TSM Osa 5, Luku 023 (tsmpart5/tsmpart5.023)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään. Jos joku katsoo häntä taianhavaitsemis-taian vaikutuksen alaisena, suositelaan käytettäväksi aurinkolaseja.

Arngrim Space F Rinay (Alakoski)

Muuten hyvä eturintamataistelua, paitsi ettei suostu tappelemaan ihmisiä, örkkejä, gargoylejä etc vastaan, mutta onneksi suostuu sentään tappamaan kaikkia ei inhimillisiä olioita (kuten haltijoita, eläimiä, hirviöitä). Naimisissa Q:n kanssa. Tapana myös hakata kaikenlaista (kiviseinää, taikamerkkejä jne.) miekallaan. Onnistuen toisinaan jopa tuhoamaan jotain niistä.

Q. Rinay (Omaa Sukua Issalt) (NPC)

Arngrinin vaimo, tuntuu olevan Yuban hengenheimolainen, sillä kantaa mukanaan asevuorta. Vaikuttaa nopealta ja ketterältä, lyöden kaksikätisellä miekallaan nopeammin kuin muut kevyemmillä aseilla. Tosin ei tunnu luottavan lähitaistelukykyihinsä, vaan yrittää aina ehtiä käytää varsijoustaan (onnistumatta useinkaan). Tuntuu myös osaavan ansojen purkua ja ovien avaamista, muttei luota taitoihinsa, vaan käytää muita koekaniineina.

Sabrina Bushax (Aarni)

Heikosti havaittavissa oleva salamurhaaja, jonka havaitsemiseen tarvitaan todella hyvä kuulo. Pystyy seuraamaan lähes ketä tahansa, melkein missä tahansa ilman että häntä huomataan. Hänen seurassaan kulkee toinenkin nainen nimeltään Efresh. Hänellä tuntuu olevan jostain syystä jonkun verran määräysvaltaa Treon:iin, tosin viimeaikoina ote tuntuu lipsuneen.

Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills (Ahponen)

Kova puheenpitäjä, joka itse väittää osaavansa myös karatea ja judoa. Noista taidoista ei vielä ole saatu muuta todistusta kuin Rollon kovat harjoitukset, taisteluissa hän ei ole kovinkaan paljoa loistanut (paitsi tietysti pää ja sekin vain valotaian takia). Nykyään kuvittelee myös olevansa teräväpäinen, koska Sabrina väittää Vubin unohtaneen yhden leikkausveitsen hänen päänsä sisään viimeisimmän koomanparannuksen yhteydessä.

Sir Cemi Di Mokimcy (Kivinen)

Örkki joka heittelee tultaliekehtiviä keihäitä. Käyttää aseenaan pitkää sauvaa, jolla hakkaa kahdella kädellä. Tuntuu olevan myös kohtuullisen hyvä armeijan johtaja.

Myji (Kivinen)

Taistelija, joka ei oikein tunnu tietävän mitä tekee. On välillä hyvin poissaolevan tuntuinen, aivan kuin ei tuntisi koko porukkaa. Ehkä asia paranee kun muut oppivat tuntemaan hänet paremmin.


Vubin tarina

vuonna 5

23. luku

Palaamme takaisin ensimmäisten ovien luokse ja lähdemme vasemmalle lähtevää käytävää pitkin eteenpäin. Juuri kun ryhmitymme valmiina etenemään, kuulemme kuinka kaikista kolmesta suunnasta on juoksemassa porukkaa paikalle. Ryhmitymme paremmin ja näemme kuinka meitä kohti tulee yhteensä kolme munkkia, kukin omasta suunnastaan. Varaudun pudottamaan yhden synninpäästöllä, mutta munkit hyppivät eturintaman ylitse ja joudun hetken hämilleni, ennen kuin löydän maalitauluni ja pudotan sen. Sabrina iskee toiselta munkilta käden irti, jonka jälkeen se hyppää Efreshin luokse, joka iskee toisenkin käden pois. Kun Q:kin vielä ampuu kyseistä tyyppiä varsijousellaan putoaa munkki Efreshin seuraavasta hipasusta. Minun kimpussani ollut munkki hakkaa minua monta kertaa (yrittää potkia, heitellä, töniä, sitoa ja purra minua), ennen kuin Q:n nuoli pudottaa hänet. Olemme muuten ihan kunnossa paitsi että minulla on pieni ruhjevamma ja sen lisäksi taikavoimani on täysin loppu.

