TSM Osa 3, Luku 017 (tsmpart3/tsmpart3.017)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 458

17. luku

Aron pääsee koskea ylittäessään viimeiselle kivelle ennen kuin jalka lipeää, ja hän joutuu veteen. Brik syöksyy köydelle, ja alkaa vetää siitä. Onnettomuudekseen hän vetää väärään suuntaan onnistuen irrottamaan köyden puusta. Kun köysi irtoaa, eli kaatuu Brik taaksepäin suoraan veteen. Tällä välin Aron on päässyt uimaan toiseen saareen köyden tartuttua kiinni. Brikillä ei ole mitään muita ongelmia kuin isot kivet, joihin hän tahtoo koko ajan törmäillä. Lopulta hänkin pääsee uimaan rantaan. Aron sitoo minun ehdotuksestani kiven köyden päähän, ja heittää kiven sitten meille rannalle. Hänen alkuperäisenä tarkoituksenaan oli uida takaisin rannalle, mutta kun huomautamme hänelle, että saarien väli on vain muutamia metrejä, päättää hän sittenkin hypätä sille saarelle, jonne ne kivet johtivat. Aron onnistuu hyppäämään sinne, ja ennen kuin hän lähtee tutkimaan saarta, pistää hän köyden toisen pään ison kiven alle niin, että se ei lähde karkuun. Kun hän pääsee siihen tasanteelle johon kivet olisivat hänet tuoneet, huomaa hän kallioseinässä oven ja jonkin kirjoituksen. Hän ei osaa lukea tekstiä, ja niin hän kutsuu muita paikalle. Nämä eivät kuitenkaan uskalla tulla ilman köyttä, ja niin Aron käy hakemassa köyden toisen pään, ja sitoo sen kiinni. Nyt sitten kiviä pitkin yli tulevatkin Nodavid, Brik ja Trex. Minä en huonon jalkani kanssa viitsi lähteä liukkaille kiville hyppimään, ja jään toiselle puolelle Trexin palvelijoiden kanssa. Trex onnistuu lukemaan tekstin ja toteaa, että siinä lukee "Katso taaksesi niin löydät mitä haet". He alkavat tutkia kalliota tasanteen toiselta laidalta, ja löytävätkin sieltä viimein hyvin piilotetun oven. He eivät löydä ovesta ansoja, joten he avaavat sen. Oven takaa lähtee kapea käytävä, ja vasta tässä vaiheessa he huomaavat ettei heillä ole minkäänlaista valoa mukana, joten he huutavat Wirz'nbru'znrille, että hän tulisi yli, ja toisi valoa ja muuta varustusta mukanaan. Wirz'nbru'znr pääsee onnellisesti ylitse, ja niin he lähtevät etenemään luolaan.

Kuluu noin kymmenen minuuttia, ja sitten sieltä alkaa kuulua hirmuista riitelyä. Samassa Aron ja Brik tulevatkin esille luolasta. Brikillä on outo miekka kädessään, ja he väittelevät selvästi kummalle se kuuluu. Kun riitaa on jatkunut vähän aikaa, kuulemme yllättäen läheltämme aivan vieraan äänen, joka yrittää rauhoittaa riitelijöitä, ja sanoa, ettei pidä riidellä, vaan sopia kaikki rauhassa. Tämä ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan kinastelijoihin pätkääkään. Nyt äänessä on sitten kolme huutajaa. Aron ja Brik kinastelevat, ja tämä uusi ponia taluttaen paikalle saapunut todella kookas henkilö yrittää saada heitä rauhoittumaan. Lopulta Brik onnistuu saamaan Aronin suostumaan siihen, että miekka jää hänelle, ja riitely vaimenee (mutta ei lopu). Tässä vaiheessa voin jo vihdoinkin kysyä, mitä siellä on tapahtunut, ja mikä tämän uuden henkilön nimi on, ja miten hän on tänne eksynyt. Mies kertoo olevansa Shadwell The Sad, mutta en ehdi kuulla miten hän on tänne tullut, kun Brik ja Aron korottavat taas ääntään, ja Shad alkaa taas rauhoittamaan heitä.

