TSM Osa 4, Luku 017 (tsmpart4/tsmpart4.017)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen. Kaikki pelkäävät hänen taikojaan ja varsinkin niiden epäonnistumisia.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Vedessä viihtyvä elf mutaatio. Vanha intin veteraani, joka siitä huolimatta on erittäin hyvä parantaja ja taisteleekin kohtuullisesti. Erinomainen jousen käyttäjä.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Peittää kasvonsa teloittajan mustalla hupulla. Jaloja piirteitään vilauttamlla pystyy pelästyttämään kuolleetkin.

Gung (NPC)(Kivinen)

Peccerin tutor-opettaja. Yleensä hieman sairaalloinen mutta välttämättä haluaa seurata Peccerin edistymistä. Ylpeänä käyttää vain harjoitusaseita taistellessaan.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Zoh (Ahponen)

Varkaalta näyttävä henkilö. Ei kuitenkaan osaa heti päättää mitä aikoo seuraavaksi tehdä joten yleensä palloilee ympäriinsä harmittomasti.

Peccer (Kivinen)

Kovan näköinen mustaan pukeutunut taistelija. Tarkemmin seuratessa huomaa, että hän vastaanottaa enemmän vahinkoa kuin saa muille aikaiseksi. Opiskelija. Tusauttelee joskus pienellä tussarillaan.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 493

17. luku

Dumppaamme Marvelin ja Gungin majapaikkaan ja jatkamme viidestään (minä, Black, Krevish, Misk ja Zoh) viimeisen puutarhan tutkimista. Melkein heti törmäämme kolmeen Displacer beastiin ja yhteen Z-mieheen. Taistelu on lyhyt mutta kiivas. Black ja Kerevish saavat yhden Displacerin pois ja Z-mieskään ei kestä kauaa. Zoh ja minä pärjäämme heikommin. Vastassamme olevat muita suuremmat pedot saavat Zohin lyötyä maahan. Minä hakkaan Miskin avustuksella omaani, mutta alan pian vuotamaan niin pahasti ettei minusta oikein ole taistelemaan. Vähän ennen kuin Black ja Krevish tulevat auttamaan heittää peto minut muutaman metrin taaksepäin maahan, niin että koko alaruumiini halvaantuu. Se ei minua häiritse, vaan kun peto tulee riittävän lähelle Blackin ajamana yritän kaikin voimin hakata sitä. Lopulta huomana, että tuo iso verenvuoto hieman heikentää minua liikaa ja kurottaudun ottamaan verenvuodon lopettavaa yrttiä, mutta juuri ennen kuin saan sen esiin menen tajuttomaksi.

Herään ja kuulen, että Black ja Krevish olivat pienten ongelmien jälkeen saaneet ne pari jäljellä ollutta petoa tapettua. Misk oli mennyt tajuttomaksi yhdestä pedon huitaisusta ja Zoh oli herännyt tajuttomuudestaan aika pian nopean paranemistahtinsa takia. Black ja Krevish olivat tarkistaneet puutarhan loppuun eivätkä olleet löytäneet mitään uutta. Halvaantunut alaruumiini tuntuu nyt toimivan kuin ihmeen kautta, joten käymme vielä kerran kiertämässä kaikki puutarhat lävitse ja palaamme sitten vielä lepäilemään.

Lähdemme jatkamaan matkaamme. Kuulemme Lordilta, että olemme ikuisesti tervetulleita tänne hänen vieraakseen. Kuulostaa hyvältä, kunhan vielä saisi ensi kerralla sapuskat kaupanpäälle.

Saavumme Port Llastiin. Kierrämme kaupunkia ja törmäämme vanhaan satamamestariin joka kertoo meille, että kaupungilla menee hieman heikosti koska se yksi juntti toi tuon aavelaiva Gallant Prince laivan maihin. Nyt sitten suurin osa kaupungin asukkaista ovat paenneet pois. Kuulemme, että yksikään sinne sisään menneistä ei ole palannut. Tutkimme melkein tyhjän kaupungin lävitse. Ainoastaan kivenhakkaaja, satamamestari, vartija ja majatalonpitäjä ovat enään paikalla. Majoittaudumme majataloon, jonka ikkunoista on hyvä näköala laivalle. Harrastamme ajan tappamiseksi hieman jousiammuntaa laivan mastoon. Marvel voittaa sen vaikka ampuikin ensimmäisen nuolen silmät sidottuna ja toisen jopa vasemmalla kädellä. Loput hän sitten ampui kunnolla, koska Black sattui osumaan paremmin kuin hän itse.

Pimeän tullen näemme laivassa outoja hahmoja ja kun kylmät väreet alkavat karmia selkää pitkin päätämme sittenkin laittaa ne ikkunaluukut kiinni, vaikka alunperin päätimme pitää ne auki tutkien mitä laivalla oikein tapahtuu. Kun ikkunaluukut ovat kiinni ei meitä häiritse enään mikään muu kuin niiden epäkuolleiden epäinhimillinen ulina ja muu metelöinti. Aika epämiellyttävä yö, jossa ei tullut nukuttua kovinkaan paljon.

