TSM Osa 10, Luku 061 (tsmpart10/tsmpart10.061)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

61. luku

Portista on juuri saapunut tälle puolelle jättiläismäinen rahtialus. Rahtialus on kolme kilometriä pitkä ja neljäsataa metriä läpimitaltaan. Rahtialukselta tulee viesti, jossa joku kertoo, että häntä pidetään orjana aluksessa ja hän on nyt onnistunut piiloitumaan ja rakentamaan lähettimen, toivottavasti joku kuulee, auttakaa. Viesti tulee sekä Gregoriksi, että ilmeisesti myös muinaisten kielen jollain murteella. Viesti kestää kymmenen minuttia ja sen jälkeen se katkeaa.

Suominen kutsuu rahtialusta "Täällä SAR Samooja, te tunnistamaton alus edessä, identifioikaa itsenne." Samalla Samooja ryhtyy jarruttamaan ehtiäkseen pysähtyä aluksen luokse. Alus vastaa olevansa Sgrfdmslshr. Aluksen kotipaikka ei ilmene viestistä ja kun alukselta kysytään tarkemmin kotipaikkaa saadaan toinen samanlainen epämääräinen nimi.

Suominen kysyy aluksen rahtia ja saa vastaukseksi mitä helvettiä se teille kuuluu. Suominen purkaa auki mitä SAR kertoo ja kysyy uudestaan. Vastauksena tulee, että onko täällä joku uusi fasistinen valtio, vai. Suominen toteaa, "ai te olette jo kuullut Suomesta". Suominen toteaa, että "meillä on syytä epäillä, että teillä on orjia aluksessanne". Vastauksena tulee, että "kyseinen tieto on täysin väärä". Kun Suominen ilmoittaa, että sammuttakaa moottorit ja valmistautukaa siihen, että nousemme laivaan, niin vastauksena tulee, että haistakaa paska.

Samooja lopettaa jarruttamisen ja lentää kohti alusta. Tarkoituksena on aloittaa jarrutus täydellä teholla kun Samooja pääsee lähemmäksi. Samooja lähestyy yhden valosekunnin päähän ja ryhtyy sitten lähestymään rahtialusta hitaammin.

Kun Samooja on 20 000 - 30 000 kilometrin päässä vihollisalus ampuu 3 ohjusta jotka kiihdyttävät 2000 g:llä kohti Samoojaa. Kyseiset ohjukset näkyvät myös painovoimasensorissa. Ohjuksilla kestää noin 50 sekuntia ennen kuin pääsevät perille. Ensimmäinen ohjus tuhotaan melkein heti, toinen pääsee pitemmälle ennen tuhoamistaan, mutta kolmas pääsee 10 000 kilometrin päähän rahtialuksesta ja räjähtää.

Ohjus on atomipommilla pumpattu laserpommi ja siitä lähtevistä säteistä kolme osuu Samoojaan. Yksi tekee reiän polttoainesäiliöön, toinen ei ole läpäissyt runkopanssaria, koska se on tullut vinottain, kolmas on osunut miehistötiloihin ja tehnyt sinne reiän, mutta kukaan ei ole loukkaantunut.

Puolen minuutin päästä tulee seuraavat kolme ohjusta, joista taas yksi pääsee suojaetäisyyden ulkopuolelle (ilmeisesti rahtialus ei halua räjäyttää noita atomipommeja liian lähellä itseään). Siitä osuu viisi sädettä, joista neljä osuu polttoainesäiliöihin ja viides osuu päälaserin ja saa sen pois pelistä.

Samooja suuntaa 50 ohjuksentorjuntalaseria kohti ohjuksien lähtöpistettä ja siellä tapahtuu räjähdyksen omainen efekti. Samassa myös tietokone ilmoittaa, että ilmeisesti Samoojaa ammutaan myös laserilla aluksen keulasta. Alussa tietokone oli luullut sitä tulenjohtolaseriksi koska se oli niin heikkotehoinen, nyt se on huomannut sen ilmeiseksi aseeksi. Ohjuksia ei tule enää sen jälkeen kun Samooja ampui noilla ohjuksentorjuntalaserillaan.

