TSM Osa 10, Luku 063 (tsmpart10/tsmpart10.063)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

63. luku

Palikkasamoojan lähestyessä Terreuksen planeettaa he saavat liikenneinfosta tietoa muista kiertoradalla olevista aluksista. Heidän huomionsa kiinnittyy yhteen alukseen nimeltä Kujanki, joka nimestä päätellen voisi olla suomalainen (saman niminen Suvanto-luokan alus oli ainakin ollut tarkoitus valmistaa). Palikkasamooja ottaa yhteyttä Kujankiin ja se todellakin on Suvanto-luokan alus ja sieltä pyydetään Suomista puhelimeen.

Kun Suominen tulee puhelimeen kapteeni R toteaa hänelle, että hyvä että ette ole enää siellä planeetalla. He eivät ole pystyneet lähettämään ketään hakemaan Suomisen ryhmää pois. Kapteeni R kutsuu Suomisen alukseensa juttelemaan yhdestä tehtävästä. Suominen ottaa mukaansa Salmen, Oinosen ja Pantin ja lähtee laserilla aseistetulla tiedustelualuksella, Soinilla, kohti Kujankia.

Soini pääsee ilman ongelmia Kujankin luokse ja telakoituu siihen. Kapteeni R siirtyy Soiniin, koska valittaa, että Kujankissa ei ole tilaa. Kapteeni R kertoo, että hänellä on tehtävä ryhmälle. Hän oli ajatellut lähettää täältä Kujankilta porukkaa, mutta nyt ei tarvitse kun Suominen kerran on täällä. Kapteeni R hieman ihmettelee Samoojan uutta muotoa ja ryhmä kertoo hänelle Palikkasamoojasta.

Kapteeni R kertoo, että he ovat olleet hieman huolissaan Terreuksen sisäpolitiikasta ja he eivät nyt tiedä mitä asiasta pitäisi ajatella. Heillä on yksi henkilö, joka voi olla joko haitaksi tai hyödyksi. Hän on aika tärkeä henkilö Terreuksessa ja on saamassa nyt biotekniikassa palkinnon, joka vastaa Nobel-palkintoa maassa. Kyseinen palkinto annetaan hänelle ihan kohta tuolla planeetalla. Miehen nimi on Le Grange ja hän on alunperin kotoisin hieman kauempaa Terreuksen alueelta.

Pitäisi selvittää mikä tuo Le Grange on miehiään, koska hän ei ilmeisesti ole täysin se miltä hän näyttää. Huhut kertovat mm. että hän on pystynyt painostamaan tuon palkinnon itselleen.

Tarkoitus olisi näytellä Gregorilaista uutisryhmää ja yrittää saada Le Grangelta haastattelu ja sen jälkeen pitäisi hieman seurata miestä ja katsoa mitä hän tekee. Esimerkiksi pitäisi selvittää aikooko hän jäädä täällä olevaan asuntoonsa vai palaako hän kotiplaneetalle. Le Grange omistaa osan biotekniikan alan yrityksestä nimeltä Troija-yhtiöt ja on ilmeisesti ollut perustamassa sitä. Hän toimii sen johtavana tutkijana.

Kapteeni R kertoo, että heillä on aika hyvin väärennettyjä Gregorin uutistoimiston henkilökortteja, joten niitä voisi käyttää.

Ryhmä päättää jakautua kolmeen ryhmään. Ensimmäinen eli uutisryhmä koostuu tulkki Lappalailaisesta, uutisankkuri Suomisesta, teknikko Salmesta ja teknisestä asiantuntija Pantista. Toinen ryhmä esittää tiedustelualuksen miehistöä ja se koostuu Nousiaisesta, Takalasta, Fairflankista, Gilbertistä ja Luihuista. He ottavat tuon yhden Suvanto-luokan miehistönkuljetusaluksen ja telakoituvat sillä planeettaa kiertävälle avaruusasemalle. Kolmas ryhmä menee maihin tuon ison pakolaisvirran mukana maahanmuttajina ja heidän joukossaan on Oinonen, Henzes, Andersson ja Sekaseku.

