TSM Osa 10, Luku 067 (tsmpart10/tsmpart10.067)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut yli kolmekymppinen sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan 220 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Armejauransa aikana hän on opetellut vielä lisää kieliä. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja ja aseita.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa, tämä ei tosin päde Suomisen ryhmässä. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Kari Salmi (Kivinen)

Kari Salmi on vähän yli kaksimetrinen isokokoinen koulutusexpertti. Koko seitsemän vuotisen SAV:ssa oloaikansa hän on ollut vain muutaman kuukauden todellisessa työssä. Loppuajan hän on istunut erilaisissa koulutuksissa. Alunperin hän on saanut tarkka-ampujakoulutuksen ja sen jälkeen hänelle on kertynyt sissi-, toimisto-, helikopteri-, tiedustelu-, teknikko-, vakooja-, pioneeri-, lentoteknikkokoulutukset, sekä helikopteri-, tarkka-ampuja ja pioneerijatkokoulutukset. Koulutuksien aikana hän on käynyt myös toimisto-AUKin ja pioneeri-RUKin.

Kari syntyi Vaasassa 10.10.1981 perheen neljäntenä lapsena. Hänen vanhempansa ovat molemmat mustalaisia ja tämän takia hän vietti nuoruutensa pääasiasa valtion laitoksissa. Karin ollessa kolmivuotias hänen isänsä jätti kokin ammatin ja siirtyy seikkailijaksi. Hänen äitinsä toimii show-alalla ja on kulkenut mm. sirkusen mukana. Seitsemäntoista vuotiaana Kari liittyy eläinten oikeuksia innokkaasti puolustavaan ryhmään ja he tekevät mm. muutamia iskuja turkistarhoille, mutta Kari ei jää näistä laittomista toimistaan kiinni.

Kari luottaa itseensä ja on diplomaattinen ja luottavainen, mutta aika kärsimätön. Hän oli myös allerginen kaikille meren eläville ja kun hän oli sen lisäksi laktoosi-intolerantti ja vegaani, ei hänen ruokavalionsa ollut kovinkaan laaja ennen ongelmien korjaamista.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2010

67. luku

Toiseen murtautumisyrityksen menee kymmenen tuntia ja sen jälkeen Pantti pääsee sisään. Vähän tämäm jälkeen hän kämmää koneen käytössä ja kone kysyy, että kuka siellä oikein kysyy ja kun Pantti vastaa sen tiedottajan nimen, kysytään seuraavaksi kotiosoitetta. Kun Pantti antaa siihen jotain, niin tietokone ilmoittaa, että teknikko tulee auttamaan tietokoneen käytössä kohtapuoliin. Ryhmä poistuu nukkumaan jättäen paikalle videokameran valvomaan päätettä. Päätteen luokse saapuu poliisi, joka katsoo laiskasti ympärilleen ja kun kukaan ei ole päätteen luona niin hän jatkaa matkaansa.

Aamu-uutisissa kerrotaan, että rouva ja herra Mandela ovat vaatineet itselleen Cuitris Mandela alias La Grangen ruumista ja La Grangen hautajaiset ovat kuuden päivän päästä. Matka hautajaispaikkaan kestää neljä päivää junalla, joten ryhmä päättää varata liput huomiseksi, niin, että tulevat perille sopivasti päivää ennen hautajaisia.

Pantti häkkeröi 12 tuntia, mutta ei onnistu pääsemään minnekään sisään. Illalla hän yrittää vielä kerran ja onnistuu pääsemään sisään koneeseen ja saa selville, että Rajnot omistaa 27% Vist'latista ja Estronsa Finance omistaa 24% Vist'latista. Seuraavaksi Pantti ryhtyy murtautumaan huoltotietokoneeseen.

