen tulee tajuihinsa ja on noin kymmenen sekuntia huonovointisen näköinen ennen kuin saa itsensä parannettua. Oinonen nousee ylös ja kun Pantti yrittää kysyä häneltä jotain, Oinonen poistuu paikalta. Pantti huomaa, että hän ei voi seurata Oinosta, koska törmää edessään olevaan näkymättömään muuriin, joka häviää jonkin ajan kuluttua.

Vähän ajan kuluttua Oinonen palaa ja näyttää paljon siistitymmältä ihan kun hän olisi käynyt pikasuihkussa. Pantti kyselee uusista filttereistä, mutta Oinonen ei tiedä niistä mitään. Oinonen ehdottaa, että kysy Suomiselta tai Nousiaiselta. Pantti kysyy, että tiedätkö missä Nousiainen on ja Oinonen kysyy asiaa tietokoneelta, joka kertoo, että Nousiainen on komentosillalla.

Pantti lähtee sillalle ja tapaa sieltä komentaja Pöyhösen ja oudon keltaisen suomuisen hehkuvasilmäisen olion, joka puhuu aivan samalla tavalla kuin Nousiainen. Lisäksi äänikin kuulostaa Nousiaiselta. Pantti juttelee Nousiaisen kanssa ja kuulee valituksia siitä, että Pantti on ilmeisesti poistanut sen hyppytunnistusohjelmiston, joka tietää, että ihmiset voivat muuttua joka hypyn jälkeen toisenlaiseksi.

Pantti lähtee asentamaan ohjelmistoa takaisin ja Nousiainen tulee hetken päästä perässä ja kysyy mitä asiaa Pantilla oli. Pantti kyselee, että tiedätkö sinä jotain tästä tuntemattomasta käyttäjästä joka logittaa kaiken lennonohjaustiedon. Nousiainen kertoo, että joo se on vain käyttäjä jonka kaikkiin kenttiin on syötetty tieto "ei tietoa", joten ruudulla se näyttää aina siltä, että käyttäjää ei ole. Lisäksi tiedostot luodaan aina käyttäjän oletusryhmällä ja jos kyseistä ryhmää ei ole olemassa niin tiedostolle ei pysty normaalioperaatioilla tekemään mitään.

Pantti tutkii asiaa ja lukiessaan käyttöjärjestelmän lähdekoodia hän toteaa, että siellä on aika paljon ihmeellisiä tarkistuksia. Hän kirjoittaa pari omaa pientä ohjelmaansa, ilman noita tarkistuksia ja onnistuu käsittelemään tuota tiedostoa. Alus lähtee lentämään kohti tähteä, jonka lähellä se toinen portti on. Matkaan kuluu aikaa noin neljä viikkoa.

Vappuaattona Pantti mukiloidaan ja hänet jätetään nurkkaan makaamaan. Mukiloijilla on kyllä jonkin verran ongelmia osua Panttiin ja yksi heistä loukkaa jalkansa potkaistessaan seinään ja lisäksi heille tulee pari nyrjähtänyttä rannetta. Mukiloijat haukkuvat Panttia tirkistelijäksi. Vähän tämän jälkeen paikalle saapuu SAV:in tekninen henkilökunta torumaan Panttia siitä, että tämä on peittänyt valvontakamerat.

Salmi saa kuulla, että toinen hänen tyttöystävistään on raskaana.

Pantti löytää vapunpäivänä 12000 markkaa rahaa. Hän jää seuraamaan kadonnut palstaa. Ilmoituksia ei tule. Vappupäivänä kantiinissa pyöriskelee myös keltainen suomuinen vappunaamarilla varustettu (vai oliko sittenkään) teekkarilakki päässä kulkeva otus. Keltainen otus pitää myös toivekonserttia laulaen vanhoja työväenlauluja. Oinonen säestää pianolla.

Toivekonsertti uusitaan, mutta tällä kertaa ilman laulua ja Oinosen pianokonsertti kuulostaa ihan kauniilta. Nousiainen istuu kuuntelemassa ihan hiljaa. Pantti kysyy jälkikäteen Oinoselta miten hän sai Nousiaisen pysymään hiljaa. Oinonen kertoo, että hän uhkasi Nousiaiselle, että hän ryhtyy soittamaan Sibeliusta jos Nousiainen avaa suunsa.