Uutisryhmä lähtee ensimmäisessä sukkulassa planeetalle ja tullissa heiltä kysytään mitä kiellettyjä esineitä he ovat tuomassa. Salmi huomaa tässä vaiheessa, että hänellä on mukana mausteita ja niiden tuominen planeetalle on kielletty. Hän menee viemään ne mausteet ja kuulee, että niitä ei saa jätettyä tänne säilytykseen vaan ne tuhotaan.

Tämän jälkeen Salmi joutuu tarkempaan tutkimukseen kun häneltä löytyy vitamiinipillereitä, joista ei tiedetä mitä huumeita ne oikein ovat. Muut tulevat kysymään mikä on ongelmana ja kuulevat, että labratulokset kestää päiviä tai jotain, mutta parissa tunnissa saa selvitettyä takuusumman ja sen jälkeen maksamalla takuusumman saa Salmen vapaaksi. Takuusumman saa takaisin kun Salmi todetaan syyttömäksi. Takuusummasta jää kuitenkin 10% kattamaan hallinnollisia kustannuksia.

Muu ryhmä menee tullista ulos ja Suominen vuorostaan joutuu maksamaan ylimääräistä ympäristöveroa, sen takia että hänellä on amalgaanipaikkoja hampaissaan. Tämän jälkeen heillä onkin enää puoli tuntia aikaa ehtiä oikeuteen kuulemaan Salmen takuusumman määräämistä.

Takuuksi määrätään 30000 paikallista yksikköä. Paikallisten päiväpalkka on kuulemma muutamista kympeistä muutamiin satasiin, eli yksi paikallinen yksikkö vastaa kai noin dollaria maassa. Takuusumma syö noin puolet ryhmän kassasta. Salmea myös varoitetaan, että kun hän on vapaana takuuta vastaan niin pitää olla hyvin varovainen mitä tekee, koska jos jää kiinni toisen kerran niin siitä ei hyvää seuraa. Suominen maksaa pankkikortilla ja sen jälkeen ryhmä ryhtyy etsimään hotellia.

Ryhmä yrittää ensin pari kertaa hakea tietokoneelta sopivaa hotellia, mutta he eivät onnistu käyttämään tietokonetta, joten ryhmä siirtyy informaatiotiskille. Jonotettuaan viitisen minuuttia Pantti huomaa, että sille tiskille johon hän nojaa aukeaa uusi palvelupiste. Hän vinkkaa muut paikalle ja Lappalainen, joka hoitaa puhumisen, kysyy että onko siinä kongressihotellissa, jossa se palkinto jaetaan, tilaa. Hotellissa ei ole tilaa, mutta kongressirantahotellissa on vapaita huoneita. Ryhmä varaa neljä yhden hengen huonetta ja tilaa autokuljetuksen hotellille.

Ryhmä siirtyy ulos odottamaan autoa ja törmää tässä vaiheessa myös ensimmäisiin kerjäläisiin. Kuljetus tulee ja ryhmä pääsee hotelliin. Kun he pääsevät hotelliin he huomaavat, että itse palkintojenjakotilaisuus on jo alkanut ja he katsovat tilaisuutta televisiosta samalla kun Lappalainen hoitaa hotellimuodollisuudet.

Juuri kun he saapuivat sisään myönnettiin kirjallisuuden palkintoa. Tämän jälkeen televisiojuontaja kertoo, että seuraavasta palkinnosta on kuulunut hieman huhuja, että sen valintojen ympärillä on ollut jotain epämääräistä. Tämän jälkeen siirrytään taas itse seremoniaan, jossa kuulutetaan, että seuraavan biotekniikan palkinto on myönnetty tunnetulle tutkijalle ja hyväntekijälle La Grangelle.

Lavalle saapuu 40-50 vuotias mitään sanomattoman näköinen mies henkilö. La Grangelle ojennetaan palkinto ja sen jälkeen hän kääntyy pitämään kiitospuhettaan. Kiitospuheessaan hän sanoo:

"Haluaisin kiittää teitä kaikkia tästä kunniasta ja olen hyvin onnellinen siitä, että työtäni arvostetaan näin paljon. Lisäksi haluaisin käyttää tilaisuutta hyväkseni kiinnittääkseeni huomiotanne kotiplaneettaani Krataariin, missä minun kaltaisiani valkoisia sorretaan arvottomasti. Tällaista ihmisarvojen sortamista ei voi sallia, vaan tämä pitää saada loppumaan sillä galaksissa..."