Palaamme alas vuorelta odottamaan että Grimin edellisessä taistelussa loukkaantunut jalka paranee ja minä saan taikavoimani takasin.

Rollo haluaa lähteä takaisin kaupunkiin ostamaan tyynyä ja kenttäsänkyä. Yritämme puhua hänet ympäri ja onnistummekin, mutta seuraavaksi hän meinaa lähteä ostamaan paperia, jotta voisi kirjoittaa ostoslistan. Alamme hieman hermostua häneen.

Palaamme takaisin ylös. Kun pääsemme sisälle käännymme risteyksestä oikealle ja kävelemme sitä eteenpäin, kunnes Sabrina huomaa jotain vasemmassa seinässä. Sabrina yrittää tutkia jotain mitä hän luulee salaoveksi, mutta ei onnistu löytämään mitään avaamismekanismia. Hän kuitenkin valittaa että häneen tuli joku taika, eli ilmeisesti kyseessä on ansa. Grim yrittää poistaa ovesta taian ja sen jälkeen Sabrina yrittää rikkoa oven onnistumatta siinä kuitenkaan. Jatkamme eteenpäin ja tulemme isoon pyöreään huoneeseen, jossa on varmaan tuhansia tai kymmeniätuhansia kirjoja. Emme osaa lukea kirjoja, mutta tunnistan että se on aika lähellä paikallisia sivistyskieliä.

Huoneestä lähtee käytävä eteenpäin, joten jatkamme matkaamme. Seuraavaksi tulemme samankokoiseen pyöreään saliin kuin kirjasto, jonka lattiaa peittää paksu purppuranvärinen kokolattiamatto. Lattia on täynnä tuoleja ja toisella laidalla on pieni koroke, jolla on myös joku pöytä ja tuoli. Koroketta vastapäätä on suuri ikkuna, jonka näimme jo ulkopuolelta. Huone näyttää olevan jonkinlainen luentosali. Grim yrittää nostaa yhtä penkkiä, mutta ei onnistu saamaan sitä liikahtamaankaan, penkki näyttäisi olevan tehty jostain puunnäköiksestä kivestä. Seuraavaksi Grim yrittää leikata kokolattiamatosta palaa, mutta hänen tikarinsa katkeaa kun hän yrittää leikata yhtä lattiamaton karvaa irti. Totean että paikka on aika hyvin suojattu ilkivaltaa vastaan. Sabrina tutkii huoneen ja kun ei löydä sieltä mitään niin palaamme takaisin.

Kirjastossa Rollo tutkii kirjoja ja yrittää löytää kirjan jossa olisi kuvia. Toista kirjaa ottaessaan hän saa siitä shokin, mutta se ei vielä urheata lukutoukkaamme lannista vaan hän ottaa silti kirjan esiin. Kun hän avaa kirjan saa hän vielä lisää shokkeja, jolloin hän pudottaa kirjan ja uskoo että siihen on parempi olla koskematta. Parannan Rollon ja tutkin ympäristöä jolloin huomaan, että tuo on ainoa kirja jossa on taikaa. Kierrän kirjastoa enkä löydä muita taikakirjoja, joten otan tuon kirjan reppuuni. Jatkamme toiselle puolelle pääkäytävää.

