TSM Osa 10, Luku 060 (tsmpart10/tsmpart10.060)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

60. luku

Samooja jää 30 valosekunnin päähän tarkkailemaan porttia ja odottamaan isoa aurinkosoitua. Ideana on, että kun Ithakan alukset lähtevät pakoon purkausta niin Samooja syöksyy portille ja painuu siitä läpi.

Salmi herää yöllä ja hänen ennusunensa katkeaa hän päättää yrittää seuraavana yönä uudestaan.

Nousiainen voittaa aluksen tikanheittomestaruuden.

Salmi yrittää uudestaan nähdä ennusunta. Yöllä hän näkee painajaisen, jossa kaikkialla palaa. Salmi kyselee verkossa nimettömänä osaako kukaan tulkita ennusunia. Nousiainen tulee jonkin ajan kuluttua paikalle ja kysyy, että mitä unta sinä nyt olet nähnyt. Salmi kertoo ja Nousiainen toteaa, että se on varmaan vain joku heijastus menneisyydestä.

Kun Nousiainen lähtee pois, Salmi huomaa että hän ottaa mukaansa kannettavan palosammuttimen. Myös Salmi ryhtyy kantamaan palosammutinta ja hankkii huoneeseen pari isompaa palosammutinta. Hän myös opettaa tyttöystävänsä käyttämään niitä. Sen lisäksi Salmi vaihtaa työhuoneeseensa sellaiseen joka on varattu tulevaisuudessa vaarallisten aineiden varastoksi, eli sen seinät kestävät tulta ja painetta huomattavasti normaalia enemmän.

Takala kertoo nähneensä profeetallisen unen, että on vain yksi oikea jumala. Tämän jälkeen hän menettää viimeisetkin uskottavuuten rippeet.

Pantti tuntee hieman ohimenevää pahoinvointia ja menee tutkimaan itsensä sairaalaan. Parin päivän tutkimuksen jälkeen hän toteaa, että mitään muuta ei ole kuin sairauksien pelko.

Aluksessa syttyy laaja tulipalo, joka leviää hyvin laajasti aluksen sisällä. Palo lähtee liikkeelle eräästä aputietokonehuoneesta ja pääsee sieltä leviämään miehistötiloihin. Palossa kuolee seitsemän ihmistä ja 86 loukkaantuu vakavasti. Loukkaantuneiden joukossa on myös yksi kännissä ollut suomalainen, kaikki muut loukkaantuneet ja kaikki kuolleet ovat S4 planeetalta otettuja sotilaita.

Tulipalon aikana Suomisen hytissä tapahtuu isompi räjähdys ja naapurihuoneessa Henzesin varusteet hieman kärsivät. Suomisen hytistä menee nyt kaksi aukkoa eteenpäin, toinen menee Henzesin hyttiin ja toinen menee toisella puolella olevaan tyhjään hyttiin.

Suominen jää omaan hyttiinsä ja häntä ei yhtään häiritse uusi ovi Henzesin hyttiin ja toinen uusi ove Suomisen uuteen työhuoneeseen. Suominen kutsuu teknikot siistimään reiät ja tekemään niihin ovet. Teknikot ilmoittavat, että heillä menee kaksi päivää elintoimintojen ylläpitojärjestelmän korjaamiseen ennen kuin voivat tulla laittamaan ovet paikoilleen.

Pantti on hieman ihmeissään, koska kyseistä aputietokonehuonetta ei mainita ollenkaan tietokonehuoneiden luettelossa ja hän ei tiennyt siitä mitään.

Pantti tulee Suomisen luokse pyytämään tätä auttamaan häntä tietokoneen turvallisuusluokitusten kanssa. Pantti haluaisi päästä sinne pääoperaattorin huoneeseen, josta Salmi kävi lainaamassa manuaaleja. Suominen käskee Pantin Oinosen luokse ja pyytämään häneltä apua. Oinosella on kuulemma korkeampi tietoturvataso.