Pantti pääsee aamulla sisään huoltotietokoneeseen ja huomaa, että siellä on mm. tiedot kaikista talossa vaihdetusta lampuista. Salmi keksii, että tuolta voisi löytyä tietoa siitä aseesta jolla La Grange ammuttiin, mutta koska he eivät tiedä sen mallia eikä sarjanumeroa on hakua aika vaikea tehdä. Salmi käskee Suomista soittamaan sille Zitkille ja kysymään ko tietoja. Suominen kysyy aseesta ja Zitki kertoo, että he ovat saaneet selville kenen valmistama se on, joten Suominen arvaa, että se on varmaan Stysorin valmistama. Zitki vahvistaa, että joo niin oli ja kysyy mistä te sen saitte selville. Suominen kertoo, että Grobots esittäytyi olevansa ko firmasta.

Zitki muistaa että tuo Grobots on joku alamaailman alias. Zitki myös kertoo, että nuo tv-lähetyslaitteet ovat Artemis researchin tekemiä analyysilaitteita. Suominen juttelee jonkin aikaa Zitkin kanssa ja lopettaa sitten puhelun. Pantti yrittää hakea tietoa aseesta sarjanumeron pohjalta, mutta mitään tietoja aseista ei löydy ko tietokoneesta.

Seuraavaksi Pantti yrittää hakea pohjapiirrosta, mutta ei löydä sitä tietokoneesta, tosin koska tietokone ei tunnu osaavan esittää grafiikkaa tämä ei hämmästytä. Ryhmä lähtee junalla Gozzorfsta kohti Quazztia. Matka sinne kestää neljä päivää.

Salmi sijoittaa junaan useita kameroita valvomaan käytäviä ja yleisiä tiloja. Salmi myös huomaa, että eräs pelaaja peliporukassa huijaa hieman, mutta hän ei puutu asiaan.

Ryhmä kuulee ulkopuolelta kuinka joku huutaa jotain vinosilmistä ja siitä, ettei nämä vielä hallitse paikkaa. Suominen menee paikalle keskeyttämään tappelun. Hän hiipii toisen miehen taakse ja iskee tämän tajuttomaksi. Toinen kääntyy häntä kohti ja yrittää käydä Suomisen kimppuun, mutta Suominen torjuu miehen lyönnit helposti ja sanoo vain, että "lopeta", niin mies lopettaa.

Samassa paikalle tulee turvamiehet ja Suominen tietysti rupeaa ensin pyytämään turvamiehiltä haastattelua. Paikalle tulee junan lääkintämies antamaan hakatulle miehelle ensiapua, jolloin Suominen huomaa, että lääkintämies on täysin aloittelija. Suominen siirtyy itse antamaan ensiapua miehelle.

Hän huomaa, että miehellä on päässä jotain vikaa ja hänen tilansa menee koko ajan huonommaksi. Miehen ohimossa näkyy myös jonkinnäköinen potkuista auennut vanha leikkausjälki ja tutkiessaan sitä paikallisella lääkintälaitteella hän huomaa, että pään sisäpuolella näyttää olevan joku ylimääräinen metallinen esine.

Suominen yrittää selittää asiaa lääkintämiehelle, mutta tämä ei löydä ko ylimääräistä metallista esinettä ja hänen mukaan miehellä ei ole mitään vikaa. Suominen toteaa, että mies kuolee muutamassa tunnissa ja lääkintämiehen mukaan häntä ei saada sairaalahoitoon ennen kuin vasta 12 tunnin päästä.

Suominen toteaa, että ilmeisesti hänen pitää sitten tehdä aivokirurgiaa, vaikka ei osaakaan sitä kunnolla. Salmi ja Pantti toimivat apuna. Leikkaus onnistuu, mutta potilas kuolee. Suominen saa leikattua potilaan aivoista näkyviin ylimääräisen 4 cm * 4 cm * 3 mm kokoisen laitteen, joka näyttää sisältävän aika paljon räjähdysainetta. Lisäksi laitteessa on jonkin verran elektroniikkaa ja ilmeisesti jonkinlainen tietokone.

Suominen ei uskalla purkaa laitteen räjähdyspanosta, mutta Salmi toteaa, että hän kyllä pystyy siihen. Muutaman kymmenen minuutin päästä hän saa pommin purettua. Tämän jälkeen Pantti yrittää selvittää laitteen toimintaa, mutta ei saa siitä muuta selville kuin, että siinä on tietokone ja radiovastaanotin. Hän irroittaa radiovastaanottimen tietokoneesta ja sen jälkeen he selvittävät radiovastaanottimen tarkan taajuuden.