Suominen viestittää, että sammuttakaa moottorinne ja lopettakaa tuo tulenohjauslaserinne käyttö, se häiritsee kapteeniamme, koska hänen on nyt pakko käyttää aurinkolaseja. Lisäksi kertokaa mistä haluatte meidän tulevan sisään. Vastauksena tulee, että paras paikka olisi perästä moottoreiden kautta ilman avaruuspukua.

Samooja ampuu rahtialuksen etulaserin pois pelistä yhdellä laukauksella. Rahtialus on rakennettu erilaisista neliskulmaisista paloista ja esim. kaikki kahdeksan mottoria ovat omia palojaan. Samooja lähestyy rahtialusta.

Sadan kilometrin päästä voidaan havaita, että jokaisella moottorilla on oma voimanlähteensä. He myös huomaavat, että aluksen maalipinta on hieman heikkolaatuista, koska jokainen tutkan pulssi irrottaa selvästi maalia aluksen pinnasta. Alus koostuu hirmuisesta määrästä pieniä moduleita, joissa jokaisessa tuntuu olevan muutama ilmalukko.

Suominen ottaa määräysvaltaansa seitsemän rynnäkkösukkulaa ja lastaa sinne kuusi muukalaiskompanioita (yksi muukalaispatalioona) ja ryhmä itse ottaa yhden viimeisen noista seitsemästä sukkulasta. Rynnäkkösukkulat lentävät rahtialuksen keulan luokse ja joukot lähtevät hyökkäykseen.

Ryhmä saapuu ilmalukon luokse, jossa he miettivät hetken aikaa, mutta eivät keksi miten sen saisi auki. Lopulta Nousiainen toteaa, että oletteko te niin tyhmiä ettette ymmärrä tätä tekniikkaa, no kääntykää ympäri niin avaan oven. Ryhmä kääntyy ympäri ja vain Salmi älyää ottaa peilin ja katsoa sillä selkänsä taakse, mitä Nousiainen tekee.

Nousiainen ottaa oven vieressä olevista kahvoista kiinni ja työntää ovea sisään jaloillaan. Ovi painuu sisään ja kun Nousiainen lopettaa työntämisen ovi alkaa hiljalleen tulla takaisinpäin. Salmi viestittää muille kompanioille miten ovet saa auki.

Ovi painuu sisälle käytävään jonkin verran ja sen jälkeen sivulle aukeaa tila. Ilmeisesti ideana on että sisäänmenijä menee tuohon koloon ja sen jälkeen ovi menee hänen ohitseen kiinni ja sen jälkeen hän pääsee oven ohitse sisälle. Suominen menee ensimmäisenä sisään ja huomaa yllättäen tulleensa ilmeisesti komentosillalle.

Huoneen koko on 30 metriä kertaa 100 metriä ja Suominen tulee yhdestä kulmasta sisään. Huoneessa on sata henkilöä ja kaikki heistä näyttävät olevan aseistatuneita ja panssaroiduissa avaruuspuvuissa. Tuntuu siltä että kaikki komentosillalla olevat henkilöt huomaavat hänet. Komentosillan miehistö istuu mukavan näköisissä tuoleissa isojen konsolien edessä. Huoneessa ei näy olevan vartijoita.

Suominen menee oven edestä pois ja kysyy lähimmältä tyypiltä, että missä kapteeninne on. Tässä vaiheessa koko huone yllättäen repeää ja kaikki ryhtyvät huutamaan, vetämään aseitaan esiin ja painautumaan konsoleidensa taakse suojaan.

