TSM Osa 10, Luku 064 (tsmpart10/tsmpart10.064)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

64. luku

Uutisryhmä käy ostamassa tietokoneen ja siihen seuraavat ohjelmistot: toimisto-ohjelmisto (taso 2), tietoliikenneohjelmisto (taso 3), tietoturvaohjelmisto (taso 2), kielenkäännösohjelmisto (taso 4), byrokratiaohjelmisto (taso 2), analysointiohjelmisto (taso 2), automaattivastausohjelmisto (taso 2), puhutunkielen ymmärrys ohjelmisto (taso 4), valvontaohjelmisto (taso 2), robotinohjausohjelmisto (taso 2) ja huolto-ohjelmisto (taso 2).

Tuon lisäksi tarvitaan pari päätettä, varavoimalähde akuilla, huoltorobotti (taso 4), turvallisuusrobotti (taso 6) ja valvontalaitteisto (kulunvalvonta, hälyytys). Itse keskusyksiköstä tulee tason 3 tietokone.

Uutisryhmä perustaa Far Out Terreus nimisen yksityisen osakeyhtiön ja ryhmä vuokraa 10 neliömetrin toimiston, johon juuri ostettu tietokone sijoitetaan. Tietokoneeseen ostetaan tietoliikenneyhteys uutispalveluun, hakupalveluun ja byrokratiaohjelmistoon kuuluu tietoliikenneyhteys viranomaisyritysverkkoon. Uutispalvelu maksaa 100 yksikköä kuukaudessa ja hakupalvelu 200 yksikköä kuukaudessa.

Koska sekä Pantti, että Salmi arvaavat, että La Grange on lähdössä huomisella aluksella, he päättävät ottaa yhden ison hytin ja kaksi pienempää hyttiä samasta aluksesta. He palkkaavat vielä tutun asianajotoimiston hoitamaan Oinosen ja Anderssonin nopeammin läpi maahanmuuttoviranomaisista ja Far Out Terreus palkkaa heidät välittömästi.

Uutisryhmä siirtyy matkustaja-alukseen nimeltä aamutähti. Aamutähti on 250 metriä pitkä ja 70 metriä läpimitaltaan. Palvelu tuntuu olevan todella ensiluokkaista. Alus nousee ja lähtee kohti Krataria. La Grangella on viiden hengen seurue ensimmäisen luokan hyteissä, niin että hänen kaksi henkivartiaansa jakavat hytin, muilla on oma hytti. Toinen henkivartijoista seisoo aina La Grangen oven edessä. Kolmessa muussa ensimmäisen luokan hytissä on kaksi itämaalaisen näköistä liikemiestä ja yksi vanhempi mieshenkilö, joka kertoo tehneensä aikoinaan paljon töitä ja tulleensa sillä rikkaaksi. Nykyään vanhempi henkilö vain matkustelee.

Näiden lisäksi on käytössä kaksi toisen luokan hyttiä. Toisessa niistä on kaksi ja toisenssa yksi matkustaja. He tuntuvat olevan keskiluokan byrokraatteja eri firmoista. Yksin matkustava on itämaalaisen näköinen henkilö, joka on töissä Kratarilaisessa teollisuuskombinaatissa. Kaksi muuta ovat valkoihoisia ja heivät ole Kratarista kotoisin. Aluksella on lisäksi yksi kolmennen luokan matkustaja.

La Grange syö hytissään, mutta kaksi hänen seurueestaan syö kapteenin pöydässä muiden ensimmäisen luokan matkustajien kanssa.

Uutisryhmäläiset opiskelevat kieliä.

Alus hyppää eteenpäin, matka seuraavalle portille kestää 8 päivää.

Suominen saa La Grangelta viestin, että hän suostuu antamaan lyhyen haastattelun parin päivän päästä.

Haastattelu menee ihan hyvin, mutta kun Suominen ryhtyy kysymään ulkopuolisista tukijoista niin La Grange keskeyttää haastattelun.

Alus saapuu seuraavalle portille. Hyppy sujuu ilman ongelmia. Alus jää odottamaan seitsemäksi päiväksi, että voi hypätä eteenpäin.

Alus hyppää teenpäin.

