TSM Osa 5, Luku 022 (tsmpart5/tsmpart5.022)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään. Jos joku katsoo häntä taianhavaitsemis-taian vaikutuksen alaisena, suositelaan käytettäväksi aurinkolaseja.

Lord Malcom X (NPC)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa. Hoitaa ryhmän lentokuljetukset. Väittää kivenkovaa että ne todella kauniit Naispuoliset hobbitit, jotka hänen ympärillään hääräävät ovat henkivartiokaarti.

Arngrim Space F Rinay (Alakoski)

Muuten hyvä eturintamataistelua, paitsi ettei suostu tappelemaan ihmisiä, örkkejä, gargoylejä etc vastaan, mutta onneksi suostuu sentään tappamaan kaikkia ei inhimillisiä olioita (kuten haltijoita, eläimiä, hirviöitä). Naimisissa Q:n kanssa. Tapana myös hakata kaikenlaista (kiviseinää, taikamerkkejä jne.) miekallaan. Onnistuen toisinaan jopa tuhoamaan jotain niistä.

Q. Rinay (Omaa Sukua Issalt) (NPC)

Arngrinin vaimo, tuntuu olevan Yuban hengenheimolainen, sillä kantaa mukanaan asevuorta. Vaikuttaa nopealta ja ketterältä, lyöden kaksikätisellä miekallaan nopeammin kuin muut kevyemmillä aseilla. Tosin ei tunnu luottavan lähitaistelukykyihinsä, vaan yrittää aina ehtiä käytää varsijoustaan (onnistumatta useinkaan). Tuntuu myös osaavan ansojen purkua ja ovien avaamista, muttei luota taitoihinsa, vaan käytää muita koekaniineina.

Sabrina Bushax (Aarni)

Heikosti havaittavissa oleva salamurhaaja, jonka havaitsemiseen tarvitaan todella hyvä kuulo. Pystyy seuraamaan lähes ketä tahansa, melkein missä tahansa ilman että häntä huomataan. Hänen seurassaan kulkee toinenkin nainen nimeltään Efresh. Hänellä tuntuu olevan jostain syystä jonkun verran määräysvaltaa Treon:iin, tosin viimeaikoina ote tuntuu lipsuneen.

Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills (Ahponen)

Kova puheenpitäjä, joka itse väittää osaavansa myös karatea ja judoa. Noista taidoista ei vielä ole saatu muuta todistusta kuin Rollon kovat harjoitukset, taisteluissa hän ei ole kovinkaan paljoa loistanut (paitsi tietysti pää ja sekin vain valotaian takia).

Sir Cemi Di Mokimcy (Kivinen)

Örkki joka heittelee tultaliekehtiviä keihäitä. Käyttää aseenaan pitkää sauvaa, jolla hakkaa kahdella kädellä. Tuntuu olevan myös kohtuullisen hyvä armeijan johtaja.

Myji (Kivinen)

Taistelija, joka ei oikein tunnu tietävän mitä tekee. On välillä hyvin poissaolevan tuntuinen, aivan kuin ei tuntisi koko porukkaa. Ehkä asia paranee kun muut oppivat tuntemaan hänet paremmin.


Vubin tarina

vuonna 5

22. luku

[Alussa hieman kerrontaa Grimin, Rollon ja Sabrinan kuvausten perusteella ja sitten jatkan normaalia päiväkirjaani (Vubi).]

Grim antaa Cemille hoitoon vanhan örkkialueensa ja palkkaa sitten Q:n kaupunkiin ritariksi. Sen jälkeen Grim kerää Sabrinan, Roll, Cemin ja Q:n ja lähtee etsimään Bewapofyn haluamia tavaroita. Ennen lähtöä Grim nimittää seitsemän hengen (seitsemän on Q:n onnenluku) kaupungineuvoston hoitamaan asioita. Neuvostoon tulee 5 suurporvarien, 1 pienporvarien ja 1 käsityöläiseten edustaja.

Lähdemme liikkeelle kohti vuoristoa.