Kuulen sillävälin Wirz'nbru'znrilta, että tuo luola oli johtanut pieneen kammioon, jossa oli iso paasi keskellä. Paaden päällä oli ollut miekan kokoinen kolo, ja tässä kolossa hieman huonosti sopivana oli sitten ollut yksi jäähakku. Luolasta oli lähtenyt toinen salaovi eteenpäin, mutta sen avaamismekanismiä ei havaittu, ennen kuin Brik oli hermostunut ja kaapannut jäähakun käteensä. Heti kun Brik oli nostanut hakun pois oli ovi auennut. He olivat jättäneet hakun tähän kammioon, ja jatkaneet käytävää eteenpäin. Muutaman metrin päässä he olivat tulleet seuraavaan kammioon, jossa oli keskellä iso jäinen pylväs. Hetken mietittyään mitä tässä pitäisi tehdä Brik, oli halunnut kirkaista tuohon jäähän toivoen sen hajoavan, mutta koska hän oli silloin aikoinaan hukannut oman panssarinsa, ei hän uskaltanut tehdä sitä muuta kuin Aronin selän takaa. Kun Brik oli kirkaissut, oli jää hajonnut palasiksi, ja he olivat nähneet pylvään keskellä pystyssä olevan miekan. Jää oli kuitenkin heti kasvanut takaisin umpeen, ja he eivätkä he ehtineet siepata miekkaa. Wirz'nbru'znr oli lähtenyt hakemaan toisesta luolasta sitä jäähakkua, ja tullut sitten sen kanssa takaisin ja iskenyt jäätä hakulla. Koko pylväs oli välittömästi räjähtänyt kappaleiksi, ja kappaleet olivat osuneet Wirz'nbru'znriin, mutta ei kuitenkaan kovinkaan pahasti. Brik oli syöksynyt hakemaan miekkaa sillä välin kun Aron oli sitonut Wirz'nbru'znrin haavan. Tämän jälkeen olikin sitten välittömästi alkanut riita siitä kummalle miekka kuuluu, Brikille vai Aronille, ja tätä riitaa he vieläkin tuntuvat jatkavan aina vähän väliä.

Trex ja Nodavid haluavat tutkia vielä toisenkin salaoven. Sen takaa löytyy pieni kammio, josta he löytävät muutaman yrtin, ja samanlaisen kivipaaden kuin toisessakin huoneessa. Tässä paadessa on samanlainen kolo, mutta kolossa on jo valmiina miekka. Trex yrittää mennä hakemaan sitä, mutta kun hän koskee siihen, osuu häneen tulinen nuoli, ja hän menee tajuttomaksi. Lähellä ollut Nodavid väittää että miekka sanoi jotain, mutta hän ei kuitenkaan onnistu matkimaan sitä. Seuraavaksi Wirz'nbru'znr päättää kokeilla, onko tuossa useampikin lataus, vai vain yksi. Hän koskee miekkaan, ja samassa hänkin saa kovan iskun. Jumalten avustuksella hän kuitenkin nousee siitä välittömästi täysin kunnossa, ja taas kaikki lähellä olevat kuulevat miekan sanovan jotain. Aron ja Nodavid onnistuvat matkimaan sen meille toisella puolella olijoille, mutta emme saa siitä kuitenkaan selvää.

Aron, Nodavid ja Brik päättävät tulla tälle puolelle nukkumaan, kun taas tajuton Trex ja vieläkin hieman heikossa kunnossa oleva Wirz'nbru'znr jäävät vielä saarelle. Aron lähtee taas ensimmäisenä ylittämään jokea, nyt köyden ja kivien avulla. Hän pääsee taas melkein perille ennenkuin putoaa. Shad aloittaa heti rukouksen, ja minä hyppään ratsuni selkään ja lähden ratsastamaan Aronia seuraten alaspäin. Aron ei pääse ollenkaan pintaan, ja tilanne alkaa näyttää jo huolestuttavalta kun Shad saa rukouksensa valmiiksi, ja hyppää veteen ja lähtee uimaan hirmuista vauhtia kohti Aronia. Vähän ajan päästä hän saakin vedettua Aronin kuiville, ja annettuaan tälle tarvittavan ensiavun. Tämän jälkeen Shad ui saarelle, ja yrittää suostutella Brikiä toteuttamaan hänen uutta ideaansa. Hänen ideanaan on, että miekan voisi viedä siihen syvennykseen jossa se jäähakku oli, ja katsoa mitä tapahtuu. Brik ei kuitenkaan suostu edes harkitsemaan tuon tekemistä tällä uudella jäisellä miekalla. Shad yrittää vähän aikaa, mutta kun ei onnistu, niin ui takaisin tälle puolelle. Nodavidkin yrittää mennä kiviä pitkin ylitse, mutta hänkin putoaa veteen, mutta onnistuu kuitenkin uimaan rantaan, ja rantaanpäästyään kaatuu hän tajuttomana maahan. Brik ei halua lähteä ylittämään jokea nähtyään Aronin ja Nodavidin kohtalon, joten hän jää toiselle puolelle odottelemaan. Kuluu vähän aikaa, ja lopulta Brik kypsyy, ja huutaa Shadille, että hän voi käydä kokeilemassa sitä Shadin miekalla. Shad suostuu oitis, ja käy viemässä miekkansa Brikille. Kun Brik laittaa miekan koloon, alkaa tasanteen alareunasta kasvaa kapea noin jalan levyinen silta, joka kasvaa lopulta rannalle asti. Nyt Nodavid ja Brik uskaltavatkin jo tulla siitä ylitse, ja Brikin mielestä siltaa pitkin kulkeminen on niin helppoa, että hän käy samantien hakemassa myös tajuttoman Trexin ja huonossa kunnossa olevan Wirz'nbru'znrin.

