TSM Osa 4, Luku 004 (tsmpart4/tsmpart4.004)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Uppo-Nallen ja hänen ystäviensä seikkailuja

vuonna 490

4. luku

Aamulla huomaamme, että olimme leiriytyneet aivan kylän viereen ja Jackin ruuanlaittotaidon tuntien pyydämme kylässä paikallista mestaria valmistamaan meille tuon villisian. Siitä tulee huomattavasti parempaa kuin Jackin sotku, mutta ei se siltikään mitään hirmuista herkkua ole. Tässä touhussa menee koko päivä.

Lähdemme liikeelle. Päivällä vastaamme tulee veronkantajia ja joudumme maksamaan heille veroa. Koska heitä on suhteellisen paljon (12) päätämme maksaa kiltisti. Myöhemmin iltapäivällä näemme villiponeja. Tässä vaiheessa Jack yllättäen toteaa, että Sighän on kuollut ja kerromme että joo noin pari viikko sitten. Jack näyttää hieman hämmästyneeltä. Leiriydymme yöksi.

(Tässä vaiheessa käsiala vaihtuu kauniista örkinkirjoutuksesta kammottavaksi vääntelyksi, päiväkirjaa pitää väliaikaisesti Link Soot Toim.huom.).

Minä olin vartiossa, kun huomasin meitä kohti tulevan omituisen pyörteen. Hälyytän muut ja valmistaudun taisteluun, mutta pyörre heittää sähkökentän ympärilleni niin, että menen hieman sekaisin ja kestää vähän aikaa ennen kuin pääsen siitä ulos. Lisäksi olen lievässä shokissa sen jälkeen joten en pysty täysipainoisesti taistelemaan. Pyörre heittää lisää sähkökenttiä ja näen kuinka Grumzr The Clean ja teltassa nukkunut Juppi Tupinpoika vääntelevät tuskissaan ja kuolevat muutamassa minuutissa. Jack yrittää paeta pyörrettä puuhun, mutta pyörre seuraa, jolloin Jack pudottautuu tai putoaa sitä on vaikea sanoa kumpaa mutta alas hän kuitenkin tulee puusta ja katkaisee siinä rytäkässä kätensä. Uppo-Nalle on tässä vaiheessa päässyt pystyyn ja saa pyörteen hoidettua.

Aamulla tutkimme lopputulosta. Grumzr ja Juppi ovat kuolleet Jackin käsi on murtunut, ja emme minä ja Uppo-Nalle loistokunnossa ole. Kun mietimme mitä tehdä näemme Shadin tulevan tietä pitkin. Hän parantelee hieman Jackia ja sanoo sitten, että vahingoittuneet voivat tulla hänen kärryissään. Koska katsomme, että hänen mukanaan on paljon turvallisempaa matkustaa liitymme hänen matkaansa.

Joukko ratsastajia tulee vastaan, mutta kun he tunnistavat Shadin lähtevät he pakoon.

Näemme merellä valaan.

Näemme paljon eläimiä. Ensin pieniä karhuja, sitten lentokaloja, ja myöhemmin isoja lepakkoja. Illalla leiriydymme mehiläispesän luokse ja joudumme vaihtamaan paikkaa.

Näemme isoja karhuja.

Vastaamme tulee ryhmä garkinmetsästäjiä. Kerromme ettemme ole nähneet garkkeja.

Näemme joukon juntteja maalaisia töissä pellolla. Kesäkuussa keskellä parasta matkailu ja lomailukuukautta. Hohoijaa. Näemme matkamiehiä.

Taas lepakoita, tosin ei niin isoja kuin viime kerralla. Kimppuumme hyökkää myös joku aave, jonka Shad kuitenkin nopeasti tuhoaa.

Saavumme pääkaupunkiin.

Lepakoita tuntuu olevan paljon liikkellä.

Niin myös muita metsän eläimiä. Tällä kertaa peura ja sammakoita.

Käärme löysi Uppo-Nallen, mutta Shad tappoi sen yhdellä iskulla. Jack on todella pettynyt kun ei taas saanut kokeilla satunnaissähkönuoltaan.