Tutkiessaan laitetta Pantti muistaa että GGS valmistaa tietokoneita ja elektroniikkaa, joten he voisivat tietää jotain tuosta laitetta. Lisäksi La Grangen erikoisalana oli biotekniikka ja tutkimusalana aivojen biosähköisten signaalien lukeminen, eli hänen yrityksensä olisi voinut saada rakennettua tuollaisen kyberneettisen laitteen joka kytkeytyy aivoihin.

Pantti ryhtyy tutkimaan seuraavaksi sitä paikallista lääketieteellistä tutkimuslaitetta, jolla Suominen löysi tuon laitteen alunperin. Laitteen on valmistanut Artemis research. Pantti purkaa laitteen, mutta ei saa siitä mitään selville ja hän kasaa sen takaisin.

Salmi ryhtyy virittämään tietokoneesta ja salakuuntelulaitteiden havainnointilaitteesta tuollaisen aivopommin havainnointilaitetta.

Yllättäen kuuluu räjähdys ja konepistoolin tai vastaavan sarja. Salmi huomaa videokameroista, että räjähdys on tullut naapurivaunusta ja siellä näkyy käytävällä makaava turvamies. Lisäksi vaunussa on savua. Samassa koko junassa kuuluu varoitus paineen menetyksestä ja happinaamarit pomppaa esiin.

Ryhmä pistää pommin purun jäljiltä päällä olevat kevyet suojapuvut kiinni ja Pantti ja Suominen syöksyvät toiseen vaunuun. Salmi jää tarkkailemaan videokuvaa ja kelaa sitä taaksepäin katsoakseen mitä siellä oikein tapahtui.

Suominen ei huomaa, että väliovet ovat lukossa paineen menetyksen takia, mutta hän ei siitä välitä vaan vetäsee vain oven rikki. Kun he pääsevät sisään he huomaavat, että aukinaisen luukun alla on mies, joka kamppailee jonkinlaisen siiven kanssa. Suominen ampuu miestä, mutta mies ryhtyy kääntämään konepistooliaan Suomista kohti. Pantti ampuu miestä juuri ennen kuin mies ehtii ampua ja mies putoaa tajuttomana maahan.

Suominen ryhtyy katsomaan saako miehen pidettyä hengissä kuulusteluja varten ja Pantti vuorostaan nousee ylös tikkaita katsomaan katolle. Hän huomaa kolmen vaunun päässä takanapäin miehen joka tekee jotain vaunun riippumistuelle. Pantti tähtää hetken ja ampuu. Hän osuu miestä jalkaan ja miehen ote kirpoaa. Mies ottaa pompun seuraavan vaunun tukirakenteesta ja lentää pois. Pantti huutaa alas, että "täällä ei ole enää ketään".

Suominen huomaa kypärän tummumisesta ja äänen katkeamisesta, että häntä heitettiin tainnutuskranaatilla. Suominen vilkaisee käytävää pitkin eteenpäin ja näkee siellä turvamiehen, mutta samassa turvamies avaa tulen. Suominen vetäytyy suojaan ja huutaa, että älä ammu idiootti. Turvamies ampuu lippaansa tyhjäksi ja ryhtyy vaihtamaan sitä. Pantti häipyy luukusta ulos ja lähtee menemään kohti ryhmän vaunua kontaten.

Suominen yrittää huutaa turvamiehelle että älä ammu, mutta tämä ampuu uuden lippaallisen. Hänen luotinsa tuntuu läpäisevän seiniä aika hyvin. Suominen huutaa, että antaudumme ja heittää miehen konepistoolin käytävälle. Turvamies ampuu edelleen.

Pantti pääsee seuraavalle luukulle ja avaa sen. Samassa hän huomaa, että häntä ilmeisesti ammutaan, joten hän syöksyy suojaan alas vaunuun. Salmi suosittelee Pantille, että käytävälle ei kannata mennä koska se turvamies ampuu hulluna ja luodit lävistävät kyllä välissä olevat kevyet ovet.