Suominen ampuu kädessään olevalla raskaalla konekiväärillä sarjaa lonkalta ja heittäytyy sen jälkeen ensimmäinen konsolin taakse suojaan. Vain yksi vihollinen ehtii ampua Suomista ennen kuin hän ehtii suojaan, mutta pistoolin luoti ei läpäise Suomisen panssaria.

Seuraavaksi Suominen ryhtyy heittämään savukäsikranaatteja ja ilmoittaa samalla muille ulkona, että täällä on vihollisia. Suomisen taakse seinään osuu jonkinlainen tulipilvi ja sen jälkeen se räjähtää.

Seuraavana oven työntää auki Henzes ja hän tunkee koloon mennäkseen sisälle, mutta Takala ja Nousiainen tunkevat heti perässä samaan koloon. Muille ulkona oleville tulee mieleen, että he eivät tienneetkään, että ihmisiä voi tunkea tuollaiseen asentoon, missä Takana on. Heti kun Henzes saa sormensa oven toiselle puolelle hän repäsee oven auki ja ja hyppää välittömästi huoneen toiseen nurkkaan.

Suominen näkee kuinka joku iso hahmo leijuu hänen ylitseen ja hahmon edessä lentää yksi käsikranaatti. Suomisen takaa ammutaan hänen ylitsee sarjaa, josta Suominen päättelee, että nyt sieltä on ovesta tullut useampi ihminen läpi, joten ilmeisesti ilmalukko on rikottu. Hän ottaa tukevan otteen ja odottaa että ilma häviää, mutta vilkaistessaan taakse hän näkee vain Takalan ja että ilmalukko on ehjä.

Salmi työntää oven auki ja Luihut painuvat koloon odottamaan oven menemistä kiinni. Oinonen kävelee oven viereen ja kävelee seinästä läpi ja sanoo ryhmälleen, että seuratkaa. Sekuseku, Pantti ja Lappalainen seuraavat perässä. Kun Luihut ovat menneet läpi ovesta, Salmi huomaa, että muut ovat jo hävinneet seinän läpi, joten hän ja Andersson seuraavat sitä kautta. Sisällä Oinonen on ottanut Suomiselta yhden lippaan ja Sekuseku huutaa taisteluhuutoa. Takala ampuu sarjaa takarivistä.

Pantti ja Lappalainen tulevat sisälle ja Pantti ottaa kantamansa raskaan konekiväärin ja ryhtyy ampumaan sulkutulta metrin korkeudesta. Lappalainen ryhtyy syöttämään Pantille vyötä. Tässä vaiheessa takaseinään lentää taas yksi tulipallo, joka räjähtää ja levittää tulta Luihujen päälle. Luihut ryhtyvät sammuttamaan paloja ja Nousiainen ampuu sinnepäin mistä tulipallo tuli ja sen jälkeen tulipalloja ei enää tule.

Nousiainen nousee tässä vaiheessa ylös ja ryhtyy ampumaan savun sekaan yksityislaukauksia. Ryhmä vyöryttää huoneen aika nopeasti Nousiaisen avustamana. Nousiainen ampuu aina konsolin takana piiloituvia vihollisia ja muu ryhmä etenee.

Ryhmä tutkii huonetta ja Pantti löytää yhden toimivan konsolin ja se yllättäen esittää koko avaruusaluksen pohjapiirrosta. Se kuvaa ilmeisesti aluksen tilaa. Pohjapiirroksesta näkyy, että täällä on neljä samanlaista komentosiltahuonetta ja kun he kysyvät muilta kompanioita mitä tapahtuu niin he kuulevat, että naapurihuoneeseen hyökkäävä porukka on törmännyt vastarintaan. Ryhmä päättää mennä auttamaan niitä.

Suominen ottaa yhden ruumiin ja heittää sen ontelokranaatin tekemästä kolosta läpi viereiselle komentosillalle, ennen kuin painuu itse perässä. Muut ryhmän taisteluparit miehittävät neljä ovea ja menevät niistä läpi. Taistelussa Nousiaista ammutaan kiväärillä ja hän saa kohtuullisen vamman jalkaansa. Panttia ammutaan suoraan kohti päätä kiväärillä, mutta onneksi luoti pysähtyy välissä olevaan tolppaan.

