TSM Osa 10, Luku 066 (tsmpart10/tsmpart10.066)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

66. luku

Ryhmä siirtyy Vistlatin toimistolle ja pyytää heiltä haastattelua. Heidät ohjataan neuvotteluhuoneeseen, jonne tulee Vist'lat Agitsi Tigit antamaan lausuntoa. Tiedoitushenkilöstä ei saa paljon mitään irti.

Tämän jälkeen ryhmä siirtyy Siktriskan toimitaloon. Siellä Pantti yrittää ensin valittaa junamatkan keskeytymisestä, mutta koska valitustoimisto on niin kaukana niin hän ei jaksa lähteä sinne. Suominen kertoo seuraavaksi, että olemme Gregorilainen uutisryhmä ja haluaisimme haastatella firmanne edustajaa nykyisestä tilanteesta. Ryhmä ohjataan (turvatarkastuksen jälkeen) hissiin, jolla noustaan talon ylimpään kerrokseen. Siellä heidät ohjataan huoneeseen, jossa on mies joka esittäytyy Siktriska Yzztrisiksi. Hän on kuulemma Siktriskan toiminnanjohtaja.

Suominen haastattelee miestä ja kysyy samalla onko Siktriska kiinnostunut La Graven haastattelusta ja lähikuvista hänen murhastaan. Siktriska on kiinnostunut, joten ryhmä lähtee heidän tv-taloaan kohti. Matkalla sinne muut menevät syömään ja Salmi jää valmistelemaan videomateriaalia myytäväksi.

Ryhmä kävelee tv-taloon sisään ja ryhtyy myymään materiaalia. Suominen pyytää niistä 50 miljoonaa yksikköä, mutta Lappalainen joka huomaa tv-tuottajan ilmeen muuttumisen korjaa Suomisen lauseen 500 000 yksikköön valittaen samalla että Suominen ei vielä oikein osaa kieltä. Tv-tuottaja tarjoaa 50 000 yksikköä. Kolmen tunnin tinkimisen jälkeen Suominen myy materiaalin Terreuksen laajuiseen levitykseen 52 000 yksikköön.

Tämän jälkeen ryhmä menee tekniselle puolelle ja kyselee lisätietoja niistä aamuisista tv-ohjelman katkoista. He kuulevat että avaruuslentokentälle oli viritetty kaksi nauhuria ajastimella varustettuna. Kiinan vapautusarmejan nauhuri oli yksinkertainen ja se pystyttiin katkaisemaan valvomosta, mutta KLC:n nauhuri oli kohtuullisen hyvä, joten sitä he eivät saaneet poikki valvomosta.

Tinkimiseen meni niin pitkä aika, joten ryhmä päättää lähteä takaisin hotellille. Ryhmä huomaa, että heidän huoneensa on selvästi pengottu täysin. Hotellilta he lähtevät tervehtimään toista niistä naisista jonka he pelastivat eilen. Nainen kertoo, että hän oli jo töissä tänään, mutta toinen oli vielä tänään poissa töistä lähinnä ulkonäöllisistä syistä johtuen.

Suominen juttelee naisen kanssa ja kuulee, että hänen kaverinsa oli viimeinen sukkulalentäjä joka oli lentänyt sinne kuuhun jossa tapahtui se räjähdys. Nainen kertoo, että kuussa oli ollut heidän yrityksensä kaivos, joka oli kaivanut kohtuullisen hyvää rautamalmia. Paikalla oli kuulemma ollut muutamia itämaisia ja muutamia valkoisia.

Outoa oli ollut, että puoli tuntia ennen räjähdystä oli paikalle lentänyt tuntematon alus ja toisaalta kaikki itämaalaiset miehet olivat olleet sairaana ja karanteenissa räjähdyksen sattuessa. Lääkäreitä ei oltu vielä ehditty viedä paikalle.

Kun ryhmä palaa takaisin hotelliin he kysyvät vielä vastaanotosta onko kukaan kysynyt heitä. Vastaanottovirkailija toteaa, että totta, teille on viesti henkilöltä nimeltä Grobots. Viestissä sanotaan, että hän on kiinnostunut La Grangen viimeisestä haastattelusta. Suominen soittaa hänelle ja sopii hänen kanssa tapaamisen aamulla.

Aamulla Grobots saapuu paikalle ja kertoo, että hän oli kiinnostunut ostamaan yksinoikeudet La Graven haastatteluun. Kun Suominen kertoo että valitettavasti me olemme jo myyneet sen oikeudet Siktriskalle. Tämän jälkeen Grobots poistuu paikalta. Ryhmä lähtee seuraamaan ja näkee, että Grobots nousee junaan ja menee sillä yhden asemavälin, jonka jälkeen hän nousee junasta ja ottaa taksin. Ryhmä seuraa, mutta ei saa taksirobottia tottelemaan tai edes ymmärtämään käskyä toisen taksin seuraamisesta. Grobots häviää näkyvistä.