Salmi löytää sattumalta täydelliset piirrustukset aluksesta ja hän oppii kaikki mahdolliset reitit aluksen eri osista toisiin. Hän tulee tästä kuuluisaksi sillä aluksen tv-asemalla näytetään kuvaa kun hän murtautuu huipputurvalliseen keskustietokonehuoneeseen ilmastointihormin kautta ja lainaa sieltä yhden manuaalin. Samalla ohjelmassa näytetään myös videopätkä kuinka Salmi tunkeutuu kapteenin työhuoneeseen ilmastointihormin kautta ja ottaa sieltäkin yhden manuaalin lainaan.

Salmea syytetään varkaudesta. Häntä syytetään 12000 markan varastamisesta yhdestä hytistä. Valvontakamerakuvassa näkyy kuinka rahat putoavat ilmastointihormista käytävälle, josta ne sitten häviävät jonkin ajan päästä olemattomiin. Mitään tietoa siitä miten rahat on hävinneet huoneesta ei ole, eikä sitä näy kameroissa. Lisäksi ovesta on löytynyt murtojäljet. Salmi palkkaa Pantin asianajajakseen, koska hän tietää, että Pantti on oikea lakimies. Pantti ryhtyy selvittämään asiaa ja tutkii todistusaineistoa, mutta ei ole täysin varma siitä, ettei Salmi olisi syyllinen.

Kun Pantti vie Salmen katsomaan ovea ja Salmi toteaa, että nuo eivät ollenkaan näytä ollenkaan murtojäljiltä vaan enemmänkin sampanjapullon jäljiltä kun joku on humalaisena yrittänyt avata ovea. Pantti tutkii asiaa ja huomaa, että logeista löytyy tietoa koska ilmastointihormien luukkuja on avattu. Hän selvittää mistä luukusta on menty ylös ilmastointihormiin ja ryömiessään itse perässä sotapoliisin kanssa hän löytää lasinsirpaleita ja ilmastointihormin päästä oksennusta ja kuolaa. Kyseinen ilmastointihormin pää on lähellä ruokalaa, jossa Nousiainen lauloi ko aikana työväenlauluja.

Mies on ilmeisesti itse ryöminyt ilmastointihormiin ja kontannut sitä pitkin kuuntelemaan Nousiaisen taistolaislauluja. Kuolasta otetut dna-näytteet todistavat, että hän itse on ollut paikalla.

Pantti yrittää puhua syyttäjää ympäri siitä, että hän vaihtaisi oikeudenkäynnin kohdetta Salmesta tuohon toiseen mieheen.

Tietokone arpoo Salmen oikeudenkäyntiin kolme tuomaria upseeriston joukosta. Yllättäen tuomareiksi tulee Nousiainen, Takala ja Suominen. Pantti toimii ihan hyvin puolustusasianajana.

Oikeus päättää äänin 3-0, että Salmi on syytön. Mutta tästä on jätetty protesti ja äänin 2-1 oikeus on päättänyt, että Salmen puolustusasianajajan pitää palauttaa kyseiset 12000 markkaa miehelle. Lisäksi äänin 3-0 miehen pitää luovuttaa 50% rahoista SAV:ille oikeudenkäyntikuluiksi ja ääniin 2-1 syyttäjää pyydetään ottamaan huomioon, että taistolaisuus on sallittu poliittinen liike Suomessa.

Lisäksi äänin 3-0 päätetään, että mies pitää laittaa erikoistarkkailuun, jossa tarkkaillaan, että hänen lähialueensa kamerat toimivat, niin että hänen rahansa löytyvät ensi kerralla helpommin. Äänin 2-1 päätetään vieläettä puolustusasianajaja ei saa puhua halventavaan sävyyn taistolaisuudesta syyttäjälle. Tätä päätöstä vahvistetaan 30000 markan uhkasakolla. Äänin 2-1 päätetään, että oikeus ei pidä puolustusasianajajan solmion väristä. Seuraava päätös tehtiin äänin 2-1, jossa päätettiin laittaa syytetyn kantakorttiin merkintä määrättyjen asioiden tekemisestä kameroiden edessä, tarkemmat yksityiskohdat julistettiin salaiseksi ja asia on lisätty salaiseen kantakorttiin.

Tämän lisäksi vielä julistettiin äänin 3-0 tuomariston sisäinen toiminta salaiseksi.

Salmi saa uuden kopion salaisesta kantakortistaan. Siihen on lisätty kommentti siitä, että "Salmella ei selvästi ole riittävästi taitoa murtautua korkean turvallisuuden tiloihin koska asiasta on jäänyt valvontakamerakuvaa talteen. Ilmeisesti hän vaatii enemmän harjoitusta asiaan."