Vähän yli kymmenen metriä käytävän alusta on vasemmalle ovi ja vähän matkan päässä vuorostaan oikealle ovi. Huomaan vasemman oven takana kolme tyyppiä, joten totean Rollolle että ei siellä ketään ole. Rollo avaa oven ja saa kolme salamaa päin pärstäänsä, mutta heijastaa niistä kaksi takaisin. Kolmas salama osuu Rolloon, joka kestää sen kuin mies. Sisällä olevista kolmesta taikurista yksi on Rollon heijastaman salaman jälkeen maassa ja toinen on aika heikossa kunnossa ja hänkin putoaa kun poistan miehen sielun. Kolmas taikuri ampuu Grimiä salamalla ja Grim putoaa. Juuri vähän ennen kuin olen poistamassa miehen sielua onnistuu Q ampumaan miestä nuolella niin että mies kaatuu kuolleena maahan. Tutkimme miesten tavarat ja minä parannan Grimin kuntoon poistaen Grimiltä samalla pari mielisairautta (se ettei hän voi lyödä humanoideja ja sen että hän taistelee aina ritarillisesti).

Parantelen Grimiä ja Rolloa samalla kun Sabrina tutkii huonetta. Kun porukka on kunnossa Rollo huomaa mielettömän ison tyynyn sänkyjen päässä. Hän kiroilee sitä, että miksi nyt kun hän löytää tyynyn sen pitää olla noin hemmetin iso (kaksi metriä kertaa metri kertaa puoli), eihän tuollaista voi kantaa. Seuraavaksi Rollo toteaa, että pöydällä on kyllä kirjoitusvälineet, mutta ei paperia. Eli nyt häneltä puuttuu enää paperia. Rollo päättelee älykkäästi, että kirjastossa on varmaan paperia joten hän lähtee sinne. Rollo ottaa ensimmäisen kirjan mikä käteen sattuu ja toteaa että se on nahkakansiin sidottu peili. Seuraava kirja onkin sitten sarjakuva-albumi, ja kun siinä on vielä takakansi tyhjä ottaa Rollo sen mukaan. Seuraavat pari kirjaa on aivan täyteen kirjoitettuja, niinpä Rollo päättää käyttää sarjakuvakirjan takakantta muistiinpanopaperinaan. Palaamme takasin.

Tutkimme oikealle menevää ovea ja totean että sen takana ei ole ketään, mutta muut eivät usko minua vaan varustautuvat taisteluun. He syöksyvät sisälle tyhjään huoneeseen ja Grim jatkaa heti vastapäätä olevalle ovelle. Huomaan seuraavassa huoneessa tutun taikurin (sen jonka tapoimme siellä muinaisten luona), mutta en ehdi huomauttaa siitä ennen kuin Grim on jo repimässä ovea auki. Grimin avatessa ovea räjähtää koko ovi pirstaleiksi vahingoittaen oven vieressä olleita Grimiä, Sabrinaa ja Rolloa. Ainoa joka vahingoittuu vakammin on Rollo, jonka jalka hajoaa.

Grim painuu seuraavaan huoneeseen ja näkee sisällä taikurin joka toteaa että "hauska tappaa vanha tuttu". Grim putoaa taikurin ensimmäiseen taikaan, mutta sisälle tullut Sabrina halkaisee taikurin kahtia miekastaan ampumalla salamalla. Sitä ennen tosin Efresh on lähtenyt kirkuen pakoon taikurin suurta voimaa. Taikuri tosin onnistuu heijastamaan salaman viimeisillä voimillaan myös takaisin niin että Sabrinakaan ei enää ole täysin kunnossa taistelun jälkeen. Parannan Rolloa ja vilkaisen sen jälkeen mikä Grimiä vaivaa. Totean että Grimillä ei ole aivan kaikki kotona yläkerrassa, mieli tuntuu olevan idiootin tasolla. Palautan hänelle mielen takaisin yläkertaan ja hän tulee tajuihinsa. Keräämme huoneista ylimääräiset taikaromut ja lähdemme pois.

