TSM Osa 5, Luku 006 (tsmpart5/tsmpart5.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Kin Gova The Luser Magician (Riikonen)

Ritari joka kuvittelee olevansa maagikko, mutta jo siinä ettei hän ole heittänyt kuin muutaman taian ja nekin ainoastaan taistelutilanteessa voidaan todeta ettei hän ainakaan mikään hyvä taikuri ole. Toisaalta hän on myös kuuluisa tarkkaavaisuudestaan ja siitä että yleensä saa kiinni kaikki pahantekijät etc linnassa.

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Todistukset vielä puuttuvat. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän muiden rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua). Valittaa että Kin häiritsee yhteyttä Jumalaan. Nukkuu aamuisin pitkään.

Grand Master B (Alakoski)

Hullu karateka ihminen, johon kukaan ei oikeastaan luota. Alunperin paikallisen kuningaskunnan tyyppejä. Selittää olevansa oppipoika ja sen huomaa, koska hän ei vielä tunnu osaavan mitään (ainakaan puutöitä), mutta opettelee kuitenkin innokkaasti, joten ehkä hänestä tulee vielä jotakin kunhan tulee hieman vanhemmaksi. Juosta hän ainakin osaa. Hänen valoa loistava viitta tuntuu antavan hänelle kunnioitusta ja tuijotusta menne hän meneekin. Jotkut väittävät, että viitan tarkoituksena on vain hämätä huomaamasta sisäistä hehkua, jota B (ja viime aikoina myös Kin) tuntuu hieman loistavan.

Yuba Yu (Ahponen)

Taas ninja. Tuntuu sekoilevan ihan yhtä paljon kuin B:kin.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse.


Vubin tarina

vuonna 3

6. luku

Kin heittää rituaalina etsintä taian yrittäen etsiä sitä meidän hukkaamaa maljakkoa. Minä katselen vieressä ja teen samalla polttopuita. Kin ei löydä maljakkoa

Nukumme yön, tosin koska kumpikin (sekä minä että Kin) epäonnistuu meditaatiossamme nukumme vielä kun Yuba ja B saapuvat takaisin. Kin aloittaa uuden rituaalin ja yrittää taikoa taikaa jolla voisi löytää sen kadonneen maljakon 20 mailin säteeltä, eilinen yhden mailin säde ei selvästikään riittänyt. Grand master B haluaa juoda löytämänsä kolme taikajuomaa, me muut katsomme vierestä. Ensimmäisestä juomasta hän vanhenee yli viisikymmentä vuotta, toisesta saa karvapeitteen, lyhenee jonkin verran ja saa torahampaat. Viimeisestä taikajuomasta hän kasvaa ihan silmissä kasvaen metri kuudestakymmenestä lähes kahteen metriin. Yuba toteaa, nähtyään mitä B:lle tapahtuu, että hän ei oikeastaan halua juoda noita omia kymmentä taikajuomaansa, vaan voi myydä ne B:lle, joka on sitä mieltä ettei asiat voi enää mennä heikommin. B ostaa Yubalta taikajuomat ja aloittaa ensimmäisestä, josta hänen ihonsa muuttuu ihan mustaksi. Parista seuraavasti ei tapahdu mitään näkyvää, mutta seuraavasta taikajuomasta hänelle kasvaa siivet. Harmittavasti niillä ei kuitenkaan pysty lentämään, mutta onhan ne kivat koristeet (heh heh). Siivet näyttävät samanlaisilta kuin lohikäärmeen silvet ja ovat jopa kokonsa puolestakin sopivat. Seuraavan taikajuoman jälkeen hän katoaa näkyvistä, joten emme osaa kertoa mitä hänelle tapahtuu, mutta näemme että pari taikajuomapullon sisältö haihtuu. Kolmannesta taikajuomasta hän tulee taas näkyviin, kovien kouristusten saattelemana. Hän kasvaa samalla kasvaa yli puolimetriä lisää pituutta ja muuttuu muutenkin aika vaarallisen näköiseksi. B ei halua juoda enempää, joten Yuba päättää sittenkin juoda loput neljä taikajuomaa. Ensimmäisestä häneltä poistuu pari kirousta (jalan epämuodostuma), seuraavasta ei tapahdu mitään ja viimeisestä hän valittelee ettei hän ei enää osaa kieliä kovinkaan hyvin. Viimeistä hän ei enää uskalla juoda. Jäämme odottelemaan että Kin saa rituaalinsa loppuun. Päivän aikana paikalle eksyy M. H. Krousk, joka ei enää muista minkä takia hän tuli tänne. Hän päättää liittyä seuraamään B:tä.