Pantti menee Oinosen luokse. Oinonen sanoo, että tässä on yksi ongelma. Panttille on laitettu kantakorttiin huomautus, että Pantti on pienoinen tietoturvariski, johtuen liiasta innokkuudesta ja kokemuksen puutteesta. Kymmenen vuoden palveluksen jälkeen asiaa voidaan miettiä uudestaan.

Pantti kysyy voiko Oinonen tehdä mitään, mutta Oinonen sanoo, että hänen turvallisuusluokituksensa ei riitä ylittämään tuota erikoiskäskyä, joka estää Pantin turvallisuusluokituksen nostamisen. Kun Pantti kysyy, että pitääkö hänen mennä sitten takaisin Suomisen luokse, Oinonen vastaa, että jos hän ei pysty sitä tekemään, niin ei silloin Suominenkaan. Pantti palaa kuitenkin Suomisen luokse.

Pantti kertoo asian Suomiselle, jolloin Suominen ryhtyy tutkimaan mitä pitää tehdä. Kun Suominen miettii asiaa hän toteaa, että innokkuutta ei voi korjata, mutta tuon palvelusiän voi korjata. Suominen ottaa Pantin salaisen kantakortin näkyviinsä ja käskee tietokonetta vähentämään SAV:in palvelukseen astumispäivästä kymmenen vuotta. Tosin tuon jälkeen Pantti olisi tullut liian nuorena SAV:iin, joten Suominen käskee vielä vähentämään syntymävuodesta viisi vuotta.

Tietokone varmistaa, että haluatko todella muuttaa syntymävuotta, se vaikuttaa esim. henkilötunnukseen. Suominen vahvistaa muutoksen ja kun tietokone lukee Pantille uuden henkilötunnuksen hän on täysin shokissa. Pantti poistuu, jonka jälkeen Suominen antaa tietokoneelle vielä käskyn generoida uusi henkilöhistoria muuttuneelle ajalle.

Pantti pääsee oman päätteensä ääreen ja huomaa, että kaikki tiedot ovat entisellään, mutta tutkiessaan asiaa tarkemmin hän huomaa, että hänen kantakortin näyttöohjelmaa on modifioitu niin, että hän itse saa oikeaa "virheellistä" tietoa, mutta muut saa Suomisen muuttamat tiedot. Pantin tiedoissa on mm. vaihtunut lukio, jota hän on käynyt, koska se lukio, jota hän kävi, perustettiin vasta silloin kun hän aloitti sen.

Suominen ryhtyy selaamaan tietoturvaluokituksia. Hän kuulee, että tietoturvaluokituksia on 0:sta äärettömään ja kirjaimia. Isompi luku tarkoittaa kuulemma korkeampaa tietoturvaluokitusta. Kirjaimia on kuulemma A, joka tarkoittaa laajempaa hakua. Pöyhösellä on turvallisuusluokitus 13, Pantilla 9, Suomisella itsellään on 6 ja Salmella 8.

Suominen kysyy mitä oikeudella kuusi saa tehdä ja kuulee, että sillä ei saa edes logata sisään SAV:in tietokoneisiin. Suominen kysyy mitä tarvitaan jotta saa mennä sinne pääoperaattorin huoneeseen. Tietokone vastaa, että oikeus siihen pitää olla erikseen mainittu. Suominen kysyy, että saako hän mennä sinne, jolloin tietokone vastaa, että joo jos lisäät oikeuden omalle avainkortille.

Suominen lisää itselleen oikeuden ja lähtee pääoperaattorin huoneeseen katsomaan. Pantti istuu oman päätteensä ääressä ihmetellen vielä Suomisen tekosia, kun Suominen kävelee ohitse ja menee pääoperaattorin huoneeseen.

Pääoperaattorin huoneessa on yksi pääte, oma vessa, mikroaaltouuni ja pieni keittiö. Ilmeisesti siellä voisi myös viettää mukavasti öitä yms. Päätteeltä Suominen katsoo ryhmän jäsenten sijaintia ja hän huomaa, että osa heistä on olemattomissa huoneissa, mm. Takalan sijainti on likimain Suomisen huonetta vastapäätä, mutta siinä ei Suomisen mielestä ole ovea ollenkaan.