Suominen kurkistaa käytävään kun turvamies ei ammu, mutta miestä ei näy. Hän tähtää ja näkee, että turvamies tulee taas näkyviin ja mies ehtii ampua kerran ennen kuin Suominen vetäytyy suojaan. Seuraavalla kerralla Suominen yrittää huudella, että antaudun, antaudun, mutta turvamies jatkaa ampumista. Heti kun ampuminen lakkaa Suominen lähtee juoksemaan kohti turvamiestä.

Pantti nousee uudestaan ylös tikkaille ja vilkaisee katolle nopeasti, mutta ei näe mitään. Seuraavalla kerralla hän katsoo parin sekunnnin verran, mutta ei vieläkään näe mitään, mutta huomaa kyllä, että hänen ympärillään ropisee. Hän ei välitä tästä vaan jatkaa ympärilleen katsomista ja huomaa parin kymmenen metrin päässä lentävän miehen deltasiiven ja rakettimoottorin kanssa. Mies tuntuu ampuvan sarjaa Panttia kohti. Pantti nostaa aseensa ampuakseen miestä, mutta mies huomaa tämän ja ampuu Panttia aseeseen kolme kertaa ja sen jälkeen vielä kerran oikeaan käteen. Pantti hyppää alas.

Suominen tulee turvamiehen luokse ja huomaa, että tämä on valmiina ampumaan. Turvamies ampuu Suomista jalkaan, mutta Suominen ei tästä hätkähdä vaan syöksyy miehen kimppuun ja ryhtyy painimaan miehen kanssa. Parin minuutin painin jälkeen Suominen saa miehen täysin sidottua.

Salmi on tällä välin hypännyt käytävän poikki Pantin luokse ja antaa tälle toisen laserpistooleistaan. Tämän jälkeen Salmi kiipeää ylös tikkaita ja yrittää nähdä vihollista, mutta ei löydä sitä Pantin antamasta suunnasta. Salmi hyppää alas ja samassa luukusta ammutaan sisään sarjaa. Salmi ja Pantti hyppäävät ulos huoneesta. Pantti kysyy Lappalaiselta että onko turvamiestä näkynyt, jolloin Lappalainen vastaa, että Suominen hyökkäsi sinne päin hetki sitten.

Pantti toteaa, että hän lähtee seuraavaan vaunuun ampumaan riippuliidinmiestä, sillä välin kun Salmi pitää riippuliidinmiehen kiireisenä heiluttamalla kamerajalustan päässä roikkuvaa nahkatakkia luukun luona. Riippuliidinmies ampuu koko ajan sarjaa luukusta sisään ja pari luotia ottaa sellaisia kimmokkeita, että ne jopa osuu Salmeen. Yksi luodeista kimpoaa Salmen jalasta pois ja toinen osuu häntä keskelle silmikkoa. Kumpikaan ei läpäise panssaria, mutta naamaan osunut aiheuttaa pienen iskun joka häiritsee väliaikaisesti Salmea.

Pantti on päässyt seuraaavaan vaunuun ja huomaa siellä, että häntä kohti on tulossa toinen riippuliidin mies kattoa pitkin kävellen, joten hän päättää sittenkin ampua sitä eikä lentävää miestä. Pantti ampuu kävelevää miestä käteen ja tämän konepistooli putoaa.

Pantti ampuu uudestaan samalla kun mies kaivaa pistooliaan esiin. Mies ja Pantti ampuvat toisiaan vielä kerran samalla kun mies laskeutuu katolle makaamaan. Lopulta Pantti osuu miestä toiseen jalkaan ja muutamaa sekuntia myöhemmin mies huomaa, että katolla on vaikea pysyä jos toinen käsi ja jalka on rikki ja kun samalla vielä yrittää pitää pistoolia kädessään. Mies liukuu taaksepäin ja Pantti vilkuttaa miehelle hyvästiksi tämän pudotessa katolta ja kääntyy ampumaan riippuliidinmiestä.

Ammuttuaan miestä jonkin aikaa hän osuu miehen valjaisiin, jolloin mies huomaa Pantin ja siirtyy ampumaan häntä. Salmi nousee ylös tikkaille ja ryhtyy ampumaan riippuliidinmiestä. Pantti ja Salmi rei'ittävät riippuliidinmiehen liidintä ilman havaittavaa vahinkoa.