Pääsemme vähän oven ulkopuolelle kun meidän kimppuumme hyökätään taikavoimin. Minä menen heti ensimmäisestä hyökkäyksestä tajuttomaksi ja herään vasta kotiluolassa Sabrinan ja Rollon kanssa. Kuulen Sabrinalta, että hän, Grim ja Q olivat juosseet risteykseen, jossa he olivat sitten nähneet pakoon juoksevan tyypin ja tämän kopion. Q oli ampunut tyyppiä selkään ja tyypit olivat pudonneet. He olivat lähteneet juoksemaan miehen luokse, mutta Grim oli pudonnut vähän sen jälkeen ja Q oli lähtenyt raahaamaan tätä ulos. Sabrina oli käynyt varmistamassa maahan pudonneen miehen, ennen kuin oli lähtenyt kohti luolan suuaukkoa. Matkalla ulos hän oli sitten nähnyt Rollon valopään ja huomannut että olemme molemmat maassa tajuttomana. Sabrina oli tullut meidän luoksemme ja tehnyt viereensä portin kotiluolaan, jonka avulla hän oli sitten siirtänyt meidät kaikki kolme tänne. Minä tulin tajuihini muutamaa sekuntia sen jälkeen kun siirryimme kotiluolaan. Parannan Rolloa ja jäämme sitten odottamaan Q:ta, Grimiä ja Efreshiä.

Q, Grim ja Efresh tulevat meidän luoksemme. Juttelemme hetken ja sen jälkeen Q ja Grim yrittävät puhua Efreshiä ympäri tulemaan heille palvelukseen Ritariksi.

Grim, Q ja Efresh käyvät kertomassa pomolle siitä että Efresh tulee Ithmongin ritariksi. Pomo yllättyy jutusta niin paljon, että istahtaa tuolinsa viereen, jolloin Grimin pokka ei todellakaan pidä vaan hän alkaa nauramaan tuon nähdessään. Onneksi Q ehtii vaimentaa Grimin (iskee tajuttomaksi) ennen kuin pomo huomaa naurun. Q tuo Grimin minun luokseni sairaalaan, jossa odottamme että hän tulee tajuihinsa. Kun hän tulee tajuihinsa ja ihmettelee hän ensin mitä on tapahtunut, muistaa sitten tuon pomon tapahtuman ja alkaa nauramaan niin äänekkäästi, että yritän rauhoittaa hänet, onnistumatta siinä kuitenkaan. Q ja Grim kertovat minullekin asiasta, johon totean että sehän on ihan normaalia käytöstä pomolta.

Q käy valittamassa että on saanut naarmun poskeensa, joten korjaan sen. Q tuntuu muutenkin olevan aika masentunut. Q, Grim ja Efresh lähtevät takaisin kotiinsa, missä Cemi on jo odottamassa palauttuaan takaisin muinaisten luota (sata päivää ennakoitua aikasemmin).

Rollo on jo kunnossa lähtee Ihtmongiin. Ithmongissa Efresh pitää heikohkon puheen, jonka jälkeen hänet buuataan lavalta ulos.

Grim näkee näyn että hänestä tulee koko mantereen johtaja, ja tulee kertomaan siitä pomolle, Q tosin onnistuu puhumaan Grimin ympäri niin että hän selittää pomolle oelvansa vain pomon oikea käsi.

Efresh pitää puheen.

Q ja Grim saapuvat minun luokseni valittamaan, että toisessa on joku mielisairaus. Grim on sitä mieltä että Q on aina silloin tällöin hirmuisen masentunut. Q taas valittaa että Grim luulee olevansa jumala, hänellä ei ole mitään itsesuojeluvaistoa (menee pomolle kertomaan asiasta etc) ja sen lisäksi se tuntuu olevan yhtä epästabiili kuin pomo (oli mm määrännyt Myjille rangaistuksen, koska Myji ei ollut kertonut heti, että hänellä on ominaisuus, jolla voi havaita taikaominaisuuksia esineistä. Kun Myji oli sitten tunnistanut joukon esineitä oli Grim määrännyt hänelle kahden viikon loman uudella alueella partiomassa).