Rosvot yrittävät hyökätä kimppuun, mutta lähtevät pakoon kun näkevät Shadin. Saavumme linnaan. Jack menee kertomaan Tupille Jupin kuolemasta ja vaatii rahojaan. Jack heitetään tyrmään.

Minä alan kovan harjoittelun, koska taistelu sitä pyörrettä vastaan ei oiken sujunut. Uppo-Nalle menee vartiopalvelukseen saadakseen rahaa.

Jack pääsee tyrmästä pois ja hänet heitetään ulos linnasta. Hän on vihainen kuin ampiainen, höpisee vain ettei enään ikinä lainaa rikkaille yhtään mitään vain köyhille. Ilmeisesti hieman tärähtänyt vankilassa ollessaan.

Kuulemme että hopeakaivoksessa on tapahtunut kaivosonnettomuus ja sinne lähetetyt tutkimuspartiot eivät ole palanneet. Kun asian selvittämisestä luvataan palkkio päätämme lähetä tutkimaan asiaa. Mukaan liittyy joku Misk niminen hyypiö, joka tuntuu enimmäkseen liikkuvan näkymättömänä. Lähdemme tutkimaan kaivosta, mutta muut alkoivat pelätä Jackin johdolla, joten palasimme takaisin ylös ja vaihdoimme nuo arkajalka taikurit kolmeen sotilaaseen ja kahteen kaivosmieheen. Uppo-Nalle ja minä lähdemme alas. Alhalla meidän kimppuun kävi 3 troglodyteä, mutta saamme ne tapettua.

(Taas käsiala vaihtuu ja aina menään huonompaan päin. Näistä harakanvarpaista voisi luulla että kirjoittajan on Uppo-Nalle. Toim.huom.)

Lähdimme viemään ruumiita ylös hissillä. Kun olimme melkein ylhäällä katkesi hissin köydet ja putosimme alas. Heräsin muutaman tunnin tajuttomuuden jälkeen ja huomasin, että yksi sotilaista ja yksi kaivosmies näyttävät olevan hengissä. Soot kuoli pudotuksessa. Sotilas herää suhteellisen pian, mutta kaivosmies ei tunnu tulevan tajuihinsa. Otan Sootin tavarat ja lähdemme sotilaan kanssa kantamaan tajutonta kaivosmiestä pois. Emme pääse kovinkaan pitkälle kun huonossa kunnossa oleva kaivosmies kuolee. Jatkamme matkaa ja kimppuumme käy taas lisää troglodytejä. Onnistun pakenemaan, mutta sotilas kuolee. Pääsen yhden tason ylöspäin, jolloin huomaan alhaalla ne kolme torckylyteä joita pakenin. Ne lähtevät kiipeämään köyttä pitkin ylös ja saan ne tapettua niiden roikkuessa köydessä suhteellisen avuttomina. Löydän isoimmalta troglodyteltä oudon kirveen ja pari muuta aseita. Kirveen otan mukaani. Lähden kiipeämään vähän ylemmäksi, mutta koska olen niin heikossa kunnossa onnistun saamaan itselleni pahan haavan kiivetessäni. Yritän sitoa sitä, mutta en onnistu. Tunnun kuitenkin pysyvän tajuissani ja päätän lähteä ylöspäin jos vaikka pääsisin pois luolasta ennen kuin menen tajuttomaksi verenvuodosto. Pääsen melkein ylös asti kun verenvuoto yllättäen tyrehtyy ja siirryn sivukäytävään lepäämään.

Jack ja Misk lähtevät kahdestaan tutkimaan luolaa ja minä tulen heitä vastaan ylhäällä hissin luona. En halua jatkaa enään uudestaan alas tässä kunnossa, joten palaamme ulos. Kun Aron kuulee mikä kaivoksessa on vikana tarjoaa hän 30 kultaa sille joka hoitaa tämän ongelman pois. Päätämme kuitenkin odotella pari päivää että tulen parempaan kuntoon. Tänä aikana tutustumme kolmeen uuteen kaveriin, jotka myös ovat halukkaita lähtemään luolastoon. Ensimmäinen on Annar-Crush, toinen sanoo olevansa parantaja ja osaa hän kuulemma miekkaakin käyttää jos pakko tulee. Hänen nimensä on Mir The Healer. Kolmas on taistelija nimeltään Huura Ramx.