Tässä vaiheessa kuvayhteys katkeaa. Lappalainen on jo ehtinyt saada selville, että huoneet on varattu ja kolme niistä on kunnossa, mutta viimeistä siivotaan vielä. Tämän jälkeen ruutuun tulee itämaisen näköinen henkilö, joka pahoittelee sitä, että heillä on pieniä teknisiä ongelmia ja he palaavat asiaan kun ne on saatu korjattua.

Ryhmä jättää ylimääräiset tavarat vietäväksi huoneisiin ja ryntää nopeasti kongressihotellille. Ovella heidät pysäytetään ja heille kerrotaan, että ketään ei päästetä sisälle koska tilaisuus on menossa.

Kun tilaisuus päättyy, niin ryhmä pääsee sisälle. Suominen yrittää järjestää La Grangen haastattelua, mutta ei onnistu, hän ei kuulemma anna nyt haastattelua. La Grangea ei näy missään. Lappalainen yrittää kysellä muilta mitä tilaisuudessa tapahtui. Lappalainen saa selville, että teknisen häiriön takia kaikki valot sammuivat ja tilaisuus lopetettiin likimain heti ja vieraat johdettiin hätävalojen avulla ulos.

Lappalainen käy vuokraamassa lentolaitteen ja sen jälkeen Suominen ja Salmi nousevat sillä 500 metrin korkeuteen ja tarkkailevat ympäristöä sieltä. Lappalainen selvittää missä La Grange asuu ja missä hän käy töissä. Seuraava ohjelmannumero olisi illalla, neljän tunnin päästä, jolloin alkaisi illan vastaanotto, mutta sinne pääsee vain jos on saanut kutsun. Kutsuja ei ole mahdollista saada.

Tämän jälkeen ryhmä käy hotellihuoneessa ottamassa vähän lisää tavaraa mukaansa ja sen jälkeen he lähtevät lentämään kohti La Grangen taloa. He laskeutuvat kohti taloa ja huomaavat, että talon edessä on kaksi mielenosoitusta, joiden välissä on parikymmentä mellakkapoliisia. Lähellä on myös jonkin verran lehtimiehiä. Kun ryhmä on ollut paikalla noin kymmenen minuuttia La Grangen talosta tulee ulos siististi pukeutunut mies, joka sanoo, että La Grange ei anna nyt haastatteluja, mutta tässä on hänen lehdistötiedoitteensa.

Lehdistötiedoitteessa sanotaan:

"Tänään minulla oli kunnia saada Fullbornmacgoy palkinto biotekniiksta. Puheeni aikana puhuin vieraiden elementtien aiheuttamasta uhasta kotiplaneetalleni Kratarille. Ikävä kyllä lähetys keskeytyi kun eräs aasialainen joka oli vastuussa paikallisen televisiolähetyksen tekniikasta katkaisi sähkönjakelun koko hotellista. Haluaisin nyt kertoa teille lopun puheestani.

Nämä keltaihot ovat uhka meille kaikille. Heidän läsnäolonsa johtaa meidän rakkaanamme pitämien perusarvojen tuhoon. Minne tahansa he ovat tulleet ovat kaikki valko- ja mustaihoiset joutuneet kärsimään ja heidän vapauksiaan on rajoitettu. He pitävät kaikkia tärkempiä hallinnollisia ja johtavia asemia hallussaan kotiplaneetallani ja yrittävät murtaa meidän henkemme ja varastaa planeettamme vaurauden. Tämä paha hallinto Krataarilla tulee saada loppumaan ja palaan tässä Kratariin puhumaan heidän läsnäoloaan vastaan ja pitämään protestin heidän planeetasta pitämäänsä kuristusotetta vastaan."

Mies ei suostu vastaamaan kysymyksiin vaan poistuu sen jälkeen sisälle taloon. Jonkin aikaa tämän jälkeen saapuu lisää poliiseja paikalle ja he kuuluttavat, että tämä on laiton mielenosoitus, teillä ei ole virallista lupaa, virallisia mielenosoituslupia saa tänään erikoistarjouksesta vain yksi krediitti mielenosoittaa kohden.