Totean, että tuo on todellakin aika haitallista jos tuo pomon mielisairaus lähtee leviämään, joten se pitää hoitaa heti pois, ennen kuin se pääsee voimistumaan Grimissä. Kysyn tietääkö Q ketään muuta, jolla olisi näkynyt samoja oireita, jotta voisin ottaa heidätkin käsittelyyn. Keksin juonen, jolla saan Grimin suostuvaiseksi noiden parannustaikojen vastaanottoon. Menen Grimin luokse ja kerron, että en voi suoraan parantaa Q:ta, koska se ei kuitenkaan ole suostuvainen vastaanottamaan noita taikoja, mutta Q:n parantamiseen voimme kuitenkin käyttää sopivaa juonta, jossa parannan Q:ta sinun kauttasi.

Kerron että heitän ensin sinuun taian, jolla voin tallettaa sinuun taian. Seuraavaksi heitän taian joka viivyttää seuraavan taian lähtemistä niin että se lähtee vasta viiden minuutin kuluttua ja viimeseksi heitän sitten tuon parannustaian. Eli heitän sinuun kolme taikaa ja sinä sitten kävelet Q:n viereen ja odotat, että minun heittämäni taika vaikuttaa Q:hun. Grim suostuu ja parannan häneltä kaikki kolme mielisairautta ja käsken häntä menemään Q:n viereen. Kun he ovat vähän aikaa olleet vierekkäin kysyn jumalaltani pitäisikö minun auttaa myös Q:ta, tuollaiset masennuskohtauksethan ovat itse asiassa aivan normaaleja, minäkin olen aina välillä masentunut. Vastaan tulee taas sama harmaa mies kuin silloin kun yritin katsoa Q:n tulevaisuutta. Totean että Q:n tulevaisuus voi olla hänen oma asiansa, mutta minun yhteyttäni jumalaan ei häiritä, ei edes tuollaiset vanhat miehet ja ohitan hänet. Saan vastauksen jumalaltani ja peräännyn.

Sen jälkeen alan miettimään miten pystyisin parantamaan Q:ta. Kävelen Q:n luokse ja kun huomaan, että hän on taas masentunut, kysyn voisinko auttaa häntä, hän kun näyttää niin heikolta. Hän vain toteaa, että tuskin se auttaa, johon totean että kokeilen kumminkin, pysy paikallasi ja sen jälkeen yritän parantaa häntä. En tiedä onnistunko, sen näkee vasta viikkojen kuluttua.

Grim ja Sabrina tuovat Efreshin minun luokseni valittamaan että tällä on ollut ongelmia nukkua. En löydä Efreshistä mitään vikaa. Samalla kerralla Sabrina tulee kysymään mistä löytäisi metsä-druidin. Kun kuulen mihin hän sitä haluaa kerron hänelle oikeasta jumalasta jne. Onnistun puheissani aika hyvin ja uskoisin että saan Sabrinan käännytettyä oikeaan uskontoon kohtuullisen pian.

Sabrina sairastuu ja voi pahoin. Hän tulee sairaalaan, missä minä huolehdin hänestä hyvin ja kerron hänelle samalla lisää oikeasta jumalasta. Jossain vaiheessa hän yrittää ottaa minulta pahoinvointia ja oksennusta aiheuttavan yrtin ja kun huomaan sen, kertoo hän että hän kuvittelee että tuo voisi auttaa häntä. Totean että "totta" ja annan hänelle yhden yrtin. Samalla jatkan tietysti käännytystyötäni. Iltapäivällä kirkkomme piispa saapuu yllätysvierailulle ja haukkuu minua koska sairaalassani ei noudateta siisteystandardeja, vaan koko paikka on oksennuksen peitossa. Kerron hänelle tilanteen ja hän määrää minulle pienen sakon ja toteaa että onnistuin ilmeisesti käännytyksessä eilen aika hyvin, kun Sabrina meni tuollaiseen kuntoon.

Efresh kuulee että hänen vanhempansa on kuolleet. Hän lähtee hoitamaan perinnönjakamista ja arvelee että siinä menee muutama päivä, joten minä ja Sabrina käymme sillä välin etsimässä yrttejä. Taas pari päivää lisää käännytystä.

Lähdemme liikkeelle kohti ympyrän tukikohtaa. Koukkaamme muinaisten kautta ja otamme mukaan vettä niistä taikalähteistä, jotka auttoivat kielten osaamiseen jne. Jatkamme matkaa kävellen.