Suominen kyselee hieman lisää kysymyksiä tietokoneelta ja sen jälkeen koputtaa ikkunaan ja kutsuu Pantin pääoperaattorin huoneeseen. Pantti astuu sisään ja on hieman hämmästynyt siitä, että pääsee sisälle. Pantti hieman ihmettelee Suomiselta, että onko tuo muutos pysyvä, vai ei. Suominen kysyy mikä muutos ja Pantti vastaa että tuo kymmenen vuotta palvelusaikaa. Suominen kysyy tietokoneelta Pantin palvelusaikaa ja saa vastaukseksi 15 vuotta ja kysyy Pantilta eikö tuo ole oikea tieto.

Suominen kysyy tämän jälkeen Pantilta mitä hän halusikaan tehdä täällä. Pantti toteaa, että hän halusi tutkia tämän huoneen, ettei täällä ole tulipaloriskejä ja kokeilla voiko tältä päätteeltä tehdä jotain sellaista mitä muualta ei voi tehdä. Suominen sanoo no kokeile.

Pantti on ihan äimän käkenä parikymmentä sekuntia ja syöksyy sen jälkeen päätteen ääreen. Kun Pantti yrittää logata sisään päätteeltä, hän kuulee että hänellä ei ole oikeutta logata sisään. Kun Suominen kysyy miksi niin tietokone vastaa, että vain pääkäyttäjä saa logata sisään. Kun Suominen kysyy missä pääkäyttäjä on niin vastaukseksi tulee huone 312. Kyseinen huone on upseerimessi ja kun Suominen käskee näyttää pääkäyttäjän, jolloin kamera pysähtyy Oinoneseen. Suominen kysyy Oinosen turvallisuustasoa ja kuulee, että se on 16.

Oinonen on kuulemma eilen nimetty pääkäyttäjäksi eversi Arwidsonin toimesta. Kun Suominen pyytää näyttämään missä eversti Arwidson on, niin tietokone näyttää tyhjää pöytää upseerimessistä. Seuraavaksi Suominen pyytää kantakorttia ruutuun, mutta sitä ei löydy aluksen tietokoneista, eikä hänellä ole edes hyttiä.

Suominen lähettää Pantin upseerimessiin katsomaan eversti Arwidsonia ja Pantti lähtee juoksemaan sinne aluksen toiseen päähän. Pantti ei pääse perille upseerimessiin ennen kuin Arwidson lähtee liikkeelle ja suuntaa kohti komentosiltaa. Tai siis ainakin tyhjää paikkaa seuraavat kamerat lähtivät seuraamaan jotain, jota ei näy monitoreissa.

Pantti seuraa perässä ja komentosillalla on ryhmästä Takala ja Nousiainen, mutta he molemmat näkyvät kameroissa. Kamera näyttää vain yleiskuvaa ja Suominen ei keksi missä päin komentosiltaa ko henkilö olisi. Suominen kysyy Arwidsonin tarkempaa sijaintia ja saa vastauksena Marssissa avaruusvoimien komentokeskuksessa. Pantti lähtee kiertämään komentosiltaa, mutta Suominen käskee Panttia palaamaan ja sanoo, että asia on jo selvennyt.

Kun Pantti palaa takaisin Suominen sanoo, että hän voi käydä juttelemassa Arwidsonin kanssa.

Suominen menee komentajan Pöyhösen luokse ja juttelee asiasta hänen kanssaan. Komentaja Pöyhönen kertoo että hän tunsi aikoinaan vain yhden Arwidsonin ennen kuin hän vaihtoi nimeään mennessään naimisiin. Pöyhönen kertoo myös, että hän voi kyllä varmaan antaa pääkäyttäjän oikeudet Pantille, mutta ei se varmaan mitään auta. Mikäli hän oikein asiat ymmärtänyt niin Pantin pitäisi päästä käyttöjärjestelmän tasolle.