Odottelemme, että Nodavid, Wirz'nbru'znr, Trex ja Aron tulisivat kuntoon.

Odottelemme edelleen.

Nyt vihdoin Aronkin on jo kunnossa, ja pääsemme jatkamaan matkaa. Jatkamme ohjeiden mukaisesti kohtisuoraan koskesta poispäin, ja löydämme helposti sen salaman halkaiseman kuusen. Myös riimukivi löytyy aivan ohjeiden mukaisesti parisataa metriä pohjoiseen, mutta sitten alammekin etsiä itse kallionhalkeamaa, ja sitä etsimmekin sitten useamman tunnin, ennen kuin Aron vihdoin löytää sen. Koska päivä on vielä nuori, päätämme lähteä tutkimaan solaa välittömästi. Kuljettuamme vähän matkaa näemme, kuinka oikealta tulee pieni puro, joka laskeutuu vesiputouksena alas solaan, ja sieltä se sitten jatkaa toiselta puolelta pieneen koloon. Minä katsahdan ympärilleni, ja samassa näenkin piiloitetun oviaukon, ja osoitan sitä muille. Menemme sisään, ja näemme kuinka käytävä tekee ensin mutkan ja haaraantuu sitten. Tässä vaiheessa Wirz'nbru'znr miettii hetken, ottaa paperia ja kynän, ja piirtää meille kartan hirmuisesta labyrintistä, ja väittää, että seuraamme vain tuota karttaa piirrettyä viivaa, niin pääsemme lävitse. Koska parempaakaan vaihtoehtoa ei esitetä, lähdemme seuraamaan hänen ohjeitaan. Kuljettuamme vähän matkaa ja käännyttyämme taas yhdestä mutkasta, vastaamme tulee yllättäen lauma epäkuolleita. Edessä kulkevat Brik ja Aron ryhmittyvät taisteluun, ja vähän ajan kuluttua kaikki epäkuolleet ovatkin taas kuolleet, ja minun ehdotuksestamme poltamme ne. Jatkamme matkaa, ja vähän myöhemmin tulee taas kaksi lisää, jotka Brik saa yksin tapettua. Poltamme ne taas. Lopulta sitten pääsemme Wirz'nbru'znrin kartan avulla labyrintin lävitse, ja tulemme leveämpään käytävään. Ehdimme kävellä käytävää vähän matkaa ennen kuin huomaamme käytävän toisessa päässä jotain liikettä, ja samassa näemme meitä kohti lentävän kiven. Kivi osuu Nodavida, ja pahasti. Aron menee heti katsomaan mitä Nodavidille kävi, ja Brik taas lähtee yksi hyökkäykseen. Shad aloittaa taas rukoilemisen, ja minä yritän sytyttää Nodavidilla ollutta lyhtyä omastani. Wirz'nbru'znr lähtee Brikin perässä, mutta jää pahasti jälkeen. Kun minä vihdoin olen saanut lyhdyn syttymään, on Aron todennut, että Nodavidia voi auttaa enää ainoastaan ihme, ja kun sitäkään ei tule, menetämme taas yhden hyvän kumppanin. Brik ei saanut kovinkaan isoa taistelua trollin kanssa aikaiseksi. Trolli oli heti ensimmäisellä lyönnillä lyönyt Brikin maahan, josta Brik oli vielä jumalien antamilla voimillaan noussut ylös, ja käynyt uuteen taistoon, mutta toinen isku oli jo liikaa, ja Brik makaa trollin edessä maassa kun Aron saapuu paikalle ja lopettaa trollin yhdellä iskulla. Tämän jälkeen Aron yrittää vielä pelastaa Brikin, mutta ei onnistu tässäkään, ja kaikki toivo on mennyttä. Kun tutkimme mitä trollilla oli, nousee Nodavidin haamu yllättäen ylös, mutta Shad karkoittaa tämän epäkuolleen. Shat ottaa trollilla olevan amuletin, jossa on pääkallo, jonka päälle sataa lunta. Aron ottaa Brikilta sen kiistellyn miekan, ja jatkamme matkaa. Tulemme isompaan kammioon, jonka toisella laidalla näemme toisen trollin. Tämä trolli heittää meitä taas kivellä osuen tällä kertaa minuun, ja minä menen tajuttomaksi. Herään vähän ajan päästä kun Aron syöttää minulle yrttiä ja kertoo, että Wirz'nbru'znr, Aron ja Shat olivat lähteneet hyökkäykseen, ja kun he olivat päässeet trollin luokse olivat he nähneet, kuinka kauempaa lähtee vielä yksi trolli hyökkäämään kimppuun. Shad ehti kuitenkin tappaa tämän toisen ennen kuin kolmas ehti paikalle, ja Aron lopetti sen elämäntaipalen lyhyeen. Jatkamme vielä vähän matkaa ja tulemme kammioon, jossa on kolme isoa sänkyä. Henkäisemme helpotuksesta kun toteamme, että täällä ei välttämättä enää ole enempää trolleja. Minä muistan että trollin nahka on aika hyvä maagisten tavaroiden pohjana, ja kerään sitä mukaan niin paljon kuin jaksan kantaa. Muut lähtevät jo sillävälin eteenpäin.