Huoneesta löytyy yksi vahingoittunut SAV:in mies, joka valittaa että jaloissa ei ole enää ollenkaan tuntoa, ilmeisesti sinne on osunut aika monta kertaa. Yhtään vihollista ei saada vangittua hengissä.

Kolmas kompania on löytänyt yhden vihollisen ja hän voi jäädä henkiin, mikäli selviää iskusta. Viides kompania on törmännyt isompaan sotilasporukkaan, mutta koska molemmat joukot liikkuvat hitaasti ilmalukkojen kautta niin he ovat hajaantuneet useamman moduulin alueelle. Hän pyytää, että joku tulisi sivustasta vihollisjoukon kimppuun. Suominen lähettää neljännen ja kuudennen kompanian sinne apuun.

Ryhmä päättää lähteä valtaamaan kolmatta komentosiltaa lentämällä sinne avaruuspuvun rakettimoottoreilla. Pantti yrittää saada vihollisia antautumaan, mutta he kiroavat vain Pantin alimpaan helvettiin.

Takala, joka hinaa Lappalaista lentää hieman väärään suuntaan, mutta parin korjausliikkeen jälkeen he pääsevät taas takaisin oikeaan suuntaan. Ryhmä päättää olla odottamatta Takalaa vaan hajaantuu kolmeen lähimoduliin ja valmistautuu sieltä hyökkäämään komentosillalle. Tällä kerralla ryhmälle on jaettu tainnutuskranaatteja (kova pamaus ja välähdys) ja annettu käsky, että koska niitä on niin vähän niin niitä saa käyttää vain komentosillan sisällä.

Pantin ryhmä törmää yllättäen 30 vihollissotilaaseen asemissa, mutta onneksi Pantin ryhmä saapuu vihollisten taakse. Pantin ryhmä tuhoaa ulko-ovea vartioivat sotilaat useammalla käsikranaatilla. Juuri kun ryhmät ovat valmiina painumaan sisään Nousiainen huomauttaa, että siellä on aika paljon väkeä sisällä, tämänkin oven luona on lähemmäksi sata henkeä.

Nousiainen ehdottaa, että miinotetaan komentosillan ovet ja sen jälkeen etsitään keino irrottaa moduulit ja irroitetaan tuo moduuli. Kun ryhmä katsoo ympärilleen Suominen ja Pantti huomaavat, että seinillä on piiloitettuja muttereita ja ne avaamalla moduuli lähtee irti.

Ryhmät aloittavat miinoittamalla ovet ja juuri kun Oinonen ja Pantti ovat menossa miinottamaan toisen puolen ovet he keksivät että parempi mennä toisesta päästä modulia, koska tämä on symmetrisesti sen edellisten paikan kanssa, jossa oli kolmenkymmenen miestä. Yllätys, yllätys täälläkin on kolmekymmentä miestä ja Pantin ryhmä tuhoaa sen nopeasti käsikranaateilla. Suomisen ja Salmen ryhmät miinoittavat sillä välin viimeiset ovet.

Suominen toteaa tällä välin, että toisella puolella vihollisjoukko on onnistunut sitomaan kuudesta kompaniasta viisi ja Suominen päättää ryhtyä johtamaan ko patalioonaa, jotta saisi siellä hoidettua tilanteen kotiin.

Jossain vaiheessa kuuluu räjähdys, ilmeisesti viholliset ovat tulleet ensimmäisestä ovesta läpi aluksen perää kohti. Ryhmä vetäytyy taaksepäin ja miinottaa samalla lisää ovia. Tämän jälkeen Suominen kutsuu Samoojan tälle puolelle alusta ja ryhmä poistuu rynnäkkösukkulaan. Tarkoituksena on ampua komentosillan päädyt pois. Samooja tulee noin viidenkymmenen metrin päähän komentosillasta ja kaikki kuulevat kun kapteeni huutaa pilotille, "Sanoin että viidensadan metrin päähän, ei viidenkymmenen metrin".