Komentaja Pöyhönen ei tiedä muuta kuin, että pääkäyttäjältä vaaditaan riittävästi turvallisuusluokitusta ja hän ei tiedä edes kuinka paljon sitä pitää olla, kun hän ei tiedä miten turvallisuusluokitus toimii. Suominen pyytää komentaja Pöyhöstä lisäämään Pantin aluksen pääkäyttäjälistaan. Suominen lupaa seurata Pantin toimintaa. Pöyhönen käskee tietokonetta lisäämään Pantin pääkäyttäjälistaan.

Aluksessa kiertää parikin eri flunssaa.

Pantti huomaa herätessään, että hänen silmissään on jotain vikaa, koska kaikki värit ovat vääristyneitä. Kun hän kävelee ulos ja huomaa, että kaikki näkyy taas normaalisti. Pantti palaa takaisin hyttiinsä ja huomaa, että joku on vaihtanut hänen lamppunsa sellaiseksi, että se valaisee huoneen todella oudosti.

Illalla kun Pantti palaa hyttiinsä hän huomaa, että ovi on lukossa, eikä se aukea hänen avainkortillaan.

Kaikki kriittiset osat aluksesta on saatu korjattua.

Takala joutuu hakkaamaan erään pahoinpitelijäporukan.

Juhannus menee. Tosin aika monet olivat sitä mieltä, että se juhannuskokko ruokalan keskellä oli hieman liikaa.

Pantti lähettää Salmelle kirjeen koska ei löydä häntä ja pyytää tapaamista. Salmi vastaa puolentoista tunnin kulutta, että tavataan minun työhuoneessani. Pantti kysyy muista tuntemattomista tietokonehuoneita Salmelta. Salmi kertoo, että piilotettuja tietokonehuoneita on ilmeisesti aika monia kymmeniä. Salmi kertoo Pantille yhden häntä lähinnä olevan piilotetun huoneen.

Pantti menee Suomisen luokse ja kertoo tälle asiasta, jolloin Suominen ottaa ruudulle tiedon tietokonehuoneiden sijainnista ja toteaa, että Pantti on käynyt vain puolet tietokonehuoneista läpi. Suominen toteaa, että nuo voidaan tarkistaa myöhemmin, jatka normaalia toimintaasi.

Aluksen miehistötiloissa tapahtuu uusi tulipalo. Kukaan ei kuole ja ainoastaan 44 loukkaantunutta. Tulipalo alkoi ilmastointikoneesta, koska huoltohenkilökunta ei ole vaihtanut ilmastointikoneen suodatinta riittävän usein.

Henzesin huoneessa syttyy tulipalo. Henzes oli parhaillaan valmistamassa mustaa ruutia, kun se syttyy. Palossa tulee pieniä ainevahinkoja.

Salmi näkee taas enneunen. Siinä Salmi näkee kuinka hän leijuu likimain tyhjässä avaruudessa ilman avaruuspukua, mutta hänellä ei kuitenkaan mitään ongelmia. Kauempana näkyy yksi tähti.

Salmi kysyy Nousiaiselta neuvoa ja tämä kertoo, että tämä on varmaan sinun suljetunpaikan kammosta johtuva uni.

Andersson löytää avaimen tavaroidensa joukosta. Andersson menee Salmen luokse kysymään tunteeko hän tuollaista avainta ja mihin se voisi sopia. Salmi kaivaa taskustaan toisen samanlaisen avaimen ja toteaa, että hän on nähnyt tuollaisen avaimen ja hänellä jopa on ihan samanlainen avain. Hänkin on löytänyt sen, mutta ei tiedä mihin se sopii.

Samoojan havaitsimet havaitsevat aurinkomyrskyn lähestyvän. Ithakalaiset lähtevät pakoon ja kiihdyttävät vielä kymmenen tunnin kuluttua poispäin. Kolmentoistatunnin kuluttua Ithakalaiset häviävät sensoreista, joten Samooja lähtee liikkeelle. Kymmenen tunnin kuluttua Samooja pääsee hyppypisteeseen ja hyppää. Toisella puolella on vastassa kymmenen alusta. Mukana on kaksi Jeif-luokan taisteluristeilijää ja kaksi Geifsag-luokan alusta. Loput kahdeksan on Leva-luokan aluksia.