Näen enteen, että tuolla vuoressa on ilkeä bordelli ja totean että sitä vastaan on kuitenkin mahdoton taistella joten masennun lähes täysin. Kun vielä Q:kin masentuu, pysähtyy matkanteko siihen. Emme viitsi tehdä mitään ja kun Rollo alkaa pitämään puhetta heittelemme häntä kävyillä ja kun heitän ohitse niin nukutan Rollon, jotta hän on ainakin hilkaa.

Päivällä Rollo kasaa sänkyään ja minä ja Q emme pidä siitä, joten menemme sängyn viereen ja Q toteaa että nouse pois ennen kuin iskemme sängyn paskaksi. Rollo nousee ylös ja yrittää hyökätä minun kimppuuni jolloin nukutan hänet. Otan Rollon tyynyn ja painun nukkumaan, Q vuorostaan valtaa Rollon sängyn. Parin tunnin päästä herään yllättäen siihen, että tyyny pääni alla räjähtää höyhenpilveksi, mutta en kuitenkaan näe mitään. Totean ettei täällä näemmä toimi mikään, ei edes tyyny.

Rollo ja Grim päättävät lähteä ympyrän tukikohtaan, minä ja Q palaamme muinaisten luokse, Sabrina häviää jonnekin.

Minä ja Q pääsemme perille muinaisten luokse.

Q pääsee irti masennuksestaan ja miettii mihin Grim ja kump olisivat voineet mennä. Minä totean, että kotiin ne varmaan tulee ainakin jossain vaiheessa, joten Q toteaa, että siirrä meidät sitten sinne. Yritän vähän vastustella, mutta en onnistu niinpä siirrymme kotiin.

Q menee Grimiä ja Rolloa vastaan ja toteaa kuulleensa, että he ovat tulossa. Kun he ihmettelevät miten Q voi tietää heistä, toteaa Q että hän tietää jopa siitä omenasta, jonka he ostivat Tsatsaburista. Tässä vaiheessa Sabrina tulee puun takaa esiin ja kertoo, että ei se nyt ihan niin mennyt Rollo otti kaupasta myös paljon muitakin omenoita, joista hän ei maksanut, katso vaikka hänen taskustaan. Rollo toteaa, että toden totta hänen taskussaan on omenoita, joten hän tuntee syyllisyyttä ja lähtee takaisin kapunkiin maksamaan niitä omenoita. Muut tulevat Ithmongiin.

Q, Grim ja Sabrina raahaavat minut lääkärille, koska minulla on muka jotain mielisairauksia. En välitä, koska millään ei kuitenkaan ole mitään väliä. Lääkäri yrittää ensin taikoa minua jotenkin, mutta kun ei onnistu yrittää hän rauhoittaa minua yrteillä. Rauhoitunkin ja sen jälkeen lekuri parentaa minua vähän aikaa ja saakin poistettua sekä sen että kuvittelen käteni olevan heikon, että taikauskoni. Lisäksi hän väittää paranteneensa minusta sen että en voi vahingoittaa ihmisiä.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Sabrina Bushax
+ Assasin/Half-Orc	Ville		32	33	983	-	-
+
+ Arngrim Space F Rinay
+ Arms master/Human	Alakoski	27	27	981	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		22	22	812	-	-
+
+ Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills
+ Warrior Monk/Human	Ahponen		20	20	1251	-	-
+
+ Q. Issalt
+ Burgler/Human		NPC		15	15	980	-	-
+
+ Sir Cemi Di Mokimcy
+ Paladin-Ment/Uruk-hai	Kivinen		15/5	15/5	1286	-	-
+
+ Myji
+ Mentalist/Human	Kivinen		11	11	1252	-	-
+ Fighter/Human				13	13
+ Cleric/Human				5	5
+ Thief/Human				1	1
+
+ Efresh
+ Rogue/Human		Ville/NPC	12	12	983	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		NPC		22	22	854	???	???

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>