Alus laskeutuu kohti Krataria. Matkalla sinne ryhmä havaitsee Kratarin kuun pinnalla kirkkaan valonvälähdyksen ja kun Salmi ehtii saada kameransa ikkunaan hän havaitsee, että se on selvästi lämmin kohta, joten ilmeisesti se oli räjähdys. Myös aluksen kapteeni raportoi asiasta Kratariin ja kyselee mikä se on.

Alus laskeutuu Kratariin ja ryhmä siirtyy mahdollisimman nopeasti ulko-ovelle tarkoituksenaan nähdä mitä tapahtuu kun La Grange astuu Kratariin. Aluksen ulkopuolella on kolme uniformupukuista itämaisen näköistä henkilöä ja kun matkustajat joutuvat vielä odottamaan, että aluksen kuori jäähtyy, niin paikalle saapuu autolla vielä kaksi teknikon näköistä henkilöä. He ryhtyvät katselemaan tarkemmin aluksen laskeutumisalustaa ja ihmettelevät siellä jotain. Toinen heistä pitää isoa kilpeä suojaamassa heitä aluksen rungosta hohtavalta kuumuudelta.

Uutisryhmä laskeutuu ensimmäisenä alas ja vastailee uniformupukuisten miesten kysymyksiin nimistä jne. Ryhmä ohjataan kohti kolmenkymmenen metrin päässä olevaa hallintorakennusta. Tässä vaiheessa La Grange astuu portaita alas ja samassa La Grangen pää hajoaa luodin seurauksena ja hän putoaa. Salmi huomaa mistä välähdys tuli käännähtää kameran kanssa suoraan kohti sitä. Hän näkee siellä auton katolla miehen kiväärityyppisen aseen kanssa. Mies on noin 80 metrin päässä.

Muu ryhmä huomaa, että takana tulevat itämaisen näköiset liikemiehet heittävät La Grangen henkivartijoita käsikranaateilla samalla kun astuvat ovesta ulos. Lappalainen ja Suominen heittäytyvät suojaan, mutta Salmi katsoo väärään suuntaan eikä huomaa käsikraanaatteja ja Pantti vuorostaan ei ehdi reagoida niihin.

Lappalainen loukkaa käsikraantin sirpaleista vasemman jalkansa pahasti ja oikeaan käteen tulee pienempi vamma. Suominen saa yhden sirpaleen oikeaan polveen.

Pantti on aika huonossa kunnossa, pahin vamma on vasemmassa kädessä joka on käyttökelvoton ja vamma on jopa tappava parin kolmen tunnin kuluessa. Lisäksi hän saa toisen pahan vamman ja kolmannen hieman lievemmän vamman vasempaan käteen. Muita vammoja tulee vasempaan jalkaan pari sirpaletta ja oikeaan samoin pari sirpaletta. Lisäksi hänen takaraivostaan kimpoaa pois ainakin kahdeksan sirpaletta mustelmista päätellen. Muitakin sirpaleita kimpoaa paljon pois kehosta ja raajoista. Pantti kaatuu käsikranaatin seurauksena.

Salmi joka on kääntänyt oikean kylkensä alusta kohti saa useita sirpaleita oikeaan jalkaansa ja kaksi oikeaan käteen. Toinen käteen tulevasta sirpaleesta on tappava parissa tunnissa. Vasempaan reiteen tulee yksi sirpale. Lisäksi hänkin kaatuu kun ei osaa odottaa paineaaltoa.

Ryhmä käännähtää ympäri ja ampuu ulos tulevia käsikranaattimiehiä. Salmi ampuu toista liikemiestä jalkaan pahan vamman ja Pantti taas osuu toista kerran jalkaan. Suominen ampuu Pantin jo ampumaa meistä neljä kertaa ja tämä kaatuu sisälle alukseen. Lappalainen ampuu Salmen ampumaa miestä kerran vatsaan ja tämä kaatuu ulospäin. Lähellä seisoneet tullimiehet heittäytyvät suojaan.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Everstiluutnantti		Everstiluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Kapteeni			Kapteeni
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Majuri				Majuri
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Luutnantti			Luutnantti
+ Veneveistäjä		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Tulkki		NPC		17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Kapteeni			Kapteeni
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank	Ylivääpeli	Ylivääpeli
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-
+
+ Gilbert
+ poika			NPC		6.1.2011	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>