Päätämme jatkaa matkaa heti aamusta jonkin aikaa ja sitten leiriytyä nukkumaan. Illalla alamme kuulla tuttua ulinaa, mutta siinä vaiheessa huolestumme todella kun se alkaa lähestymään lujaa vauhtia. Toteamme ettemme ehtisi millään pakoon, joten muodostamme piirin valmiina vastaanottamaan epäkuolleet. Alku lähteekin hyvin Black karkoittaa heti alkuun kuusi pientä Ghoulia, mutta Gung tuntuu pelkäävän niitä aika pahasti eikä oikein pysty mihinkään. Valitettavasti meillä käy hieman heikko onni sinänsä, että minun ja Gungin kimppuun tulee pääasiassa muumioita, jotka yrittävät puskea meitä nurin. Olisimme paljon paremmin varustautuneita raskaine panssareinemme miekan yms iskuihin. Asialle ei voi mitään. Niiden kuuden muumion lisäksi jotka tulivat minun ja Gungin kimppuun Marvelin kimppuun tulee kuusi luurankoa ja Blackin ja Krevishin kimppuun kuusi Ghoulia. Lisäksi tulee yksi todella iso epäkuollut joka käy valitettavasti Zohin kimppuun, joka menee aika pian maahan sen kosketuksessa. Gung putoaa aika pian ja minä kyllä kestän jonkin aikaa mutta en saa niille oikeastaan mitään aikaiseksi. Krevish kunnostautuu oikein kunnolla tuhoten kaksi ghoulia ja yhden muumion. Black joutuu isoa tyyppiä vastaan kun Zoh menee maahan samoin kuin Marvel tuhottuaan ensin pari luurankoa. Zoh pääsee jossain vaiheessa uudestaan ylös ja yrittää ison tyypin kimppuun takaa päin, mutta tämä huomaa sen ja iskee Zohia vielä kerran salamallaan. Tätä Zoh ei enään kestä vaan hänen keuhkonsa ja kurkkunsa jäätyy kylmästä kosketuksesta eikä edes Marvelin myöhemmin antama leikkaus pysty häntä pelastamaan. Tilanne ei näytä hyvältä. Minä, Gung ja Misk maassa, Zoh kuollut, Marvelkin on jo käynyt kerran maassa mutta hän on juuri päässyt pystyyn. Black on vielä pystyssä, mutta kun Krevishkin hakataan tajuttomaksi ei meillä näytä olevan enään mitään mahdollisuuksia. Toivottomassa tilanteessa ei kuitenkaan pidä lannistua sillä ihmeitä tapahtuu ja niin käy nytkin. Yllättäen epäkuolleet kääntyvät kannoillaan ja keräävät tuhotut epäkuolleet mukaansa ja lähtevät muina miehinä takaisin laivalle päin. Black ja Marvel tujottavat niitä hetken ihmeissään, mutta sitten alkaa kova homma Zohin pelastamiseksi ja meidän muiden parantamiseksi. Lopputulos on että saimme kaksi ghoulia ja luurankoa sekä yhden muumion tuhottua ja ne saivat Zohin tapettua ja meidät muut hieman heikkoon kuntoon. Lepäämme aamuun ja lähdemme heti jatkamaan pohjoiseen. Illalla pysähdymme lepäämään.

Lepäämme.

Samoin.

Vaikka en olekaan vielä täysin kunnossa jatkamme silti matkaa kohti Luskania.

Saavumme perille Luskaniin. Tutkimme kaupungin lävitse ja löydämme vanhan taikurien tornin, jossa arvelemme sen patsaan sijaitsevan. Kuulemme majatalon pitäjältä, että kaupunkia hallitsevat kapteenit, jotka juuri ovat keräämässä tuottoaan, joten kaupungilla liikkuminen saattaa olla hieman vaarallista kun sielä on muutamia jotka eivät ole saaneet aivan riittävästi tavaraa kasaan ja ne saattavat tulla pyytämään hieman avustusta. Mietimme hetken odottelemmeko, että ko aika menee umpeen, vai lähdemmekö heti liikkeelle siinä toivossa, että joku yrittäisi kerätä meiltä apua, jolloin voisimme vuorostamme ottaa häneltä hänen osuutensa. Päädymme lopulta siihen, että emme tee kumpaakaan aktiivisesti, vaan tutkimme paikkoja ihan normaalisti. Menemme ensin käymään siellä laivayhtiössä, jonka näimme pohjoisessa sen jälkeen kun minä olin muistanut, että se yksi aikataulu jonka löysimme Yartarista on ko laivayhtiön aikataulu. Kun tulemme sieltä juttelemasta käymme kysymässä asekaupasta katanaa tai ammuksia, joita kumpiakaan siellä ei ole.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/5	3/5	13.10.92 -	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir         Riikonen	7	7	13.10.92 -	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	5	5	16.7.90	-	-
+
+ Peccer The Fighter
+ Fighter/Human		Kivinen		5	6	26.11.92 -	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		4	Dead/5	25.7.92	11.1.93	186

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>