TSM Osa 5, Luku 019 (tsmpart5/tsmpart5.019)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään. Jos joku katsoo häntä taianhavaitsemis-taian vaikutuksen alaisena, suositelaan käytettäväksi aurinkolaseja.

Yuba Yu (Ahponen)

Taas ninja. Toisaalta sen havaitseminen voi olla hankalaa Asevuoren alta. Omasta mielestään hän on oikeastaan aliaseistettu koska hänellä on vain yksi yliraskas kaksikätinen miekka, 4 pitkäämiekkaa (2 lumottua ja 2 joissa on terä-riimuja) Sekä 4 varsijousta. Mainitsematta jäi tietysti muut aseenomaiset tavarat, kuten taistelukirveetvyöllä jne. Täysinpeittävästä peltipanssaristaan hän ei luopunut millään ennenkuin sai kaksi kättä liikaa, eikä se enää sopinut hänelle. Nyt hän kerää rahaa sen muuttamiseski nelikätiseksi. Naamioitumistaidoissa voisi olla parantamisen varaa, sillä naamiointi suoritetaan siten että hän jättää puolet asevarastoostaan pois. Luulee myös olevansa hyvä tietojen hankkija, mutta todistusaineisto puhuu toista. Tulee myös yleensä jumäytetyksi ostostilanteissa. Tapana on myös unohdella Humanoideja säkkiin tajuttomina. Ei mielellään heitä puolustuskyvyttömiä nuoria naisia ulos ikkunasta seitsemännestä kerroksesta. Tekee niin vain jos luulee siihen olevan jotain tarvetta. Hänen henkivartiokaartinsa koostuu oikeaoppisesti kuoleman jumalaa palvovista salamurhaajista

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa. Hoitaa ryhmän lentokuljetukset. Väittää kivenkovaa että ne todella kauniit Naispuoliset hobbitit, jotka hänen ympärillään hääräävät ovat henkivartiokaarti.

Arngrim Space F Rinay (Alakoski)

Muuten hyvä eturintamataistelua, paitsi ettei suostu tappelemaan ihmisiä, örkkejä, gargoylejä etc vastaan, mutta onneksi suostuu sentään tappamaan kaikkia ei inhimillisiä olioita (kuten haltijoita, eläimiä, hirviöitä). Naimisissa Q:n kanssa. Tapana myös hakata kaikenlaista (kiviseinää, taikamerkkejä jne.) miekallaan. Onnistuen toisinaan jopa tuhoamaan jotain niistä.

Q. Rinay (Omaa Sukua Issalt) (NPC)

Arngrinin vaimo, tuntuu olevan Yuban hengenheimolainen, sillä kantaa mukanaan asevuorta. Vaikuttaa nopealta ja ketterältä, lyöden kaksikätisellä miekallaan nopeammin kuin muut kevyemmillä aseilla. Tosin ei tunnu luottavan lähitaistelukykyihinsä, vaan yrittää aina ehtiä käytää varsijoustaan (onnistumatta useinkaan). Tuntuu myös osaavan ansojen purkua ja ovien avaamista, muttei luota taitoihinsa, vaan käytää muita koekaniineina.

Treon De Acbys (Ahponen)

Sotilas, joka kiven kovaa väittää ettei ole taistelija. Murtovaras, joka kiven kovaan väittää ettei ole murtovaras, vaikka lukot saakin auki ja ansat purettua. Tuntuu olevan aika itsepäinen kun saa jotain päähänsä. Uskoi ennen kykyihinsä, mutta epäluonnollisen vanhenemisen jälkeen se usko tuntuu kadonneen.

Sabrina Bushax (Aarni)

Heikosti havaittavissa oleva salamurhaaja, jonka havaitsemiseen tarvitaan todella hyvä kuulo. Pystyy seuraamaan lähes ketä tahansa, melkein missä tahansa ilman että häntä huomataan. Hänen seurassaan kulkee toinenkin nainen nimeltään Efresh. Hänellä tuntuu olevan jostain syystä jonkun verran määräysvaltaa Treon:iin, tosin viimeaikoina ote tuntuu lipsuneen.


Vubin tarina

vuonna 4

19. luku

Q:lle ja Grimille ennustetaan että menneisyys on paha, este on paha, tulevaisuus on vain melkein paha.

