TSM Osa 4, Luku 006 (tsmpart4/tsmpart4.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Uppo-Nallen ja hänen ystäviensä seikkailuja

vuonna 491

6. luku

Näemme villihevoslauman, mutta kukaan ei ole halukas metsästämään. Iltapäivällä hyttyset kiusaavat meitä, mutta A-C:n vaatimuksesta emme käytä hyttysmyrkkyä.

Jatkamme veneellä virtaa ylöspäin. Pari tuntia keskipäivän jälkeen näemme rannalla hirven. Misk innostuu välittömästi ja hyppää heti rannalle leikkimään hirven kanssa. Hirvi ei kuitenkaan innostu leikeistä ja se lähtee pois. Misk yrittää hypätä takaisin veneeseen, mutta ei aivan osu, vaan putoaa veneen viereen veteen lyöden samalla päänsä veneen laitaan. Jack onnistuu kuitenkin repimään Miskin ylös, ennen kuin hän ehtii hukkua.

Päivällä kun pysähdymme syömään syttyy veneemme palamaan ja minä menetän puolet tavaroistani. Valitettavasti siinä paloi myös hieman yli puolet yrttivarastostani. Kun olemme saaneet veneen sammutettua ryntää paniikissa oleva hirvilauma leirin lävitse tuhoten tavaraa, mutta onneksi henkilövahingoilta vältyttiin. Jatkamme matkaa kävellen.

Vastaamme tulee mies peltipanssarissa. Hän esittäytyy Glunks The Stubuksi. Hän kysyy olemmeko nähneet hirviä ja kun kerromme viimeisistä tapaamisista päättelee hän, että meidän seurassamme saattaa nähdä hirviä ja hän liittyy meihin.

Sataa vettä.

Saavumme polulle, joka lähtee pohjoiseen ja etelään. Päätämme lähteä seuraamaan sitä pohjoiseen.

Vastaamme tulee polkua pitkin karavaani. Ostan hienon karhuntaljan palaneen vuodevaatteeni tilalle. Misk ja Glunks riitelevät ja lopputulos on se että Misk on tajuton ja Glunks nukahtaa. Jäämme odottamaan Miskin paranemista.

Misk tulee tajuihinsa. Jatkamme matkaa. Vastaamme tulee metsästäjiä, mutta heilläkään ei ole myydä minulle kilpeä palaneeni tilalle. Illalla näemme kotkia.

Yöllä leirityessämme vartiomies huomaa ihmisjoukon lähestyvän. Joukossa on 5 panssarissa olevaa sotilaan näköistä tyyppiä, sekä kaksi viittoihin pukeutunutta henkilöä ja yksi kaapuun pukeutunut tyyppi. He jatkavat suoraan ohitse.

Näemme biisoneita.

Vihdoinkin sade lakkaa.

Saavumme pieneen kylään. Ostamme tavaroita, mutta en vieläkään saa kilpeä. Yövymme kylässä.

Lähdemme jatkamaan matkaa.

Saavumme pienelle majalle, jossa oleva metsästäjä tarjoaa meille yösijaa ja ruokaa. Yövymme.

Misk on saanut jonkin mahataudin ja joudumme taas parantelemaan häntä. Jäämme odottelemaan että hän tulisi kuntoon ja päätämme viettää päivän yrttejä etsiskellen. Illalla kun tutkimme saldoa toteamme löytäneemme kolmea erilaista yrttiä, joista yksi antaa kaksinkertaiset voimat (Glunks osti niitä kalliilla hinnalla edellisestä kylästä).

Miskin mahatauti on parantunut ja jatkamme matkaa.

Näemme lauman villihanhia.

Taas villihanhia. Tällä kertaa ne käyvät suoraan kimppuun ja yksi todellinen Hannu Hanhi osuu minuun todella hyvin ja minä menen huonoon kuntoon. Muut saavat pari tapettua. Pienten parannusten jälkeen jatkamme matkaa. Yöllä leiriimme hyökkää pari jääkarhua, mutta kun kaikki käymme niiden kimppuun yhtä aikaa saamme ne tapettua. Piilotamme lihat niin, että voimme ottaa siitä takaisintulomatkalla lisää.