Neljä vuorokautta marssittuamme pääsemme perille. Kiipeämme vuoren seinämää pitkin kulkevaa spiraalipolkua ylöspäin, kunnes tulemme paikkaan, jossa vuoren seinämästä puuttuu pala. Polku seuraa sisäreunaa pitkin kunnes tulemme laakson toiselle puolelle, jossa näemme lasin välähdyksen. Q väittää sen olevan jalan paksuinen teräslasi. Samalla Cemi huomaa, että jossain vaiheessa väsähtänyt Sabrina on piiloutunut hänen reppuunsa, kun Grimkin näkee Sabrinan pyytää hän tätä tutkimaan lasia lentäensen luokse. Sabrina toteaa, että tämä polku näyttää menevän sinnepäin, joten voisimme jatkaa polkua eteenpäin. Jatkamme eteenpäin.

Tulemme ylös tasanteelle, jossa on pari puskaa ja niiden takana näkyy lasia. Grim menee puskien taakse ja löytää sieltä oven. Roll yrittää avata ovea, mutta ei onnistu. Sabrina tulee oven luokse ja tiirikoi lukon, niin että Grim voi avata oven. Oven takana ilmestyy kaksi mustaa patsasta, jotka käyvät eturintamassa olevien Grimin ja Rollin kimppuun. Rolli menee heti ensimmäisestä iskusta todella huonoon kuntoon. Toisesta iskusta hän putoaa maahan ja patsaan kolmas isku heittää Rollin Cemiä kohti. Cemi väistää taaksepäin, jotta pystyy heittämään keihäänsä rauhassa. Patsas syöksyy Sabrinan kimppuun, joka kuitenkin onnistuu väistämään ensimmäisen iskun. Q ja Sabrina käyvät patsaan kimppuun. Patsas yrittää lyödä juuri keihästään heittävää Cemiä, joka väistää taas niin kovalla vauhdilla taaksepäin ja patsas hutasee. Q ja Sabrina hakkaavat patsasta takaa päin ja Sabrina onnistuu iskemään miekkansa patsaan silmästä läpi, jolloin patsas kaatuu liikkumattomana maahan. Tällä välin Grim on jo pudonnut ja Efresh on siirtynyt hänen tilalleen toisen patsaan kimppuun.

Patsaan pudottua Q lataa varsijoustaan samalla kun Sabrina syöksyy auttamaan Efreshiä, joka on jo hyvää vauhtia menossa huonoon kuntoon. Efresh putoaa ja patsas käy vuorostaan Sabrinan kimppuun, samalla kun Q ammuskelee patsasta varsijousellaan, tosin epäonnistuen ja ihmtellen sen jälkeen tilannetta jonkin aikaa. Cemi latautuu lyöntiinsä ja lähtee sitten patsaan kimppuun, samalla kun Q lopettaa ihmettelynsä. Juuri ennen kuin Cemi ehtii lyödä patsasta tulee patsas hänen kimppuunsa ja murskaa hänet seinää vasten niin että Cemi ei saa henkeä ja kuolee. Sabrina ja Q tappavat viimeisen vihulaisen ja parantavat sitten muut paitsi Cemin siihen kuntoon että he pääsevät pomppimaan pois paikalta.

Ryhmä lähtee katsomaan minua muinaisten luokse ja viemään samalla Cemiä parannuskoneeseen heidän luokseen.

Cemi laitetaan koneeseen ja muinaiset arvioivat että hän paranee noin sadan viidenkymmenen päivän päästä. Ryhmä viipyy muinaisten luona noin kymmenen päivää parannellen muiden luuvaurioita.

Ryhmä lähtee käymään kotona katsomassa mitä siellä tapahtuu.

Matkalla he poikkeavat Bewapofyn luolalle, jossa Grim kuulee että Cemiä syytetään eilen tapahtuneesta varkaudesta. Grim puolustaa Cemiä ja toteaa, että sehän oli jo tuolloin kuollut, joten hän ei ole voinut tehdä tuota. Bewapofy toteaa, että sitten Cemi ei voi olla syyllinen ja vapauttaa tämän poissa olevana syytteistä.