Kysymme vanhukselta tarkemmin niistä tavaroista, jotka auttaisivat Befapoffia koko alueen hallinnassa. Kuulemme vanhukselta, että nuo tavarat tehtiin aikoinaan silloin, kun täällä oli kuusi kuningaskuntaa. Näiden kuningaskuntien ongelmana oli jatkuvat sodat keskenään. Jumala päätti tehdä asiasta lopun ja teki varusteet, jotka auttavat hallinnassa. Esineet antavat viisautta kuningaskunnan hallintaa. Näitä esineitä oli kuninkaan kruunu, kaulakoru (voiman symboli (sisäinen)) ja miekka. Kyseisten esineiden löytäminen ei ole helppoa, mutta ympyrän väki selvitti aika pitkälle missä ne voisivat olla, joten jos löydämme ympyrän kirjaston niin siellä voisi olla jotain viitteitä asiasta.

Tässä vaiheessa Treon kyselee, että mitä hänen pitäisi tehdä, jotta pääsisi eroon tästä ylimääräisestä iästä, jota hänelle on yllättäen kertynyt. Tässä vaiheessa vanhus alkaa ennustamaan Treonille, joka ei kuitenkaan tästä oikein pidä ja yrittää paeta paikalta, mutta päätyy juoksemaan ympyrää. Vanhus toteaa, että Treon pelkää valtaa jne, eikä uskalla otta tarpeeksi vastuuta asioista. Tästä syystä hänen kohtalonaan on, että jos hän ei ala ottaa vastuuta niin asiaan ei tule parannusta. Siitä muistutukseksi hän menettää vielä kuulonsakin. Kysyn jumalaltani pitääkö minun auttaa Treonia, vai pitääkö minun jättää tuo kuulo ennalleen (kohtalo ratkaisee). Jumala on ehdottomasti sitä mieltä, että asialle ei pidä tehdä yhtään mitään. Minulle tulee tunne että Jumalani ei todellakaan tykkää Trenista. Treon urveltaa, mutta ei voi auttaa.

Palaamme takaisin luolaan ja alamme kaivamaan sitä pylvästä esiin. Grim huomaa että hänellä ei onnistu oikeasaan mikään. Yövymme.

Muut lähtevät kaupunkiin tapaamaan matemaatikkoa sillä välin, kun minä jään luolaan lukemaan. Jossain vaiheessa Grim tulee takaisin, kompastuu ovimattooni rojahtaen keskelle opiskelupöytääni, pyytää anteeksi ja yrittää kerätä papereitani lattialta, mutta onnistuu vain levittämään ne täysin ympäri huonetta. Tässä vaiheessa hermostun ja nukutan Grimin. Kannan hänet sänkyynsä nukkumaan. Ymmärrän hyvin, että muut eivät sittenkään halunneet häntä mukaan.

Iltapäivällä luokseni tulee yksi oppipoika kertomaan, että tuolla on yksi, joka haluaisi parantajan puheille. Menen katsomaan mikä on hätänä ja huomaan että siellä on yksi minun Jumalani pappi prostituoitu, ja jatkamme keskustelua "rauhallisemmissa" merkeissä.

Lähdemme tutkimaan seuraavaa rastia (Gnollien alueella). Tulemme huoneeseen, jonka nurkassa on pylväs, ovia ei näy ja noin puolet huoneesta peittää lammikko. X havaitsee, että lammikko hohtaa elementtitaikaa. Treon juo lähteestä heti kun saamme selitettyä, että se voisi auttaa siihen vanhenemiseen. Grim juo seuraavaksi, ja kun heille ei näytä tapahtuvan mitään pahaa myös minä ja X juomme altaasta. Tutkin valonheitintaian avulla altaan pohjaa ja huomaan että altaan päässä on syvennys. Katson tarkemmin ja huomaan että syvennys ei jatku pitemmälle. Sabrina sukeltaa tutkimaan syvennystä ja huomaa että syvennys on tukittu uudemmalla seinällä, mutta mitään muuta hän ei löydä. X sukeltaa altaaseen ja tekee seinään portin. X lennähtää veden mukana suoraan gnollien keittiöön.