Jatkamme matkaa ilman ongelmia.

Vastaamme tulee joku ihmiseltä näyttävä tyyppi, jonka luisevasta ulkonäöstä päättelemme olevan epäkuollut. Misk ärsyttää sitä ja me yritämme puolustatua kun se tulee kohti, mutta se ei auta. Se iskee kyntensä Glunksiin, joka kuolee melkein heti. Me muut lähdemme pakoon, kaikki eri suuntiin. Epäkuollut lähtee Huuran perään, joka lähti koirareen kanssa pakoon. Muut kierrämme vain pienen lenkin ja palaamme Glunksin luokse, kun huomaamme ettei se seuraa meitä.

Huura palaa ja kertoo, että se epäkuollut on varmaan vieläkin hänen kannoillaan, mutta se kulkee kuitenkin hitaammin kuin koirareki. Jatkamme matkaa.

Vastaamme tulee paikallinen shamaani ryhmineen. A-C löytää yhteisen kielen ja kuulemme, että esi-isien henget kuulemma suojelee meteoriittia. Vaihdamme ylimääräisiä aseita esi-isien siunaukseen.

Misk putoaa kuoppaan ja menee tajuttomaksi. Parannetaan.

Huomamme, että se epäkuollut on edelleen perässämme. Jatkamme eteenpäin niin lujaa kuin mahdollista. Onneksi puolenpäivän aikoihin alkaa sataa lunta. Teemme ison siirtymän sivulle eksyttääksemme sen perästämme.

Näemme miehen vuorenrinteellä heiluttavan meille. Kun menemme hänen luokseen hän viittaa meitä seuraamaan vuoren ylitse. Huura kiertää miehen vastusteluista huolimatta vuoren rekineen, mutta me muut kierrämme. Löydämme meteoriitin ja kolme miestä, joista kaksi on aika heikossa kunnossa. Alan heti hoitamaan näitä kahta huonossa kunnossa olevaa. Melkein kunnossa oleva mies kertoo, että he olivat yrittäneet lähteä meteoriitin kappaleen kanssa liikkelle mutta sitten heitä oli lyöty isolla nyrkillä ja sen jälkeen he eivät muista mitään. Misk leikkii meteoriitin kanssa ja menee tajuttomaksi. Me muut leiriydymme ja jäämme odottamaan, miehet paranisivat ja voisimme lähteä meteoriitin kanssa takaisin.

Heti kun Misk on taas kunnossa lähtee hän Jackin kanssa pahantekoon, eli siis he saavat neroleimauksen lähteä kaksistaan metsästämään. Misk palaa myöhemmin ja kertoo että he olivat löytäneet jääkarhun, mutta metsästys ei kuulemma ollut oikein sujunut, vaan karhu oli lähtenyt ajamaan heitä takaa. Jackiä ei kuulu takaisin. Lähdemme etsimään häntä mutta emme löydä. Minä jään leiriin vahtimaan sairaita. Se kunnossa oleva mies näkee kuinka harjoittelen miekan käyttöä ja huomaa siinä pahan virheen. Hän opettaa minua korjaamaan virheeni ja huomaan että pystyn hänen opetuksensa jälkeen todellakin käyttämään miekkaani tehokkaammin. Myöhään illalla Jack tulee takaisin pahasti vilustuneena. Parannan häntäkin.

Aamulla Misk herää todella huonossa kunnossa. Hän tuntuu saavan aina yön aikana ihmeellisiä vammoja, kuten viimeksi se vatsatauti ja nyt meni polviluompio kokonaan paskaksi. Illalla minun vartiovuorolla leiriin kävelee pieni hyypiö, joka esittäytyy Margariini The Witeksi. Hän sanoo olevansa ammatiltaan Shamaani. Hän jää nuotion ääreen lämmittelemään kun vartiovaihtuu, ja niin hän liittyy seurueeseen.