Ulkona sataa ja muutenkin on inhottava sää, joten Grim päättää, että lähdemme vasta huomenna uudestaan tuonne patsaspaikkaan. Grimille ilmoittautuu sairaslomalta palannut Myji.

Sataa edelleen. Efreshiä syytetään erään kauppiaan kärryjen tuhoamisesta. Efresh viedään oikeuteen, missä Rollo naureskelee oikeudessa samalla kun Efreshiä tuodaan sisään. Tämän huomaava Grim pyytää oikeutta poistamaan naureskelevan tyypin salista. Tuomari syyttää Roll:ia oikeuden halvetamisesta, jolloin Roll yrittää pakoon, mutta kun vartiomiehet estävät ulospääsyn pysähtyy Roll ja kuuntelee kuinka tuomari määrää hänelle, joko kaksi päivää vankeutta, tai kaksi hopearahaa sakkoa. Grim ehdottaa, että eikös pari viikkoa ilman korvausta valtion palveluksessa olisi parempi. Tuomari suostuu oitis ja muuttaa tuomion joko kahdeksi viikoksi työtä korvauksetta valtiolle tai kaksi kultarahaa. Roll maksaa heti kaksi kultarahaa.

Efresh pitää puolustuspuheensa, ja sen seurauksena hänet julistetaan syyttömäksi ja todetaan että se kauppias, joka yritti myydä hänelle mätää omenaa, ansaitsi sen että hänen kärrynsä tuhottiin.

Grim törmää kaupungissa kadulla johonkin barbaariin joka tönäsee Grimiä, ja syyttää sen jälkeen Grimiä siitä että tämä on tönässyt häntä. Grim haastaa barbaarin kaksintaisteluun. Barbaari lyö Grimä kerran iskien Grimin pään halki. Grim kuolee heti. Roll urveltaa jotain Barbaarille, joka lyö sen jälkeen Rolliakin niin, että tämäkin putoaa. Barbaari lähtee pois ja sen jälkeen Roll nousee ylös ja yrittää sitoa haavojaan. Pari kertaa epäonnistuttuaan hän katsahtaa ympärilleen ja huomaa olevansa temppelin portailla, joten hän kävelee sisälle temppeliin. Sisällä hän sitten huomaa, että Grim ei seurannutkaan ja käy hakemassa hänetkin sisälle. Papit parantavat heitä. Grim saadaan kohtuullisen hyvään kuntoon, mutta kun hän kommentoi Q:lle, joka on juuri maksanut Grimin sairaalalaskun, että nyt tarvis nopeesti tehdä lapsia, jotka voidaan palkata ritareiksi, lyö Q hänet tajuttomaksi. Tämän jälkeen Q toteaa "Miehet, ei voi elää niiden kanssa, eikä myöskään ilman niitä". Grimin täydellinen paraneminen kestää yli viikon.

Kuulemme myöhemmin että tuo barbaari nimeltään Conan Kimmerialainen on tehnyt itsemurhan törmättyään pomon miekkaan.

Grim on täysin kunnossa.

Ithmongissa järjestetään juhlat, johon kutsuttu Grim ja Roll, mutta ei esim Q:ta tai Sabrinaa. Myös minä ilmestyn paikalle nyt jo täysin parantuneena. Kutsuille saapuu myös kutsumatta Q ja Sabrina, mutta kukaan ei kuitenkaan puutu asiaan.

Lähdemme taas liikelle kohti ympyrän tukikohtaa. Siirrymme ensin kypärän avulla muinaisten luokse ja lähdemme sitten sieltä kohti tukikohtaa (minä ohjaimissa).

Tulemme perille. Totean että oven takana ei ole ketään. Grim yrittää tehdä seinään reikää miekallaan, mutta ei onnistu. Intiuutioni kertoo että minulle ei tapahdu mitään erikoista, jos kävelen sisään.