Ampuja ampuu kerran, mutta hutasee komentosiltamoduulin ja osuu naapurimoduuliin. Ampuja väittää, että rahtialus teki ison väistöliikkeen juuri ennen kuin ampumista. Seuraava laukaus menee komentosiltamoduulin toiselle puolelle. Kolmas laukaus osuu jo kohtuullisen hyvin ja sillä saadaan komentosiltojen päädyt pois ja kun Pantti käskee komentosiltaa antautumaan ja tällä kertaa ne uskovat ja antautuvat.

Suominen saa Samoojan esikunnalta tiedon, että nykyisellä vauhdilla taistelu kestää kuusi päivää. Suominen yrittää keksiä taktiikan vihollisen tuhoamiseksi ja keksiikin ratkaisun, mutta se aiheuttaa todella paljon miestappioita. Suominen kutsuu Samoojasta neljä lisä kompaniaa apuun.

Ryhmän luokse saapuu joku henkilö, joka kertoo että hän on ollut täällä orjina ja hänen mielestään tämä on todella häpeällistä. Mies ei tunnu tietävän, että on avaruusaluksessa ja hän ei ymmärrä mitään avaruusaluksista. Mies luulee olevansa metallisessa kaupungissa. Mies ei tiedä kuinka monta orjaa aluksessa on, mutta hän on nähnyt ainakin useita satoja. Nämä orjakauppiaat ovat ilmeisesti viemässä häntä jonnekin.

Suominen ylentää Pantin yliluutnantiksi ja pistää hänet yhden kompanian varajohtajaksi

Pantti joutuu eturintaman kahakointiin. Oinonen ylennetään yliluutnantiksi.

Oinonen ylennetään kapteeniksi.

Salmi siirretään teknikkotehtävistä huoltotehtäviin.

Pantin kompania joutuu taisteluun ja kompanian komentaja kuolee ja Suominen ylentää Pantin kapteeniksi ja kompanian komentajaksi. Pantti ei ole kovinkaan tyytyväinen päivänsä taisteluihin, vaikka hänet ylennettiinkin. Salmi siirretään takaisin teknikkotehtäviin.

Salmi joutuu isompaan kahakkaan, joka laajenee isoksi taisteluksi, jonka SAV:n joukot häviävät.

Oinonen ja Henzes päättävät etsiä vihollisen esikunnan ja tuhota sen. He eivät kerro asiasta mitään Suomiselle, mutta ottavat mukaansa 58 sotilasta. He pääsevät soluttautumaan sisään ja löytävät esikunnan suhteellisen helposti muutaman päivän kuluttua.

Pantti haavoittuu taistelussa ja saa pysyvän arven.

Pantti pääsee sairaalasta ja joutuu takaisin johtamaan kompaniaa.

Pantti joutuu mukaan päätaisteluun tukemaa vihollisrintamasta läpi murtautuvia panssarivaunuja. Salmi ylennetään kapteeniksi.

Oinonen ja Henzes palaavat tuhottuaan esikunnan ja mukanaan heillä on kolme sotilasta alkuperäisestä 58 sotilaan joukostaan. Henzesin panssari näyttää olevan täysin rikki ja hän on saanut ilmeisesti aika monta haavoittumista, mutta ei mitään vakavampaa, mitä Oinonen ei ole pystynyt korjaamaan. Oinonen on täysin rättiväsyneen näköinen, mutta muuten täysin kunnossa. He kertovat että he olivat joutuneet tappelemaan tiensä ulos ja siinä tuli suuria miestappioita.