Pantti yrittää keksiä sopivaa koodia, mutta ei arvaa oikein ja Ithakalaiset ilmoittavat, että pysähtykää nousemme alukseen. Suominen laitetaan mikrofonin äärelle ja hän ryhtyy selittämään, että meidän perässä on vieraan vallan armeja, me pakenemme heitä. Suominen myös kertoo, että toisella puolella ei enää ole yhtään Ithakan alusta ja me kyllä nyt lähdemme pakoon. Samooja lähtee kahdella g:llä pakoon. Tunnin kuluttua Ithakalaiset eivät enää usko Suomisen selityksiä vaan ampuvat yhden ohjuksen Samoojan perään. Viiden tunnin kuluttua ohjus saavuttaa Samoojan ja siihen tulee toimintahäiriö ja se hajoaa.

Samooja vähentää kiihtyvyyden 1.2 g:hen ja jatkaa sillä vielä kymmenkunta tuntia ennen kuin siirtyy viiden päivän lentoon. Tällä kurssilla se pääsee perille viikossa.

Pantti tulee pyytämään Salmea apuun tuntemattomaan tietokonehuoneeseen murtautumiseen. Salmi toteaa, että hän ei valitettavasti voi auttaa koska ei uskalla tehdä tuollaista ennen kuin saa omalta esimieheltään luvan asiaan. Salmi ja Pantti menevät Suomisen puheille ja Suominen kysyy tietokoneelta ko huoneen ovea ja antaa sen tiedon Pantille. Sen jälkeen Suominen käskee Pantin tekemään jotain hyödyllistä. Pantti sanoo, että hän tutkii tuon yhden huoneen ensin ja jatkaa sitten hommiaan. Kun Pantti menee oven luokse niin hän huomaa, että ovi on auki. Suominen oli käskenyt tietokonetta avaamaan oven.

Pantti tutkii huoneen ja ei löydä sieltä mitään erikoista, muuta kuin ison määrän tietokonekortteja. Huoneesta löytyy myös yksi tyttökalenteri ja teksti Murphy oli täällä. Pantti hakee päätteen ja laittaa sen kiinni seinään huoneessa, jolloin se sanoo, että ei yhteyttä verkkoon.

Pantti luovuttaa ja ottaa vain kalenterin mukaan ja menee jatkamaan normaaleja toimiaan.

Andersson onnistuu sytyttämään pienen tulipalon. Joku oli sabotoinut hänen tulitikkulaivaansa ja kaikki hänen tavaransa paloivat. Kun tulipalo on saatu sammutettua niin havaitaan, että lattiassa on reikä, joka on ilmeisesti syntynyt kun Anderssonin valkofosforikärjillä varustetut nuolet ovat palaneet siitä läpi.

Samooja saapuu seuraavan portin luokse, josta pääsee hyppäämään Ithakan alueelta pois. Porttia vartioi kolme Geifsag-luokan alusta ja kymmenen Leva-luokan alusta.

Samooja lähestyy porttia pimeänä kymmenen valosekunnin päähän ja alkaa jarruttaa siinä vaiheessa täydellä vauhdilla. Sitä ennen Samooja on ampunut 1200 ohjusta Geifsag-luokan aluksia kohti niin, että ne saapuvat samaan aikaan perille kun Samooja alkaa jarruttamaan. Ideana on ettei Geifsag-luokan alukset ehdi edes ampua ohjuksiaan.

Ohjusisku onnistuu aika hyvin ja ohjukset yllättävät Ithakalaiset täysin. Kaikki Geifsag-luokan alukset ja seitsemän Leva-luokan alusta tuhotaan täysin. Yksi Leva-luokan alus romuttuu täysin, mutta se on vielä ilmeisesti jotenkin hengissä. Kaksi muuta Leva-luokan alusta on täysin koskemattomia. Komentaja Pöyhönen päättää tuhota myös molemmat Leva-luokan alukset ja toteuttaa sen ilman ongelmia, jonka jälkeen Samooja hyppää eteenpäin.