Hetken päästä he palaavat, ja kertovat löytäneensä sen puron joka siellä ylhäällä oli laskenut solan poikki, ja sitten he olivat löytäneet ison kasan luita, ja niiden seasta he olivat sitten löytäneet pienen pussin, jossa oli kyljessä valkoisella pohjalla punainen risti. Tässä pussissa oli sitten ollut kaikenlaisia pikku tavaroita, joista osasta Shad oli saanut jotain tolkkua. Viimeisestä huoneesta he ovat nyt löytäneet kaksi isoa arkkua. Lähden heidän mukaansa katsomaan mitä niissä arkuissa on, mutta jään aika kauaksi, koska olen vieläkin heikossa kunnossa sen trollin kiven takia. Shad avaa ensimmäisen arkun, joka ei ole edes lukossa. Arkussa on hirmuinen määrä pikkukolikoita, joista he eivät ole kiinnostuneita, ja kun he kaatavat Aronin kanssa arkun sisällön lattialle, löytyy sieltä kankaaseen kääritty esine, jonka Trex heti tunnistaa pistooliksi. Trex tutkii asetta, mutta ei saa siitä muuta selville. Hän kokeilee laukaista sitä, ja saakin aikaiseksi kirkkaan punaisen välähdyksen, joka läpäisee tyhjennetyn arkun, kahteen kertaan, ja uppoaa vielä vähän matkaa kallioonkin. Trex päättää heti pitää tämän itsellään. Tästä arkusta löytyy vielä yksi jalokivi, ja ei muuta (pikkurahojen lisäksi). Seuraavaksi he tutkivat toista arkkua. Tässäkin arkussa on rahaa, ja jopa hieman isompiakin rahoja ei enää pelkkiä pikkuhiluja. Lisäksi sieltä löytyy se kaivattu risti. Shad tutkii sitä ja huomaa että siinä todellakin on epäkuolleiden ja demonien karkoittamis taikoja. Mitään muuta arkuista ei enää löydy, ja päätämme lähteä ulos täältä.

Pääsemme solasta ulos ilman ongelmia, ja leiriydymme yöksi. Sovimme että seuraavana päivänä lähdemme kohti Shadin kotikaupunkia koska hännellä on pappisvihkiminen siellä.

Lähdemme matkaan.