Kin saa rituaalinsa valmiiksi ja sanoo löytäneensä sen maljakon aika läheltä paikkaa, jossa sen hukkasimmekin. Lähdemme ratsastamaan ja kävelemään kohti Hostimia. Pääsemme paikkaan, jossa maljakon pitäisi Kinin mukaan olla, eli kivikkoalueen laidalle. Arvaan että pääsemme nopeiten siihen meidän edelliselle taistelupaikalle lähtemällä kiertämään vasemman kautta kivialueen ympäri. Kierttyämme noin mailin saavumme parinsadan metrin päähän alkuperäisestä lähtöpaikastamme, ja löydämme kaksi kuollutta hevosta. Hevosilta on viety kaikki tavarat, joten alamme etsiä tavaroitamme ja ogreja lähistöltä. Hetken etsittyämme Krousk löytää ogrien jäljet. Lähdemme seuraamaan jälkiä ja hetken päästä saavumme paikkaan, jossa jäljet taas hajaantuvat moneen suuntaan. Alan epäillä että tässä voisi olla ogre kutsuja, joten yritämme katsoa onko maata kaivettu, mutta emme havaitse mitään erikoista. Palaamme kuitenkin kylään hakemaan lapioita. Puolessa välissä Krouskile (hän kun on ogre) tulee hirmuinen halu lähteä takaisin, joten totean että ilmeisesti arvaukseni oli osunut oikeaan. Tulemme kulään, jossa lähetän Yuban hakemaan työkaluvajasta lapiota. Hän tuo työkaluvajasta yhden lapion, mutta toteamme, että tarvitsemme useampaa lapiota ja niin Yuba käy ostamassa vielä pari lapiota lisää. Lähdemme takaisin.

Pääsemme noin sadan metrin päähän kun huomaamme että Krousk seisoo kahden ogren kanssa paikassa, jossa luulemme maljakon olevan. Kun menemme lähemmäksi lähtevät ne pari ogrea juoksemaan meitä kohti ja Krousk lähtee hiipimään heidän perässään. Krousk iskee toisen tajuttomaksi ja minä yritän rauhoittaa sekä ogrea että häntä kohti syöksyvää B:tä, mutta en onnistu. Kin ampuu ogrea pari kertaa salamalla samalla kun B hutasee lyöntinsä. Krousk tulee ogren luokse ja iskee senkin tajuttomaksi ja sen jälkeen B iskee ogrea viisi kertaa tappaen sen lopullisesti. Krousk jää syömään kuollutta ogrea samalla kun me muut katsomme, että on parempi painua kaivamaan tuo maljakko ylös.

Kun B tulee Krouskin tajuttomaksi iskemän ogren luokse keskittyy hän hetken aikaan ja potkaisee sitten ogren pään irti suoraan kohti Krouskia. Krousk ottaa pään ilmasta kiinni ja heittää sen takaisin suoraan B:tä kohti. B:kin ottaa sen myös ilmasta kiinni ja potkaisee pään takaisin Krouskille amerikkalaisen jalkapallon tyyliin. Krousk ottaa pään taas ilmasta kiinni heittäen sen takaisin niin nopeasti, että B ei oikein pysy mukana vaan joutuu vain torjumaan sen maahan. He toteavat että tuo pää alkoi ollakin jo pehmeä. Järjestämme kaivuu kilpailun B:n ja Krouskin kesken, Kinin suostuttelutaian avulla. B voittaa kevyesti, mutta itse maljakko löytyy Krouskin alueelta. Maljakko on muutoin samanlainen kuin se edellinenkin, paitsi että tässä on ogrien kuvia. Kin ehdottaa että Yuba voisi ottaa sen kannettavaksi ja Yuba suostuu oitis. Ehdotan että viemme maljakon pois ennen kuin hukkaamme senkin. Palaamme takaisin kotiin.

Pääsemme illalla perille. Käyn heti kysymässä onko pomo jo herännyt. Kuulen että pomo on jo pari tuntia tehnyt miekkailuharjoituksiaan ja vasta kolme tyyppiä on vakavasti haavoittunut. Menen pomon luokse ja esittelen sekä Grand Master B version 2.0 ja M. H. Krouskin. Samalla kerron että olemme löytäneet yhden tälläisen hirviökutsujan, joka kutsuu ogreja. Kerron että toimme sen nyt tänne sen takia että voimme yrittää etsiä sitten toista. Pomo toteaa että sen voisi viedä tuonne vuoristolaiskansan luokse, heillä ei ole ollut riittävästi ongelmia tänä vuonna. Kysyn minne ja hän toteaa että kaupunki kuulostaisi aika hyvältä.