Pantti tulee juttelemaan Salmen kanssa näistä tietokonehuoneista löytyneistä manuaaleista ja hän huomaa, että Salmella on kaikki 15 osaa ko manuaalisarjasta. Salmi kertoo, että hän on ehtinyt jo lukea pari osaa sarjasta. Hän kertoo, että se manuaali jonka hän haki komentajan hytistä oli osa 14, pelit. Salmi lupaa, että Pantti saa lainata manuaaleja tarvittaessa.

Salmi kertoo Pantille, että hän on siirtänyt manuaalit uuteen työhuoneeseensa, joka on yksi niistä hänen löytämistä tiloista jotka on varattu tulevaan käyttöön. Hän antaa Pantille tiedon huoneen sijainnista ja luvan käydä paikalla lainaamassa manuaaleja. Huoneeseen ei ole ollenkaan normaalia ovea, vaan yksi seinäpaneli vain liukuu syrjään.

Luihu tulee Salmen luokse tämän salaiseen työhuoneeseen ja pyytää tätä etsimään itselleen nakkisuojan mahdollisimman läheltä hänen hyttiään. Salmi lupaa etsiä sopivaa tilaa. Hän löytää sopivan huoneen, mutta se tuntuu olevan käytössä, koska siellä on iso määrä laatikoita täynnä Aku Ankkoja. Huoneessa on myös sänky ja nurkassa juoma-automaatti, joka on ilmeisesti kytketty suoraan upseerimessin juomasysteemiin.

Salmi asentaa ovianturin ja kameran kyseiseen huoneeseen.

Salmi menee katsomaan huonetta uudestaan ja huomaa että ovianturi ja kamera on hävinnyt, mutta joku juuri laittoi oven kiinni. Salmi kurkistaa nopeasti ovesta ulos ja näkee Takalan painuvan kulman ympäri. Salmi etsii seuraavaksi läheisimmän tilan ja toteaa, että se on tyhjä hämähäkinseittejä ja rottaa lukuunottamatta. Salmi vie Luihulle tiedon huoneesta.

Pantti saa kirjeen jossa syytetään, että hän on ylittänyt turvallisuusluokituksensa puoli tuntia sitten. Pantti vastaa, että hän oli syömässä lounasta juuri silloin ja kertoo kenen kanssa oli syömässä sitä. Lisäksi hän kysyy, että missä oikein olen ylittänyt turvallisuusluokitukseni. Vastauksena tulee, että turvallisuusluokituksesi ei riitä.

Pantti yrittää kirjoittaa tarkkaa kuvausta mitä on tehnyt, mutta ei löydä itseään valvontakameroiden kuvista. Hän menee kysymään asiaa Suomiselta ja Suominen kysyy tietokoneelta mikä tässä tapauksessa on oikein takana, jolloin tietokone vastaa havaittavissa olevan viiveen jälkeen, että missä? Suominen täydentää, että tässä Pantin tapauksessa. Tämän jälkeen hän saa ruutuunsa samat kirjeet mitkä Panttikin sai.

Suominen ottaa valvontakamerakuvan ruutuun ja näkee ihan suoraan Pantin ruokailun. Yllättäen Suominen huomauttaa, että tuossa se on, sinä syöt ketsuppia lihapullien kanssa. Pantti kysyy, että "häh", jolloin Suominen sanoo, että kyseessä on tietoturvarikkomus. Pantti kysyy, että miten voisi saada paremmat turvallisuusoikeudet, jolloin Suominen sanoo, että lähetä vastauskirje takaisin ja pyydä lisää oikeuksia.

Kun Pantti poistuu huoneesta kuulee hän nimensä mainittavan ja kuulee seuraavan tekstinkatkelman "Pantti on liian tosikko, ei se ymmärrä tuollaista huumoria. ... Vaikka sä pystytkin sähköpostiylläpitäjänä lähettämään mitä tahansa kirjeitä, niin voisi vähän katsoa kenelle niitä teet ja muutenkin ...".

Pantti menee kuitenkin päätteensä viereen ja lähettää Suomisen ohjeiden mukaisen kirjeen. Hän saa vastauksena kirjeen jossa kyseinen oikeus syödä ketsuppia lihapullien kanssa myönnetään hyvän maun rajoissa.

Nousiainen tuo Pantille virallisen ketsupinkäyttöturvallisuusluokituksen, jonka on myöntänyt ketsupinkäyttöturvallisuuslautakunta. Kyseinen lautakunta on pyytänyt Nousiaista luovuttamaan kyseisen luokituksen. Pantti pitää lyhyehkön kiitospuheen.

Alus lähestyy kohti seuraavaa hyppyporttia. Sensorit kertovat, että hyppyportilla näyttää olevan 612 alusta.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Vääpeli				Ylivääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>