Pantti päättää tässä vaiheessa katsoa ympärilleen ja kun hän lopettaa katsomisen ympärilleen, hän huomaa, että hänen konepistoolinsa on rikki. Pantti vetää laserpistoolinsa ja siirtyy ampumaan sillä riippuliidintä. Salmi hermostuu tässä vaiheessa siihen, että vaikka hän osuu riippuliitimeen, niin se ei vaikuta mitään, joten hän päättää ampua tällä kertaa miestä, vaikka se onkin paljon hankalampaa. Hän osuu miehen käteen ja riippuliidin tekee kolme silmukkaa ennen kuin iskeytyy maahan.

Tämän jälkeen Salmi tarkkailee ympärilleen ja Pantti lähtee katsomaan mitä ne miehet olivat tekemässä junalle. Hän huomaa, että kaikkien vaunujen jarrut on täysin poissa pelistä. Salmi kävelee sisään ohjaamoon (lukittu ovi ei häntä paljon hidasta) ja kysyy kuskilta, että voiko tätä hidastaa muuten kuin noilla jarruilla. Kuski on sitä mieltä, ettei junaa voi jarruttaa muulla tavalla ja sen jälkeen kuskiin iskee hirmuinen toivottomuus ja hän uskoo että me kuolemme varmasti kaikki. Edessä on kuulemma todella jyrkkä lasku ja sen jälkeen heti tiukka kurvi, juna ei kuulemma millään pysy ko mutkassa raiteillaan.

Salmi toteaa, että teistä ei siis ilmeisesti ole apua. Pantti ja Suominen nousevat ylös vaunujen katolle ja virittävät jäljellä olevan tunnin aikana vaunujen jarrut jarruttamaan. Vaunu tulee hieman liian kovaa mutkaan ja ensimmäinen vaunu putoaa pois kiskoilta ennen kuin itse juna pysähtyy sadan metrin korkeuteen ja puolentoistatuhannen kilometrin päähän seuraavasta asemasta.

Neljän tunnin kuluttua paikalle saapuu toinen juna, jonka kuski katsoo hieman pitkään kiskoilta pudonnutta veturia. Korjausjuna nostaa veturin takaisin kiskoille ja Suominen ja Pantti avaavat jarrut, jonka jälkeen toinen juna lähtee vetämään vahingoittunutta junaa kohti seuraavaa asemaa.

Seuraavalla asemalla ryhmä joutuu antamaan jonkin verran raportteja ennen kuin pääsee vapaaksi. Salmi näyttää Pantin avaruuspuvusta kuvattua materiaalia todistusaineistona.

Seuraava juna tulee kuuden tunnin päästä ja kyseiseen junaan lisätään muutama vaunu ja se lähtee jatkamaan eteenpäin.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Everstiluutnantti		Everstiluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Kari Salmi		Kapteeni			Kapteeni
+ Koulutettava		Kivinen		15.8.2006	-		-
+
+ Jaakko Lehto 		Alikersantti			Alikersantti
+ Pappi			Ahponen		4.7.2007	-		-
+
+ Tauno Takala		Sotilasmestari			Sotilasmestari
+ Biologi		NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Katri Oinonen		Majuri				Majuri
+ Hävittäjälentäjä	NPC		20.8.2007	-		-
+
+ Gun Andersson		Luutnantti			Luutnantti
+ Veneveistäjä		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Marja Lappalainen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Tulkki		NPC		17.2.2009	-		-
+
+ Tauno Sekuseku	Alikersantti			Alikersantti
+ Muusikko		NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Erika Henzes		Korpraali			Korpraali
+ Ei			NPC		16.2.2009	-		-
+
+ Antti Pantti		Kapteeni			Kapteeni
+ Akateemikko		Ahponen		17.3.2009	-		-
+
+ Greneake Cinfhaolaidh Fairflank	Ylivääpeli	Ylivääpeli
+ Henkivartija		NPC		+198		-		-
+
+ Gilbert
+ poika			NPC		6.1.2011	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>