Portin toisella puolella on sylinterin muotoinen avaruusasema, joka on noin kilometrin pituinen ja kilometrin läpimitaltaan. Avaruusasemalta tulee radioviesti muinaisten kielellä, joka kertoo että halvat telakointimaksut, huvituksia, hyvät kauppapaikat jne. Samooja lentää lähemmäksi ja Suomisen ryhmä ottaa yhden sukkulan ja lentää sillä avaruusasemalle.

He sopivat Samoojan tankkaamisesta ja saavat tietää paikan jossa saa halvalla tankattua aluksen täyteen. He joutuvat myymään 20 tonnia 4300 tonnin kuparivarastostaan kattaessaan kustannuksia. He myyvät lisäksi 280 tonnia kuparia ja antavat siitä Brandolynille sen verran rahaa kun hän haluaa ja ostavat lopuilla raskasmetalleja. Brandolyn haluaa jäädä tänne ja hän ottaa mukaansa noin viitisenkymmentä henkeä joihin hän luottaa.

He myyvät myös yhden tietokonepiirilevyn asemalle, naamioituaan sen ensin isoksi räkkikoneeksi (loput piirilevyt ovat tuhoutuneita levyjä, jotka on vain maalattu uudestaan niin, että ne näyttävät hienoilta). Kauppaneuvotteluihin menee muutamia päiviä ja sen jälkeen he saavat ostettua 100 tonnia kultaa, 50 tonnia platinaa, 2 tonnia hopeaa ja 7000 tonnia uraania ja plutoniumia ja 5000 tonnia lyijyä edellisten suojasäiliöhin.

Suominen ja Henzes törmäävät asemalla neljään isottelijaan ja Henzes ja Suominen hakkaavat hyökkääjät sairaalakuntoon. Yksi isottelijoista kuolee taistelun kuluessa. Suominen ja Henzes joutuvat maksamaan isottelijoiden sairaalalaskut ja kuolleen hautauskustannukset.

Samooja lähtee tankkaamaan. Asemalla on jo pistetty Nousiaisesta etsintäkuulutus, koska hän on muka huijannut korttipelissä. Luihu tulee Salmen luokse näyttämään käsiasettaan, jonka hän on ostanut asemalta. Ase on jonkinlainen hiukkasase ja se tuntuu olevan erittäin tehokas. Suomiselle tullaan kertomaan, että hänelle on tuotu yksi Ithakalainen ohjus. Kyseessä ei kuitenkaan ole ydinohjus. Matka tankkauspaikkaan kestää viikon verran.

Samooja tankataan ja samalla täytetään myös deuterium tankin fuusioreaktoria varten. Matka seuraavalle portille kestää kuusi päivää. Pantti sairastuu.

Pantti paranee.

Toisen portin luona on samanlainen avaruusasema. Samooja ei pysähdy aseman luona vaan jatkaa portista läpi. Seuraavassa aurinkokunnassa ei ole yhtään asumiskelpoista planeettaa ja portilta toiselle on 60 au:ta. Matka kestää 28 päivää.

Hypyn jälkeen Pantin vaikutusvalta ihmisiin paranee paljon ja hän pystyy puhumaan tämän jälkeen likimain kenet ympärin.

Suurimmalla osalla ryhmän jäsenistä on huono päivä ja huutoa tapahtuu ryhmän jäsenten kesken.

Suomisella on huono päivä ja hän vuorostaan huutaa kaikille.

Takalan jalkaterät turpoaa nelinkertaiseksi. Riittävän isoja kenkiä ei löydy. Lääkärit ovat täysin ymmällään, mutta mukana olevista taikureista yksi onnistuu parantamaan hänet.

Oinonen on juuri murskautumassa Ithakalaisen ohjuksen alle sen riistäytyessä irti kiinnikkeistään, mutta Salmi onnistuu pelastamaan Oinosen, mutta venäyttää operaatiossa selkänsä.

Samooja saa portin näkyviinsä.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Luutnantti
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Luutnantti
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>