Lähdemme aamulla kohti vuoristolaiskansan maita. Pääsemme melkein rajalle kun Yuba alkaa ensin elämöimään kuten pöllö, mutta alkaa köhiä kesken ääntelyn. Hän hermostuu ja huutaa metsään että "Toista". Metsästä kuuluu samanlaista pöllön huutelua, mutta Yuba ei saa vieläkään selvää ja huutaa metsään että tule ulos sieltä ja kerro suoraan. Metsästä astuu ulos ninja, joka kertoo meille että he ovat tappaneet kolme ogrea, jotka olivat yrittäneet alueelle.

Jatkamme matkaa. Pääsemme toiselle puolelle ilman ongelmia ja ilman että näemme vihollisten vartiomiehiä. B etsii jälkiä ja löytääkin partiopolun tapaisen. Krousk pystyy kertomaan jäljestä että siitä on mennyt neljä miestä peltipanssarissa miekoin aseistettuna. Yhdellä heistä on saapas rikki ja yksi on ollut ilmeisesti heikossa kunnossa koska hän ei ole oikein pysynyt muiden perässä. Lisäksi he kantavat miekkaansa vasemmalla puolella, eikä kukaan polta tupakkaa (Yuba kysyi asiaa). He ovat kävelleet tästä ohitse noin pari tuntia sitten. Yuba vahvistaa että peltipanssari ja aseistus täsmää vuoristolaisten normaaliin partiovarustukseen ja sen lisäksi hänkin huomaa, että siitä on todellakin mennyt vähän aikaa sitten neljä miestä. Menemme kaupungin lähelle ja jäämme odottamaan yön tuloa, jotta voisimme kaivaa kutsujan pohjoiseen menevän tien varteen aika lähelle kaupunkia.

Iltapäivällä kuulemme kuinka meitä lähestyy noin komppanjan verran sotilaita. Arvioin että noin kuusi ryhmää, joissa jokaisessa on noin kolme tai neljä miestä. Lähdemme liikkeelle ja Krousk siirtyy viimeiseksi peittämään jälkiä. Kuulen kuinka jäljet jäävät jälkeen. Jatkamme matkaa eteenpäin kohti vuoristoa. Tulemme toiselle rajalle ja ylitämme vartiopolun. Jatkamme vuoristiin kunnes tulemme taas heidän rajalleen (joka tekee mutkan), palaamme takaisin toiselle rajalle ja jäämme siihen odottamaan iltaa.

Ilta aukeaa sateisena, räntäisen ja muutenkin vittumaisena. Lämpötila putoaa lähemmäksi nollaa illan pimetessä. Lähdemme liikkeelle noin puolen yön tienoilla ja ylitämme taas rajan. Kun pääsemme vartiopolun lähelle kuulemme ääntä polulta. Kin heittää ympärillemme ääniseiniä ja näemme kuin neljä palelevaa vartiomiestä kävelee ohitse. Kun he ovat häipyneet jatkamme ohitse. Tulemme kaupungin lähelle, missä Krousk käy yksin piilottamassa maljakon ja palaa sitten meidän muiden luokse ja jatkamme matkaamme kohti meidän omaa maatamme. Krouskin onnistuu vastustamaan maljakon kutsua, vaikka valittaakin sen olevan aika voimakas. Tullessamme omalle alueellemme Yuba viestii hetken aikaa ninjajoukkojen kanssa ja saa tietoa että toisellakin rajalla on tapettu kolme ogrea. Palaamme takaisin luolaan. Kerromme pomolle että maljakko on nyt paikallaan.

Teemme ostoksia ja B teettää itsellensä vaatteet. Kin heittää itseensä sellaisen taian että hän siirtyy keskelle sisääntuloaulaa kun hän ei ole enää tajuissaan. Me muutkin haluamme sellaiset ja hän voi heittää niitä vain yhden päivässä, joten vietämme täällä viisi päivää sen takia. Minä ja B alamme tehdä viittaa, joka vähentää verenvuotoa.

B vähän sähläilee, joten joudumme tekemään viittaa vielä yhden päivän lisää.

Saamme viitan valmiiksi ja kun tutkin sitä huomaan siinä jotain pientä omituisuutta, mutta kun se menee Kinille niin en välitä.

Lähdemme kohti Lerreniä / Hostimia. Pääsemme illalla perille. Yövymme Lerrenissä.