Päätämme että nyt tämä laiskottelu saa riittää varsinkin kun ruokakin alkaa jo loppua. Lastaamme reen ja valmistaudumme lähtöön. Miehet eivät suostu olemaan lähelläkään rekeä, vaan he kiertävät kukkulanhuipun kautta, kuten muutkin huonossa kunnossa olevat. Uppo-Nalle, Huura ja Jack menevät reen mukana. A-C ei usko Margariinin vakuutteluihin, että esi-isien henget eivät suojaa paikkaa, vaan pelkää heitä ja kiertää todella kaukaa. Kun rekiporukka on edennyt vähän matkaa lähtee ison meteoriitin luota ilmapyörre heitä kohti. Minä jätän heti Miskin, jota olin auttanut ja lähden rekeä kohti. Huura, Uppo-Nalle ja Jack käyvät kimppuun. Jack joutuu heti ilmapyörteen toisen iskun kohteeksi, ja hetken päästä hän menee tajuttomaksi. Huura ja Uppo-Nalle saavat pyörteen tuhottua suhteellisen pian. Margariini, joka myös on juossut paikalle hyppää rekeen ja lähtee ajamaan sitä eteenpäin. Minä parannan Jackin ja lähdemme Margariinin perään.

Saavutamme Margariinin, joka oli pysähtynyt odottamaan meitä. A-C jankuttaa koko ajan, kuinka hänen rukoilunsa oli karkoittanut esi-isien henget jne jne, ja alamme kaikki kypsyä häneen. Misk heittää häneen spellin ja yllättäen A-C unohtaa aivan kaiken. Saamme kertoa hänelle kaiken hänen edellisestä elämästään, luonteestaan jne. Tietysti kerromme hänelle vain parhaat puolet, joten hän on aivan toinen henkilö nyt. Lahjoitamme Miskille useita kultarahoja tästä koko ryhmän mielenterveyden kannalta hyödyllisestä operaatiosta. Samalla painamme mieleen ettemme halua Miskin suuttuvan meihin. Alkaa sataa.

Näemme poroja. Ruoka alkaa loppua joten yritämme metsästää niitä muttemme onnistu.

Pääsemme vihdoin kylään ja saamme kunnollista ruokaa. Kun olemme syöneet vaihdamme koirat Glunksin vanhaan hevoseen ja rakennamme rekeen pyörät niin, että pääsemme jatkamaan matkaa seuraavana päivänä.

Jatkamme matkaa etelään. Ne kolme miestä jäävät kylään vielä paranemaan, kun me lähdemme liikkeelle.

Kärpäset häiritsevät.

(Käsiala vaihtuu taas)

Leiriimme hyökkää taas hirvilauma, joka tappaa päiväkirjanpitäjämme. Minä pidän nyt päiväkirjaa.

Moskiittoja.

Laiva näkyvissä. Se on se haltija tulomatkalta ja kun me liftaamme niin se tulee rantaan ja ottaa meidät kyytiin.

Huuralta häviää rahaa.

Haltija teloo itsensä kotimatkalla.

Laivassa palaa. Sammuu kuitenkin (huh, huh).

A-C:hen rakastutaan, mutta hän ei innostu.

Haltija tippuu laidan yli, mutta hyvänä uijana selviää kevyesti.

Joku henki hyökkää Margariinin kimppuun, saamme sen yhteisvoimin tapettua.

Aave hyökkää Margariinin kimppuun. Taaskin selviämme siitä.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Uppo-Nalle The Sailor
+ Sailor/Human		Maaninen	3	3	1.5.89	-	-
+
+ Jack Puke
+ Mage/Human		Ville		2	2	1.5.89	-	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	1	1	16.7.90	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	0/0	17.7.90	-	-
+
+ Mir The Healer
+ Lay Healer/Human	Kivinen		2	Dead/2	17.7.90	6.7.91	349
+
+ Huura Ramx
+ Fighter/Human		Riikonen	1	2	17.7.90	-	-
+
+ Glunks The Stubu
+ Druid/Dwarf		Nevalainen	New/1	Dead/1	19.5.91	13.6.91	24
+
+ Margariini The Wite
+ Shaman/Goblin		Nevalainen	New/1	1	20.6.91	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>