Ryhmä lentää tämän jälkeen Troija-yhtiön toimistolle. Siellä he näkevät kuinka siistiin pukuun pukeutunut mies astuu juuri sisälle toimistoon. Kun he laskeutuvat ja menevät paikalla olevien lehtimiesten luokse he näkevät saman lehdistötiedoitteen. Vähän tämän jälkeen paikalle alkaa saapua ensimmäiset mielenosoittajat. Ryhmä menee sisälle Troija-yhtiön toimistoon. Neuvonnasta he eivät saa lisää tietoa, vaan siellä viitataan aina samaan lehdistötiedoitteeseen. Suominen jättää kuitenkin sanan La Grangelle, jossa hän kertoo, että haluaisi haastattelun Gregorin uutistoimistolle.

Tämän jälkeen ryhmä lähtee matkailutoimistoon ja kyselee matkoja Kratariin. He kuulevat, että sinne lentää aika harvoin aluksia ja välissä on kolme hyppyä. Matka kestää hieman yli kaksi viikkoa. Ensimmäinen alus lähtee ylihuomenna, seuraava siitä kahdeksan päivän päästä ja sen jälkeen seuraavana päivänä seuraava. Ylihuomiseen alukseen on vielä yksi luksushytti vapaana. Se maksaa 24000 ja sen koko on noin 100 neliötä.

Keskiluokan hytti maksaa 12000 ja siinä on 36 neliötä. Näihin hytteihin mahtuu toinen henkilö ja siitä joutuu maksamaan puolet lisää. Halpapaikat maksavat 3000 johon sisältyy yksi kuutiometri.

Seuraavaksi ryhmä käy selvittelemässä tietoja La Grangesta ja saa hänestä jonkin verran lisätietoja.

Ryhmä toteaa että ongelmana on se, että Salmi ei saa poistua planeetalta niin kauan kuin hän vapaana takuita vastaan, joten he eivät edes voi lähteä tuonne Kratariin ylihuomenna. Ryhmä päättää mennä kysymään lakiasiaintoimistosta apua. Ensimmäiseksi kysytään haluavatko he jutella nuoren lakimiehen vai firman osakkaan kanssa. He juttelevat osakkaan kanssa, joka kertoo, että ongelmana on noiden laboratoriotestien kanssa ja sitä voi nopeuttaa maksamalla laboratoriolle siitä, että he nopeuttavat testausta. Hän lupaa hoitaa asian ja soittaa vielä iltapäivän aikana.

Paria tuntia myöhemmin lakimies soittaa ja kertoo, että oikeudenkäynti on puolen tunnin päästä. Ryhmä menee oikeudenkäyntiin, jossa Salmi todetaan syyttömäksi. Vitamiinipillerit sisältävät kuulemma vain pieniä määriä myrkyllisiä lisäaineita, mutta pääasiassa ne ovat ravinnon lisäaineita. Ryhmä saa takuurahan takaisin.

Seuraavaksi ryhmä yrittää kysellä ensin siitä yrityksestä jonka lento on lähdössä ylihuomenna, onko La Grange varannut lippuja. Yrityksen toimipisteessä he pääsevät vain automaatin puheille, joten he siirtyvät takaisin matkatoimistoon. Siellä he kuulevat, että matkatoimistokaan ei kuulemma saa tietoa tuolta firmalta ja he näkevät vain omat varauksensa. Vähän ennen lähtöä alus kuitenkin lähettää radiolla matkustajaluettelonsa. Ryhmä palaa hotelliin.

Palikkasamooja pudottaa 24 000 matkustajaa planeetalle. Palikkaan jää vielä 92 400 matkustajaa. Palikkasamooja kattaa viisumimaksut myymällä yhdeksän tonnin verran uraania, jolloin uraania jää vielä jäljelle 239 tonnia. Illalla Palikkasamooja jatkaa matkaa ja sillä kestää seuraavalle portille vielä 10 päivää.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Everstiluutnantti		Everstiluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Kapteeni			Kapteeni
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Majuri				Majuri
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Luutnantti			Luutnantti
+ Veneveistäjä		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Tulkki		NPC		17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Kapteeni			Kapteeni
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank	Ylivääpeli	Ylivääpeli
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-
+
+ Gilbert
+ poika			NPC		6.1.2011	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>