Ryhmä yrittää käydä Rallkkan pääkonttorissa, mutta heidät käännytetään pois, koska kukaan ei kuulemma ehdi nyt antaa lausuntoa. Suominen ryhtyy etsimään tietoa Grobotsin yrityksestä. Hän saa selville, että se on parin hypyn päässä ja se tekee mm aseita. Suominen saa myös selville yrityksen omistajayritykset ja tekee niistä etsinnät.

Pantti ja Suominen ryhtyvät häkkeröitymään tietokonejärjestelmiin saadakseen selville kuka omistaa Vist'latin jne.

Uutisissa kerrotaan, että mellakoiden jälkeen Vist'lat on erottanut kaikki valkoiset työntekijänsä ja häätänyt erotetut asunnoistaan jos heillä oli työsuhdeasunto. Vist'lat kertoo, että syynä on se että valkoiset ovat turvallisuusriski. Killan neuvottelut Vist'latin kanssa ovat kaatuneet, koska hän Vist'lat ei halua neuvotella asiasta.

Hallilta tulee viesti, jossa he valittavat, että mihin bunkkeriin te olette tunkeneet sen vastaanottimen. Kun Suominen siirtää lähettimen ulos niin he saavat yhteyden Halliin, joka kertoo, että lennonjohto alkaa hermostua, koska he kiertävät kaupunkia 30 kilometrin korkeudessa. Suominen kertoo heille että käykää katsomassa sitä kuuta ja sen räjähdyksen jälkiä siellä.

Aamulla Pantti jatkaa häkkeröimistään Vist'latin tietokoneeseen, mutta hän kämmää ja saa ilmoituksen, että odottakaa paikallanne turvahenkilön saapumista paikalle. Ryhmä poistuu paikalta ja huomaa yllätäen, että joku seuraa heitä. Pienen taktisen toimenpiteen jälkeen ryhmä yllättää miehen pimeällä kujalla. Mies hieman vastustelee mutta Suominen ottaa hänestä otteen ja Pantti antaa hänelle kipulääkettä niin, että mies vaikuttaa ihan humalaiselta.

Tämän jälkeen ryhmä taluttaa miehen hotellihuoneeseensa. Siellä Suominen kuulustelee miestä ja saa selville, että hänet on palkattu parinkymmenen rahayksikön päiväpalkalla seuraamaan ryhmää. Häneen kuulemma otetaan yhteyttä puhelimitse tiettyyn baariin parin tunnin päästä. Ryhmä siirtyy baarin luokse ja Pantti ja Salmi kiipeävät katolle, josta ylettää puhelintolpan kytkentälaatikkoon. Salmi kytkee baarin puhelimen rinnalle tietokoneliittymän.

Kun puhelu tulee Lappalainen vastaa, häneltä kysytään ko miestä. Salmi pistää sillä vähin käyntiin videoarkistostaan haun kyseiselle äänelle. Tietokone löytää ääntä vastaavan kuvan, joka näyttää erittäin tummalta mieheltä. Eli palkkaajana on näemmä Grobots. Lappalainen yrittää matkia seuraajan ääntä ja onnistuukin niin hyvin, että Grobots menee lankaan. Lappalainen kertoo, että ryhmä on viettänyt koko päivän informaatiopäätteen ääressä.

Pantti yrittää tämän jälkeen soitella numerotiedusteluun ja puhelimen henkiseen tukeen, mutta ei saa selville Grobotsin osoitetta.

Aamulla ryhmä toteaa heitä seuranneelle miehelle, että jatka hommiasi niin päästämme sinut irti. Me emme halua, että sinusta tulee työtön, tai että meidän peräämme tulee uusi mies. Mies lupaa jatkaa tehtävää ja sen jälkeen ryhmä lähtee infopäätteelle häkkeröimään. Ryhmä helpottaa miehen työtä ja kertoo hänelle mitä miehen pitää raportoida ryhmä toimista tänään.

Häkkeröinti epäonnistuu ja ryhmä vaihtaa kaupunginosaa. Junassa ryhmä kuulee uutisista, että kilta on erottanut Vist'latin killasta, koska se katsoo, että monet viimeaikojen ongelmista johtuu Vist'latin toimista työntekijöitään kohtaan.

Suominen ottaa yhteyttä Halliin ja kuulee että he ovat käyneet katsomassa kuussa sitä räjähdyspaikkaa ja siellä oli kuulemma aika paljon räjähdysainetta liikaa, ihan kuin Laitinen olisi ollut paikalla. Tosin räjähdysainetta on käytetty noin 10 tonnia liikaa eikä 10 kiloa liikaa.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Everstiluutnantti		Everstiluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Kapteeni			Kapteeni
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Majuri				Majuri
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Luutnantti			Luutnantti
+ Veneveistäjä		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Tulkki		NPC		17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Kapteeni			Kapteeni
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank	Ylivääpeli	Ylivääpeli
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-
+
+ Gilbert
+ poika			NPC		6.1.2011	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>