Yritämme etsiä matojen jälkiä, mutta emme löydä, joten Kin aloittaa rituaalin ja yrittää etsiä matokutsujaa ja löytääkin sen parin sadan metrin päästä. Lähdemme sinne päin ja löydämme sieltä neljä ogrea ja kun Kin toteaa että se näyttää olevan tuossa ogre ryhmässä, joten syöksymme heidän kimppuunsa. B ja Krousk juoksevat heidän kimppuunsa ja minä ja Yuba teemme ratsuhyökkäyksen perässä. Kin ratsastaa riittävän lähelle ja keskittyy salaman ampumiseen. Ogret meinaavat heittää Krouskia kivillä, mutta kun B ja Krousk lähestyvät niin kovaa, päättävät he lyödä heitä heittämisen sijasta, mutta eivät saa mitään aikaiseksi. Tapamme ogret lyhyellä yhteishyökkäyksellä. Löydämme maljakon heiltä, joten päätämme palata huomenna takaisin luolaan. Menemme Lerreniin nukkumaan.

Heräämme yöllä siihen kun ulkona vyöryvät isot maamassat. Herätän kaikki ja painun Krouskin, Yuban ja B:n perässä B:n kaatamasta seinästä ulos. Jään ulkopuolelle suuttuneena tuijottamaan B:n rikkomaa seinää, sillä välin kun B, Yuba ja Krouski käyvät maaelementin kimppuun. Maaelementti käy Yuban kimppuun samalla kun B ja Krouski tappavat otuksen. B ja Krouski nostavat seinän pystyyn ja naputtelevat sen muutamalla naulalla kiinni. Muistutan heitä että ei kannata mennä ovesta koska siinä on se suojataika, joten he meinaavat tulla ikkunasta, mihin minä taas en suostu, koska pelkään taloni puolesta. Onneksi Kin suostuu poistamaan ovesta sen suojataian, joten he palaavat ovesta sisälle ja nukumme loppu yön rauhassa.

Ihmettelemme, miksi tänne tuli maaelementti eikä matoa, joten tutkimme maljakkoa ja toteamme että se sisältää enää aika heikkoa taikavoimaa, joten analysoin sitä vielä lisää ja totean että kyllä se ainakin minun mukaan vielä kutsuu matoja. Toteamme että ehkä sen lataus on lopussa.

Aamulla alamme ihmetellä miksi täällä ei asu oikeastaan ketään. Viemme maljakon kauemmaksi ja tutkimme alueen. Emme löydä muita maljakoita.

Totean että voisimme lähteä seuraamaan maaelementin jälkeä, siitä on varmaan jäänyt helppo ura. B:llekin tulee mieleen sama asia. Lähdemme seuraamaan jälkeä. Hukkaamme jäljen pari kertaa, mutta löydämme sen taas uudestaan, kunnes hukkaamme sen lähellä kartanoa. Kävelemme kartanon luokse ja Kin löytää sisältä kuusi vartiomiestä, jotka pelaavat uhkapeliä. Kin heittää puolustustaikansa ja sen jälkeen B menee koputtelemaan porttia. Kun mitään ei tapahdu alkaa B huutelemaan portin yli. Huomaan että neljä vartiomistä vaihtaa hieman paikkojaan, mutta mitään muuta ei tapahdu. Odottelemme lisää. Samassa viereeni ilmestyy kaksi demonia, jotka meinaavat lyödä minua kahden käden miekoillaan. Kin heittää toista demoneista salamalla halvaannuttaen sen kaulasta alaspäin ja Krousk iskee toisen kuoliaaksi saman tien, ennen kuin demonit ehtivät toteuttaa aikeensa.

Vähän ajan päästä sieltä kuuluu huuto, jossa joku kysyy "keitä siellä?". B vastaa huutamalla oman nimensä. Seuraavaksi he kysyvät mitä asiaa meillä on. B vastaa että oletteko nähneet elementtejä? Mies vastaa että oikeastaan voisitte tulla sisälle keskustelemaan asiasta, portti on auki. Astumme portista sisään ja tulemme pihaan, jossa on oikealla on talli ja vasemmalla pieni talo. Suoraan vastapäätä on päärakennus. Lähdemme kävelemään kohti päärakennusta ja kun olemme noin kuuden metrin päässä päärakennuksesta, meitä kohti lentää kolme kylmää taikapalloa ja meidän ja portailla seisovan miehen väliin tulee kaksi oikeata kylmäelementtiä ja neljä kylmäelementti palvelijaa. Kiniä kohti lentää kuusi kappaletta varsijousen nuolia vaikka hän onkin näkymättömänä. Kylmäpallot ja nuolet eivät saa oikeastaan mitään erikoista aikaiseksi, joten me käymme hyökkäykseen.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+ 					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Grand Master B
+ Worrier Monk/Human	Alakoski	30	30	814	-	-
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		30	30	832	-	-
+
+ Kin Gova, Court Magician
+ Mage/Human		Riikonen	20	20	812	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		19	19	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		19	19	828	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>