Vastaamme tulee kaksi erkkiä, jotka kyselevät meiltä tiedämmekö mitään täällä olevasta jostain luolasta, jossa pitäisi kuulemma olla joku risti. Sanomme että tiedämme kyllä mutta olette hieman myöhässä että se on jo meillä. Koska heidän ei enää eteenpäinkään kannata jatkaa liittyvät he meidän seuraamme. Toisen heistä nimi on Bill The Hero, ja toinen on joku Tuppi The Great Unbeliver.

Jatkamme kohti Shadin kotikaupunkia. Näemme ensin porotokan, ja myöhemmin iltapäivällä karavaanin.

Saavumme vihdoinkin perille Quatzin kaupunkiin. Shad lähetee heti temppeliin valmistautumaan papiksi vihkimiseen. Hänellä menee siellä noin kaksi viikkoa. Tällä välin me muut vietämme rauhaisaa aikaa kaupungissa.

Viikon aikana tapahtunut: Minulle tarjottiin kieltenopettajan töitä, mutta koska työsuhde olisi ollut pitempiaikainen en ottanut sitä vastaan. Tuppille taas tarjotaan vaarallista tehtävää, mutta hänkään ei ota sitä vastaan. Bill meinasi liittyä kiltaan, mutta hänellä ei ollut varaa kiltamaksuihin, joten hän ei voinutkaan liittyä.

Shadia yritetään vihkiä papiksi, mutta hän ei ole vielä valmis, joten uusi kahden viikon odotus.

Viikko saldo: Wirz'nbru'znr ja Bill liittyvät Tupin houkuttelemina Vapaaksi kirkosta Ry:hyn. Bill onnistuu lisäksi selvittämään yhden rikoksen, ja Trex taas kiertelee kaupoissa ostamassa kaikenlaista tavaraa, ja tuo eräältä retkeltään mielenkiintoisen kartan, joka kertoo erään maagisen lähteen sijainnista. Tarkkaan emme ehtineet sitä tutkia ennen kuin Trex alkoi vaatia maksua, joten emme ole aivan varmoja oliko kyse todella maagisesta lähteestä, mutta jotain siitä siinä puhuttiin.

Shad vihitään lopulta papiksi, ja tällä kertaa se jopa onnistuu, joten pääsemme lähtemään samantien takaisin. Shad kävi myös palauttamassa sen ristin omalle kirkolleen, vaikka se ei sinne kuulunutkaan, ja vielä ilman kenenkään muun ryhmäläisen lupaa. Tästä syntyi hirmuinen riita, joka olisi varmasti hajottanyt ryhmän, mikäli Aron ei olisi siirtynyt Shadin puolelle (Shad oli onnistunut käännyttämään Aronin, ja täytyy sanoa että kyllä siinä jotain järkeä on mitä hän puhuu).

Matkattuamme muutaman tunnin näemme lento-oravia keskellä tasankoa. Aina yhtä liipasinherkkä Trex on heti ampumassa niitä uudella pistoolillaan, joka kuitenkin rähäjtää käsiin. Trex on hieman masentunut uuden pistoolinsa tuhosta.

Matkaamme kohti laaksoamme.

Näemme lauman peuroja.

Näemme kauempaa lauman mammutteja. Aronin koira hyökkää niiden kimppuun, ja ne tallovat sen kuoliaaksi. Jatkamme matkaa.

Meidän peräämme lähtee vihainen lauma isoja koiria. Viimeisenä juokseva Shad kaatuu, mutta onnistuu piiloutumaan niin hyvin että koirat juoksevat hänen ohitseen tavoitellen Trexiä kärryineen.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Aron
+ Assasin		Ville		10	10	16.6.57	-	-
+
+ Wirz'nbru'znr
+ Assasin		All		4	5	7.3.58	-	-
+
+ Nodavid
+ Thief			Maaninen	5	Dead/5	22.2.58	28.6.58	126
+
+ Sir Rudolf Viisas
+ Bard			Kivinen		4	4	22.4.58	-	-
+
+ Sir Trex Goodtrade
+ Trader		Alakoski	4	4	24.4.58	-	-
+
+ Rik Brik
+ Rogue			Ahponen		4	Dead/4	1.5.58	28.6.58	58
+
+ Shadwell The Sad
+ Scholar/Priest	Nevalainen	New/4	4	25.6.58	-	-
+
+ Bill The Hero
+ Fighter		Maaninen	New/4	4	30.6.58	-	-
+
+ Tuppi The Great Unbeliver
+ Barbarian		Ahponen		New/4	4	30.6.58	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>