Suominen ei oikein tykkää siitä että homma on tehty ilman hänen lupaansa, mutta päättää kuitenkin katsoa asiaa läpi sormiensa, koska Oinonen on toiminut alkuaikoina niin hyvin ja he kuitenkin onnistuivat tehtävässään.

Taistelu loppuu kun SAV:in taistelupanssarivaunut alkavat ajella vapaasti ympäri rahtialusta ja ampumaan reikiä seiniin. Tässä vaiheessa loput viholliset antautuvat.

Taistelussa tuhoutuu loppujen lopuksi täysin seitsemän kompaniaa kymmenestä. Loputkin kolme kompaniaa ovat kaikki huonossa kunnossa ja ovat taistelukunnossa vasta pitkän toipumisen jälkeen.

Vihollisen sotavankeja saadaan noin 1800 sotilasta ja heidän tappionsa on noin 700 miestä. Vihollisia oli siis yli kaksi kertaa enemmän. Taistelu kesti yhteensä 13 päivää.

Aluksesta löytyy aika paljon ei niin vapaaehtoisia matkustajia, eli yhteensä 120 000 orjaa. Loppuosa aluksesta on täynnä erilaista tavaraa. Aluksella on noin tuhatkunta muuta miehistöä ja noita lastinvartioita (vanginvartioita, sotilaita) oli siis alunperin yhteensä noin 2500. Alus ei ole oikeastaan mistään kotoisin vaan se on näiden orjakauppiaiden pysyvä koti.

Aluksesta löytyy kahdeksan ohjusta, mutta ohjuslaukaisualustat on tuhoutuneet. Aluksessa on noin 250 000 huonetta tai tilaa. Samoojan teknikot ryhtyvät korjaamaan ja laittamaan alusta kuntoon. Salmen korvat yllättäen kasvavat isommiksi ja ne muuttuvat suipoiksi.

Rahtialus saadaan portille. He saavat tänä aikana aluksesta selville, että jokaikisessä laitteessa on oma voimanlähteensä ja ilmeisesti myös tietokone. Tämä rakentajat ilmeisesti uskoivat modulaarisuuteen. Tietokoneet ovat hyppykestäviä, koska ne on rakennettu sen verran isoiksi, eli ne on tehty tyhjiöputkitekniikalla, mutta mukana on myös todella korkean teknologian suprajohtavia mikropiirejä.

Teknikot ryhtyvät siirtämään niistä kahdesta melkein kunnossa olevasta komentosillalta konsolit toisella puolella oleviin komentosiltaan, jossa on sentään seinät ehjänä.

Komentosilta on saatu kasattua. Ryhmä laskee, että jos he kiinnittävät Samoojan ko rahtialukseen niin koko aluksen yhteenlaskettu kiihtyvyys on 0.255 g:tä, joka on aika paljon näin isolle alukselle.

Seuraavassa aurinkokunnassa kaikki kolme porttia ovat ihan vierekkäin (alle valosekunnissa kiertämässä toisiaan), mutta itse portit ovat aika kaukana tähdestä. Sitä seuraavassa aurinkokunnassa portit ovat kaukana toisistaan (parikymmentä au:ta) ja silloin hidatus verrattuna Samoojaan pelkältään olisi noin 14 päivää. Loppujen lopuksi Samoojaan naamioiminen rahtialuksen sisään ei hidastaisi matkaa mitenkään hirmuisesti.

Eniten aikaa menee Samoojan naamioimiseen rahtialuksen sisään. Siihen menisi varmaan vähintään pari kuukautta. Ryhmä jää miettimään, että naamioidaanko Samooja rahtialukseksi vai jatketaanko kahdella aluksella ja jos jatketaan erikseen niin mitä tuolle rahtialukselle tehdään.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Majuri				Majuri
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Yliluutnantti			Kapteeni
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Luutnantti			Kapteeni
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Veneveistäjä		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Vääpeli				Vääpeli
+ Tulkki		NPC/koeaika	17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC/koeaika	16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Luutnantti			Kapteeni
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>