(Haa vihdoinkin käsiala muuttuu paremmaksi tässä välillä jo niin epäselvässä päiväkirjassa. Nyt sitä kirjoittaa Mir Toim.huom. :-)

Pari päivää levättyämme valmistaudumme taas matkaan. Mukaamme tuppautuu myös kaksi sotilasta ja kolme kaivosmiestä. Melkein heti luolan sisälle päästyämme hyökkää kimppuumme kolme troglodyteä. Jack hyppää riemusta kattoon ja osuukin sinne aika hyvin niin, että menee tajuttomaksi ja putoaa maahan. Muutaman minuutin taistelun jälkeen on kaikki Troglodytet tapettu ja lähdemme viemään Jackin ulos. Laskemme hänet suhteellisen rauhallisesti maahan (paitsi Uppo-Nalle, joka heittää hänet noin metrin korkeudelta maahan) ja palaamme takaisin luolaan. Menemme kahdessa erässä hissillä alas. Kun toinen erä juuri päässyt alas putoaa katosta pari kiveä, joista toinen osuu Miskiin ja toinen yhteen sotilaista. Misk menee tajuttomaksi, mutta parannan hänet yrteillä tajuihinsa. Misk tarjoaa rahaa jotta hänet vietäisiin ylös, eikä jätettäisi tänne alas. Puolet lähteää viemään häntä ylös. Minä ja Uppo-Nalle sekä yksi sotilas ja kaivosmies jäämme alas. Kun he pääsevät ylös alkaa sieltä kuulua taistelun meteliä ja me lähdemme hissillä mahdollisimman nopeasti perässä ylös. Kun tulemme melkein ylös ja valmistaudumme ottamaan vastaan mahdollisesti ylhäältä lentävät kivet näemme sen toisen sotilaan moikkaavan meille. Kun olemme pääseet muiden luokse kuulemme, että heidän kimppuunsa oli käynyt neljä troglodyyttiä, joista tämä sotilas oli tappanut kaksi ja troglodyytit olivat onnistuneet lyömään maahan molemmat kaivosmiehet sekä Huuran. A-C oli lähtenyt tässä vaiheessa juoksemaan ja houkutellut kaksi jäljelle jäänyttä troglodyyttiä peräänsä. Totean että toinen kaivosmies on melkein kunnossa, mutta toinen on aika pahasti tajuton ja Huuralta on murtunut erittäin pahasti luu. Huura saadaan tajuihinsa yrttien avulla. Miskiä ei edes yritetä, koska hän on jo valmiiksi paareilla ja toinen kaivosmieskin saadaan pystyyn. Lähdemme ulospäin. Matkalla putoaa pari kiveä niskaan, mutta muita ongelmia ei ole. Huura tosin menee tajuttomaksi, mutta pääsemme kuitenkin onnellisesti ulos. Löydämme sieltä A-C:n muuten kunnossa, mutta pahasti hengästyneenä. Hän kertoo juosseensa kuin aropupu (tuli hännän alla pakoon?) ja melkein törmännensä siiliin luolassa. Ulkona hänellä oli ollut pieni vaikeuksia väistää Jackiä, mutta rutiinilla sekin oli onnistunut.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Uppo-Nalle The Sailor
+ Sailor/Human		Maaninen	2	3	1.5.89	-	-
+
+ Grumzr The Clean
+ Fighter/Orc 		Kivinen		2	Dead/2	1.5.89	4.6.90	394
+
+ Jack Puke
+ Mage/Human		Ville		2	2	1.5.89	-	-
+
+ Sir Juppi Tupinpoika
+ Monk/Human		Ahponen		1	Dead/1	1.5.89	4.6.90	394
+
+ Link Soot
+ Rogue/Human		Riikonen	1	Dead/1	10.5.90	17.7.90	67
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	New/1	1	16.7.90	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		New/0/0	0/0	17.7.90	-	-
+
+ Mir The Healer
+ Lay Healer/Human	Kivinen		New/1	1.91	17.7.90	-	-
+
+ Huura Ramx
+ Fighter/Human		Riikonen	New/1	1	17.7.90	-	

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>