Keittiössä on noin viitisenkymmentä gnollia, jotka näyttävät hieman agressiivisilta. X tulee nopeasti takaisin portin tälle puolelle. Grim painuu portin toiselle puolelle, mutta minä rauhoitan hänet ja kun huoneeseen saapuu iso joukko sotilaita suljemme portin. Gnollit hakkaavat seinää muurinmurtajalla, joten vahvistan seinää kivimuurilla. X tekee toiseenkin seinään reiän jolloin tulemme käytävään, mutta kun sieltäkin alkaa kuulua marssivien sotilaiden ääntä suljemme portin ja siirrymme seuraavaan paikaan.

Tällä kertää X selittää, että hän joutui korjaamaan yli sata metriä tuolta kallion sisältä tähän laakson sisälle ja on sen takia aika uuvuksissa. Tutkimme ympäristöä ja X havaitsee että se pylväs on 110 metriä kallion sisällä. Päätämme olla kaivamatta pylvästä esiin ja sen sijaan nousemme levylle ja lentelemme ympäriinsä.

Lähdemme kaupungin kirjastoon etsimään vihjeitä.

Minä ja Treon opiskelemnne taikoja. X menee kirjastoon, Grim potee kroonista helvetillistä sikamaista rangaistusta (Q:n kommentti) liiallisesti juomisesta (==hirveä krapula). Illalla Grim alkaa olla jo melkein hengissä ja pääsee konttaamaan yhteismajoituksesta vessaan.

Näen kuinka viisi vartiomiestä ajaa takaa paria poikaa, jotka kantavat jotain varastetun näköistä tavaraa. Totean että tässä onkin viimeaikoina hyvä voittanut liikaa, täytyy varmaan hieman tasoittaa tilannetta ja huudan pojille että "Pojat Jumalan nimessä pysähtykää". Valitettavasti pojat ovat ehtineet taikani alueen ulkopuolelle, mutta vartiomiehet ja neljätoista muuta lähistöllä olevaa tyyppiä putoaa. Jatkan matkaani voivotellen sitä kuinka vääräuskoisia eliöita täälläkin on.

Illalla Sabrina tulee valittaen, että hän törmäsi johonkin hirviöön, joka oli sitten purassut hänen akillisjänteensä poikki ja sen lisäksi hän oli tullut sokeaksi. Pienellä taikaleikillä päädymme lopputulokseen, että saan Sabrinan yönäön poistettua ja jalan parannettua.

X saa ensimmäisen hakukierroksensa tehtyä, mutta ei löydä kuin pieniä vihjeitä, mutta on kuitenkin innossaan siitä että tuo vihje voi johtaa jonnekin.

Pyhävesipulloni hajoaa kun teen siihen päivittäistä taikaani. Seuraava pullo.

X saa selville että ympyrän tukikohta on aikoinaan ollut tietyssä kohdassa vuoristoa. Pidän tuota sen verran huonona enteenä että masennun jonkin verran. Käymme katsomassa karttavaraston läpi. joskos siellä olisi hyvä karttaa tuosta tukikohdasta.

Sopivaa karttaa ei löydy, joten päätämme lähteä vuoristoon etsimään sitä tukikohtaa.

Päätämme sittenkin lähteä opiskelemaan muinaisten tukikohtaan pariksi viikoksi, niin että sen jälkeen saamme tiedot, missä päin maailmaa ne eri koordinaatit on.

Saan yhdeltä muinaiselta rukoushelmet kun lähdemme pois muinaisten luota. Käymme hakemassa tiedot niistä koordinaateista. Huomaamme että neljä muuta pistettä osuu tälle alueelle. Yksi niistä osuu essence virran silmukan keskelle. Päätämme heti siirtyä sinne katsomaan mitä saamme aikaiseksi.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Sabrina Bushax
+ Assasin/Half-Orc	Ville		31	31	983	-	-
+
+ Arngrim Space F Rinay
+ Arms master/Human	Alakoski	25	25	981	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	22	22	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		22	22	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		20	20	828	-	-
+
+ Treon De Acbys
+ Burgler/Half-Orc	Ahponen		20	20	981	-	-
+
+ Q. Issalt
+ Burgler/Human		NPC		14	14	980	-	-
+
+ Efresh
+ Rogue/Human		Ville/NPC	10	10	983	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>