Jaamme hetken aikaa ryhmää sopivaan taistelumuodostelmaan ja painumme sisään. Tulemme ensimmäiseen risteykseen, missä havaitsen että molemmilla puolilla ovien takana on voimakkaat hahmot. Grim ja muut epäilevät että ne on niitä samoja tyyppejä, joita oli ovella. He tuntuvat pelkäävän niitä aika paljon, ja sen jälkeen kun Sabrina tarkistaa että ovet on lukossa, jatkamme eteenpäin.

Kun kävelemme muutaman metrin eteenpäin kuulemme kuinka takanamme ovet aukeavat ja sieltä tulee kaksi mustaa patsasta meitä kohti. Grim ja Efresh muodostavat taakse uuden eturintaman, minä astun askelen taaksepäin, Sabrina tekee takarivistä kaukohyökkäystä ja Roll valmistautuu menemään eturiviin. Q lyö patsasta niin että patsas näyttää suuttuvan hänelle. Sabrinan salama osuu patsaaseen, mutta patsas ilmeisesti heijastaa sen jotenkin takaisin niin, että Sabrina putoaa maahan.

Yritän hidastaa toista patsaista, jonka kimpussa on Efresh ja Grim. Toisen patsaan kimpussa on Q ja Roll, mutta myös Grim voi lyödä sitä. En ole ollenkaan varma vaikuttaako hidastus yhtään, joten nopeutan itseäni ja alan messuamaan turvapaikkaa ympärillemme. Kun saan turvapaikan valmiiksi on molemmat patsaat jo maassa, tosin toinen niistä nousee vielä nopeasti ylös ja jatkaa Q:n ja Roll:in hakkaamista. Grim on taas normaaliin tapaansa kuolemassa, joten menen parantaman häntä.

Muut saavat patsaat maahan ja ne hytkyvät vielä puolisen minuuttia, mutta sen jälkeen ne ovat aivan paikallaan. Parannan muitakin, juuri kun olen parantamassa Grimiä täysin kuntoon Sabrina ottaa Rollia kaulasta ja lähtee raahaamaan tuota valopäätä (olin muuttanut hänen kypäränsä valaisevaksi) kohti niitä ovia, mistä noi patsaat tuli. Sabrinan tarkoituksena on katsoa mitä noiden ovien takana on, mutta kun siellä on piemeää päätti hän ottaa Rollon mukaan. Sabrinan retuttaessa Rollo menee veltoksi, joten Sabrina retuttaa Rollin minun tutkittavaksi, minkä teenkin samalla kun keskityn sekä turvapaikan ylläpitoon ja Grimin parantamiseen. Totean että Rollo on ilmeisesti kuollut, joten keskeytän Grimin parantamisen ja estän Rollin lopullisen kuolemisen ja jatkan vasta sitten Grimin parantamiseta. Efresh taikoo Rollin luona jotain yrittäen parantaa tätä ja saakin Rollin hereille, tosin pienien sivuvaikutusten saattamana. Roll tuntuu olevan hyvin pahoillaan siitä että nauroi silloin oikeudessa Efreshille.

Kun kaikki ovat kunnossa jatkamme vähän matkaa eteenpäin ja Sabrina tutkii pari seuraavaa ovea.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Sabrina Bushax
+ Assasin/Half-Orc	Ville		32	32	983	-	-
+
+ Arngrim Space F Rinay
+ Arms master/Human	Alakoski	27	27	981	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		NPC		22	22	854	???	???
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		5(22)	22	812	-	-
+
+ Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills
+ Warrior Monk/Human	Ahponen		20	20	1251	-	-
+
+ Q. Issalt
+ Burgler/Human		NPC		15	15	980	-	-
+
+ Sir Cemi Di Mokimcy
+ Paladin-Ment/Uruk-hai	Kivinen		15/5	15/5	1286	-	-
+
+ Myji
+ Mentalist/Human	Kivinen		11	11	1252	-	-
+ Fighter/Human				13	13
+ Cleric/Human				5	5
+ Thief/Human				1	1
+
+ Efresh
+ Rogue/Human		Ville/NPC	12	12	983	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>